Şimdi Ara

Corsair Vengeance LPX 3200mhz 64gb XMP Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar.

    İmzamda yer alan sistemi kullanmaktayım ve ufak bir sorunum var.Dört ayrı dual kit olarak aldığım toplamda 8 adet 8gb 3200mhz ram den oluşan bir set var elimde yani.Belleklerin hepsi aynı versiyon (v4.24).

    Yaşadığım soruna gelirsek;normal şartlarda ramler de anakartım da XMP 2.0 destekli XMP açınca otomatik gecikme ve voltaj ayarlarını alıyor lakin nedense sistem stabil çalışmıyor.Voltaj veriyorum akım kapasitesini maksimize ediyorum denemediğim yol kalmadı diyebilirim ilk izlenimlerime göre modül sayısı 8 olduğu için anakart yetişemiyor o hızlara çıkarmaya ama benim gözden kaçırdığım başka birşey de olabilir.Konu ile alakalı benden daha bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.Tahmin edebilirsiniz bu sistemi toplayıp da ramleri 2666mhz de kullanmaya mahkum olmak efektif olarak önem arz etmese de geceleri uykularımı kaçırıyor :) şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.







  • Hocam anakartınızın kitapcığında eğer 8 ram slotuda kullanılacaksa ram soğutmasına dikkat edilmesi gerektiği yazıyor. Gördüğüm kadarıyla sıvı soğutma kullanıyorsunuz. Eğer başka destek fan yoksa ramleriniz ısınıyor ve stabilitesi kayboluyor olabilir. Size tavsiyem direkt ramlerin üzerine üfleyecek bir ya da iki tane fanı bir şekilde ramlerin üzerine tutturmanız.
  • Üstad öncelikle alakanıza teşekkür ederim.Lakin sistemde hali hazırda 2 adet Alseye C-Ram marka soğutucu kullanıyorum.Isıl bir sorun olduğunu sanmıyorum pek çünkü daha sistem açılışında bile kitleyebiliyor makinayı.

    Corsair Vengeance LPX 3200mhz 64gb XMP Sorunu
  • btd_1923 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ramleri dörtlü grublar halinde denediniz mi? Genelde bütün slotların doldurulması, özellikle yüksek hız ve düşük zamanlamalarla kullanılacaksa tavsiye edilmez. Yanlış görmediysem kendi bellek testlerinde 3200 mhz e 4 slot doluyken ulaşılmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk fırsatta deneyeyim üstad.
  • 1 yıllık hort :) yeni nesil işlemcilerde Güney köprüsü dolayısıyla da Memory Controller Hub da işlemciye entegre olduğu için anakartın el verdiği Maksimum hızlardansa işlemcinin el verdiği hızlar esas oluyormuş.Geçtğimiz aylarda 5960x imi satıp 6950x aldım ve ikisinin taban bellek hızı destekleri şöyle idi ; 5960x için 2133mhx 6950x için 2400mhz.Bu farklılık ve mimari farkı sayesinde yeni işlemcim ile aynı konfigürasyonla 8x8gb belleği 3200mhz de sorunsuz kullanabiliyorum.Geç de olsa bilgi vermek istedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • horta hort... 5960x ve 6900k kullanmış biri oalrak sorun system agent voltajın düşük gelmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Birde yine tecrubeyle sabit ram adedi arttıkça overclock stabilitesi düşmekte.
  • djduke kullanıcısına yanıt
    Merhabalar üstad.

    Ram adedi ile alakalı bir sorunmuş bu,aynı zamanda işlemcilerin desteklediği taban frekans ve memory controller hub (ki işlemciye entegre) ile alakalı.

    Şöyle ki; 5960x kullanırken yalnızca 4 adet ram ile 3200mhz ye çıkabiliyordum 8 adet olduğunda kesinlikle 3000mhzden yukarı çıkmıyor onda bile kararsız çalışıyordu.Lakin şuanda 6950x kullanıyorum ve 3200mhz de sadece xmp açarak 3200mhz de stabil kullanıyorum uzunca bir süredir.
  • 6900k 3466 mhz :D te kullanıyorum
    işlemcin güzelmiş güle güle kullan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.