Şimdi Ara

Chrome, yanıtlıcı mobil ödeme sayfalarında kullanıcıları uyaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Popüler internet tarayıcısı Chrome, 71. sürümünden itibaren kullanıcıları aldatıcı formlarla ücretli mobil servislere abone eden siteler hakkında uyaracak. Özellikle internet dünyasına çok fazla hakim olmayan kullanıcıların düştüğü bu tuzak binlerce kişinin canını yakmış durumda.

     


    Google kullanıcıları uyaracak


    Bu tür aldatıcı siteler kullanıcıların bir oyuna veya içeriğe erişebilmeleri için cep telefonu numaralarını girmelerini istiyor. Daha sonra gönderilen bir doğrulama koduyla sisteme üye ettikleri kullanıcıların faturalarına yüklüce bir abonelik ücreti ekleniyor ve bunun geri ödemesi de mümkün olmuyor.


    Google artık kullanıcıları yanıltan bu tür web sitelerini kara listeye alacak ve bu sitelere giren kullanıcıları da bir uyarı sayfasına yönlendirerek konuyla ilgili bilgilendirme yapacak. Kullanıcılar açısından oldukça faydalı olacak bu yeniliğin ise masaüstü ve mobil versiyonlarının ikisinde de aktif duruma geçeceği belirtildi.

      







  • Dolandırıcı olduğunu biliyorsa, uyarmak yerine neden sayfayı bloklamıyor?

  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    Zaten blokluyor ama genelde bilinçli kullanıcıların girebileceği şekilde seçenek sunuyor. Yani komple engelleme diye bir şey yok. Olursa bence saçma olurdu.
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Hocam öğrenmek için soruyorum, bilinçli kullanıcıdan kastınız nedir? Yani hangi senaryoda dolandırıcılara kim niçin bilgilerini girer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amd64x2

    Hocam öğrenmek için soruyorum, bilinçli kullanıcıdan kastınız nedir? Yani hangi senaryoda dolandırıcılara kim niçin bilgilerini girer.
    Bilinçliden kastım bilgilerini veren değil. Nerede nereye tıklayacağını bilen kullanıcı.
    Google'ın korumak istediği kullanıcı; bir indirme sitesine girince "Telefonda virüs bulundu tıklayın temizleyelim" uyarısı çıkınca panikleyip tıklayan kullanıcı. Zaten bilinçli kullanıcı çarpıya tıklayıp dosyasını indiriyor.
  • konu dışı ama başlıkta hata var "Yanıtlıcı" şeklinde yazılmış

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.