Şimdi Ara

Çizim yapmaya başlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, çizim yapmaya başlamak istiyorum. Resim yeteneğimin olduğunu düşünüyorum kendi aklımdan iyi şeyler çizemesem de gördüğüm basit-basitin bir tık üstü resimleri rahatlıkla çizebiliyorum. Elbette bu yeterli değil. En son 5 sene önce bir kaç çizim yapmışken bugün deneyeyim dedim yine güzel bir şekilde çizebilmişim.

    Çizdiğim resimler genelde çizgi film karakterleri oluyor. Çok mükemmel değil ama kötü de değil. Orta denebilecek düzeyde. 5 sene önce biraz üstüne gittiğimde çok güzel çiziyordum. (Çizim şekli sadece bakmak yanı kağıdı altına koymuyorum. Bilgisayarda resim açık oluyor bende arada bakarak çiziyorum. Herhangi bir kursa gitmedim.)

    Bende bu nedenle bunu geliştirmek istiyorum. Bir resim kursuna yazılacağım. Öğrenmek istediğim şuan karakalem Fakat resim için kalem seti filan gerekiyormuş. Ben direk 0.7 uçla çizdiğimden karakalem imkansız geliyordu fakat özel kalemlerle yapılıyormuş

    Bana önerebileceğiniz setler var mı? Bütçe 300.(Az geçebilir.) Fakat bu bütçenin içinde Resim sehpası, kalem seti, silgi, kağıtta dahil.

    Ve izmir içinde önerebileceğiniz güzel bir kurs var mı?

    Asıl istediğim çizgi roman yazmak. Aklımda senaryo'da var ama kağıda dökemiyorum. Kolay bir iş olmadığını biliyorum zaten çizgi roman yazmaya da 2 yıldan önce başlamam. İyice bir öğrendikten sonra düşünüyorum.







  • Dostum merhabalar. Bir set olusturamam piyasada ne daha ucuz nerede ucuz bilmiyorum ama malzemeler konusunda edindigim tecrubeleri paylasmak istiyorum. Kurs olsun fakulte olsun hemen hemen hepsi cizime grafit kalemlerle baslar(hb 2b vs olan klasik resim kalemleri). Ben derwent kullaniyordum. Ama cok ucuz seylerden kacinirsan marka konusunu genis tutabilirsin bunda. Sovale ucuza bulubiliyorsun(50 60 tllerde amatorler icin olanlar var) ama bu bir opsiyon. Duralit ihtiyacin olacak. Sovaleye para vermek istemezsen duralitin altina kitap koyarak da aci verebilirsin. Cizgini teknigi bilmiyorum ama cizmeye basladigimda keske sunu tanisaydim dedigim komur oldu. Sikistirilmis komur kalem ve dogal komur cubuklarini edinmeni siddetle tavsiye ederim. Olmazsa olmazlarimizdan birisi de blending stumplar. Mumkunse bunlarin bircsetini edinmeni tavsiye ederim. Kalemi acmak icin falcata hatta kreatuar bicaklar da bir diger elzem olan seyler. Daha sonra nalburlardan sungerli bir zimpara edinmeni oneriririm kalemi actin ama ucunu sivriltmen gerekiyor iste zimpara buna gerekiyor. Sanatsal zimparalar var. Onlari da kullanabilirsin. Ben 2 cesit zimpara kagidini sert bir malzemeye yapistirdim gayet de memnunum. Sadece kalemimi acmiyorum komurlerimi de acabiliyorum. Saklama kabi ya da kalemligin guzel bir sey olmasi senin icin avantajlidir. Fixlemen gerekecek cizimlerini. Bunun icin de kirtasiyeden fixatif sprey alman gerek(ki 50 60 tl fiyatlari var). Daha ucuz olsun dersen sac spreyleri de gayet is goruyor. Resim cantasi gerekiyor.





    Kalem cizim malzemeleri basli basina bir dunya. Cok cesitli teknikler cok cesitli malzemeler var. Ben bile bununla da cizen varmis dedigim cok sey gordum. Ama burada bir husus var. Bu farkli malzemeler isin sonraki asamasi. Ilk basta cizebilmeyi ogrenmek gerekiyor. Bu sebeple sevdigin sanatcilar atiyorum murekkep kullaniyor diye murekkep icin para harcama. Durust olalim istedigin gibi kullanamayacaksin onu. Ve hatta cizmekten soguyacaksin. O yuzden grafit kalemlerden komur kalemlerden oteye gecmemeye calis.(ki bunlarin bile cesitli malzemeleri var.)



    Diger onemli sey ise kagit. Cizimden zevk almani ve cizimun kalitesini dogrudan etkileyen sey bu. Mumkunse scholler +150 gram kullan. Ya da canson 1557ler de iyidir. 120 grama kadar inebilirsin. Bu kagitlar dokuludur. Ilk baslarda yeterlidir bu iki marka. Ileride tercih edecegin teknige gore daha iyi kombinasyonlar yaparsin. Pahali meretler piyasada. Ben rulo kagit aliyorum gorece daha ucuza geliyor. Biraz arastirmayla boyle ucuza getirebilirsin. 1.5×10 metre 120 gr rulo kagit en son 150-170 arasindaydi internette. Istedigim boyutta kesiyorum. Tabi bu biraz fantezi olabilir. Kararini sen vereceksin. Eskiz defteri edinmeyi unutma.



    Ek olarak referans fotograflar ve egitim setleri icin cgpeers ve gfxpeers sitelerinden faydalanabilirsin. Cizimle alakali video setlerinin torrentleri var. Ve de piyasadaki referans fotograflarinin torrentleri var(ikisi de ucretli seyler is goruyor fazlasiyla).



    Dogrudan malzeme oneremiyorum. Aldigim seyler belli ama olur da merak ettigin bunu onerir misin dedigin bir seyler olursa her zaman sorabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • selam dostum, ben de uzun zaman sonra tekrar merak sardım geçenlerde ama üzerinden baya geçtiği için hamlaşmışım.youtube'da bilindiği üzere çokça tutorial var ama copy paste cok fazla şeyle karşılaştım.şurada güzel tutoriallar var üye olurken kart bilgisi istiyo ama girdikten sonra hemen iptal edince 2 ay bedava premium üye gibi takılabiliyosun.bilhassa Yuko Shimizu adlı japon ablanın dersini tavsiye ederim baya püf noktalardan bahsediyor.kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.