Şimdi Ara

Chrome tüm HTTP siteleri 'Güvenli değil' olarak işaretlemeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yakında favori web sitelerinizden bazılarının “güvenli” olmadığına dair bir takım uyarılar görmeye başlayabilirsiniz. Google Chrome tarayıcısının en yeni sürümü, HTTPS kullanmayan web sitelerine karşı sert bir duruş sergilemeye başladı. Chrome 68, HTTP kullanan tüm siteleri, tarayıcının adres çubuğunda “Güvenli değil” olarak işaretliyor. Arama devi bu değişikliği "Chrome'un güvenliği için bir kilometre taşı" başlıklı bir blog yazısı ile duyurdu.

     

    Ayrıca Bkz.OPPO'dan çok yakında 10 GB RAM'li telefon geliyor
    Google bu hamleyle hala HTTPS kullanmayan web sitelerini bir anlamda ifşa etmiş oluyor. HTTPS ile tarayıcınız ve ziyaret ettiğiniz web sitesi arasında gönderilen veriler şifrelenir. HTTP kullanan web sitelerinde bağlanıldığında ise bilgisayar korsanlarının önemli verilerinizi ele geçirme riski daha yüksektir. Google, uzun süredir HTTPS'in standart haline gelmesi için büyük çaba sarf ediyor.

     


    Hala HTTP kullanan önemli siteler var


    Şirket 2014 yılında arama sonuçlarında web sitelerini sıralarken HTTPS'nin dikkate alınacağını duyurdu. 2016 yılından bu yana ise kullanıcıların giriş yapmasını gerektiren HTTP siteleri zaten "Güvenli değil" etiketiyle Chrome kullanıcılarına sunuluyor.

     

    Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, dünyanın en iyi beş yüz web sitesinin yaklaşık yüzde yirmisi hala HTTP kullanıyor. Bunların arasında BBC.com, DailyMail ve ESPN.com, Argos ve t.co (Twitter’ın yerleşik URL kısaltıcısı) gibi sitelerin bulunduğunu belirtelim.








  • Https geçmek çok mu zormuş geçsinler

  • Güvenlikle zerre kadar ilgisi olmayan siteleri SSL kullanmıyor diye güvensiz olarak etiketlemek nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 29 Temmuz 2018; 10:16:31 >
  • Ne kadar kullanıcı dostu bir tarayıcı o öyle.

  • adres çubugunda kilit işareti var ve gri onu nasıl yeşile cevirecegiz ? mozilladan giriş yaptıgımda güvenli olan tüm sitelerde o kısım Yeşil renkte ama gogole choromede baglantı güvenli olmasına ragmen gri renkte duruyor

  • en komik olay router ara yüzünün web sitesindede güvensiz diye uyarı göstermesi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.