Şimdi Ara

Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne yazık ki çok sevdiğim Cooler Master Master Lite 5 kasanın kronik sıcaklık sorunu yüzünden o kasadan vazgeçip yoluma Cooler Master Master Box 5T ile devam etme kararı aldım. Masterlite 5 görsel olarak ATX Formatında ufak ve estetik olarak çok iyi bir model olmasına karşın ön pleksi kapağının tamamen kapalı olması, alt ve üstte çok ufak hava girişi bulunmasından dolayı ciddi ısınma sorunu yapmaktaydı. Cooler Master ML240L soğutucuyu ön kısıma taktığımda temiz havayı dışarıdan yeteri kadar çekemediği için işlemci boşta 45 derecelerde seyrediyordu. Tam yükte 75 derece civarında geziniyordu.

    Üst seviye sistemler için tasarlanmış ve hava akışı iyi bir kasa olmadığından bende MasterBox 5T Modeline geçtim. Lite serisine göre çok daha geniş ve ön kısımdan rahat hava akışı sağlayacak fan girişlerinin olması, kablolama için daha rahat hacim sunması ve en önemlisi ekstra cooler master aksesuarları için daha uygun olması en önemli etmenler oldu. Ön tarafta 3 tane 120'lik ya da 140'lık arkada 1 adet 120lik fan üstte ister 120 ister 140mm fan havalandırma kısımları mevcut. Kasanın renkleri Siyah kırmızı ve oldukça hoş. Artık İşlemci sıcaklığı boşta 32 dereceye yükte 62-63 derecelere kadar düştü. Ortalama 15 dereceye yakın farkediyor ki bu ciddi bir değer. 240 mmlik radyatörün ön kısıma rahatça takılması ve havalandırma için boşluk kalması da büyük avantaj.

    Ola ki kasa alacak kişiler sık sık parça değiştiriyor ya da büyük sıvı soğutma kullanıyorsa bu kasayı öneririm. Master Lite alacaksanız Ya hava soğutma kullanacaksınız ya da 120mm sıvı soğutmayı Çift fanla kasa arkasındaki egsoz girişine takacaksınız. Opsiyonunuz oldukça sınıırlı.


    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Kasanın iç hacmi oldukça geniş ve kablolama için ideal.

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Atx ve Extended Atx anakartlar için rahat bi kurulum sunuyor.

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Kasanın arka yüzü kablo kanalları ve geçişler için oldukça ideal boyutlarda.

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Cooler Master MasterBox 5T Modifikasyon

    Kendi çapımda yaptığım modifikasyon bu şekilde.
    Keyifli seyirler.








  • selam bende Cooler Master Master Lite 5 düşünüyordum bu yazdıklarınızı okumam iyi oldu.
    şu anda bende Cooler Master HAF XB Evo Mesh RC-902XB-KKN2 X-Dock ATX Cube kasa var 2 tanede sıvı soğutma vardı Cooler Master ML240L olanı sattım çünkü hangi kasaya takarsam takayım hava akışında sorun oluyordu. COOLER MASTER SEIDON 120V V3 olansa daha iyi bence rysen 1700 1.35 volt 3.9 full satabil boşta 33 derece oyunlarda 60 full yükte 71 derece bu arada seidon sıvı soğutmadaki fan noctua industrialPPC-2000 kasanın önünde 2 adet 12 cm (14 cm desteği var) cooler master fan üflüyor üstte 20 cm cooler master fan dışarı çekiyor sıvı soğutma arkada takılı. kasadan çok memnunum ama arkadaşım bu hali ile komple satın almak istiyor bu yüzden kasa arıyorum ( kasanın yüksekliği 50 cm den yüksek olursa üniteye sığmıyor. Master Master Lite 5 rgb olanı beğenmiştim üstte 2 adet fan yeri olsaymış güzel olurmuş.Cooler Master MasterBox MB511 ölçü olarak iyi üstte fanda var ama rgb fan yok. çok kararsız kaldım :)




  • cheetah_first kullanıcısına yanıt
    Masterlite 5'e bulaşmayın derim. Kasa çok güzel ama hava akışı berbat. MB511, 520, ve 530P olanlar Masterlite 5'in güncel halleri. Ön panellerinde havalandırma daha geniş ve üst kısıma da fan takılabiliyor. Onlardan birini tercih edin bence :)
  • 530P stoklarda yok sanırım geriye 520 kalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.