Şimdi Ara

Chrome'un bileği bükülmüyor: Firefox'a 7, Edge'e 15 kat fark (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • opera
  • İnadına duckduckgo inadına ghostry. Tavsiye ederim. Saçma sapan reklamlar bannerlar yok.

  • Opera kullananları ankete almamışlar.

  • Firefox 2.0 sürümünden beri kullanıyorum vazgeçemedim. O zamanlar Chrome yoktu forumda tarayıcı savaşları vardı. İe opera firefox bir de M ile başlayan vardı.

    10 yıl önce i.explorer neyse şuan chrome o. Bu yüzden oranlar şaşırtıcı değil çoğu internet kullanıcısı bu tarayıcı ne bilmez googleı açar onlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opera da chrome gibi ram sıknıtısı yaşamazsınız tavsiyemdir.

  • Opera kullanıyorum. Gayet kendi orijinal eklentileri ile memnunum. Alıştımmı diğer tarayıcılar bir garip geliyor.
  • Opera browser'dan biraz bahsedeyim;
    Opera tarayıcısının haberde ki pazar payı 1.55% olarak gösteriliyor. Zaten 1%. den fazlası orta doğu'da kullanılıyordur. Malum yasaklardan dolayı. Buralarda ki herkes Wikipedia, Imgur vb. yasaklı sitelerden çıkmadığı için normaldir...
    Değerlere bakarsak Batı'da ki kullanım oranı zorlasan 0.50% falandır herhalde.
    Beleş olmasından başka ne gibi bir artısı olabilir bu VPN diye pazarladıkları Proxy özelliğinin bilemiyorum. Kayıt tutuyor, Bazı IP adresleri de muhtemelen kara liste'ye düşüyordur, güvenlik konusunu zaten bahsetmeye gerek yok. Geriye sadece yasaklı sitelere girme işlevi kalıyor. O da zaten, İnternet'te sansür olayları olmayan ülkelerde pek işe yaramıyor.
    Built in ad blocker olarak sundukları şey doğru düzgün filtre, hosts dosyası eklemeyi desteklemiyor. Link eklendiği zaman hata veriyor. Kabul etmiyor.
    Anasayfaya dön butonu bile yoktu. Belki hala yoktur..
    En güncel Chromium motorunu ilk başta haliyle kullanamıyor.
    Chrome uzantılarını eklemek için birde başka bir uzantı ekliyorsun..
  • Bence operanın verisi doğru değil. O kadar operaya geçen oldu hala nasıl 1.55 oluyor anlamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khrmndgn

    vivaldi dehşet bir tarayıcı. ilk zamanlar kullanımı garip gelebilir ama sonradan alışıyor insan. Firefox dan sonra 2. tarayıcım
    Bence de mükemmel. Şu an onu kullanıyorum ve uzun yıllar da kullanacağım gibi. Kişiselleştirme olayı beni benden aldı. Yakın zamanda sync özelliği de gelince iyice dehşet oldu. Mobile de gelince, Chrome'u komple hayatımdan çıkaracağım. Opera'nın eski CEO'su yapmış yani.
  • Operanın satılmasından sonra bende bir güvensizlik oluştu. Artık tüm platformlarda Firefox kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden bilgisayarı açar açmaz içideki tarayıcıyımkullanan kesim şimdi aynısını chrome içinmyapıyorum. Aslında eskinin o ie kullanıcıları şimdinin Chrome'cuları... Aynı tayfa yani.. şu Microsoft bu kadar salak olmasaydı şimdi ne kadar daha büyük bir firma olurdu merak ediyorum.. eskinin WhatsApp'ı Messenger gibi dünya çapında herkesin kullandığı programı kapatıp Skype 'la devam ediyoruz dediler Messenger öldü.. tıpkı eskiden batmaz bitmez gibi görünen nokia'nın telefonlardaki hakimiyeti sohbet programı denince akla gelen ikj isimdi "Messenger".. Skype'ı satın aldı Messenger ile birleştirdi hem Messenger öldü hem Skype'ı batırdı.. ie herkesin kullandığı vazgeçilmez taeayıcıydı edge diye adını bile söylemesi zor bir tarayıcı yaptı. Baktığınızda tüm kullanım alışkanlıklarından uzak bir arayüz menüsü ile milleti ie'dennkoparmakla kalmadı hem tarayıcı tarafında pazarı kaptırdı hemde ie ayarında bşr tarayıcı grliştiremedi ve Messenger gibi ie efsanesini de kendi elleriyle toprağa verdi. Dünyanın yazılım devi Microsoft cep telefonlarında yok mesela.. internet arama motoru cep telefonlarına işletim sistemi yazarken, yılların deneyim ve birikimine sahip tek hakim konumunda bulunan Microsoft sınıfta kaldı. Aval aval rakiplerini izledi. Birşeyler yapmaya çalıştıysa da oldukça marjinal kaldı yaptıkları ve tutmadı. Messenger ve ie efsanesini gömen Microsoft böyle aptallıklar yapmasaydı şimdi çok daha farklı olabilirdi.. ama Chrome kullanıcıları geçmişin bilgisiz; interneti açan programı olarak bunu kullanan kesim.. yani eskinin ile kullanıcıları... Çünkü artık ie yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Legendh kullanıcısına yanıt
    vpn kalktı diye biliyorum

  • Yorumlarda neredeyse herkesin Opera kullanıyor olduğunu görmek gururlandırdı...
    İlk çıktığı günden bu güne kadar Opera kullanıyorum... Daha multitab nedir kimse bilmezken Opera'da vardı. Şuan hala Opera'da olan özelliklerin çoğu diğer tarayıcılarda yok.

    Opera chromium motoru ile ortak geliştirme yapması ile şaha kalktı ve bence chrome'dan en ufak bir eksik yanı olmamasına rağmen bir çok artısı bulunmakta.

    1- Tek tuş ile tarayıcı içinde VPN aktif edip dilediğinizce gezebiliyorsunuz.
    2- Dahili reklam ve açılır pencere engelleme özellikleri ile çok iyi.
    3- Turbo özelliği ile düşük hızlarda bile süper hızlar elde edebiliyorsunuz.
    4- Hesabınızı açtığınız her yerde tarayıcı tüm ayarlarınızı otomatik uyguluyor ve tüm cihazlar arasında ayarları, hesapları, şifreleri eşitliyor.
    5- Hızlı başlat sayfası çok güzel ve kullanışlı.
    6- Temaları ile birlikte Görsel olarak diğerlerinden çok üstün.
    7- Bookmark'ı diğerlerinden daha sade fakat çok daha kullanışlı.
    8- daha sayamadığım bir çok özellik...

    Opera candır, gerisi heyecandır.

  • DoH desteklemiyor yuh chrome firefox kadar olamadı...

  • Vivaldi opera Firefox Chrome bunların hepsini kullanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opera'da tüm Chrome eklentilerini kullanabilirsiniz, eklentinin adı "Install Chrome Extensions"

  • quote:

    Orijinalden alıntı: orientem

    Firefox Quantum güncellemesinden beri Chrome'dan daha iyi bence.
    Aynı fikirdeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlık yanıltıcı ve yanlı. pazar payı mı performans mı ne belli değil. araştırmaya mobil cihazlar dahil mi haberde göremedim. haberin nasıl yapılacağını, başlığın nasıl konulacağını bildiğinizi varsayarak; bu konunun yanıltıcı reklama girdiğini söylemek zorundayım.

  • Operayı indir, messenger ve wp'yi eşitle, karanlık temayı etkinleştir, reklam engelleyici ve vpn'i aç, başlangıç sayfasına en sık kullandığın 15 siteyi ekle. Tamamdır şuan dünyanın en kullanışlı browser'ını kullanıyorsun :)

  • 2005 yılından beri Opera kullanıyorum dersem pek yalan olmaz herhalde. Başka hiçbir tarayıcıya ısınamadım. Speed Dial, fare kısayolları mükemmel. VPN zaten muazzam. Whatsapp, facebook messenger cabası. Çok fazla eklenti kullanmıyorum. Ublock origin, select like a boss, Image Autosizer kullandığım eklentiler.
    Benim için vazgeçilmezdir Opera.
    Etrafımdaki arkadaşlarıma da Opera yı aşıladım. Diğer tarayıcılar hep bir eksik gibi Opera'dan sonra.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.