Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.640
Cevap
99
Favori
350.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    Teknik Özellikler

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    Donanım Listesi

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ








    Araç Sahiplerinden Fotoğraflar

    @barsoy;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @makeles;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @msaltik;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @calyante;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @muhendizz;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @enigmatr;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ


    @megaplay;

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ



















    İnceleme Videoları









    Kullanıcı Yorumları

    @ozcaprica'dan ilk 600km için C4 Picasso yorumları (16.11.2013)

    Aracı 1 hafta önce teslim aldım 600 km oldu. Biraz yazalım madem bu kadar merak eden var belki katkımız olur. Araç; Mercan Kırmızı Intensive, Xenon, Cam Tavan, Teknoloji Paketi ve Güvenlik Paketi.

    Benzinle ilgili komik spekülasyonlar vardı. Tamam katalog değerleri asla yaklanmaz ama dünyanın hiç bir arabası da katlog değerinin 2-3 katını yakmaz. 250km dur kalkım var hele bir kere 40km trafikte helak oldum 2 saate yakın. ECO yu falan kapadım bozulur mu acaba diye çekindiğim için :) 600km' de şehir içi ortalamam 5,6! Eğimli olmayan düz yolda 120 ile giderken anlık tüketim 3,3 - 3,8 arasında gösteriyor. Bu konuyu bu şekilde netleştirip diğer konulara bakalım.

    Ben 6 sene önce grand Picasso' yu şu sebeplerden sebepten aldım: 2. çocuk, Fiyat, zamanının ötesinde iç ve dış tasarım, düşük motorda bu büyüklükte hem dizel hem otomatik tek araç olması. Alıp kullandıktan sonra da yenisi çıktığı anda başka araba bakmam direk yenisini alırım demiştim. Kısmet oldu aldım. 7 kişilik olana da kıyamadım artık 2 Picasso' m var :)

    Çocuk hariç (büyüdüler artık:)) diğer gerekçeler bu alımda da hemen hemen aynen geçerli. Yukarıda bir arkadaş "tablet vs teknoloji ne ki" gibilerinden yazmış. Herşeyi geçtim bu dış tasarımda (zevkler ayrı tabi) bir araç ben bilmiyorum bu fiyat sınıfında. Varsa öğrenmeyi isterim. Daha cant tasarlamayı bilmeyen devler var. Acaba mı dediğim aklımda kalan tek araç CLA 200 oldu. Onda da malum stok yok.

    1. Yol tutuş ve sürüş konforu
    Eskisine göre ciddi gelişme var araçta. Süspansyonların sertleşmesi çok iyi olmuş araba yola çok iyi tutunduğunu hissettiriyor. Direksyonun hızlandıkça sertleşmesi de bu algıda çok etkli. Çok düşük hızda Forza Motorsports mu oynuyorum araba mı kullanıyorum belli değil direksyon direnci yok gibi çok keyifli. Görüş, koltuk vs gibi alanlar zaten aynı. Dev ön camdaki geniş açılı keyifli sürüş aynen duruyor. Aynalardaki rüzgar sesi önemli oranda azalmış durumda. Onun dışında yol ve dış ses tabiki üst sınıf araçlar gibi değil. Bu sınıf ve fiyat için iyi sayılabilecek düzeyde benim fikrime göre. Ki insan ilk aldığında çok dikkat edip fazla ses duyuyor.

    2. Motor, Performans, Şanzuman vs
    1 ve 2. vites geçişindeki yığılma artık neredeyse yok. Bu daha küçük olduğu için olabilir emin değilim ama hızlanması eskisinden iyi. Düşük hızlarda kolay ivmeleniyor. Ancak 100+ hızlarda böyle bir ivmelenme beklemeyin. O hızlarda ekstra güç ihtiyacı olursa vites düşürüp gaza daha fazla yüklenmek daha doğru olacaktır. 1. vitese inme konusunda biraz fazla istekli araç. Kasislerde frenle falan geçerken ECO moda girmeye çalıştığı oldu. Ekonomi hedefiyle bunu biraz abartmışlar gibi geldi bana. Gereksiz 1. vitese indiği içinde tekrar hızlanmaya kalktığınızda şanzıman yeteri hızda tepki vermiyor. Ama dediğim gibi ECO ya girme eğiliminden olduğunu düşünüyorum bunun. 140km üzerine çıkmadım. Rampa performansı bir dizelde olması gerektiği gibi. Rölanti vibrasyonu biraz fazla geldi buna özel bakacağım benim araca özel olabilir test aracında böyle değildi

    3. Teknoloji
    Adamlar technospace boşuna dememişler. Aynen öncekinde Visiospace dedikleri gibi. Kullanılan teknoloji ciddi güvenlik ve konfor sağlıyor. Orta sınıfta bazen bu özellikler sırf olsun diye koyulur, bazı kusurları ve çakmalıkları olur. Bunda bütün yetenekler problemsiz ve kaliteli. Kısaca hepsine değineyim:
    Şerit ihlal; bununla başlıyayım dedim. Bizim memlekette ne olur diye çok merak ediliyordu malum. Beklediğimin çok üzerinde başarılı. Karanlıkta, kötü şerit cizgisinde hep çalıştı. Başlarda malum İstanbul şöförüyüz kapasam mı demiştim. Ancak bir kere daldım, araba içinde birşeyleri kurcalıyorudum gerçekten bunun uyarısı ile toparladım. O yüzden kapamayacağım. Yol boş olsa da sinyal kullanacağız artık mecburen :)
    Adaptif Cruise; Bunun da bu kadar iyi çalışacağını beklemiyordum. 120' ye set ettim. 10km kadar araç kendisi gitti. Hız 80-120 arası defalarca otomatik değişti. Araya girenler vs. hepsine adapte oldu. Öndeki aracın hızını göstergede görüyorsunuz. O araç hızı neyse kendi hızını anında ona göre ayarlıyor. Mesafe için 1,2,3 sn neyse onu ayarlıyorsunuz ona göre adapte oluyor. Süper bir özellik. Uzun yolda pause yapmaktan düğmeler aşınmıştı eskisinde.
    Xenon; Olması gerektiği gibi. Direksyon ile hareket etmesi çok faydalı. Far yıkama yok.
    Navigasyon; Yukarıda TR harita yok denmiş. Neye göre nasıl uyduruluyor böyle şeyler anlamıyorum. Tabiki TR harita var. İstanbul içinde 2 kere kullandım oldukça başarılı. Yeniden rota hesaplama hızı, uyarı zamanlamaları, harita ile senkron hareket edebilme, 12" ekranda kullanılan yönledirme grafiklerindeki tasarım kalitesi öne çıkanlar. Adres girmek, silmek vs zor. Dokunmatik ekranda bu kadar. Harita sanırım, ne yazık ki NAVTEQ (HERE Maps). İstanbul dışında pek bir beklentim kalmadı bu durumda :( Güncelleme yılda bir çıkıyor. Ücretili olacak tahminimce.

    [EDIT]Navigasyon' dan bir puan daha kırdım. Adres bulmak çok zor harita kalitesinden dolayı. Başarsoft varken Navteq saçmalığı kullanılırsa olacağı bu. Yapılacak en iyi şey iPhone Google Maps ile koordinat bulup onu girip öyle kullanmak yoksa sokak, cadde arama ile olacak gibi değil. [EDIT]

    Media; iPhone/iPod entegrasyonu çok başarılı. Album kapakları vs hepsini gösteriyor. Plex, Podcast, TuneIn gibi uygulamalar da çok güzel çalışıyor. Bazı radyo programlarını podcast ile reklamsız kesintisiz dinlemek çok iyi. TuneIn ile de bu şarkı neydi diye aranmadan dünyadaki her radyo istasyonu dinlemek ayrı zevk. Şehirler arası yollarda artık her radyoyu dinlemek mümkün olacak. Çocuklara arkada iPad' ten TV seyrettirip sesi araba sisteminden almak ta mümkün. Grafik ile tek dokunuş ile arabanın içindeki sesin balance ayarını yapmak çok güzel. En yüksek volume' de kapılarda vibrasyon ile ses bozuluyor.
    Telefon; olması gerektiği gibi problemsiz, rehber, bağımadan konuşabilmek, müzik dinlerken hızlı bir şekilde telefona dönmesi, telefona çok hızlı bağlanması vs. problemsiz.
    Park; Sensörler problemsiz. Bazen ön sensör geç devreye giriyor gibi ama emin olamadım. Otomatik park ise başka alem :) İtiraf edeyim ilk 2 gün denemedim ne olur ne olmaz diye. Sonra bir kere sıkışınca paralel parktan çıkmak için kullandım. Sonra da 5-6 kere çeşitli ortamlarda, karanlıkta vs denedim. Şaşırtıcı şekilde iyi çalışıyor. Büyük rahatlık. İyi manevra yapıyorsanız yavaş gibi gelebilir ama hızı oldukça yeterli. Büyük rahatlık park etmek ile uğraşmaya deymez ne kadar iyi olursanız olun :)

    Bunlar dışında kör nokta uyarı, arka kamera (bence HD ekrana o kadar düşük çözünürlüklü kamera yakışmamış olsa da), 12" ekrandaki çok iyi görüntü kalitesi, kapı kolu ve ceplerdeki aydınlatmalar, 220V, karartmalı ayna, anahtarsız kullanım (daha cebimden çıkmadı anahtar) vs. hepsi sorunsuz ve başarılı. Yağmur sensörü eskisinde çiselemede bile deli gibi çalışırken şimdi olması gerektiği gibi. Bir de yazılmayan bir özellik sanırım; lastik basıncı uyarısı var araçta.

    Dikkatimi çeken birşey; arka koltuk diz mesafeleri bayağ bir geniş. Eskisine göre daha dar gibi hissedilen iç mekanda bu nasıl olmuş anlamadım. Arka koltuklar kısalmış olabilir onları bir ara ölçeceğim.

    Neleri beğenmedim;

    Sürücü koltuğu çok önde ise kafa güneşliklere çarpıyor, ön konsolda açık renk kullanılan plastik çok kaliteli bir malzeme iken siyah alanlarda kullanılanlar eski picasso' ya göre daha kalitesiz hissediliyor. Aynen koltuklar arasındaki sökülebilen orta konsol gibi. Manual vites değişimi eskisinde sanki daha hızlı. Ancak otomatikte bu şanzıman çok daha başarılı. Sabit direksiyon göbeği daha ergonomik bir şeydi, direksiyon kontrollerinin direksiyon ile dönmesi kötü oluyor böyle. Touch panalede navigasyonu açmadan ana ekranda navigasyon açamamak kötü, ama rota kullanırken navigasyon kapalı da olsa harita olmasa bile yönledirmeler ana ekrana çıkıyor en azından. Bu araç 140bg olsa tadından yenmez.



    @msaltik'ten ilk 1000km için Grand C4 Picasso yorumları (09.01.2014)

    Öncelikle aracı bulmamda, yaptığı doğru yönlendirmeyle en büyük pay sahibi makales arkadaşıma teşekkür ederim. Sonrasında hemen dönüş yapan Citroen Merkez’e, ve tabi telefonla alışveriş yaptığım ve sorunsuz şekilde aracıma kavuşmamı sağlayan Gaziantep bayi satış müdürü Mehmet Bey’e teşekkür ederim. Bir kocaman teşekkür de burada özelden ve genelde yardımını esirgemeyen osiris_quidam'a. Ve tabiî ki görüş ve paylaşımlarıyla diğer tüm arkadaşlarıma…
    Hikaye kısmını geçeyim, Gaziantep’ten aracımı teslim alara Trabzon’a doğru yola koyulduk arkadaşımşa. Aracın yeni olmasının avantajı büyük tabi, test sürüşünde de yaşadığım ferahlık hissi çok güzel. Araç hızı kesinlikle hissettirmiyor. 50-60’la gidiyorum diye düşünürken ibreyi 80 görüyorsunuz. Aynı şekilde heralde 100dür derken 120 falan çıkıyor. Scenic’in ses yalıtımını çok beğenirdim ama bu bambaşka bir şey, sadece 110-120 civarında cam sesi var ama o da var demek için. Kesinlikle ama kesinlikle rahatsız edici değil, aksine şaşırtıcı.

    Yakıt;
    Trabzon’dan Gaziantep’e giderken (932km) sabah 4te yola çıktım, kar buz olması ihtimaline karşın sağlam yerleri çabuk geçelim dedik ama daha Gümüşhane’de gösterge -15 dereceyi gösteriyordu. Saat yaklaşık 13:00 civarlarında Malatya’ya varana kadar da büyük oranda öyle devam etti. Sivas civarlarında -7 olunca ooo hava ısındı iyi oldu dedik, o derece yani :D Biraz hızlıca ilerleyerek Gaziantepe 6.3lt/100km ortalama ile vardım Scenic ile… Dönüş yolunda ise en düşük -2 gördüm, en yüksek de 3-4 derece… bu yol koşullarında Picasso ile 5.0lt/100km yaptım. Gidiş geliş sürem ise hemen hemen aynı.. Scenic ile 95km ortalama hız yapmıştım, Picasso ile 94km/h. Tabi Trabzon sıfır seviyesindedir. Ne olursa olsun gidişim dönüşüme oranla daha fazla yakacaktı. Detayları verdimki farkı iyi düşünün… Arada rakamsal 1.3lt fark görünüyor ama soğuk ve tırmanışı hesaplarsanız tahminim gerçek fark 1.3 değilde 0.7-0.8 gibi olur ama yine de çok iyi… Onu geçtim 5.0 ortalama ile gelmek çok iyiydi bence. Çünkü normal kullanımımın üstünde kullandım. Sabah da Scenic ile 5.0-5.2 yaptığım yolumu 4.6 ile tamamladım. Akşam ne sonucu söylerim

    Farlar;
    Adaptif far müthiş biz özellik, tepkileri çok hızlı ve ışık açıları çok doğru. Düşük hızlarda bile çok net ve doğru yönlendirme yapıyorki, yüksek hızı zaten konuşmaya gerek yok. Unuttum aklımda da yok ama hatırlar gibiyim, sanırım otomatik yükseklik ayarı da yapıyor. Otomatik uzun kısa olayı başarılı. Ama burada toleransı karşıdan gelene, yada önünüzden gidene vermişler gibi. Bir tık daha bizden yana olması lazımdı. Bazen yol kenarındaki aydınlatmaları araba sanıp kısaya döndü :))) Aydınlatmadan memnun kaldım diyebiliriz, Xenon halojene göre biraz düşük gibi. Yada öyle geliyor bilemiyorum. Dikkatimi çeken bir şey oldu selektör yapınca ışık şiddeti ile tamamen uzuna geçince ışık şiddeti farklı. Sanki selektör yapınca yarım güç veriyor, aynı anda uzuna geçince şiddeti artırıyor. Birkaç kere denedim, bu ilginçti.

    Sisler;
    Ön sisleri sadece bi kere yaktım, ön tarafa çok bi artısı yok gibi, ama yanlarda aydınlatma sağlıyor. Farklı denemeleri yaptıkça yazarım yine. Ha bir de dönüşlerde yakmadı sanırım, o koşulları falan bi bakacam tekrar. Çünkü seyrettiğim youtube testlerinde baya bildiğin yakıyodu hemen

    Direksiyon;
    Direksiyonu zaten beğenmiştim, daha yumuşak Scenic’e göre ama daha ince, bayan versiyon gibi :)) Tuşların sertliğini ise beğenmedim. Tık tık çatır çutur ses geliyor. Scenic’te gayet yumuşaktı. Bir de görüş olarak tuş fonksiyonlarını kendimiz atayabilseydik daha iyi olabilirdi.

    Otomatik Vites;
    Yumulma olayı test aracındakine göre daha azdı nedense, kullandıkça da alıştım, dediğiniz gibi vites değişimi esnasında ayak çekilirse hepten azalıyor. Hani bi arkadaşım yazmıştı benim hoşuma bile gidiyor diye, valla ondan mı etkilendim bilemiyorum ama vites değiştirdiğini görmüş oluyoruz. Burda yazılmamıştı ama doğru zamanlama şöyle yapılabilir. Vites değiştireceği aman önce ekranda artırıyor, sonra uyguluyor. Yani A2 de iseniz, vites değişiminden yaklaşık 0.5sn kadar önce A3 yazıyor ekranda, o anda çekerseniz geçiş sarsıntısız. Tabi bu dediklerim sakin kullanım için. Hızlanma yapayım derseniz, yumulma olayına hazırlanın. Vites kararları hoşuma gitti, abuk subuk vitesleri denemiyor zırt bırt. Ekonomi öncelikli bir tercihi var tabi. F1 vites zaten müthiş, laf yok. Sevmediğim şu özelliği oldu. Makas yapıp araç sollarken bir düşürdüm mesela, ancak aracı geçme esnasında vites büyüttü. Bu da bi zaman kaybı yarattı haliyle… 1-2 kere bunu yaptı. Sanırım rahat solama durumunda olduğum için gaza tam yüklenmediğimden. Ama böyle bi durum var haberiniz olsun. Haa bir de arabayı stop ederken hep viteste unutuyorum :))) ona da alışırız artık
    Son olarak sabah yokuş aşağı inerken 1’den 2’ye atmadı hemen, orda hemen kulakçıkla +1 yaptık. Dert değil, benim F1’i isteme ve sevme nedenim buydu zaten

    Yokuş destek;
    Sorunsuz, uzatmaya gerek yok.

    Koltuklar;
    Diz mesafesi kesinlikle Scenic’e göre daha iyi… 2. Sırayı en öne kadar dayadım, Bütün koltuklar oldukça iyi bir diz mesafesinde şu an. En arka koltukların oturma kısmı, yani tabanı biraz daha geniş olabilirmiş. 2. Sıra koltuğu katlayıp arkaya geçme olayı biraz hantal geldi. Belki Scenic alışkanlığıdır. Ama biraz zaman alıyor ve hamleler keskin değil. Ona da alışacaz artık. Şu koltuk başlıklarını ayarlayamadım, başlığın o alt kısmını açamıyor muyuz? Kılavuzda bişeyler bahsetmiş ama anlamadım. Bir de başlık çok geride kalıyor. Yani başımı dayayamadım hiçbir şekilde. Yatar pozisyona geçtim ancak oldu :))))

    Ses sistemi;
    USB’mi evde unutmuştum radyo ile idare ettik ama çok tatmin olamadım gibi Scenic’ten sonra. Ama çok inceleyemedim, o yüzden net bir şey söylemiyorum şu an

    Dokunmatik 7” ekran
    Hassasiyetinin 1-2 kademe daha yüksek olsa daha iyi olurdu. Aynı şey hemen yanındaki tuşlar içinde geçerli. Dokunmatik değilde biraz bastırmatik tadında olmuş. Bir de o grafik arabirim daha güzel yapılabilirdi. Havalandırma, radyo madyo biraz basit kalmış grafiksel olarak. 12” ekranın lezzetinden çok uzak

    Navigasyon;
    Türkiye haritası yok, 1 ay içinde gelecekmiş. Onu hiç deneyemedim. Sadece ekranda 12 uyduya bağlı gibi bi ekran vardı. Umarım bu konu çözülür, sonuçta navigasyon da önemli bir konu. Diğer arkadaşlarımda durum nasıldır?

    Aynalar;
    Kör nokta çok iyi çalışıyor ve güzel bir özellik gerçekten. Bu arada aracı alırken hemen aracı geri vitese aldım ve aynaları kontrol ettim. Evet benim araçta geriye takınca aynalar aşağı iniyor, yada hafızalı diyelim işte… Buna da ayrıca sevindim.

    Şerit ihlali;
    Çok başarılı, benim bile görmekte zorlandığım şeritleri bile okudu. Okuyamadığı yerler de oldu ama o başarısının yanında ihmal edilir, o kadar da değil artık. Yalnız ya sarı çizgileri sevmiyor, yada gece algılaması düşüyor. Hava kararmış halde Zigana’dan aşağı inerken çok ıskaladı. Ki oranın şeritleri oldukça nettir, yol temizdir. Bu akşam da sahil yolunda deneme yapacam yine. Ama bundan da memnun kaldım, hatta hiç affı yok, şerite 1cm bile girsen tak tak tak kemer titreşiyor :)))

    Cam tavan;
    Cam tavan çok güzel, aydınlık yapıyor içi. Ben çok faydalanamıcam tabi ama arkada oturan eminim çok keyif alacaktır. Ön taraftaki panoramik özelliğini ise zaten çok beğenmiştim. Yazmıştım sanırım Zafira’ya göre en büyük artısı iki tarafın ayrı ayrı hareket edebiliyor olması. Yalnız güneşliklerde aydınlatma yok. Haaa kaç kere kullandın bugüne kadar diyeceksiniz ama yok işte. Var mı diyim?

    Eller serbest;
    4 yıldır kullandığım bi özellik zaten, bu da başarılı ancak, şu çıkışta kapıya dokunma zorunluluğu hoşuma gitmedi. O kadar da serbest değiliz yani :)

    Hız sabitleyici;
    Başarılı çalışıyor, Scenic’e göre avantajı da var ama yoruldum çok detaylandırmıyım artık. Sadece bazen ayarladığınız hızın +1 yada -1’inde kalıyor bir süre. Yani çok da dert değil. Aktif hız sabitleyici ise çok iyi gerçekten. 2sn olarak ayarlıydı. Öndeki araca göre adapte oldu. Ama hız farkı yüksekse hemen devreden çıkardı sabitleyiciyi. Unutmamak lazımki fren yapmıyor. Yani konuyu abartmayın :)))) İlk bikaç sefer noluyor be aracın gazı kesildi dedim )) sonra şerit değiştirince hemen hızlandı. Kırmızı ışıktan kalkış sonrasında hafızadaki 110’u çağırdım. Böyle yardır yardır gitmedi beklediğim gibi… Sakin ile çabuk arasında bi ayarda hızlandı. Bunu hep merak ederdim, düz de yapma şansınız yok çünkü

    Park sensörleri;
    Gayet güzel hiçbir problem yok, ön de arka da güzel çalışıyor. Yerleşimlerine baktım, güzel ayarlamışlar. Geri görüş kamerası da gayet güzel çalışıyor.

    Park yardım sistemi;
    Gaziantep’te arkadaşıma göstereyim dedim ama olmadı. Yapmadı nedense,onu müsait bi zamanda deneyecem. İki araç arasındaki mesafe çooooook fazla ise sistem çalışmıyor heralde. E eşek değilsin ya oraya da gir artık diyor kanımca. Çok kullanacağımda bir özellik değil de, olması yine iyi. En azından aracı tanıyana kadar buraya sığar mıyım sığmaz mıyım olayında yardımcı olur.

    Yağmur sensörü;
    Deneyemedim henüz, ama merak etmeyin, Trabzon-Rize arası yağış yüksektir, yakın zamanda görüşümü bildiririm, sadece cam suyunu bakabildim. Çok güzel bir şekilde ıslatıyor camı, değişik geldi, sevdim… Böyle bir yelpazenin açık şeklini düşünün, suyun camdaki şekli o oluyor…

    Yol bilgisayarı;
    En büyük isteğim zaten tüm değerleri ekranda görmekti. Sanırım buna kavuşacağım ama dün de yazdım. “Tüketilen yakıt” değerini göremedim. Kılavuzdan bakacam, ordaki değerlerde şunu göster bunu gösterme yapılıyordu sanırım. Tüketilen yakıtın olmaması saçma olur çünkü.

    Havalandırma;
    Scenic hatta diğer tüm Renault’lara göre farkı aynı anda cam, ayak, ve yüzün ayarlanabiliyor olması. Kullanımı da daha güzel.


    @msaltik'ten 25.000km sonrası Grand C4 Picasso yorumları (11.07.2014)

    Kendi beklentilerime, tecrübelerime ve bundan önceki araçlarıma göre;

    Artılar

    1- Yakıt tüketimi: Bu satırları yazarken aracım 25.000km’yi geçti ve bu toplam km’nin yakıt tüketimi 4.87lt/100km. Scenic’te 103.000km’nin ortalaması 5.46 idi. Aynı şekilde Fluence’in 90.000km’sinin ortalaması 4.74 idi… 7 kişi kullanıma göre bence çok iyi. Muhtemelen daha da düşecektir. Günlük rekorum ise 6 kişi 85km yol yaparak klimasız 4.0lt/100km, klimalı 6 kişi ise daha bugün 4.1 yaptım. Çoook çok iyi…
    2- En önemli özelliklerinden biri tabiî ki içine binen herkesin ilk görüşü olan kabin ferahlığı ve görüşün üst düzeyde oluşu
    3- Kabin ses yalıtımı da gayet başarılı
    4- Scenic’te buğu problemi yaşardım ama bunda ne yağmurda ne başka bir durumda buğu problemi yaşamadım. Hemde havalandırma hızı 1/8 yada 2/8 iken bile… sadece ön cama yönlendirmek yetiyor. Bu kadar büyük cam alana sahip bir araçta müthiş bir avantaj
    5- Vitesin konumu müthiş, alt tarafta gereksiz yer kaplamıyor ve her daim elin altında hissi veriyor. Gayet iyi düşünülmüş
    6- Direksiyon arkasında düz bölüm iyi, bir şeyler koyabilmek için yeterli alan sunuyor. Tabi kenarlı bir yapıda olmasını tercih ederdin. Telefon vb kaymasın diye. Önceki kasada sanırım o bölümde kapaklı göz varmış, o da güzel olabilirdi
    7- Kesinlikle en başarılı bulduğum yanı yönlendirilebilir farlar. Tepkiler çok seri, açı hesabı her zaman doğru. Alacağım araç hangisi olursa olsun aradığım bir özellikti ve çok işime yarıyor
    8- Yağmur sensörünün tepkileri başarılı. Sadece çok ince çise gibi yağmurda kararları yanlış olabiliyor. Ama bundan önceki araçlarımda da öyleydi. Scenic ve Fluence’ten farklı olarak çalışması gereken anda düşünmeden çalışmaya başlıyor. Birçok kez solladığım kamyonlar camıma su boca etmişti ve diğer araçlarımın silecekleri tepki vermekte gecikmişti. Bu tehlikeli durum da oluşturuyor. Yada benzer şekilde tünelden çıkışta…
    9- Şerit ihlal sistemi güzel çalışıyor, Allah korusun bugüne kadar sıkıntıda olduğum bir durum olmadı ama olması güven veriyor ve güzel çalışıyor. Sadece yağmurda, gecede kaçırabiliyor. Bu eksik yanlarını bilmekte fayda var. Onun dışında bazen benim tahmin etmediğim nerdeyse silinmiş yerleri bile algılıyor
    10- Anahtar ile kilitleri düşürünce kapıları 30sn içinde açmazsanız tekrar kitleniyor. Cepte yanlış açılmalar için gayet güzel düşünülmüş
    11- Anahtar üzerinden kapama düğmesine basarak açık olan camları istediğimiz miktarda kapatabiliyoruz. Ayrıca yeni keşfettiğim üzere, kapı kolu üzerindeki kitleme düğmesine de bastığımız oranda camlar yukarı çekiliyor. Yani anahtara da gerek yok. Başarılı detaylar
    12- Seyyar lamba kullanışlı, mantıklı
    13- Aktif hız sabitleyici çok ama çok güzel bir özellik. Güvenlik kısmı zaten müthiş de kullanıma desteği de harika. Çoğu durumda yavaşlamayı ve hızlanmayı kendisi yaptığı için ben ne gaza ne frene dokunmuş oluyorum. İlk sabitlemeyi yaptıktan sonra hemen 1sn olarak değiştiriyorum yalnız. Çünkü 2sn olunca gereksiz yavaşlamalar hızlanmalar yapmak zorunda kalıyor. Tabi bunu 94km/h hızla gittiğim için yapıyorum yüksek hızlarda seyahat etsem düşürmem… Önce güvenlik
    14- Unutmadan Stop&Start sistemi benim gibi kuş fotoğrafçıları için büyük nimet :)) Ve 3-4 dakikaya kadar çıkabiliyor süresi, ilginç

    Eksiler;

    1- Kalorifer, ilk çalıştırma kısmını düşünürsek Fluence ve Scenic’in çok gerisinde, ısıtmaya başlaması için oldukça fazla yol gitmek gerekiyor. Scenic 400-500m yolda ılık üflemeye başlardı bunda ise 3km ve üstünde yol gitmek gerekiyor gibi.
    2- Arka ızgaralar ısıtma konusunda felaket. Araç normal ısıya ulaşsa bile 5 dk sonra sıcak gelmeye başlıyor. Bir aile arabası için oldukça kötü. Bağımsız sistemin bir dezavantajı olsa gerek. Ne ilginçtir ki soğutma için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
    3- Eller Serbest sisteminin detayını yazmıştım. Fluence ve Scenic’ten farklı olarak araçtan uzaklaştığımızda araç kitlenmiyor. Kapı koluna, bagaja yada anahtardaki düğmeye dokunmamızı bekliyor. Bence aracın teknolojisine yakışmadığı gibi market durumlarında yada bebeği kucağa alma gibi durumlarda büyük problem. Bunu yaşadığım için çok net söyleyebiliyorum
    4- Statik kavşak aydınlatması, araç kılavuzunda bahsedilen bir durum olmasına rağmen bize sunulmayan bir özellik. Citröen merkez yönlendirilebilir farlar olduğu için yok demişti ama bu bir mantık değil. Çünkü yönlendirilebilir farlar ile sis farlarının aydınlatma açı ve şiddetleri tamamen farklı. Bizim araçlara koyulmadığını düşünüyorum ve büyük bir eksik olarak görüyorum
    5- Yokuş Kalkış destek sistemi güzel çalışsa da kritik eğimlerde problem yaratıyor. Tolerans çok düşük tutulmuş. Sonuçta bu sistem aracın geri kaymaması için düşünülmüş ve araç geri kayıyorsa demekki sistemde bir eksiklik var. Ben bunu eğimin olduğu yerlerde ayağımı frenden çok ufak çekerek önce test ediyorum. Araba geri kaçarsa biraz daha fazla çekiyorum aracın eğimi algılamasını sağlıyorum. Ondan sonra kalkışımı sorunsuz yapıyorum. Scenic’teki gibi ekranda sistemin devrede olduğunu gösteren bir uyarı olsa çok şık olurdu
    6- Vites geçişleri malumunuz hissediliyor. Bunu elimine etmek için gazdan ayak çekme yöntemi kullanılıyor. Hatta kendi keşfim olan vites atma zamanını takip ederek mükemmele yakın sonuç elde edilebilir. Araç vitesi değiştirmeden yaklaşık yarım saniye kadar önce ekranda vitesin değiştiğini gösteriyor. Bunu yakalarsanız kesintisize yakın oluyor sonuç. Ama ben artık takılmıyorum buna. Ayağımı çekmiyorum. Hatta yine kendi keşfim gaza belli bir miktarda basarsanız, nasıl oluyorsa geçişi çok ama çok az hissettiriyor. Çeyrek ile yarım arasında bir basış diyebiliriz.
    7- Vites’in manuel konumu çok da sevemiyorum, çünkü yine çok karışıyor araç. 1-2 kere dip gaz yaptım orda problem yok ama sakin kullanımda çok karışıyor. A modundan farkı yok gibi
    8- Aracın sadece ön kapılardan açılıyor olması müşteriye hakaret ve eksiklik bence. Maliyeti ne ki?
    9- 7” ekran üstteki 12” ekrana göre basit duruyor ve çok da yakışmıyor. Kontroller daha şık tasarlanabilirdi. Benzer şekilde mesela radyo yada USB komutları aynı sayfada konumlandırılabilirdi. Rastgele şarkı çaldırmak için 3-4 tıklama yapmak gerekiyor. Halbuki tek tuşu koy dimi ana sayfasına
    10- Son sıfırlamadan sonra litre bazında ne kadar yakıt tüketildiğini göstermiyor ve bu bana komik geliyor. Sonuçta araç ortalama tüketim hesaplıyor. Demekki tüketilen yakıt hesaplanmış, peki bunu neden gizliyorsun?
    11- ECO’nun toplam süresi her tekil seyir için sınırlandırılmış. Mesela toplamda ne ladar tasarruf yaptığımı görmek isterdim
    12- Koltukları pek beğenemedim başından beri zaten. Başlıkların oynamaması, kumaş olması, en arka sıranın katlanma mantığı falan filan…
    13- Araç içi gizli gözler hacim olarak Scenic’in heralde yarısından bile az.
    14- Otomatik uzun farlar aslında çok güzel bir özellik ama tolerans karşıya verilmiş ve araç uzuna geçmeyi zorlamak yerine kısada kalmayı tercih ediyor. Mesela sokak lambalarını bile araç olarak tanımlıyor. Yada beklide diyorki burada sokak lambası var uzunu ne yapacaksın? Bence belli seviyenin üstündeki ışık kaynaklarının hesaba katılmaması gerekirdi.
    15- Dikiz aynası biraz küçük sürekli ayarlamak zorunda kalıyorum. Üstteki küçük olanın ise açısı yeterli değil.
    16- Direksiyon kontrol tuşları çok sert. Takır tukur sesler geliyor
    17- Araçta bel destek yok, koltukların diğer bir eksisi.
    18- USB bölümünün ışığına da bir şey bulmuşum ama detayını hatırlayamadım şu an ))
    19- Yağmur sensörü hızlı devreye giriyor demiştim ama far sensörü önceden devreye girmiyor. Scenic mesela tünele girmeden önce farları yakmış olurdu ama bu girince yakıyor. Ve çıkınca hemen söndürüyor. Biraz bekle dimi? Çünkü burada çift tünel durumları oluyor…
    20- Viraj performansı iyi gibi ama Scenic’le 100-110’la girdiğim kötü bir viraja bununla ancak 90’la girebiliyorum. Devrilecekmiş hissi veriyor. Yada hala alışamadım. Ama yanımda oturan arkadaşım da aynı görüşte
    21- Çocuk kilidinin içerden yapılmaması büyük eksiklik. Fluence ve Scenin’ten sonra saçma geliyor
    22- 15.000 km’de yapılan periyodik bakımları yanlış buluyorum. Süre kısa olmasına rağmen maliyet yüksek. Renault’un gerisinde kalıyor böylece
    23- Bagaj perdesini araçta çıkardım, ona göre bir yer tasarlanmamış (7 kişi durumunda). Scenic’te yeri vardı. Valla bende öylece köye götürdüm duruyor. Bozulan kırılan olursa uygun fiyata anlaşırız ))
    24- En arka sıranın katlanması çok aşamalı ve zahmetli ve o katlanan parçaları açsan bile düz zemin elde edilmiyor. Scenic bu konuda da öndeydi.
    25- En arka camlarda güneşlik yok
    26- Güneş gözlüğü yeri yok
    27- Sis farlarının açılış şekli komedi. İki defa ileri itmen lazım bileziği… arkayı yakmak için. Kapatmak için de aynı. Scenic’te bağımsızdı. Öne itersen ön sis yanardın. Bi daha itersen kapanırdı. Aynı şekilde arkaya çekersen yanardı ve aynı şekilde sönerdi.
    28- 12” ekran araç çalışmazken hiçbir bilgi vermiyor. Ne tarih ne saat ne başka bir şey. Yanlış
    29- Stop eder etmez radyoyu da kapatıyor araç, bir daha açmak gerekiyor.
    30- İlk çalıştırma anında 7” ekran çok geç açılıyor, kontroller de hep bir yerde toplandığı için beklemek zorunda kalıyoruz. Örneğin havalandırma için
    31- Sürüş anında ECO aktif olursa klima çalışmamaya başlıyor ve bir süre sonra sıcak hava gelmeye başlıyor. Burda ekonomiden çok konforu düşünmesi gerekirdi bence. Yani klima durumu için bi tolerans tanımalıydı. Ben de mecburen park frenini çekiyorum klimanın çalışmasını böyle sağlıyorum
    32- Geri kamera yağmurlu durumlarda çok kirleniyor ve görüşü kapatıyor. Mesela kapaklı bir sistem düşünülebilirdi.
    33- Refakatçi aydınlatma sisteminde de bir eksiklik var. Renault’da kart üzerinde ayrıyetten bir far tuşu vardı. Bunda ise kapıları aç tuşuna basınca farlar yanıyor. Ama ilk açıldıktan sonra tekrar basınca farlar yeniden yanmıyor. Mecburen aracı kitleyip tekrar açmak gerekiyor.
    34- Harekete geçmeden kapıların tam kapanmadığını göstermiyor. Buna bir anlam veremedim. Ne zamanki biraz hareket edip ilerleyince kapı açık diyor???











    C4 Picasso Kullanıcıları

    1) barsoy - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Beyaz (2013), Antalya

    2) calyante - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan + Xenon) - Mercan Kırmızı (2013), Balıkesir

    3) oguzadal - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Cam Tavan) - Beyaz (2013), Ankara

    4) megaplay - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Körfez Mavi (2013), Ankara

    5) hydntr - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Cam Tavan) - Mercan Kırmızı (2013), Ankara

    6) ozcaprica - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan + Xenon) - Mercan Kırmızı (2013), İstanbul

    7) fsr - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Cam Tavan) - Mercan Kırmızı (2015), İstanbul

    8) full_speed_89 - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan + Xenon) - Beyaz (2015), Bursa


    Grand C4 Picasso Kullanıcıları

    1) senoldikmen - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan + Otomatik Bagaj + Lounge Paket) - Beyaz (2013), Ankara

    2) makeles - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Mercan Kırmızı (2013), İstanbul

    3) muhendizz - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Cam Tavan + Xenon) - Uzay Gri (2013), İstanbul

    4) msaltik - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan + Xenon) - Mercan Kırmızı (2013), Trabzon

    5) eston - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Cam Tavan + Xenon) - Uzay Gri (2013), İstanbul

    6) Philpo - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi) - (2014), Aydın

    7) enigmatr - 2.0 Blue HDi Exclusive, Almanya

    8) bolkisch - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Beyaz (2014), Ankara

    9) KARATAHTA - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Beyaz (2015), Bursa

    10) UmutUmutUmutUmut - 1.6 e-HDi Intensive ETG6 (Teknoloji Paketi + Güvenlik Paketi + Cam Tavan) - Beyaz (2015), İstanbul

    Listeye eklememi isteyen arkadaşların araçlarının özelliklerini belirten bir PM atmaları yeterlidir.



    Renk seçeneklerine göre C4 Picasso ve Grand C4 Picasso imzaları

    Beyaz

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/0d/49/bf/0d49bf6b8bb2b71b3dde2496aa8be7c5.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Mercan Kırmızı

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/a8/d7/6a/a8d76a2679829ff2ffad3334abc18008.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Gümüş Gri

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/e4/b7/50/e4b750eaa68ea3d3d4add7f451a862bc.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Fırtına Mavi

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/5c/20/3e/5c203e56e2578e7587419da7fc5e32c6.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Uzay Gri

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/f5/3f/77/f53f77115d64f400d72284deafc2256d.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Körfez Mavi

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/39/c4/60/39c460b953a50c8d6c3f2174126cd978.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Bronz Kahve

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/67/c3/53/67c3533e01f409c560c2d5834340d035.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Siyah

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/21/12/ea/2112eaecd6b4be6787ace3d2a97d8bc0.png[/image] 
    [b]Citroën C4 Picasso[/b][/center]




    Beyaz

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/7f/29/6a/7f296a31eb1eadc2e14621de5d254dea.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Mercan Kırmızı

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/2d/52/42/2d5242461cb9f82dcb1ae3090abee23e.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Gümüş Gri

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/ec/63/5f/ec635fe59151f47281e3596c5ced15b6.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Fırtına Mavi

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/2c/f8/73/2cf873636df5e729ed5f3f00dc77af45.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Uzay Gri

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/a4/8c/87/a48c87492df6e5c3a7a6d9106b6967e7.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Körfez Mavi

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/35/44/ec/3544ecf2b07a02675d70612a60460b2d.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Bronz Kahve

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/42/63/d3/4263d30f282743d124edbac610ea3474.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]




    Siyah

     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

    Citroën Grand C4 Picasso

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/18/0d/eb/180debc40b8ba9fd418be88b27a9e9b8.png[/image] 
    [b]Citroën Grand C4 Picasso[/b][/center]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Evet arkadaşlar C4 Grand Picasso ile 400.000km'yi doldurmuş oldum.


    Bu zamana kadar olan tecrübelerimi, yaşadıklarımı, bazı detay ve ipuçlarını aşağdaki videoda toparladım. Hepimizin ilk buluşma noktasında da paylaşmış olayım


     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜMurat SALTIKyoutube
    Son olarak Spacetourer adıyla satılan ancak bizim için her zaman Picasso olan MPV sınıfı aracımla 8 yıllık birliktelikle 400.000km yol yapmış bulunuyorum. Video içinde bu süre zarfında yaşadıklarımı, tecrübelerimi, benim ve diğer C4 Picasso kullanıcılarının karşılaştığı ortak problemleri, bunların çözümlerini bulacaksınız. Ayrıca bazı konularla ilgili ipuçları ve öneriler de var. C4 Grand Picasso ile birlikte gelen gizli özellikleri de unutmayalım. Video uzun gelebilir, aslında geçen zaman ve yaşanan tecrübeler düşününce az bile kalmış diye düşünüyorum. D5S Xenon ampul değişimi, Polen filtresi değişimi, Navigasyon kullanımı, Dikey park yapma, paralel park yapma, Bosch Silecek değişimi bir çok konuda hazırlamış olduğum ayrı ve kapsamlı videolardan burada kısaca bahsettim. Aradığınız başlıklara kolay ulaşmak için aşağıda vereceğim zaman etiketlerini kullanabilirsiniz. 0:00 Giriş 01:57 12" Ana Ekran özellikleri ve detayları 10:03 7" yardımcı ekran özellikleri ve detayları 12:59 Aktif Hız Sabitleyici 19:21 Anahtar 22:28 Araç içi gözler 23:11 Aynalar 26:12 Bagaj Kapısı 27:48 Bagaj Perdesi 29:27 Bakımlar 30:14 Polen filtresi 30:53 Ön Fren Balataları 33:30 Arka Fren Balataları 34:10 Silecekler 35:33 Arka Silecek 36:35 Akü 37:28 Triger Seti 38:07 DPF Sıvısı 39:47 Amortisör Takozu 41:15 Debriyaj ve Volan 43:15 Far Ampülleri 46:39 Porya Bilyası 46:58 Enjektörler 47:47 Park Beyni 48:57 Radar 51:11 Dikiz Aynası 52:36 Direksiyon 55:11 Eller Serbest sistemi 57:08 Farlar 58:21 Far Sensörü 59:52 Otomatik Refakatçi Aydınlatma 1:00:48 Geri Vites Kamerası 1:02:27 Havalandırma ve Klima 1:04:51 Kabin içi ferahlık 1:08:03 Kapılar 1:08:33 Çocuk Kilidi 1:09:46 Koltuklar 1:11:13 Kör Nokta Uyarı Sistemi 1:12:06 Lastikler 1:19:43 Lastik Göbekleri 1:20:39 My Citroen 1:21:29 Navigasyon 1:24:09 Otomatik Park 1:26:35 Park Sensörleri 1:27:32 Ses Sistemi 1:29:09 Robotize Şanzıman 1:31:40 Pamuk :)) 1:33:29 Seyyar Fener 1:33:57 Sis Farları 1:35:21 Statik Kavşak Aydınlatması 1:35:59 Stop & Start Sistemi 1:38:47 Şerit ihlal Sistemi 1:40:33 Viraj Performansı 1:41:51 Vites Kolu 1:42:38 Yağmur Performansı 1:44:12 Yakıt Tüketimi 1:46:19 Yardımcı Aparatlar 1:51:12 Yokuş Kalkış Destek Sistemi 1:53:34 Kronik Sorunlar, hatalar -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Yer / Location: Trabzon / Turkey -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ekipman / Gear: Nikon Z6 II Nikon Z 24-70 f/4 s Nikon D500 Sony a6400 Sony 16-70 f/4 Zeiss Galaxy Note 20 Ultra DJI Osmo Mobile 3 DJI Osmo Action Manfrotto 055Xprob Manfrotto 498rc4 ballhead Slik 504QF II Saramonic Blink 500 B2 Monster Semruk S7 V8.1.1 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Müzik / Music: Images of Tomorrow Song of Mirrors Modern Situations - Unicorn Heads Beach_Walk Hanging Out - Bruno E Intentions - Anno Domini Beats
    https://youtu.be/eXkZHy_fMhI
  • Ben de severim, MPV leri .....

    Bu araca tipsiz diyen MPV araç nedir önce onu öğrenmeli ve rakipleriyle karşılaştırıp öyle karar vermeli tipsizliğine,

    ilk yorum benden gelsin,

    Golf 7 Picasso
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
  • Citroen'e çok yabancı biri olarak üstadlara birkaç sorum olucak;

    -4 kişilik bir aile için sizce yeterince genişmi araç?

    -Bagaj kapasitesi yeterli mi?

    -Dizel otomatik olucak mı bu araçta?

    -Fiyat konusunda bilgisi olan ve de araçlarda 2.el durumu nasıldır?

    Teşekkürler.


    ( Araçda güzel donanımlar var ancak o anten hiç yakışmamış.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy

    Citroen'e çok yabancı biri olarak üstadlara birkaç sorum olucak;

    -4 kişilik bir aile için sizce yeterince genişmi araç?

    -Bagaj kapasitesi yeterli mi?

    -Dizel otomatik olucak mı bu araçta?

    -Fiyat konusunda bilgisi olan ve de araçlarda 2.el durumu nasıldır?

    Teşekkürler.


    ( Araçda güzel donanımlar var ancak o anten hiç yakışmamış.)

    c3 picsso kullanıcı olarak cevaplayayım

    bu araç 5 kişik :) koltuklardan belli olmuyormu oturma odası gibi araba :)
    4 kişiye doya doya yeter, bagajı herşeyi ile

    evet dizel otomatik ve düz vites 1.6 olacak

    2. el daha dur araba gelmedi :) ama çok iyi bir ikinci eli yok, ama piasasıda ölü değil




  • Ben sevdim hoş duruyor. Kendine has bir havası var.
  • 2010 model c4 picasso kullanıcısıyım. Yeni c4 picassoda donanım nasıl acaba? Yeni teknolojiler varmı ki? Şerit takip, uzun far asistanı, kör nokta uyarı, viraj farları, şehir içi çarpışmaları önleyici sistem gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aulu -- 3 Nisan 2013; 22:00:34 >
  • 5008 de güzel araba. Kokpit tasarımı açısından citroen ve scenic gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • picasso gp resimleri varmı?
  • Arkadaşlar aracın ne zaman geleceği hususunda bilgisi olan var mı? Bir de dizel otomatik seçeneğinde donanımlara göre fiyat aralığı sizce ne olur? Bir citroen acemisi olarak hiçbir fikrim yok bu konuda, ancak araç bana hoş göründü. Şu sıralar Mercedes b serisine de bakıyorum, yine BMW 1'in de sport tourer seçeneği gelecek. Segment olarak farklı ancak BMW 3.20 ed seçeneği de dikkat çekici. Benim kafam galiba bihayli karışmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaay açıkladımı artık! Ben beğendim. Farkı citroen de hissedeceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafam33

    quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy

    Citroen'e çok yabancı biri olarak üstadlara birkaç sorum olucak;

    -4 kişilik bir aile için sizce yeterince genişmi araç?

    -Bagaj kapasitesi yeterli mi?

    -Dizel otomatik olucak mı bu araçta?

    -Fiyat konusunda bilgisi olan ve de araçlarda 2.el durumu nasıldır?

    Teşekkürler.


    ( Araçda güzel donanımlar var ancak o anten hiç yakışmamış.)

    c3 picsso kullanıcı olarak cevaplayayım

    bu araç 5 kişik :) koltuklardan belli olmuyormu oturma odası gibi araba :)
    4 kişiye doya doya yeter, bagajı herşeyi ile

    evet dizel otomatik ve düz vites 1.6 olacak

    2. el daha dur araba gelmedi :) ama çok iyi bir ikinci eli yok, ama piasasıda ölü değil


    Üstat C3 Picasso kullanıcısı olarak sizin fikrinizi almak isterim uygunsa. Konunun altına da yazdığım gibi ben de aracımı değiştireceğim. Citroen'e tamamen yabancıyım, şu an Tiguan 4x4 ve mini cooper kullanıyorum, daha önce benzinli ve dizel olmak üzere iki focus, bir de megane 3 kullandım. Tiguanı satacağım, ancak ona alternatif ve kalite yönünden beni tatmin edecek SUV'lar çok pahalı, bütçemi aşıyor açıkçası. Bu nedenle MPV grubuna yöneldim, zira büyük araç seviyorum. MPV'ler içinde yeni mercedes B'ye baktım, aracın içini beğendim, donanım ve güvenlik olarak da tatmin edici ancak dış görünüşü, iç tarafın bir mpv için yeteri derecede geniş ve esnek olmaması ve tabiki dizel motor 1.8 litre olduğundan mecburen benzinli motora mahkum olmamız, son olarak da bu sınıfta benzinli bir araca 90.000 TL civarı vermek istememem, bu araçtan biraz uzaklaşmama sebep oldu. BMW'nin de yeni 1 serisi sport tourer'i gelecek, o da bir alternatif olabilir. Yine yeni octavia'da sedan olmasına rağmen geniş bagaj ve iç hacmi ile -arka süspansiyonun bağımsız olmaması, bir takım güvenlik öğelerinin opsiyonel olması gibi bir takım kusurları olsa da- dikkatimi çekti. Tam bu esnada internet araştırmalarına devam ederken yeni c4 picassoyu gördüm. Dış tasarım oldukça iddialı ve bir çok kişi tarafından rahatsız edici görülüyorsa da benim çok hoşuma gitti. Bence mercedes B'nin dış tasarımından daha başarılı. Ayrıca 1.6 dizel otomatik seçeneği, şu anki vergi ve yakıt koşullarında, aracı cazip kılıyor. İç mekan ise fotolardan gördüğüm kadarıyla oldukça tatmin edici, hakeza bagaj da öyle. Fakat dediğim gibi hiç citroen tecrübem yok ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. 2010 yılında megane3'ü sıfır almıştım. Tüm opsiyonel donanımları da ekleterek full bir araç oluşturmuştum. Ancak daha altı ay geçmeden triger seti komple olmak üzere birçok motor parçası değişti. Bundan sonra 'Bir daha asla Fransız almam' demiştim. İşte Citroen'de de böyle bir şey yaşarmıyım, açıkçası korkuyorum. Citroen grubunda sizin bildiğiniz kronik bir sorun (Ör: otomatik şanzuman arızası, kabine çok ses alma, viraj savrulması-yol tutuşu kaybı, ön gögüsteki parçalardan bir süre sonra gacırtı gucurtu gelmesi gibi) var mıdır? Ayrıca psa grubunun 1.6 dizel motorunun 115 hp ve 270 nm tork ürettiğini biliyorum. Bu araç 112 hp görünüyor, acaba farklı bir motor mu kullanılmış bilginiz var mı? Yine sizce bu motor, yokuş çıkarken veya sollama yaparken çok zorlar mı? Tabi ki yüksek performans beklentim yok ama motor kasayı taşıyabilir mi? Çok uzun yazdım, kusura bakmayın, peşinen teşekkürler.




  • Çıktığı günden beri C4 Grand Picasso kullanıyorum. Saçma bir fiyat olmaz ise ve infotainment full gelirse bunu da düşünmeden alırım. Bekleyelim bakalım ne çıkacak.

    Daha çok foto için:

    http://www.autoforum.cz/predstaveni/citroen-c4-picasso-2013-uniklo-vse-o-seriovem-robocopovi-i/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagajında pazar arabası yine olur inşallah.
  • Fiyat ne olcak bakalım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcaprica

    Çıktığı günden beri C4 Grand Picasso kullanıyorum. Saçma bir fiyat olmaz ise ve infotainment full gelirse bunu da düşünmeden alırım. Bekleyelim bakalım ne çıkacak.

    Daha çok foto için:

    http://www.autoforum.cz/predstaveni/citroen-c4-picasso-2013-uniklo-vse-o-seriovem-robocopovi-i/


    Merhaba, aracınız mcp şanzuman mı? Öyleyse mcp için yorumunuz nedir, kronik sıkıntısı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar,
    Yedi kişilik olanın fotoları yok mu acaba?
    Bir de yeni kasa için mayıs,haziran gibi diyen;ekim,kasım gibi diyen;yıl sonu diyen
    bayiiler olduğu gibi yeni kasadan haberi olmayan bayiiler ya da satış danışmanları var.
    Donanım ve fiyat konusunda zaten bilgileri yok.Ancak yeni kasanın mayıs en geç
    haziran ayında geleceğini söyleyen İstanbuldaki bir bayii lansman fiyatının şimdikinden
    daha ucuza olacağı bilgisini vermişti bir kaç gün önce.
    Durum bir an önce netleşse de biz de karar versek GP'mi 5008 mi diye.
    Malum, yaz geliyor,tatil geliyor...
    Bilgi paylaşımı için teşekkürler...
    Herkese iyi forumlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurBJK

    Bagajında pazar arabası yine olur inşallah.

    gerçekten varmı öyle bir şey :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafam33

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurBJK

    Bagajında pazar arabası yine olur inşallah.

    gerçekten varmı öyle bir şey :)

    Vallaa, şimdiki 5 kişilik olanda var, ilk kasada da vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurBJK

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafam33

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurBJK

    Bagajında pazar arabası yine olur inşallah.

    gerçekten varmı öyle bir şey :)

    Vallaa, şimdiki 5 kişilik olanda var, ilk kasada da vardı

    https://store.donanimhaber.com/c3/72/bc/c372bc7752d492f2f9323046251f4219.jpg



    Harbiden varmis
     CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercangozum

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafam33

    quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy

    Citroen'e çok yabancı biri olarak üstadlara birkaç sorum olucak;

    -4 kişilik bir aile için sizce yeterince genişmi araç?

    -Bagaj kapasitesi yeterli mi?

    -Dizel otomatik olucak mı bu araçta?

    -Fiyat konusunda bilgisi olan ve de araçlarda 2.el durumu nasıldır?

    Teşekkürler.


    ( Araçda güzel donanımlar var ancak o anten hiç yakışmamış.)

    c3 picsso kullanıcı olarak cevaplayayım

    bu araç 5 kişik :) koltuklardan belli olmuyormu oturma odası gibi araba :)
    4 kişiye doya doya yeter, bagajı herşeyi ile

    evet dizel otomatik ve düz vites 1.6 olacak

    2. el daha dur araba gelmedi :) ama çok iyi bir ikinci eli yok, ama piasasıda ölü değil


    Üstat C3 Picasso kullanıcısı olarak sizin fikrinizi almak isterim uygunsa. Konunun altına da yazdığım gibi ben de aracımı değiştireceğim. Citroen'e tamamen yabancıyım, şu an Tiguan 4x4 ve mini cooper kullanıyorum, daha önce benzinli ve dizel olmak üzere iki focus, bir de megane 3 kullandım. Tiguanı satacağım, ancak ona alternatif ve kalite yönünden beni tatmin edecek SUV'lar çok pahalı, bütçemi aşıyor açıkçası. Bu nedenle MPV grubuna yöneldim, zira büyük araç seviyorum. MPV'ler içinde yeni mercedes B'ye baktım, aracın içini beğendim, donanım ve güvenlik olarak da tatmin edici ancak dış görünüşü, iç tarafın bir mpv için yeteri derecede geniş ve esnek olmaması ve tabiki dizel motor 1.8 litre olduğundan mecburen benzinli motora mahkum olmamız, son olarak da bu sınıfta benzinli bir araca 90.000 TL civarı vermek istememem, bu araçtan biraz uzaklaşmama sebep oldu. BMW'nin de yeni 1 serisi sport tourer'i gelecek, o da bir alternatif olabilir. Yine yeni octavia'da sedan olmasına rağmen geniş bagaj ve iç hacmi ile -arka süspansiyonun bağımsız olmaması, bir takım güvenlik öğelerinin opsiyonel olması gibi bir takım kusurları olsa da- dikkatimi çekti. Tam bu esnada internet araştırmalarına devam ederken yeni c4 picassoyu gördüm. Dış tasarım oldukça iddialı ve bir çok kişi tarafından rahatsız edici görülüyorsa da benim çok hoşuma gitti. Bence mercedes B'nin dış tasarımından daha başarılı. Ayrıca 1.6 dizel otomatik seçeneği, şu anki vergi ve yakıt koşullarında, aracı cazip kılıyor. İç mekan ise fotolardan gördüğüm kadarıyla oldukça tatmin edici, hakeza bagaj da öyle. Fakat dediğim gibi hiç citroen tecrübem yok ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. 2010 yılında megane3'ü sıfır almıştım. Tüm opsiyonel donanımları da ekleterek full bir araç oluşturmuştum. Ancak daha altı ay geçmeden triger seti komple olmak üzere birçok motor parçası değişti. Bundan sonra 'Bir daha asla Fransız almam' demiştim. İşte Citroen'de de böyle bir şey yaşarmıyım, açıkçası korkuyorum. Citroen grubunda sizin bildiğiniz kronik bir sorun (Ör: otomatik şanzuman arızası, kabine çok ses alma, viraj savrulması-yol tutuşu kaybı, ön gögüsteki parçalardan bir süre sonra gacırtı gucurtu gelmesi gibi) var mıdır? Ayrıca psa grubunun 1.6 dizel motorunun 115 hp ve 270 nm tork ürettiğini biliyorum. Bu araç 112 hp görünüyor, acaba farklı bir motor mu kullanılmış bilginiz var mı? Yine sizce bu motor, yokuş çıkarken veya sollama yaparken çok zorlar mı? Tabi ki yüksek performans beklentim yok ama motor kasayı taşıyabilir mi? Çok uzun yazdım, kusura bakmayın, peşinen teşekkürler.

    kusura bakma yeni gördüm mesajını


    sorularına kendimce cevap vereyim

    mercedes b serisi çok güzel bence ama kasa mercedes gibi durmuyor :)
    benim ikinci **** bu daha önce c4 2011 yeni kasa kullandım bir sorun yaşamadığımdan
    yenibir araç alırken düşünmeden yine bir citroen aldım
    marka fanatikliğim yok olamazda işime gelen aracı almak zorundayım sonuçta

    şimdi renault ile citroen çok ayrı araçlar motorlarıda şanzımanlarıda farklı zaten

    bence iç kabinde kullanılan malzeme sınıfı için çok iyi kronik ben bir problem görmedim
    bu araçların en çok tartışılan olayı mcp otomatik vitesidir, aslında kronik sorunu yok ama herkez edc ve dgs gibi çift kavramalılar ile
    karşılaştırdığından yanılgıya düşüyor mcp geçişler biraz daha geçdir bazılarının dediği gibi sarsıntılı değildir
    şu aralar reno reklamlarında dıkkat edersen cvt sanzıman veriyor :) edc ve dgs konforlu ama alanın elinde kalacak cinten çok yeni teknoloji ve benim kanım
    insanlara satıp test ediyorlar kullanıcılar üzerinde kullanan arkadaşlarımdan konuşuyorum forumdan bağımsız olarak hepsinde bir korku var

    tabi sana önerim bu aracı almadan mutlaka bir iki defa test etmendir.

    112 lik ehdi motor zaten çok yeni

    yokuşlarda sollamada asla sorun çıkaracağını sanmıyorum
    c4 112 bg çok iyidi
    c3 picasso 68 bg yanılmıyorsam obile fazlasıyla yetiyor,

    tabi kasa büyük c4 picasso ne tepki verir denemek lazım

    ama hali hazırdaki c4 picassolarda bir sorun yaşan duymadım

    motor bence en sessiz dizellerin başında kimse bu araç dizel diyemez o derece yalıtımı çok iyi bu araçların

    seni zorlayan mcp olacaktır alışmak gerekiyor ben alıştığım için sorun yok ama dgs edc kullanıp mcp kullanmak zor oluyormuş öyle dediler,

    hatta benden tavsiye isteyenlere şu öneriyi er zaman yapmıştırım eğer araca 50 -60 binler verecekseniz sonradan pişman olmamak adına bu aracı 1-2 günlüğüne kiralamak, ha diyeceksin yeni kasa aracı bulamam ozaman eskisini bul kirala derim en azından motor ve şanzımanı aynı

    ama mcp eski bir sistem olduğundan arızasıda kolay tamir edilir gibi bence

    c3 yeni olduğundan biraz kullandıktan sonra bir aksilik olmassa bir sonraki aracım bu olacak


    umarım beklentilerinize cevap verebildim

    saygılar




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.