Şimdi Ara

Conax Modül mü, Teledünya Kutusu mu ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
6
Favori
76.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler teledünya kutusu kullanıyorum başından beri son güncellemeden sonra sanırsam makine kendi kendine kapanmaya başladı otomatik kapanmayı kapatmama rağmen sürekli 30 dk ya ayarlıymış gibi haber vermeden kapanıyor. 2 kumanda kullanmak istemediğim için de modül alayım diyorum teledünyadan alıp kira vermek istemiyorum hangi modülü önerirsiniz.https://www.lg.com/tr/tv/lg-32LB582V televizyon bu uyum sorunu çıkar mı diye de düşünüyorum.
  • zibidi123 kullanıcısına yanıt
    sanırsam tv niz destekliyor ama yinede siz servis veya kablotv ye sorun emin olun derim
    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar
    burada da satısı yok da sadece kıralama var görünüyor yinede merkezine sormak lazım derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bursalı963

    sanırsam tv niz destekliyor ama yinede siz servis veya kablotv ye sorun emin olun derim
    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar
    burada da satısı yok da sadece kıralama var görünüyor yinede merkezine sormak lazım derim
    Teşekkürler cevabınız için 1 hafta daha netmaster 8800 ü deneyip karar vereceğim. Dediğim gibi kira vermek istemiyorum yoktan yere tarifemin üstüne para binmesin alırsam kendi paramla alıp istediğim televizyonda kullanmak istiyorum son olarak modül uyumluluğunu da garanti hale getirirsem alacağım. İyi günler.
  • Conax modül kullanmak tek Kuman’da açısından rahatlık evet ama kanal güncellemelerini otomatik almadığı için zorluk doğuyor. Netten kanal eklenip eklenmediğini öğrenip kendim manuel liste güncelliyorum. Eğer eklenme yoksa usb’den Favori listemi geri yüklüyorum ama eğer yeni kanal eklendiyse baştan favori listesi oluşturmam gerekiyor. Keşke bu kanal güncelleme işini conax modül kullanırken de otomatik olarak yapıp fav listesi bozulmadan yeni kanalları eklemenin bir yolu olsaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WithQuasimodo

    Conax modül kullanmak tek Kuman’da açısından rahatlık evet ama kanal güncellemelerini otomatik almadığı için zorluk doğuyor. Netten kanal eklenip eklenmediğini öğrenip kendim manuel liste güncelliyorum. Eğer eklenme yoksa usb’den Favori listemi geri yüklüyorum ama eğer yeni kanal eklendiyse baştan favori listesi oluşturmam gerekiyor. Keşke bu kanal güncelleme işini conax modül kullanırken de otomatik olarak yapıp fav listesi bozulmadan yeni kanalları eklemenin bir yolu olsaydı.
    Televizyonunuzda destek varsa ve Conax modülü Türksat Kablo'dan alırsanız içerisindeki Türksat Kablo uyumlu yazılım sebebiyle yeni eklenen kanalları otomatik alıyor. Eğer televizyon ayar seçeneğinde otomatik kanal listesi veya benzer adlı bir liste varsa Türksat Kablo'nun listesine göre yeni kanalı ekliyor. Bu özellik yoksa veya kapalı ise kanal sıralamasının sonuna atıyor. Sona atılan kanalı siz istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz.
  • Mesajınızı yeni farkettim, teşekkürler. Maalesef Turksat’tan almadığın bir modül ve dediğiniz şekilde olmuyor bende, açıkçası otomatik kanal listesi dediğiniz kısmı anlamadım. Televizyonum Samsung smart tv ve kanal listesinde tümü diye bir seçenek var, ben ayrıca favori listesi yapıyorum. Otomatik eklenmiyor ya da sona atmıyor. Yapabileceğim bişey var mı benim manuel olarak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WithQuasimodo

    Mesajınızı yeni farkettim, teşekkürler. Maalesef Turksat’tan almadığın bir modül ve dediğiniz şekilde olmuyor bende, açıkçası otomatik kanal listesi dediğiniz kısmı anlamadım. Televizyonum Samsung smart tv ve kanal listesinde tümü diye bir seçenek var, ben ayrıca favori listesi yapıyorum. Otomatik eklenmiyor ya da sona atmıyor. Yapabileceğim bişey var mı benim manuel olarak?
    Rica ederim. Modül Türksat Kablo'dan olmadığı için yapabileceğiniz fazla bir şey yok. LG gibi bazı televizyonlarda belli aralıklarla hazır kayıtlı frekansları otomatik taratma gibi bir özellik var. Bu özellik sayesinde mevzut hazır ekli olan frekanslara yeni bir kanal eklenirse otomatik frekans tarama yaptığı anda gelen yeni bir kanalı listenin sonuna ekliyor. Tabi yeni bir frekans (TP) açılır ve yeni kanal oraya eklenirse bu özellik bir işe yaramıyor.

    Benim kendi kullandığım Samsung Smart TV'de böyle bir özellik yok. Marka, model, tizen sürümüne göre değişmekle birlikte muhtemelen sizin televizyonda da böyle bir özellik yoktur.
  • Menüleri talan ettim fakat evet, göremedim. Yok anlaşılan bu özellik. Forumu yeni kanallar için takip etmeye devam edeceğiz anlaşılan... tekrar teşekkürler.
  • Merhaba 4 yıldır neta 8800 kullanıyorum cihazda sorun yok fakat hem modeme bağlı telefon modem kutu derken aşırı kalabalıktan kurtulmak istiyorum 8800 cihazımın kumandası da zor basmaya başladı. Yeni aldığım Vestel 48fd7300 modelinde CI girişi mevcut modül düşünüyorum. Neta 8800 cihazımda sinyal 53-55 arasında değişiyor kalite ise 82-83 arası evde üç televizyona kablo tv bağlı benim dışımdakiler analog kablo tv seyrediyor büyük ihtimal paylaşımdan dolayı sinyal kaybı var. Modül alırsam az da olsa kalite artar mı. Türksat’ta satışı kaldırmış sanırım almak istesek alamıyor muyuz bir de modülde arıza olursa neta 8800 a yeniden taktığımda çalışır mı sonuçta modülle kart eşleştiriliyor uyduya yeniden takılınca görmeyebilir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurin Klement -- 21 Ekim 2018; 22:8:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laurin Klement

    Merhaba 4 yıldır neta 8800 kullanıyorum cihazda sorun yok fakat hem modeme bağlı telefon modem kutu derken aşırı kalabalıktan kurtulmak istiyorum 8800 cihazımın kumandası da zor basmaya başladı. Yeni aldığım Vestel 48fd7300 modelinde CI girişi mevcut modül düşünüyorum. Neta 8800 cihazımda sinyal 53-55 arasında değişiyor kalite ise 82-83 arası evde üç televizyona kablo tv bağlı benim dışımdakiler analog kablo tv seyrediyor büyük ihtimal paylaşımdan dolayı sinyal kaybı var. Modül alırsam az da olsa kalite artar mı. Türksat’ta satışı kaldırmış sanırım almak istesek alamıyor muyuz bir de modülde arıza olursa neta 8800 a yeniden taktığımda çalışır mı sonuçta modülle kart eşleştiriliyor uyduya yeniden takılınca görmeyebilir mi
    Modül görüntüyü etkilemez görüntüyü etkileyen televizyonun içerisinde dahili olarak gelen DVB-C kablo alıcıdır. Samsung ve LG gibi üreticiler oldukça kaliteli DVB-C kablo alıcı kullanıyorlar. Bizim yerli firmalarda modeline göre değişik kalitelerde kablo alıcı koyuyor. Bugüne kadar gördüğüm en kötü televizyondaki dahili DVB-C kablo alıcı bile Neta ve Next cihazlardan daha iyi olduğundan televizyonunuz DVB-C destekliyorsa mutlaka modül almanızı tavsiye ediyorum.
  • Modül girişi mevcut CI arayüzü var ama DVB-C desteği var mı bilmiyorum kullanım kılavuzuna bakmam lazım uyarsa geçmek mantıklı o zaman
  • Modüldeki kanal içeriğiyle kutudaki aynı mı eksik kanallar var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laurin Klement

    Modüldeki kanal içeriğiyle kutudaki aynı mı eksik kanallar var mı
    aynı hocam ne eksik ne fazla
  • bursalı963 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim peki Türksat’tan kiralamak mı mantıklı yoksa başka yerden satın almalı mıyım. Forumdan okuduğum ağıtlıklı olarak smit ve technisat öneriliyor. Alışveriş sitelerine baktığımda 200 lira civarında ikisi de fakat smit için kanal geçişinin 5-6 saniye olduğu söylenmiş kullandığım neta 8800 da 1.5-2 saniye en fazla bir tek aklım buna takıldı modül alırsam hangi markayı önerirsiniz internet ortamı dışında kendim gidip alabileceğim bir yer var mıdır Ankara için
  • Laurin Klement L kullanıcısına yanıt
    Modülün orijinal olması önemli. Modülün markası çok da önemli değil. Kanal açılma hızını belirleyen televizyon. Bazı televizyon modellerinde hızlı açılıyor bazılarında yavaş. Modül satışı yapılan yerleri Ulus'ta bulabilirsiniz. Orijinal mi diye dikkat etmeniz gerekiyor. Bir dönem elektronik marketlerde modül satıyordu. Artık satmıyorlar.

    Eskiden Türksat modül satıyordu. Satın alma seçeneği olsa satın alın derdim. Modülü Türksat'tan kiralamanın avantajı da bir sorun yaşadığınızda modülü iade edebilirsiniz. piyasada modül fiyatları da arttı. kiralamanız daha mantıklı olabilir.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    Orjinal derken Türksat’ın kiraladığını mı kastediyorsunuz yoksa bahsettiğim markaların yan sanayisi de mi mevcut aslında kiralama işi mantıklı geliyor arızada değişirlerse ayda üç liradan yılda 36 yapar 5 veya 6 yılda bugünkü satın alma değerine denk gelir sadece merak ettiğim ilerde başka platform kullanınca satın almam gerekebilir son olarak şunu sormak istiyorum modülü kiralayıp memnun kalmazsam veya sıkıntı olursa yeniden Türksat uydu alıcısına takınca çalışır mı şundan sordum modül ile kart eşleşiyor uydu alıcı algılamayabilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laurin Klement

    Orjinal derken Türksat’ın kiraladığını mı kastediyorsunuz yoksa bahsettiğim markaların yan sanayisi de mi mevcut aslında kiralama işi mantıklı geliyor arızada değişirlerse ayda üç liradan yılda 36 yapar 5 veya 6 yılda bugünkü satın alma değerine denk gelir sadece merak ettiğim ilerde başka platform kullanınca satın almam gerekebilir son olarak şunu sormak istiyorum modülü kiralayıp memnun kalmazsam veya sıkıntı olursa yeniden Türksat uydu alıcısına takınca çalışır mı şundan sordum modül ile kart eşleşiyor uydu alıcı algılamayabilir mi
    bana sorarsanız turksat ın kendi modülünü kiralayın derim bir süre denemiş olursunuz .
    memnun kalırsanız bakarsınız duruma
    eskiden modülü turksat tan satın alabiliyordunuz şimdi sadece kiralama var.
    ayrıca kartı modülden çıkarıp diğer makineye takıp yayınları seyredebiliyorum ben ara sıra yan odada sorun olmuyor
    baktınız olaylar sorunsuz ilerliyor ona göre karar verirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursalı963 -- 28 Ekim 2018; 6:53:58 >
  • Laurin Klement L kullanıcısına yanıt
    Technisat gibi markaların orijinal olmayan ürünleri de piyasada mevcut. Kiralama işi daha mantıklı. Farklı platformların şifrelerini çözmez. Memnun kalmazsanız iade edebilirsiniz.

    Yayınları HD kutu ile HDMI bağlantısıyla izlemek yerine Türksat Kablo TV ekibi gelince TV anten girişine Kablo TV'yi bağlayacak. Televizyonuzun modül girişine de modül takılacak. O şekilde ara kablo olmadan tek kumanda ile yayınları izleyebileceksiniz. İstediğiniz gibi de kanalları sıralayabilirsiniz. Kiralamak daha mantıklı. İstediğiniz zaman modülü iade edebilirsiniz. Herhangi bir cezası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 28 Ekim 2018; 8:28:5 >
  • Kiralama fiyatının artmayacağının garantisi yok. Örneğin i-kutu ilk başta aylık 9 tl'den kiralamaya açıldı. Bir kaç kişi denemek için kiraladı. Daha sonra kiralama bedelini aylık 15 tl'ye çıkardılar ve önceden kiralayanların da kiralama bedeli 15 tl'ye yükseldi. Yani türksat istediği zaman fiyatı değiştirebilir. Bir kampanyaya taahhüt verirken o taahhütle beraber kiralama yaparsanız taahhüt süresi boyunca kira fiyatı değişmez. Onun dışında kira bedeli ileride değişebilir.

    Modül ile kart eşleşmesi şu şekilde. Modülü türksat'tan alırsanız sizin elinizdeki smart kart ile eşleştiriliyor. Yani o modül ile başkasının smart kartını ya da iki aboneliğiniz varsa, diğer aboneliğe ait smart kartınızı kullanamıyorsunuz. Sadece eşleştirilen kart ile modül çalışıyor. Şu anda bu eşleştirmeyi sadece türksat'tan alınan modül'de ve neta hd8980 kutuda yapıyorlar. Piyasada satılan modüllerde ve eski model kutularda eşleştirme yok. Bütün smart kartlarla çalışıyor.

    Forumda bazı kişiler ileride yeni kanal eklendiğinde o kanal sadece eşleştirme yapılmış modül/kutularda izlenebilecek, eşleştirme yapılmamış modül/kutularda izlenemeyecek diyorlar ama türksat'tan alınmayan modül/eski model kutu kullanan çok fazla kişi var. O kadar kişinin elindeki cihazlar çöpe mi gidecek, belirsiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 28 Ekim 2018; 17:14:40 >
  • Hepinize teşekkür ederim. Ocakta akn kalkacağı için taahhütümü yenilemedim o zaman uzatmayı düşünüyorum ama uygun teklif vermediler verirlerse erken de uzatabilirim kontratı yenilerken modülü de almayı düşünüyorum sizleri dinleyip türksat tan kiralama yapacağım sahte modül riskine girmek istemiyorum kendi altyapısıyla uyumlu olması da iyi olur. TV nin dahili uydusunu lnb girişine bağladım çanaktan seyrediyorum. Modül için anten girişine bağlanacak bende lnb girişi için erkek anten fişi mevcut bunu takabilir miyim yoksa servis parçayı kendisi mi getiriyor bir de şöyle bir durum var konu yeri burası değil ama teyzem tivibu kampanyasından ayda bir liraya abone olmuştu yaşından dolayı kullanamadı kutu boşta duruyor bana vermek istedi fakat bizim evde kullanmak yasal olarak sorun olur mu olmaz ise nasıl bağlarım çanaktan 4 lü lnb var fakat hepsi dolu tivibu için ekstra masraf yapmak istemiyorum modül vs gibi başka bir yolu var mıdır switch ya da başka bir yöntemle bağlamak gibi olmazsa teyzemden almayacağım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.