Şimdi Ara

Corsair H115i Bios Cpu fan rpm sorunu(çözene yemek ısmarlıyorum) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorunumu kendi çapımda çözdüm sayılır buraya aynı sorunu yaşayanlar adına açıklamak isterim öncelikle thermaltake v51 kasam var soğutucu radyatörü kasanın üst kısmına kurulu bu kurulumu yapan arkadaş fanları kasanın üst kısmına koymuş oysaki üstte ızgara altta fan olması daha mantıklı ikinci olarak işlemci üzerindeki termal macun kaliteli bir macunla yenilenmeli cooler master maker nano sipariş ettim henüz gelmedi son olarak ise corsair link ile çakışan asus q fan control bios üzerinden iptal edilmelidir internette videoları mevcut ekstra olarak şunu da belirteyim eğer radyatörü kasanın öne kurcaksanız fanlar ön kısımda olsun arkasında radyatör olsun bunlar size optimum değerleri vericektir saygılar.
  • Merhaba.Bende H115İ kullanıcısı olarak hiç ısınma sorunu yaşamadım bu zamana kadar çok şükür.Ani fanda devirlenmeler hep oluyordu fakat çözümügeçen buldum ben.Sizlere sorum H115İ fanlarınız yani radyatör üzerindeki takılı fanlarınız kaç RPM de dönüyor en düşük.Yada manuel RPM girişi yapılabiliyormu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frisby7144

    Arkadaşlar sorunumu kendi çapımda çözdüm sayılır buraya aynı sorunu yaşayanlar adına açıklamak isterim öncelikle thermaltake v51 kasam var soğutucu radyatörü kasanın üst kısmına kurulu bu kurulumu yapan arkadaş fanları kasanın üst kısmına koymuş oysaki üstte ızgara altta fan olması daha mantıklı ikinci olarak işlemci üzerindeki termal macun kaliteli bir macunla yenilenmeli cooler master maker nano sipariş ettim henüz gelmedi son olarak ise corsair link ile çakışan asus q fan control bios üzerinden iptal edilmelidir internette videoları mevcut ekstra olarak şunu da belirteyim eğer radyatörü kasanın öne kurcaksanız fanlar ön kısımda olsun arkasında radyatör olsun bunlar size optimum değerleri vericektir saygılar.
    Push and Pull yapılmıyorsa fanlar her zaman radyatöre üflemelidir. Bağlayan kişi ne mantıkla öyle yapmış enteresan :)

    Şimdi normalde ısınan hava yükselir, kasanın üstüne takılan radyatörlerde eğer kasa içinde hava akışı iyi değilse genelde ısı problemi olur. Diğer birleşenlerin ısıları radyatöre gider. Bunu engellemek için radyatörün önüne mutlaka bir hava akışı sağlayın.

    Radyatöre kasanın içindeki hava değil mümkün olduğunca dışarıdan gelen hava giriş yapsın.

    Corsair H115i Bios Cpu fan rpm sorunu(çözene yemek ısmarlıyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Pompa bağlantı kablon 3 pinli ise anakarttaki cpu fan kısmına takınız. Sonra anakarttan fan ayarlarınız PWMs ise DC voltage alınız ve kendinize bir soğutma planı yaratınız. Mesela 20 derecede 1.46 volt ver 40 derecede 7 volt 50 derecede 12 volt gibi.
    hangi voltaj kaç rpm ye denk geliyor bunu nasıl bileceğiz?
    mesela bende xigmatek var 1200 rpm de çalışması gerek 1900 rpm de çalışıyor
  • Ben bilgisayarımı nova bilgisayardan toplattık 2 sene öncesinde yaşadıgım sorunlardan bir tanesi o zamanlar 650 lira verdiğim soğutucu randımanlı çalışmıyordu pc hemen alev alıyordu bu sebeple yeni topladığım pc ye girmez oldum resmen soğumuştum sorunun sebebi hatalı radyatör ve soğutucu fanı montajıydı çok şükür bi dostum sayesinde çözdüm diğer yaşadıgım probleme gelelim 2 tane ramim xmp mod desteklemesine rağmen xmp mod açınca pc açılmıyordu sorunu cozdum sebebi hatali soketlere ram montajıymış anakart kitapçığında 2 ram takılıcaksa şu şu slotlara takılmalı yoksa overclock desteği sağlanmaz yazıyordu, siz siz olun o kadar para verdiğiniz pc leri güvenli ellerde toplatın benim gibi rezil olmayın saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.