Şimdi Ara

clio2 1.2 hb yakıt tüketimi.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
72.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2004 model clio 1.2 aracıma 4 nisan 2011 tarihinde atiker fast sistem sıralı lpg taktırdım antalyada ikamet ediyorum 1050 tl ye takıldı. ilk başlarda çok tereddüt etmiştim taktırma konusunda ama sonra bir anda taktırmaya karar verdim benzinde uzun yolda benzin fiyatı 4.140 iken 210 kuruş yakıyordu şehir içi 290 300 kuruş civarı yakıtı vardı. yani uzun yolda 1 litre benzinle 19 km buluyordu (90 km den aşağı inmem 100 km üstüne çıkmam) şehir içinde de 15- 16 km gidiyordu. lpg yi taktırdıktan sonra antalya konya yolu vardır manavgat akseki seydişehir konya yolu 100km si torosların içinden gidilir 1825 m rakıma tamamen virajlı yolla çıkılır ve tamamen keskin virajlı yolda inilir. buna rağmen 128 kuruş yaktı uzun yolda. lpg yi 2350 tl ye litresi aldım. toplamda konya dan antalyaya döndüm 600 km yol yaptım 35 lt gaz yaktı. hesabını siz yapın bana göre çok tasarruflu ve taktıracak arkadaşlar uzun yol yapıyorsanız veya fazla km kesinlikle tereddüt etmeden taktırın ben atiker fast taktırdım benzinden gaza geçişi felan hiç hissettirmiyor, çok memnunum. sorularınız olursa cevaplayabilirim.




  • bende de clio3 2006 model var 1.2 motor 16 valf 75 bg bende atiker fast sıralı sistem düşünüyorum. benzin aldı başını gidiyor canım sıkılıyor benzindeki artışı gördükçe arabaya binesim gelmiyor. daha önce nissan almeram vardı tüplü istediğim yere gidiyordum korkmadan çünkü az yakıyordu şimdi benzinle sürüyoruz her tarafa araba ile gitmiyorum düşünüyorum benzin parasını :) bide arabamda 16. cant var geniş yanak lastik ve spor hava filitresi var sormayın gitsin hafiften tok bir ses çıkıyor gaza yüklenince o bile beni tetikliyor gaza bas diye gazdan ayağımı çekemiyorum açıkcası .
  • arkadaşlar bende 2009 clio III hb 1.4 16v 98beygir araç var.
    izmir de şehir içinde 75 lira ile 330km civarı ancak gidebiliyorum. km'de 23 kuruş civarı diyebiliriz. sizin söylediğiniz rakamlar ile benim yaktığım yakıt arasında dağlar var. bende mi problem var acaba?
  • merhaba temiz clio hb bakıyorum bütçem (10-12bin gibi) arası aklınızda olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mydonose35

    arkadaşlar bende 2009 clio III hb 1.4 16v 98beygir araç var.
    izmir de şehir içinde 75 lira ile 330km civarı ancak gidebiliyorum. km'de 23 kuruş civarı diyebiliriz. sizin söylediğiniz rakamlar ile benim yaktığım yakıt arasında dağlar var. bende mi problem var acaba?


    Çoğu mesaj 2007-2009 arası atılmış son mesajı atanda 1,2 clio dan bahsediyor sizinki 1,4 ondan olabilir.
  • Clio kullanıcıları en güncel rakamları yazarsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler.
  • en günceli buu.
    1 haftalık tatil için izmirden gırtlağa kadar fullediğim clio 1.2 16 v aracımla önce bodrum sonra bodrum( yatağan yolu bozuk ve rampadan oluşur) marmaris marmaris izmir sakar geçidide rampadan oluşur sadece orada klimayı kapattım.diğer km hepsi klima 4. kademede çalışır vaziyette marmaris şehir içi dahil 695 km buralarda yapılmıştır izmir içinde de dolaştım ve 765 km de ışığım yandı.gidilen yol 60 ile 100 km hızla gidilmiştir yani fazla basmadım ekonomi açısından
    benzin : 4.32
    gidilen yol : 765 km
    sarfiyat :0,216
  • BENDEKİ DE ÇOK GÜNCEL
    BENZİN 4,33 TL 01 AĞUSTOS
    GERÇİ BEN PARA DEĞİL LT YAZMAKTAN YANAYIM.

    ŞEHİR İÇİ 100 km 8,5 lt (eşim kullandı bence 8 lt daha doğru olur)
    ŞEHİRLERARASI ANKARA-BURSA 100 KM ORT HIZ VE %50 KLİMA AÇIK 5,4 LT

    5. viteste 70 km hızda yaparsınız 170 km de. Gerçekten kaliteli ve sorunsuz bir motoru
    var. Şehirlerarası 5 lt ye bile düşer ama şehir içi tüketim beni üzdü. Tüp taktırsam mı diye düşünüyorum. Arabaya alışırsanız öyle yokuşta gitmiyor diye birşey yok. Araç test verileri 75 hp nin 70 hp sini kullandığını gösteriyor ki bu çok güzel bir sonuç tabi ki yağ,su ve tuzu zamanında koymalısınız.
  • Merhaba,
    1.2 Clio3 HN Expression (Yarı otomatik şanzıman) kullanıcısıyım.
    Nisan 2009 tarihinde arabamı satın aldım. Şuan yaklaşık 20 bin km.de... Araba bariz bir şekilde çok yakıyor. 1600-1800 litrelik motor gibi benzin sarfediyor. Performans deseniz çok fena... Yazın hafif rampalarda bile klimayı kapatıyorum. 1. vitesten 2. vitese geçişlerde (anlık süratlenme isteklerinizde) bir boşluk hissediyorsunuz. Gaz'a basıp gidememek çok kötü bir tecrübe, inanın...
    Ben bu aracı her açıdan masrafı az olsun diye satın almıştım. satıcı bu modellerin peynir ekmek gibi satıldığını benzin konusunda cimri olduğundan bahsetmişti. Tecrübesiz bir alıcı olarak açıkçası kanmış oldum. Şuan deneyimlerimi sizinle paylaşayım, sizlerde sıkntı yaşamayın. Kredim bitince bir aksilik olmazsa hemen değiştirmeyi düşünüyorum.

    Servis-Bakım

    1. sene 250 TL. (Hava filtresi, yağ filtresi, Yakıt filtresi değişti)
    2. sene 350 TL. (Hava, yağ, polen) + Ön fren balatası (150 TL.)

    Yakıt Tüketimi

    Şehir İçi : 9,5 Litre /100 KM. (normal sürüş, İstanbul)
    Şeir Dışı: 4,0-5,0 Litre / 100 KM. (90-100 km. sürat)


    Vites geçişleri

    Aracım yarı otomatik. Vites geçişlerinde problemler yaşıyorum. Bence bu aracın yapısında var. 1. vites inanılmaz boş, sadece tekerlek dönsün diye kullanılıyor. 1. viteste geri vitese yada tam tersine alırken bekliyorsunuz. Can sıkıcı....
    Zaman zaman vites geçişlerini sizin istediğiniz gibi gerçekleştirmiyor... Bazen çok erken bazen çok geç vites değiştiriyor. Otomatik vites rahatlığı kesinlikle yok. Sadece sol ayağınızı kullanmıyorsunuz...Benim bir elim hala viteste....

    Yokuşlarda

    El freni yardımıyla kalkış yapmanız gerekiyor. Bu şekilde yaparsanız sıkıntı yok. Bunu serviste bu şekilde belirtiyor. El frensiz kesinlikle kaydırır.
    Yazın klima açık ise yokuşa tırmanmanız bir hayli güç. Klimayı kapatmanız gerekiyor.

    Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Kredimin bitmesini dört gözle bekliyorum arkadaşlar.




  • Konu 4 senelik HORT
  • Bende 3 senendir bu sıkıntıdan müzdaripim zaten :)
    şaka bi tarafa bu konuyu paylaşacağım başka bir yer var mı? daha aktif bir başlık?
  • 1.2 16v grandtour extreme ediition aracımı yeni aldım.Aracımı uzun yolda deneme şansım olmadı ama hız sabitliyiciden 90 a sabitleyip yol bilgisayarından anlık tüketime baktığımda 4.4-4.7 lt arasında değerler görüyorum.Otomatik şanzumanı bilemiyorum ama manuel vites çok ekonomik gözüküyor.şehir içi ortalamaları da 8 lt gibi gözüküyor.Motorun en iyi performansını 3000km den sonra vereceği söyleniyor ama şu anki değerler benim için yeterli.

    Düşük tüketim değelerine göre 1.2 motorun sürüş keyfi de hayli tatminkar.Yüksek silindir hacimli bir motordan ya da turbo dizel bir araçtan geçildiğinde nasıl gelir bilmiyorum ama 1.4 16v 97hp lik araçtan sonra herhangi bir cansızlık hissedilmiyor.
  •  clio2 1.2 hb yakıt tüketimi..
     clio2 1.2 hb yakıt tüketimi..
     clio2 1.2 hb yakıt tüketimi..
     clio2 1.2 hb yakıt tüketimi..
     clio2 1.2 hb yakıt tüketimi..


    91 tllik yakıt ile 339kmlik yol yapılmış agırlık şehir içi kullanım bu durumda

    91/339=0.268tl




  • Ben iki hafta önce sıfır benzinli clio hb aldım , 2011 model . Yakıt tüketimi şehir içi 11litre , şehir dışı 6 litre ....

    Herkes buna göre değerlendirip alsın ...ben yanıldım siz yanılmayın
  • hocam kitapçıkta yazdığına göre 3000 km'den sonra yakıt sarfiyatı gerçek değerlerini bulurmuş. Eğer siz bu km'yi yapmadıysanız üzülmek için erken derim.
  • Bendede clio 3 1.2 var düz vites. Şu anda araç 2500 km'de. Günlük güzergahım 15km civarı ve bunun yarısı sürekli dur kalk şeklinde. Buna göre yorumlayacak olursam.
    1)Performans çok kötü
    2)Yakıt tüketimi çok fazla.

    Vites oranları çok çok kısa, vites göstergesine uyarsanız ortalama 2000 devirde vites değiştirirsiniz ve 50 km civarı bir hızda 5. vitese atarsınız. Trafiğin bol olduğu şehirde bir el sürekli viteste durmak zorunda. 1 Vites inanılmaz kısa, ikinci vitestede çok yavaşlıyınca çok zor toparlıyor araç özellikle hafif yokuş yukarı bir yerde duracak gibi yavaşlayıp ikinci viteste tekrar hızlanmak çok çok zor. Aracın viteslerini göstergedeki vites uyarı ışığına göre değiştirerek kullandığımda 8.9L civarı bir ortalama ile gidiyorum.

    Geçenlerde ortalamayı sıfırladım. Trafiğin açık olduğu kısımlarda bu da güzergahımın yaklaşık yarısında(6-7km) tekabül ediyor 2500-3500 devir gibi bir aralıkta kullanmaya başladım test amaçlı ve şu anda ortalamam 11L!

    Şimdi 8.9 gibi rakam iyi diyebilirsiniz ama ben buna katılmıyorum. Bu kadar düşük performans ve dolmuş şöfürü gibi sürekli viteste uğraşmanın bedeli 9 litre olmamalı. 1.4 ya da 1.6 benzinli araçlar en fazla kaç litre yakacak ki! 100 km de 1 litre hadi bilemedin 2 litre daha fazla yakar maksimum ama en azından sürdüğün arabadan zevk alırsın.
    kredim bitsin anında değiştireceğim bu aracı.




  • Ben yakıtından şikayetçi değilim ancak dediğiniz doğru 1149cc lik bir motor daha az yakmalıydı.Ben de 2500km civarlarındayım daha önce kullandığım 1.4 16v araçla şehir dışında neredeyse aynı yakıyor.Şehir içinde en fazla 1lt az yakıyor.Ama beygir gücü %25 daha düşük.Bir tek vergi avantajı kalıyor elimizde.
  • Geçtiğimiz iki-üç hafta süper agresif kullanıp(redline vites değiştirmeler, panik fren ve son sürat denemeleri vs.) yakıt tüketiminin gözüne vurduktan sonra yeni bir teste giriştim - yakıt tüketimini yeni sıfırladım sayılır bir kaç güne yol bilgisayarındaki verileri paylaşırım ama tüketim 7.5 LT civarında olacak sanırım(komple şehiriçi). Tabii inanılmaz sakin kullandığımıda belirtmem gerek
  • Şehir içi ultra sakin sürüş stilinde 7.2Lt/100Km değeri elde edebilildim. Ortalama Hız 18.7Km yani genel olarak sıkışık trafik.

    Yol bilgisarından çektiğim fotoğraflar alttaki konuda.

    http://forum.donanimhaber.com/m_60065279/tm.htm
  • bu devirde benzinli alinmaz ya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.