Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.971
Cevap
30
Favori
195.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ateşleme sistemi kontrol edilmesi gerikiyor benzinde deneyin ne kadar yaktığını. Normalde benim araç 150-170 arası lpg yakıyor benzinde ise 220-230 arası ş.içi trafik sürekli dur kalk.
  • walla benzinde denedim 10 YTL benzinle 35 km gitti ancak
    bu rakamlara normal kış zamanı falan diyorlar tamirciler ama bilmiyorum
  • Normalde şehir içi 100km 7,5-8 litre arası şehirdışı 5,5 litre tüketiyor 90km hızla 120km ile gidince bu rakamlara 1 litre ekleyin.
  • aslında 150 bile çok bence lpg de
    niye diyecek olursan
    benim arkadaşta doğan var
    143 yakıyor km de
    e bu araba 1,4 ve 170 200 yakıyor
    çok yani
  • Şehir içi sürekli durkalktamı o kadar yakıyor kullanımada bağlı biraz araca ani gaz vermiyorsa gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanıyorsa aracın devrini ne kadar yavaş arttırır ise o kadar az yakar. Benim bildiğim tofaşlar çok yakar. Gaz ayar vanasından kısarsanız az yakar 140-150 arası ama bu seferde araç gitmiyor yokuşlarda zorlanıyor. Pek o kadar takmamak lazım sonuçta benzine göre genede iyi uzun yolda çok farkettiriyor.
  • hayırlı olsun iyi etmişsiniz;

    bundan sonra keyfini sürmeyi düşünün. aracın kapının önünde yatıyor olması bile rahatlatır insanı, heran elinin altında emrine amade 80 beygir var demektir. bende aldığım fiyattan dah fazlasına satabileceğimi düşünöüyorum açıkçası. eğer iyi durumda ve bütçemi zorlamayacak bir RSI bulursam alacam acelem yok. bulamazsam arabanın eksiği gediğinide giderip bikaç sene daha kullanırım kısmet olursa. her aracın alıcısı vardır, ben mesela özellikle aradım bu aracı, sadece fiyatına bakarak seçmedim. 6000 ytl ye ford escort ta alabilirdim cebimde 2000 ytl daha kalırdı, nerden baksan 15 depo benzin eder. sadece satarken biraz sabırlı olmak lazım.
    yakıt tüketimi çok fazla değişkene bağlı olduğu için kesin ölçüm zor ama dediğiniz rakamlar fena değil gibi eğer yoğun trafik kullanımıysa.şehirler arasında 15ykr ve altına düşecektir sanırım.

    kazasız belasız sürüşler dilerim.




  • beyler bugün sabah arabayı çalıştıramadım
    epey uzun süre uğraştıktan sonra vurdurarak ancak çalıştırabildim
    kaç gündür tıkır tıkır çalışıyordu araba bugün niye oyle yaptı anlamadım doğrusu
    daha önce aynı sorunu yaşayanınız ya da sorunun kaynağı hakkında fikri olan varmı?
    hava soğukda değildi ayrıyeten
    arabayı işyerinin otoparkına koydum akşam üzeri almaya gittim hava güllük gülistanlık
    marşa bastım gene çalışmadı,, gaza falan bastım zor aldı birkaç denemeden sonra
  • Merhaba Aracı gazdamı benzindemi çalıştırdınız, marja bastığınızda rahatmı dönüyordu yoksa zorlanarakmı. birde immobiliser devredeyken motoru çalıştırmayı deneyin eğerki çalışırsa ve stop etmezse ondanda yapabilir benim başıma gelmişti araç geç çalışıyordu.
    Benimkide gazda zor çalışıyorda benzinde tek marjda alıyor. Genellikle ateşleme sorunlarından zor çalışıyor.
  • gazda zor çalıştı
    marşa bastığımda dönüyor ama almıyor gazı galiba o yüzden çalışmıyor gaz pompaladığımda çalışma sesi kesik kesik geliyor
  • Benimkide aynı yapıyor zor çalışıyor regülatör soğuk olduğu için gazı buharlaştıramıyor. Artık bende ilk benzinle 3 dk çalıştırıyorum sonra gaza geçiyorum hiç sorun çıkarmıyor. Ayda bir 20 ytl lik benzin giderim var.

    Sizin araç gazda gidişi nasıl yavaş yavaşmı hızlanıyor yoksa normal benzinli gider gibimi.
  • devirli kullanmazsam hızlanması yavaş oluyor
    2500-3000 devirde falan kullanırsam hızlanmada sorun yaşamıyorum
    gazı buharlaştıramıyor dedinde vurdurunca nasıl çalıştı acaba
    birde çalışmadığı gün hava sabahleyin güneşliydi
    hani soğuktan diyecem diyemiyorumda
    bugünde tek marşta çalıştı
  • Regülatörle ilgili sıkıntı yapmış demekki pek önemi yok. Gaz ayarınız kısık ondan yavaş hızlanıyor demekki benimkide öyleydi gaz ayarını açtım yakıt tüketimi arttı fakat benzinli gibi gidebiliyorum.
  • arkadaslar araclarimiz aslinda guzel arabalar ancak ben aracimin onden gorunusunu pek sevmiyorum onun disinda arkadan cok guzel duruyorlar.arabama binen arkadaslar gorundugunden daha genis oldugunu soyluyorlar cunku koltuklari en sona dayiyorum ayiptir soylemesi anca sigabiliyorum aracima gaz taktirdim zavoli valla cok memnunum her seferinde ilk marsta calisiyor yakit olayi ile baya ugrastim simdi gaz ayari biraz yuksek kullaniyorum katalizoz iptali yaptirdim cok iyi gittigini soyleyebilirim ama kontrolu biraz zor virajlarda falan frenler bana yetersiz geliyor ! muzik sistemi yaptim arabaya valla on numara oldu satarken cok uzulecegim egsozundan cikan sesten bahsetmeme gerek yok sanirim iste buda resmi!

     §§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§




  • merhaba arkadaşlar bende yaklaşık iki ay önce clio1 sahibi oldum aracımdan genel olarak memnunum şirin ve şehir içi trafiğinde oldukça iyi araçta lpg takılı ancak bazı arkadaşlar kmde 140 150 kuruş arası yakıt tüketiminden bahsediyolar benim aracımda bikaç kez ayar da yaptırmama rağmen şehir içi kmde 220 den aşağıda bir tüketim elde edemedim acaba sizce bu değer normalmi görüşü olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim
  • Beyaz renk yakışıyor benim ilk araç beyazdı şimdi mavi rengine biniyoruz gaz ayarını bende açtım yoksa araç gitmiyor yokuşlarda çekmiyor bu seferde 171ykr den aşağı yakmıyor. Virajlarda hiç korkutmadan sertce giriyorum yol tutuşu güzel

    merhaba arkadaşım senin araç benzinli gibi yakıyor demek lpg de normalde benzinde 220-240 arası yakar lpg de max. 180 yakar.
  • Arkadaşlar sizin araclarınızda hem bezinde hemde lpg de rolanti sorunu varmı yani boşa attığınızda 1000 devrin üstünde durup yavaş yavaşmı 800-900 civarlarına iniyor yoksa hemen iniyormu. Benim araçta boşa atınca giderken ilk 10-15sn 1000-1200 civarlarında geziyor sonra iniyor. Servise götürdüm lpg ile çalıştığı için normal diyorlar.
  • kaç tane lpgciye gittiysem hepsi 220 yakması normal dedi acaba sizin sistem sıralımı yoksa normalmi

    o ralanti sorunu aynen bendede var ama sadece benzinde araç giderken boşa aldığımda 1200 devirlerde çalışıyo sonra hız düştükçe devirde düşüyo banada rolanti motorunda sorun var dedi tamirci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chan ctin -- 18 Mart 2008; 23:36:03 >
  • Siz aracı servise götürüp bakımını yaptırın derim 220 normal değil o zaman benzinde sizinki 280 -300 arası yakıyor demekki bu araçlara sıralı sistem olmuyor.

    Rolanti sorununu halloldu gibi dün akşam ve bugun sabah sürekli benzinle gidip geldim artık eskisi gibi çalışıyor hemen iniyor demekki servis doğru diyor lpg den dolayı oluyor sonuçta elektronik sistem var benzine göre ayarlı lpg olunca karışıyor sistem
  • ya beyler bu cut off mu ne zıkkımsa bizim araçlardada oluyor mu
    yoksa sadece çok nokta enjeksiyonlu araçlardamı geçerli oluyor
  • valla benimde aklıma takılan güzel bi soru bu.
    lakin bir gözlemim var ki bu cut off olduğunun bir işareti olabilir. şöyle; bizim burda yokuş aşağı epeyce uzun ve virajlı bir yol var. bu yoldan inerken 5nci viteste gaz vermeden sadece frenajla iniyorum ve yaklaşık 2-3 dakika süren bu iniş sonunda aracın devri iniş boyunca 2000 in altına pek düşmediği halde motorda belirgin bi soğuma gözlüyorum. hararet ibresi orta çizgideyken ilk çizgiye yakın yerlere düşüyor. buda demek oluyorki silindirlere sadece hava giriyor ve ateşleme yapılmıyor. tabi bu sadece bir varsayım yanlışta olabilir. çünkü sıkışık trafikten sonraki uzun düzlüklerde de motorda bir soğuma yaşanıyor.
    ne olaki acaba doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.