Şimdi Ara

Çocuk bakımına daha fazla zaman ayıran erkeklerin üreme başarısı artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Northwestern Üniversitesi'ndeki antropologlar tarafından Nature'da yayınlanan yeni araştırmaya göre, yavru bakımı için daha fazla zaman ayıran erkek gorillerin üreme başarısı artıyor. Yani daha fazla yavruya sahip olarak genlerini başarılı bir şekilde aktarmış oluyorlar.
     
    Ruanda'da yaşayan erkek dağ gorilleri, oldukça sıra dışı bir şey yapıyordu. Sadece kendi çocuklarına değil, sosyal gruplarında yaşayan tüm çocukların bakımına yardımcı oluyorlardı. Bu zaten eskiden beri biliniyordu. Yeni çalışmanın amacı ise bunun sebebini anlamaktı.
     

    Çocuklarla güçlü bağlar kurduğu bilinen iki primat: insanlar ve dağ gorilleri 

    Dağ gorilleri ve insanlar, erkeklerin çocuklar ile güçlü sosyal bağlar kurduğu, büyük insansı maymunlar ailesine mensup tek canlı türleri olarak biliniyor. Bu yüzden gorillerin çocuklara yönelik davranışlarının sebebini çözmek, insan erkeklerinin davranışlarını da daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Goriller ayrıca, uysal canlılar olarak bilinir.
     
     
    Çalışmanın yazarlarından Profesör Christopher Kuzawa diyor ki: "Tipik erkek dağ gorilleri hakkındaki algımız, rekabetçi ve tek bir alfa erkeğin baskın olduğu gruplar halinde yaşadıklarıydı. Fakat araştırmalar, durumun bundan ibaret olmadığını ortaya koydu. Erkekler, çocuk gruplarıyla çok fazla vakit geçiriyordu. Bunun karşılığında da daha fazla üreme imkanı buluyorlardı. Muhtemelen dişiler, erkeklerin çocuklarla olan bu etkileşimlerine bakıyor ve buna göre çiftleşmeye karar veriyorlar."
     
    Araştırmacılar şu anda hem insan hem de gorillerdeki bu davranışların hormonal kökenine odaklanmış durumda. İnsan erkekleri baba olunca, testosteron düzeyleri azalıyor. Bunun yeni doğanın ihtiyaçlarına odaklanmaya yardımı olduğu düşünülüyor. Peki aynı şey erkek gorillerde de geçerli mi? Eğer geçerliyse testosteron seviyeleri azalacak ve muhtemelen diğer erkeklerle rekabet güçleri düşecek. Araştırmacılar bu yeni soruların cevaplarını keşfetmeyi dört gözle bekliyor. 
     







  • Aaaa, DonanımHaber'deymişim. Fark etmedim ya laaa.

  • Döven babalar da vakit harcıyor....

  • Tam bir donanım haberi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir yazı ve araştırma olmuş. Özellikle bizim davranışlarımızı başka türlerde görmek ve onlarla ortak noktalarımızdan kendimizi keşfetme düşüncesi çok ilginç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu rapor bizim memlekette geçersiz. Çocuğukla zerre ilgilenmeyen adamların 5-6 çocuğu oluyor.

  • Bizim suriyeliler istisna herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalan haber bizim ülkde en çok bebesi olan çingeneler adamlar akşam ne kadar para getirdiğine bakıyor o kadar.

  • Olay biraz yanlış anlatılmış çocuğuna iyi bakanın daha çok çocuğu olmuyor

    Eğer çocuk bakımında başarılı bir gorilse bir daha ki çiftleşme de dişi goriller onları seçiyor bu şuan ki kadınlarda da var evleneceği adamdan iyi baba olur mu diye bakıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.