Şimdi Ara

Cooler Master H500m beklemek mi yoksa Cooler Master h500p mesh veya nzxt h700i mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,
    Yaklaşık 2 haftadır görsellik ön planda olacak şekilde yanı Temperli cam olan rgb fan ve şeritlerle modlayabileceğim E-atx anakart uyumlu bir kasa arıyorum. Seçeneklerim arasında en çok öne çıkan Cooler Master h500m var , yurtdışında satışı başladı 200 dolar gibi fiyatı mevcut , h500p mesh versiyonunun alternatif camlı ve bir iki farklı özelliğin bulunduğu bir kasa. E atx anakart nedeniyle phanteks evolv atx i elemek zorunda kaldım. Sizlerden ricam , 50 dolarlık fiyat farkı verip h500m mi bekleyeyim yoksa o fiyat farkına ve görüntüye değmez diyerek h500p nin mesh beyaz versiyonu nu 1076 tl ye sipariş mi vereyim ? Değerli üstadlarımın fikirleri benim için çok önemli , desteğinizi rica ediyorum. H500p ve h500m için araştırmadığım inceleme kalmadı. Bu sistem için corsair ll140 ve ll120 veya hd120 140 Fanlar ile görselleştirmeyi düşünüyorum.

    Mevcut sistemim ,

    ASUS Rampage v edition 10 mb
    İntel i7 6800k işlemci
    Kingston hyperx predator 4*4 ram
    Evga Gtx 980 kingpin Gpu
    Corsair h110 liquid cooling
    Xıgmatek elysium full tower kasa.


    Hayırlı forumlar dilerim,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemci32 -- 24 Haziran 2018; 18:54:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • oemci32 kullanıcısına yanıt
    Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Daha önce pm üzerinden h500m i sorduğumda henüz satışa çıkmamıştı, Cooler Master eu sitesinde kasa satışta gözüküyor, ülkemize gelmesi tahmini kaç gün sürebilir @Coolermaster_Türkiye

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beklemeye değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum
  • H700İ kullanıyorum gayet memnunum ama tek sıkıntısı AAA oyunlarda kapalı kasa olduğu için biraz fazla ısınıyor içindeki fanları Üst seviye fanlarla değiştirirseniz yada sıvı soğutmalı olarak daha iyi olabilir. Cooler mastert H500p ninde mesh modelinin ızgarası belli bir zaman sonra çok fazla toz topluyor buna göre kararınızı verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaprince -- 24 Haziran 2018; 20:41:13 >
  • Hocam yorum için teşekkür ederim, h500m ve mesh versiyon farkları ön ve üst panelin cam olması , ön ve üst daha geniş hava açıklığı, adreslenebilir fan kontrolcüsü, usb 3.1 type c portu gibi gözüküyor. Benim aklımı çelen 2 detay var, mesh versiyon üst plastik kalitesiz çok esniyor çizilmesi kolay duruyor . Yeni versiyonda cam oldu birde adreslenebilir rbg kontrolcüsü. 2 kasa arasında 300 400 tl fark olacağını tahmin ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • megaprince M kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkür ederim, h700i şade ve şık bir kasa. Kullanıcı olarak akıllı kontrolcü özelliği güzel çalışıyor mu hocam ? Bir de kontrolcüsüne nzxt dışında fanları bağlanabiliyor muyuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    Yorum için teşekkür ederim, h700i şade ve şık bir kasa. Kullanıcı olarak akıllı kontrolcü özelliği güzel çalışıyor mu hocam ? Bir de kontrolcüsüne nzxt dışında fanları bağlanabiliyor muyuz?
    Evet kontrolcü gayet stabil çalışıyor Kendi cam yazılımıyla Aida 64 gibi tüm sistemi görebiliyorsunuz Fan devir hızlarını rgb ayarları yapılabiliyor. Farklı fan modelleri takılabilirmi bilmiyorum muhtelemen aynı giriş çıkış yuvası varsa sorun olmaz
  • Bu klasmanda 570X'i tek geçerim. 4-4'lük kasa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Bu klasmanda 570X'i tek geçerim. 4-4'lük kasa.
    570x almıştım senin övdüğünü duyunca şüpheye düştüm
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam o kasayı bende düşündüm ama bende ki e atx anakart ölçü olarak sığmıyor malesef. Onun gibi thermaltake in view 71 tg modeli de var 4 tarafı tg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cooler master h500p ve yeni gelecek h500m arasında sizlerinde değerli yorumlarınızı görmek beni mutlu eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemci32 -- 25 Haziran 2018; 19:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında doğrudan Evolv X önerecektim ancak anakartınızın genişliğı 272 mm'ymiş.

    H500M'in kablolamasının ve kurulumunun çok rahat olduğunu söyleyemem. Bir revizyon bekliyorum açıkçası.

    H500P'nin 2. Revizyonuna bakarsak yine tam olmuş bir kasa diyemeyiz. Bir tarafta mesh, bir tarafta akrilik panel, bir tarafta temperli cam, bir tarafta metal, kasanın geri kalanında plastik. Hala olmamış şeyler var. Aynı zamanda 2. Revizyon (mesh) çıkınca 3. bir revizyon gelecek deniyordu ama ses yok şu an.

    Benim asıl önerim NZXT H700i olacak. Kablolama süper, malzeme ve işçilik kalitesi çok iyi. Alınabilecek en iyi kasalardan biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cooler master ve benzeri seviyeye çıktıktan sonra kalite ve performans açısından sorun yaşamazsınız. geri kalan kısım daha çok görsel zevk ve kişisel donanım gereksinimleri. kiminin extra harddisk bölmesine ihtiyacı olur kiminin fan yuvasına gibi. kişisel tercihimi de sorarsanız ilk başlarda 10 tane fan takayım rgb görsel sölen olsun diye başlansa dahi sonunda minimalizm kazanır. o iş içinde efsanelerden biri olan nzxt e +1 diyorum. bulunamıyorsa yine corsair de denk e atx olması lazım. şuan ki kazanızda problem yoksa ve görselliğinden çok da rahatsız değilseniz bence yeni bir setup kurana kadar bekleyebilirsiniz de. yeni moda huzur veren sadelik.
     Cooler Master H500m beklemek mi yoksa Cooler Master  h500p mesh  veya nzxt h700i mi ?




  • bende kasamı değiştirmek istiyorum ama H500M de üst panel cam olduğu için beğenmedim şahsen. keşke ön panel gibi yapsalardı. üste 360 mm radyatör koyunca o yandaki delikler yetmiyor ve sıcak hava birikiyor.

    edit: lian li o11 air modelini inceleyin hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 1 Temmuz 2018; 12:1:15 >
  • @oemci32 dostum aynı ikilemlerdeydim bende hatta NZXT H700i almaya niyetlenmiştim forumda bir arkadaşla konuştuktan sonra vazgeçtim ve H500P Mesh almaya karar verdim ve geçen Cuma günü İtopya'dan satın aldım kasayı. Kargoyla geleceği için daha elime ulaşmadı. H500M'yi beklemenin ve ekstradan 300-400TL fark vermeyeceğim için ben beklemedim açıkçası. Satar alırım en kötü orasıda ayrı bir seçenek :)
  • H500P harika bence alsam direk onu alırım ama önü cam olanın hava akışı iyi değil diyorlar birde cam olmayan ızgaralı modeli var alırsam onu alırdım ben

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nzxt kotu bir kasa degil ama ben H700i nin malzeme kalitesini hissedilir derecede dusuk buldum esdeger phanteks modelinden.

    Bir de sormak isterim. Ben de asus prime z370-A anakart sahibiyim ve neden evolv almamaliyim ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Dün vatan da h500p yi detaylı inceleme imkanım oldu. Görüntü olarak çok beğenmeme rağmen plastik bölümlerini çok beğenmedim ve vazgeçtim.



    Dün arastirma yaparken es kaza silverstone primera pm01 rgb kasasında güzel bir indirim yakaladım ve kasayı da gerek görüntü gerek te soğutma performansı acisindan beğendim. H500p ye göre yaklaşık 500 tl daha uygun bir fiyat olması çok önemli bir etken oldu ve sipariş verdim. Silverstone markası için güzel yorumlar duymuştum. Umarım h500p almadigima pişman etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yalniz bu urunde temperli cam yok. Akrilik bildigimiz. Ayrica bir cok yeri de plastik saniyorum ki cok sey degistirir. Yani aslinda fiyati zaten bundan fazla da etmeMis gibi geldi bana. Ust kismi disinda tasarimi bence de guzel. Kablo organizasyonu filan duzgun gorunuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @oemci32



    570x eatx sorunsuz oluyor uyumluluk kısmında görülmesede eatx anakart ile kullanabilirsiniz.



    Kitguru incelemesine bakarsanız Rampage V Edition 10 anakart takılı kasasa



    https://www.kitguru.net/components/cases/leo-waldock/corsair-crystal-series-570x-rgb-tempered-glass-chassis-review/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.