Şimdi Ara

Club Easytronic

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
329
Cevap
8
Favori
70.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda Opel başlığı altında bir çok Easytronic başlığı var. Hepsinde de değişik bilgiler var. Düşündük ve bu bilgileri tek başlık altında toplamaya, kullanıcıların yorumlarını almaya, sorunlara, kullanıcıların çözebileceği sorunları gidermeye çalışmak için burda toplanmayı teklif ediyorum tüm Opel kullanıcılarına.

    Easytronic hangi Opel modellerinde bulunur?

    Astra H (Sedan 1.3 - 1.8, Hb 2.0, GTC 1.6 180 HP, 1.9 CDTI, OPC hariç)
    Corsa C
    Corsa D (1.4, GSI, OPC hariç
    Meriva (1.3 hariç)

    Şu ana kadar bildiğim ve gördüğüm araçlar bunlardır. Varsa listeye ekleyelim.

    Easytronic vitesin çalışma prensibi nedir?

    Easytronic vites aslında düz vitestir. Yani bu sistem düz vitestir. Baskı balata, şanzuman dişlileri mevcuttur. Ancak debriyaj görünürde yoktur. Robotize edilmiş bir sistemdir. Yani bir robot sizin yerinize debriyaja basıyor. Alt veya üst vitese geçiriyor ve debriyajı kontrollü şekilde bırakıyor. Sizin de sol ayağınız rahat ediyor.

    Easytronic vitesli araçlarda genelde sport tuşu mevcuttur. Bu tuşa bastığınızda araç bulunduğu vitesten daha düşük vitese geçer. Hıza ve devire göre uygun vitese geçer ve birden devir en yüksek seviyeye gelir. Bu daha çok 5000 6000 civarındadır. Ani hızlanmalarda, sollamalarda ve seri kullanmak isteyenlerde sportif kullanım isteyenler bu tuş basarak istediğini elde ederler.

    Sport tuşuna basıldığında araç daha yüksek devirde vites yükseltir. Tekrar sport tuşuna basıldığında da araç yüksek devirde vites yükseltmez eskisi gibi 2000 2500 3000 (gaza basışınıza göre) vites yükseltir.

    Bu viteste ayrıca kick down yapmak istediğinizde gaza sonuna kadar bastığınızda sistem vitesi 2 kademe düşürür ve hızlanmaya devam eder. Ani hızlanmalarda ve sollamalarda da bu şekilde kullanılabilir.

    Bu sistemde manuel olarak vites yükseltip alçaltabilir miyiz?

    Evet bu sistemde istediğimiz gibi vites yükseltip alçaltabiliriz. Aracı çalıştırdıktan sonra hareket etmek için bir kere sola çektiğimizde A1 konumuna gelir. Siz dilerseniz bir kere daha sola çekip M moduna yani manuel moda alabilirsiniz. Daha sonra da manuel moda alabilirsiniz. Hızlandıktan sonra ister sola çekip manuele alın ister vites yükseltme devrine yaklaştığında vitesi ileri itekleyin. İki şekilde de manuel moda geçersiniz. İstediğiniz devirde vitesi yükseltebilirsiniz.

    Ancak manuel moda aldığınızda sport tuşuna bastığınız da işe yaramaz. Manuel olarak vites yükseltip alçaltabildiğimiz için sport tuşu manuel modda devre dışı kalır. Ani hızlanmak için isterseniz kick down yapın isterseniz vites kolunu 2 defa geri çekin. Araç 2 vites birden düşürüp ani şekilde hızlanmaya başlayacaktır.

    Sistem arıza yaptığında ne yapmak gerekir?

    Sistem arıza yaptığında genelde kullanıcı hiç birşey yapamaz. Şanzuman kilitlenmiştir ve bu büyük ihtimalle beyinden kaynaklanmaktadır. Servislerde bunu balata olarak belirtirler ama balatayla alakası yoktur. Sistem beyninden kaynaklanan sorundur. Vites göstergesindeyse F harfi ve kadranda servis lambası yanıp sönmektedir ve araç kesinlikle kontağı açmaz.

    Sistem eğer kendiliğinden düzelirse araç A4 konumunda olacaktır. (Kendiliğinden nasıl olur demeyin benim başıma geldi. Kendiliğinden düzeldi ve A4 konumundaydı düzeldiğinde.

    F hatasını aldığınız zaman servisinizi ve (carsa) kasko şirketinizi arayıp bir çekici isteyiniz. Aracınız kesinlikle yerinden kımıldamayacaktır çünkü. Çekici geldiğinde aracı olduğu yerden sırtına alıp servisinize götürecektir.

    Serviste size tahmini olarak 2000 3000 lira masrafa girdiğinizi söyleyeceklerdir. Beyin değişimi balata değişimi gibi şeyler söyleyeceklerdir tahmini olarak.

    Kullanımı nasıldır?

    Aracı çalıştırdığınızda sola bir kere çektiğinizde A1 konumuna geçersiniz. Tekrar sola çektiğinizde M1 konumuna geçer. Sağa çektiğinizde N yani boşa alırsınız. Sağa geri çektiğinizde de R yani geri vitese takarsınız. A1 ya da M1 konumundayken yukarı ittiğinizde üst vitese aşağı çektiğinizde alt vitese geçer.

    Trafik ışıklarında ve uzun süre bekleyeceğiniz sıkışık trafikte bekleyecekseniz boşa almanız balatalarınız açısından daha sağlıklı olur.

    Araç otomatikleştirilmiş düz vites olduğu için düz vites gibi vites değiştirmektedir. Yani vites geçişlerinde sarsmaktadır sürücü ve yolcuları. Bu sarsıntıyı biraz engellemek için vites geçiş devrini yakaladığınızda ayağınızı hafif gazdan çektiğinizde araç üst vitese rahatlıkla geçer vites değiştikten sonra da gaza basmaya devam edersiniz. Bu sayede sarsıntıyı en aza indirmiş olursunuz.

    Bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa buyursun. Bu vitesi kullanan arkadaşları da görüp liste şekline getirebiliriz.

    Astra'daki Easytronic vites kolu
     Club Easytronic


    Corsa (C) ve Meriva'daki Easytronic vites
     Club Easytronic


    Corsa D
     Club Easytronic


    Easytronic kullanıcıları

    1. Ünal - Astra 1.6 HB
    2. ucanhoroz - Astra 1.6 HB
    3. barhayy - Astra 1,6 Sedan
    4. ilgazi - Astra 1.3 CDTI HB
    5. hacda - Astra 1.6 HB
    6. memre111 - Astra 1.6 HB
    7. bbenli87 - Corsa 1.2
    8. ___Murat___ Corsa 1.3 CDTI
    9. M.Reha Astra 1.6 HB
    10. flyer - Astra 1.6 HB
    11. burycan - Corsa 1.2
    12. emreasker Astra Sedan 1.6
    13. gti1983tr - Astra 1.6
    14. CuCuK - Astra Classic 1.4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 29 Mayıs 2010; 12:43:58 >







  • zafiradaki şanzıman easytronic değil active selecttir. yanlış resim yanlış bilgi.
  • Arkadaslar acil yardımınıza ihtiyacım var sıfır araba almak istiyorum ama para biriktirirken bir hedefim olması lazım diye düşündüm ve yeni astra ile auris arısanda gidip gelmeye basladım..benim için olmassa olmaz bir özellik var oda tam otomatik vites bu konuda vw nin cok iyi oldugunu biliyorum ama golf düşünmüyorum..Auriste tam otomatik secenegi olcakmıs ama soru işaretleri var kafamda mmt ye oranla farkı ve avantajı nedir??? ,yeni astra ise cok hos olmuş ama su andaki otomatiginden(easytronik diolar galiba) memnuniyet yok anladıgım kadarıyla toyotayla astrayı otomatik vites yönünden objektif degerlendirebilirmisiniz??????
  • Toyota'ya şu anda 4 ileri eski tip otomatik vites geldi. MMT' de devam ediyor ama 4 ileri tam otomatik şanzuman da eklendi. Yeni Astra'da Easytronic olmayacak. 5 ileri tam otomatik kullanılacak sanırım.

    Toyota'daki otomatiğin avanrajı. MMT gibi kötü bir şanzuman değil. Dezavantajı çok. MMT'den çok yakar. MMT Easytronic vites ile aynı sistem. Tam otomatikte tork konvertörü var.
  • ohooo.Hadi hayırlı olsun arkadaşlar.
    Ünalcım güzel bi resim bulup eklemek lazım imzalara.
    Eline sağlık.Ekle beni yedi numaraya :)
  • yeni astrada bu şanzıman olmayacakmış öyle diyorlar yeni astrad acaba nasıl bir otomatik vites olcak
  • Yeni Astra'da bu vites kullanılmayacak. Sanırım eski tip 5 ileri otomatik kullanılacak. Ya da İnsignia'daki vites olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Yeni Astra'da bu vites kullanılmayacak. Sanırım eski tip 5 ileri otomatik kullanılacak. Ya da İnsignia'daki vites olabilir.

    insignia daki otomatik nasıl iyimi bilgi varmı
  • İnsignia'daki otomatikten şimdiye kadar sıkıntı duymadım görmedim. İyiliğini kötülüğünü bilemem.
  • Hadi hayırlı olsun ekle bizide ünal kardeş...
  • Ben de varım beyler. 28500 km oldu sanki eskisine göre biraz daha sarsıntılı geçişler ama 30 000 e birşey kalmadı bayram sonrası bakım var.

    Ekleyin beni de lütfen.

    Saygılarımla
  • Ekledim hepinizi.

    XZer bilmem ne motorlar için bi yazılım varmış sanırım.
  • ünalcım beni 7 numara yaz pls
  • unal kardeş bizi de unutma...

    bu arada kim demiş easytronic den memnun olmadığımızı???

    resim ekliycem ama boyutu çok büyük geliyor.nasıl yapılcağını bilen var mı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacada

    unal kardeş bizi de unutma...

    bu arada kim demiş easytronic den memnun olmadığımızı???

    resim ekliycem ama boyutu çok büyük geliyor.nasıl yapılcağını bilen var mı??

    http://forum.donanimhaber.com/m_27132526/mpage_1/key_//tm.htm#27132526
  •  Club Easytronic


    the black beauty...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacada -- 22 Eylül 2009; 13:31:05 >
  • bende varım 5 gün önce aldım 2009 0 opel astra 1.6 115 ps hb easytronic enjoy gümüş gri
  • [simage][/simage]

     Club Easytronic
  • Herkese merhabalar bugün itibarıyle ben de 2009 model Opel Corsa 1.2 Enjoy Spor paket (Easytronic) aldım. Kısmetse aracımı salı günü teslim edicekler..
    Beni de eklerseniz sevinirim
  • Hayırlı olsun ne kadara aldınız bende bu günlerde almayı düşünüyorumda? Renk?
    quote:

    Orijinalden alıntı: bbenli87

    Herkese merhabalar bugün itibarıyle ben de 2009 model Opel Corsa 1.2 Enjoy Spor paket (Easytronic) aldım. Kısmetse aracımı salı günü teslim edicekler..
    Beni de eklerseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.