Şimdi Ara

Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
5.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neymiş bu başlığın olayı şimdi zengin abiler aletlerine 10-15bin liralar verip gelip burada fakirin bokehi yok diye aşağılayarak tatmin mi oluyorlar yani hehe güzelmiş para var mı var, bunu yaptıracak ortam var mı var işte burası e yapar adamda tabi arkadaşşş fakirler karanpil bırakıyordu bizde geldik gül bıraktık işte neolcek başka. Pis fakirler dağılın lan m43müş sinek vızıltıları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Arkadaşlar benim niyetim kimsenin aldığı ürüne tukaka demek değildir
    Kim ne ürünü alıp mutlu oluyorsa alsın güle güle keyifle kullansın
    Sürçü lisan eylediysek affola

    Olımpusun aynasızdaki liderlik olayını her zaman tartışırım
    O yüzden ikinci ellerinde sinek avlıyor sirkeciye hayyama götürsrn
    Esnaf yüzüne bile bakmıyor buda bir gerçek


    Ne mutlu ki insanız konuşa konuşa anlaşıyoruz. Konu sahibi yazmış, siz destekliyorsanız vardır bir bildiğiniz değil mi? Kanıt gösterirsiniz inceleriz.

    Her ağzı laf yapan uzun uzun nutuk atmış diye, kesin dediği doğrudur dememek lazım. ;)
    Öyle oldu mu uzunca zaman burnumuzu bokehten çıkaramayız işte.

    —-@—-

    Ayrıca şu ikinci ele de bir açıklık getirmek isterim.

    Sahibinden e girdiğinizde olympus(aynasız) ile ilgili kaç sayfa ilan var söyler misiniz?

    Bir iki sayfa çıktı diyelim, içlerinde seçin birini, bak haftalardır satılmamış diyeceğiniz ürün var mı?

    Hali hazırda ikinci el aldığım,
    40-150mm,
    12-40mm,
    14-42mm ez,
    Pm2 gövdeye bakıyorum.

    ilanlar yayınlandığı gün aman benden önce almasınlar diye atlamışımdır.

    Yani ilan yayınlandığı gibi yayından kalkar genelde.

    O sirkecide gördükleriniz m43 değil, dsr-l objektifleridir.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 10 Nisan 2018; 14:47:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte demek ki herkesin kafasını gömdüğü kum başka. Sen gömdüğün kumda oraları görüyorsun, ben gömdüğüm kumda buraları. Öyle ise sen ve ben gördüklerimizi görmeyip-bilmediğimiz hakkında atıp-tutmadan paylaşacağız ki öteki kuma gömen de kendi gördüğünü aynen öyle paylaşsın. Ortay konan şeyler de senin ve benim ortaklığımızda doğru ve yararlı bilgiler olsun. Böyle olması güzel olmaz mı ?

    Ayrıca "Sirkeci Hayyam" dediğiniz yer hakkında bazı distribütörler orası hakkında çok şikayetçiler mesela. Tabi, o kadar reklam yap, işçi çalıştır, tanıtımlar düzenle farklı şehirlerde, vergilerini öde vs. karşında böyle bir yer resmi distribütör olarak senin yaptığın bu pazarlama çalışmalarından faydalanıyor bi şekilde işte.

    Yanlış anımsamıyorsam birkaç hafta önce ya Canon ya Nikon face sayfalarından birisinde bir sohbet dönüyordu bu Hayyam'a dair. Adamlar diyordu ki tanıtımlar, reklamlar, elemanlarımız şehir şehir gidip çalışsınlar bunların kaymağını memlekete kaçak mal sokanlar yesin filan gibi birşeyler deniliyordu. Yani bilmiyorum tam detaylı. Bu açıdan da mesela Olympus Türkiye sizi Hayyam'a muhtaç etmez. USA ve Euro bölgesinden ucuzdur Olympus Türkiye fiyatları. Hem de bazı ürünlerde inanılmaz çok daha ucuzdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Nisan 2018; 15:43:36 >




  • ""En iyi makine yaninda tasiyabildigindir!!!"" bagira bagira bunu söylüyoruz.

    Herkez FF, orta format diye kullanacak diye bir kaide yok!

    İhtiyaca göre, amaca göre makine alınır. Hobi icin yapiyorum ve prof. m43 makinemi cebimde tasiyorum 2 lensle, hadi tasiyin koca koca govdeleri ya cebinizde!

    Aliyorsunuz aynalilari sonra evde yatip uyuyorlar. İlk hevesle basliyor aslinda bi kaç gün tasiniyor sonra at köşeye eskisin.

    Hobi amaçlı yaptigim bir işe neden 15-20 bin tl vereyim ki neden? Var mi bir mantikli aciklamasi yok!

    20 bin TL'm olsa arabamı yenilerim, yatirim yaparim ne bileyim hem o kadar kazanmıyorum ki ben neden evlat kadar makineyi boynuma asayim hem mazallah boyun fıtığı olurum kamburum cikar o ne öyle bedenime yazik degil mi!



    Valla hocam ya tatmamissin m43'u ya da fotoğraf cekmeyi bilmeyip croplu makineye suç atiyorsun! Kapat bence basligi, elle tutulur bir yeri yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba@jiddi hocam, ben burada dedim ki crop factorlü makine kullanıyorum ve böyle sonuçları var alacak arkadaşların haberi olsun.
    Kendim de kullandım, kullanıyorum ve insanları haberdar etmek istedim.
    Tabiki süper aletler sözüm yok harika fotoğraflar atmışsınız. Ama yine saldırgan bir dille bokeh = fotoğraf değildir böö falan demişsiniz, bunu kast etmedim, çekmek isteyen arkadaşın talebi bu olabilir ve bunu isteyen birisinin büyük sensör seçmesi mantıklı olacaktır. Bu bilgileri bana almak isterken vermediler, ben bu eksiği kapatmak istedim.
    Ayrıca yukarıda denedin mi falan demişsiniz, ilgili videoları paylaştım tıklamak zahmetinde bulunsaydınız tek tek denendiğini ve hesaplandığını görecektiniz.
    Sizin için tekrar atayım izlemenizi tavsiye ederim;
    https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    bu uzun geldiyse kısaca bunu izleyebilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=f5zN6NVx-hY&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Tek tek deniyor ve göreceksiniz ki iso'da diyafram da mm değerleri de çarpılıyor.
    Yani verdiğim rakamlar tutarlı, gerçekten de 2x croplu makinede 50mm 2.8 lens aslında 100 mm 5.6, videoda net bir şekilde görebilirsiniz, tartışmanın anlamı bile yok aslında.
    Asıl dramatik olan iso değerlerindeki noise,kirlilik , onlar da karesi şeklinde artıyor. Full frame'de 800 isodaki noise miktarıyla 2x croplu makinedeki 200 iso noise'u aynı. Videoda net bir şekilde yan yana görebilirsiniz! Lütfen yorum yapmadan izleyin. Ben bunu kötülemiyorum, Ben de birisini kullanıyorum TEKRAR EDİYORUM. Sadece almak isteyen kişilerin bilgilenmesi için paylaşıyorum. Lütfen izleyiniz.

    @multimatom hocam lensleri daha büyük full framelerin demişsiniz, orada da şöyle bir yanlışlık var, yukarıda da yazdığım gibi croplu sensöre takılan 1.8 lens aslında 1.8 değil, matematik olarak mümkün değil, cropla çarpılmasının matematiğini görmek için;
    https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber bu videoda 20.28.dakikadan itibaren izlerseniz görebilirsiniz basit bir matematiği var, croplu kullanan bizler aslında lens konusunda yalanlara maruz kalıyoruz.
    16-50 mm f2.8 lens harika aynı zamanda kompakt gelebilir ama aslında o lens 32-100,f5.6. maalesef firmalar tarafından kandırılıyoruz.

    Tekrar söylüyorum ilgili videoda herşey net aslında izlemeniz yeterli karşı çıkmadan önce rica ediyorum.
    İyi akşamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amasseia

    ""En iyi makine yaninda tasiyabildigindir!!!"" bagira bagira bunu söylüyoruz.

    Herkez FF, orta format diye kullanacak diye bir kaide yok!

    İhtiyaca göre, amaca göre makine alınır. Hobi icin yapiyorum ve prof. m43 makinemi cebimde tasiyorum 2 lensle, hadi tasiyin koca koca govdeleri ya cebinizde!

    Aliyorsunuz aynalilari sonra evde yatip uyuyorlar. İlk hevesle basliyor aslinda bi kaç gün tasiniyor sonra at köşeye eskisin.

    Hobi amaçlı yaptigim bir işe neden 15-20 bin tl vereyim ki neden? Var mi bir mantikli aciklamasi yok!

    20 bin TL'm olsa arabamı yenilerim, yatirim yaparim ne bileyim hem o kadar kazanmıyorum ki ben neden evlat kadar makineyi boynuma asayim hem mazallah boyun fıtığı olurum kamburum cikar o ne öyle bedenime yazik degil mi!



    Valla hocam ya tatmamissin m43'u ya da fotoğraf cekmeyi bilmeyip croplu makineye suç atiyorsun! Kapat bence basligi, elle tutulur bir yeri yok!
    Hocam gerçekten yazılandan bunu mu anladınız?

    Bağıracağım gerçekten
    Diyorum ki böyle böyle olaylar da var, ben bilmeden aldım, alacak arkadaşlar bilerek alsın.
    Kimseye almasın mı dedim, niye alıyorsunuz mu dedim? Bunu alın mı dedim?

    Tek dediğim fiziksel şartlardan dolayı böyle olayları da var alırken aklınızda olsun. Ki aslında çok bilinen gayet mantıklı ve basit birşey, burdan bu anlamları çıkartmanız ve konuyu sil demeniz abesle iştigal kusura bakmayın.
    Ben de a6000 kullanıyorum ve mutluyum herşeyiyle, cropu da var ama her işimi görüyor.
    İşinizi görmez mi dedim? Yapamaz edemez mi dedim? 20 bin lira verin full frame alın mı dedim???
    Lütfen yorum yapacaksanız düzgün yapın, bilgilendirme amaçlı bir başlığa bile SİL ŞUNU demek ne kadar saçma.
    Bi de elle tutulur yanı yok demişsiniz vallahi çıldıracağım.
    Size gayet basit fiziksel ve mantıklı bir şeyden bahsediyorum, okuduğunuzu anlamadınız tamam, video koydum izlemediniz ama yorum yapmaktan gocunmuyorsunuz.
    Gayet basit aslında. Lütfen videoları izleyin, gözünüzle göreceksiniz zaten. Videoda lens aynı lens, kamera full frameden cropluya geçiyor ve değişiklikler oluyor. Lütfen izleyin, bakın lütfen.

    @Delilistizm hocam çok zorsunuz, okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Ben de a6000 kullanıyorum, makine piyasasına bakarsan ucuz denebilecek seviyede bi alet, zengin bebesi değilim birşeyle hava atmıyorum.
    BEYFENDİCİĞİM FİZİKSEL BİR GERÇEKLİK BU VE BUNU SONRADAN ÖĞRENDİĞİM İÇİN BİLMEYENLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM OHA BU NASIL TEPKİ LAN.
    Hava atma başlığı ne alaka? Gayet verilerle mantıklı makul şeyler söylüyorum aldığım karşılık bu mu?
    Yani bir de bilinen ve kabul gören mantıklı ve basit bir gerçek aslında. Bunu saçma uç noktalara çekmek neden? Al bilgiyi beğenmedin mantıklı eleştir ama bu nasıl bi yorum Allah aşkına!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 11 Nisan 2018; 1:14:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Burada bakılan "şey" ne ? Onu açıkca belirtiyor musunuz ?
    Yani
    m43'ün 45mm. F1.9 = Tam kare'nin 90mm F3.6 diyorsanız


    DPreview karşılaştırma sayfasından alıntı bu.
    Hani neden m43'ün f'i yazıldığı gibi daha az ışık almamış ?! Hepsinde enstantaneler aynı ise oradaki "tam kare" sensörlü Canon EOS 5D Mark IV'da F5.6'da 1/320 enstantane , m43'de F5.6'da 1/320 enstantane ?

    Burada anlatılanlar acaba temel fotoğrafçılığın birbiri ile bağlantılı ISO, diyafram be enstantane ilişkilerinin ötesinde farklı bir olay mı ? Buraad anlatmak istenilen "bokeh hastalığından muzdarip olmuş fotoğrafçıların bokeh yarıştırması mı ?"

    Fotoğraf : bokeh mi ?

    FF'de 24-100mm bir lens ile
    m43'te 12-50mm bir lens ile fotoğraf çekmeye çıktığınızda şu yukarıda sensörün kadraj çerçevesini çizip de manzaranın şu kadarını alır gibi gösterilen şemalardaki şey mi yaşanıyor ?! Yok öyle bir şey. Algı operasyonu yapılıyor burada arkadaşlar , bildiğin algı operasyonu bu Alıp çıkın şu dağın önüne bu lensleri,


    https://store.donanimhaber.com/18/6a/e3/186ae3e248eda8803b372cce4fa04627.jpg

    12-50 ve 24-100 çekin fotoları ve kanıtlayın bu şemadaki gibi olduğunu. Hadi saçmalamayalım, ne gidip çekeceğiz, o kadarcık da hayal edebilecek beynimiz var di mi ?

    Özenle seçili, nokta atışlı, vatandaşı aldatmaya yönelik YALAN ! "12-40mm 1:2.8 Lens; bu lensin eşdeğeri 24-80 f5.6"
    Yukarıdaki stüdyo test karşılaştırmasından da gördüğünüz gibi kompakt'ta da olsa lens F1.8 ise "tam kare" deki F1.8 ile aynı ışığı alır.

    Bunlar uçumuş :) Diyorlar ki şurada konuştukları şeylerde aslında tam Türkçe mealini söyleyeyim... Şöyle,

    "Arkadaşlar bu ışık denen canlı var ya şimdi... Bu canlı lensin diyaframından geçerken o diyaframın deliğinn açıklığı onu hiç alakadar etmez. Canlı ya, bir aklı, idrakı vs. var işte ışığın. Peki nedir ışık denen canlı türünün dikkat ettiği şey ? Haa ! SENSÖR'dür SENSÖR... Lensler hangi sistem gövdeye takılı olur ise olsun, diyaframları aynı açıklıkta ise bu ışık denen mahluk gider bakar bakar 'tam kare' sensörlü olanın lensinin içine dolar, diyaframından geçer ve sensörüne keyif içinde yayılır o arada da işte m43 sensörlü gövdedeki lens beklesin ki bana ışık gelir mi acaba bir gün "o-hoo de hadi kak-git ne bekliyoz ki biz burada ışık mı var ?" :)

    Böyle bir şey anlatmaya çalışıyorlar. O ise bütün cambazlığın özeti "BOKEH" ve nam-ı diğer "Alan derinliği etkisi"

    Bakınız arkadaşlar... m43 sistem fotoğraf makina alıp da fotoğraf çekmeyi biliyorsanız neler olabiliyor ?

    https://www.flickr.com/photos/belichtfotografie/

    Şimdi bu fotoğraflarda "Bilmem kaç mm. ise F bilmem kaç oluyor, sensör şu ise bu oluyor" laf cambazlıkları mıdır önemli olan yoksa "fotoğraf" a bakınca gördüğünüz şey midir ? Bu kadar laf çevirip 2 güzel fotoğraf paylaşılamamış bir başlıkta olay nedir acaba ?

    Ne imiş bu kadar laf edip de olduramadıkları acaba ? Bakın, fotoğraf bakın biraz... İşte buyrun,

    https://www.flickr.com/photos/130374826@N06/

    Sanki kütüphaneye kitap okumaya geldik. Fotoğraflara bakın lütfen,

    https://www.flickr.com/photos/celinaltravel/

    spin around by Rainer Ralph, on Flickr

    wavy by Rainer Ralph, on Flickr

    香港地的夜 Hong Kong Night by Celina, on Flickr

    Savor life&#x27;s small moments 細味新舊區風貌 by Celina, on Flickr

    İşte böyle crop factor'ü yüksek bir sistem alırsanız hiiiç fotoğraf çekemiyorsunuz. Rezil rüzva oluyorsunuz cümle aleme "bokeh"siz rezil, yıkıl karşımdan diyorlar votraf camiasında size

    Bakın, fotoğraf bakın biraz lütfen...
    https://www.flickr.com/photos/galeria_artura/

    Zavallı crop'lu sistem kullananları görüp şu çektiği fotoğraflardan ibret alın , ibret !..
    Merhaba hocam burada yanlış bilgi veriyorsunuz üzgünüm. Fotoğraf konusuna belli ki yıllarınızı vermişsiniz ama yanlış biliyorsunuz işte üzgünüm, evet ben de yeni öğrendim ve bunu anlatmak için bu konuyu açtım.
    SAÇMA BİR ŞEKİLDE ALGI YÖNETİMİ falan diyorsunuz ama üzgünüm kullandığımız firmalar tarafından aldatılıyoruz, 1.8 bir lensi full frame bir makineye takın, fotoğraf çekin, aynı lensi croplu makineye takın, fotoğraf çekin farkı görürsünüz. Kötü çıkar falan geyiği değil bu yanlış anlamayın, gönderdiğiniz gibi harika kabiliyetleri olan makineler bunlar. Ama çektiğiniz fotoğraf 100mm f2.8 full frame makinede bu çekilmiş fotoğrafla eşdeğer olacaktır. Tekrar söyleyeyim videosunu atmıştım ama tıklama zahmetinde bulunmadınız.
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)

    Bir de şu sanki kötü demişim makineye saçmalığını bir kenarı bırakıp lütfen bilimsel ve mantıklı konuşalım hocam, biliyorum makine harika çekiyor fiyatına göre müthiş filan, ben de elimdeki kamerayı çok seviyorum bunun konuyla alakası yok ama. Gayet bilimsel ve mantıklı birşeyden bahsediyorum.https://www.youtube.com/watch?v=V1-sy-tMdpY şurada türkçe bir video da var 1.dakikadan sonrayı izleyin.
    https://www.youtube.com/watch?v=MlFdkngD3IE şuna da bakınız.
    https://www.youtube.com/watch?v=6XMk9jFcnlA burada daha ayrıntılısı var merak ettiyseniz. Lütfen izleyin hak vermezseniz bana konuşalım ama kabul edilmeyecek mantıksız birşey yok aslında ortada.

    Sadece yanlış bilinen birkaç şey var, bu konuyu da bu yüzden açtım. Bunu düzeltmek ve yeni alacak arkadaşlara da yardımcı olmak, bu kadar.

    Son attığım ayrıltılı dediğim videoda 25.dakikayı açarsanız haklı olduğumu gerçek örneklerle görebilirsiniz. Lütfen sağduyulu davranın. Gayet mantıklı ve basit aslında açıklaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 11 Nisan 2018; 1:37:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    - Dolar olmuş 4.07 TL.
    - Benzin'den tut her şeye zam.
    - Geçip gitmediğin köprüye senden para kesilsin. Araban bile yok hatta !..
    - Asgari , ee şey pardon ona "askeri ücret" diyordu halk almış başını gitmiş.
    - Vatandaşın 3 kuruşluk hobi ile bir nefes aldığı vardı onun da tek derdi bu acayip zorlama hesaplar ile bokeh çukuruna düşmüşlerin aşırı zevk düşkünlüklerine göre şekillendireceğiz arkadalşar fotoğraf hobisini !

    Artık şöyle bokehler yapan m43 sistem'lerle falan bana gelmeyin bir daha, kabul etmiyoruz fotoğraf camiası olarak bunları biz. Bakınız,

    OM-D E-M10 + 40-150R ile çekmiş ve burada BOK-eh görenin, alan derinliği var diyenin gözünü oyuyorlar arkadaşlar !..
    Lizard by Hilmi Coşkun, on Flickr

    Portre fotoğrafı mı ? Şaka mısın yahu m43 sensör ile portre ! Hiç güleceğim yoktu... 45mm F1.8 ile çekilmiş hani şu FF'de F3.6 olan. İşte böyle rezil fotolara imza attıran sistemden söz ediliyor. " Üzücü değil mi? "
    Bianka by Ádám Varga, on Flickr

    45mm F1.8 ile çekilmiş hani şu FF'de F3.6 olan. İşte böyle rezil fotolara imza attıran sistemden söz ediliyor. " Üzücü değil mi? "
    Bianka by Ádám Varga, on Flickr

    Olympus E-M10 + Takumar 50mm F1.4 ile " Üzücü değil mi? " Hep birlikte üzülelim lütfen ama bu bokeh fukarası adamın çırpınışlarına. Baktı ki Olympus 45mm F1.8 ile olmuyor gitti Takumar 50mm f1.8 aldı işte Sürünsün, beter olsun !..
    Anikó (V8220142) by Ádám Varga, on Flickr

    E-M10 ve 45mm F1.8 ile çekilmiş hani şu FF'de F3.6 olan. " Üzücü değil mi? "
    Stella (1030043) by Ádám Varga, on Flickr

    Hiç bokeh var mı şunda şimdi !.. Yaa işte m43 sensör böyle F1.8 ise FF'de F3.6 oluyor gördün işte hah !..
    P4051332 by 月犬火, on Flickr

    Daha çok üzülürsünüz işte böyle. Giriş seviyesi APS-C ile başlayacaksınız, sonra biraz öğrendiniz mi APS-C üst seviye gövdeye geçeceksiniz. Sonra onda da biraz piştiniz mi TamKare(FF) gövde alacaksınız ama bu bir son olamaz. Gördüğünüz gibi Medyum Format var FazVan var herkesin rüyası ZetineDigij Makinası değil mi ? Bir FazVanlık yapar vuururum kendimi

    OM-D E-M10 + 45mm F1.8 ile yine
    Anikó (V6290624) by Ádám Varga, on Flickr

    Baktı ki bokeh mokeh olacağı yok en nihayetinde bu Adam Varga ne yaptı dersiniz ? "Bari..." dedi, "Fotolarıma baktırmak için şu hatunarı sere serpe yere yatırayım ! O zaman bakarlar !" Adam zeki,
    Gréti (V7190354) by Ádám Varga, on Flickr
    " Üzücü değil mi? "
    Beyfendi gerçekten okuduğunuzdan şüpheliydim, bununla beraber emin oldum.
    Bu makine bokeh veremez b*k gibidir fotoğraf çekemez mi dedim ben? gerçekten iyi misiniz?
    Ya da f3.6 ile bokeh olmaz alan derinliği verilmez mi dedim?

    Gerçekten bir acayipsiniz. Dediğim şu, full frame makineyi alın, 100mm f3.6 lens takın ve aynı noktadan aynı yerden denklanşöre basın, tamamen aynı fotoğraf olacaktır.
    Full frame ile daha kaliteli bir görüntü çıkar falan demişim gibi saçma şeylerle fotoğraf atmışsınız ne alakası var konuyla anlamadım.
    Tamam biliyoruz tabiki harika fotoğraflar çekiyor makine buna lafım mı var? Portre çekilmez demişim gibi kendi kendinize "portre mi al sana" falan demişsiniz.
    Yahu ne alaka, NE ALAKA!
    Biraz sağduyu ne olur.
    Açın izleyin tüm sorularınıza yanıtlar var, çok basit bi konu aslında.




  • Evet, dediğiniz şey öyle. Siz ne dediğinizin farkında da değilsiniz bu durumda. Baktınız ise ben de bir stüdyo test karşılaştırması koydum ve orada FF gövde de m43'de F5.6'da hepsi 1/320 ile çekmiş ise nedir sizin bu 45mm F1.8 x 2 = F3.6 dediğiniz şey ? Sadece "alan derinliği ve sadece bokeh. Evet bokeh ve alan derinliği konuya göre aynı sebeple oluşan bir şey, o sebepledir ki bokeh dedim. İşte bu dediğinizi derken benim paylaştığım bilgiyi vermezseniz bilerek yada bilmeyerek olduğunu ben bilemiyorum ama bu eksik ve yanıltıcı bir bilgidir. Elbette ki o fotoğrarları paylaşacağım konu fotoğraf makinası, bahsedilen şey fotoğraf ve ben de laftan çok fotoğraf olmalı diye düşünürüm.

    Demiş misiniz, bu bilgiyi vermiş misiniz ? Yok, sadece sensör boyutu ile alan derinliği etkisi kapsamında "fotoğraf" denen görselliğiyle ön plana çıkan ama hayatın bir anlık kesitinde 1 kitaplık hikayeler barındırabilen bir sanatı, kavramı, kopyayı(evet gerçek hayattan alınan bir kopyası gibi) "bokehe ve alan derinliği" etkisi ile sadece 1 detayda görmüş-göstermişsiniz.

    Siz fotoğrafçılık olayını sırf bu açıdan ele aldığınızda iyi mi oluyor ?
    Özellikle belirtirdim ben olsam "Alan derinliği ve bokeh olmazsa olmaz değildir, 1" kompak ile bile yapılır. Sakın bunun için bir makinaya daha fazla para ödemeyin !!!"

    Samsung NX Mini ile çekilmiş birkaç fotoğraf !..
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Mushrooms in the mist by Vyc_Majoris, on Flickr

    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Cat Portrait by Vyc_Majoris, on Flickr

    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Pteridophyta bokeh by Vyc_Majoris, on Flickr

    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Give me love by Vyc_Majoris, on Flickr

    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    on the road by Burak, on Flickr

    Siz bunları yeni keşfetmiş olabilirsiniz. Bizim e öyle olduğumuzu düşünmenizin nedeni nedir ? Ben izledim bu ve bunun gibi videolar ve site makaleleri de okudum. Dediğiniz gibi işte olayınız bu "bokeh" fetişi. Hani dediniz ya "bokehi seviyorum" diye... O tam olarak öyle değil şu yaptığınız ile gösterdiğinize göre. Sizin tam da benim dediğim gibi bokeh'i bir ölçü aralığında sevmenizin ispatı burada paylaştıklarınız. Çünki neden ? Full Frame (Tam kare) sensöre kadar bişeyler demiş ve paylaşmışsınız. Dediğinize göre de APS-C sensörlü Sony a6000 kullanmışsınız, m43 sensörle de kıyaslamalar bulmuşsunuz. bu 3'ü içinde bokeh etkisi/alan derinliği en çok olan üzerinden birşeyler... Demiştim ilk sayfada. Peki neden medium formatı da, Phase One'ın daha da büyük sensörlüsünü de bu insanlara anlatmadınız ? Herkes sizinle aynı derecede mi bokeh/alan derinliği sevmeliydi de ondan mı ? Şansımız budur ki işte Fuji'nin falan medium formatını, Phase ONE'un makinasını kullanan buralara düşmez bulunmaz Hint kumaşı gibidir de işte bilmiyoruz-görmüyoruz o alemi tabi. Mesele sadece alan derinliği ise sevebilme, bilgi edinebilme ve anlatabilme sınırımız yada ulaşmış olduğumuz için veya bir gün ulaşabilme umudumuz yüksek olduğu için "tam kare" sensöre kadar varabiliyor yani. Değil mi ?

    Ayrıca sizin yazdıklarınız da elbette bilgidir. Ben de bilgiler ve görseller paylaştım. Buradaki amacımız sizin de olduğu gibi benim de sizi destekler nitelikte bir harekettir. Öyledir çünki harcadığınız emek, paylaştığınız bilgiler o an tercihli yada kasıtsiz bunlardır ve ben de konunun gösterdiğim şekilde farklı yönlerininin de olduğunu. Bugüne kadar ve bugünden sonra da okuyacak arkadaşlarımızın fotoğrafçılığa sadece "alan derinliği ve bokehten ibaret bir olaydır" gibi bakılmayacağını göstermek istedim. Dolayısı ile hepimizin ortaya koyduğu bilgiler yararlı olabilir. Fakat eğer biz bu bilgileri paylaşmasaydık ve kişier sadece sizin bu detayda verdiğiniz bilgilere göre yönlenip hareket etselerdi bunun doğru ve iyi bir yönlendirme olabileceğini söyleyebilir miydik acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Nisan 2018; 2:46:41 >




  • Hatta şunu tekrar detaylandırmak isterim...
    Fiziksel gerçek ise şöyle derecelendirelim örnek olarak ilk önce,
    Cep tel sensörü, 1/2.3 kompakt sensörü, 1" prime kompakt, m43, APS-C, FF, medium format, Phase One sensörü (Ayrıca bu arada belirtmek isterim ki madem bu kadar detay Canon APS-C sensörünün de crop'u çarpanı 1.6'dır, diğer tüm APS-C sensörlü gövde üreticilerinde çarpan 1.5'tir.)

    Bunların alan derinliği / bokeh etkilerine de şimdi derecesini gösterir anlamında puan verelim.
    1 puan, 2 puan, 3, 4 puan(m43), 5 ve 6 puan FF(tam kare), 7 puan, 8 puan farklarında alan derinliği/bokeh etkisi azdan çoğa doğru verebilen sensörler.

    Diyeceğim ki size "Ben bokehi seviyorum"
    Sonra APS-C kullanıyorum
    Sonra öğrendim ki FF sensörde bu olay daha da çokmuş.

    Mantık ne der ?!
    "Eğer" öğrendiğim gibi sensör büyüdükçe benim sevdiğim şey olan alan derinliği artıyor "ise" bak daha büyük sensör üretiliyor mu ?!
    Baktık ki varmış. O zaman kendimize şöyle bir soru gelmez mi ? Neden gelmez, nasıl gelmez, bizi bize bunu sordurtmayan şey ne olabilir ?

    E ben bokehi sevdiğimi söylüyorum kendime ama hayalim FF, neden medium format yada Phase One değil ?
    Hadi canım ben de !!! FF alabildik de medium formatıymışşşş (diye içindeki sese...)
    Haa e o zaman demek ki acaba ulaşabildiğimiz yada ulaşabilme ihtimalimiz en yüksek olanla mı sınırlanıyor sevdiğimiz şey ? O şeyin ne kadarını sevdiğimiz ?
    5-6 puan alan derinliği severim amma 7-8 puan alan derinliği de çok aşırı oluyor bee o yüzden almıyorum Phase One işte ben.

    Sizin 5-6 puan olarak sevdiğinizi söylediğiniz bu alan derinliğini birileri de çıkıp 3-4 puan seviyorum ben deyip aynen burada paylaştığınız video ve kaynaklar ile "Bakın işte böyle" diye verdiğini düşünelim bir de ! Herhangi birisini ve sizi "alan derinliği etkisi 5-6 puan değerlerinde sevildiğinde doğrusu odur işte" diye yazılmış bir altın kural falan mı bunları insanlara doğrusu budur, ne üzücü değil mi falan diyerek anlattırmaya itmiştir mesela ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Nisan 2018; 3:4:44 >




  • Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Tabii ki öyle. dediklerinizi biliyorum.
    Sizin dediğiniz şey yalan kandırmaca değil.
    "Eşdeğer" şeklinde tanımlanır.

    Ona bakarsanız 50mm de aynı 50mm değil "eşdeğer" denir.
    İphone lensleri 27mm filan demnir halbyuki 3,4 mm filan.
  • Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz doğru.
    "Equivalent aperture" bunun ismi, eşdeğer F değeri.
    https://www.dpreview.com/articles/2666934640/what-is-equivalence-and-why-should-i-care/3
    Burada açıklanıyor.


    Burada da bahsetmiştim.
    Düşük ışık ortamında bu çok önemli
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131469172

    Dediğiniz gibi crop sensörlere özel 1.8 lens aldatıcı olabilir.

    Cep telefonlardaki 1.8 ile Canon 6D ye takılı 1.8 aynı sonucu vermez.

    Ama sensör büyüklüğünden vermez
    ikisinin de lensleri aynı değerde kabul edilirse,
    sensörleri büyük denir,
    ya da ikisinin sensörü aynı kabul edilirse
    telefondaki "eşdeğer f" çok yüksek denir.

    Ama hem sensörü küçük hem lensleri sahte gibi düşünürseniz hata yaparsınız.
    İki kere çarpan çarpımı yapmış olursunuz.

    Burayı incelermeniz tavsiye ederim https://forum.donanimhaber.com/dusuk-isik-performansi-piyasadaki-makinalarin-siralamasi--131478905



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Nisan 2018; 10:50:55 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız ifade biraz kafa karışıtıcı.
    Aslında eşdeğer lens değerleri kullanınca makina küçük olur ama istisnaları var demek istemiştim.
    Küçük sensörlü çok kalın makinalar da var.

    Asıl demek istediğim şuydu https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/123027029

    Daha adil olarak şöyle karşılaştırılabilir.
    (Yine tabii ki fotoğraf kalitesi olarak yarışamaz, büyük sensörlü daha iyi çeker)

    Ay çekmek için kompakt vs m43
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)

    Günlük kullanım için kompakt vs m43
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Nisan 2018; 11:13:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Crop ne ki? Cropla, Cropu, Croptan...
    Ben crop gördüm

    Şok şok şok! Tam kare üreticileri sizi kandırıyor! 135mm f2.0 diye sattıkları lensleri 4x5 kameralara takınca 35mm f7.4 oluyor! Aynı lensi orta formata takınca 85mm f3.2 oluveriyor! Hele 24-70mm f2.8ler daha felaket! Düşünsenize, bu lensi f2.8 diya satıyorlar ama bokeh f10 gibi oluyor! Onu da bırak, 8x10 kameralarla karşılaştırınca f20! Yani f2.8 diye sattıkları lens 8x10 kameralarda f20! Bokeh mokeh yok yani! Müşterileri kandırıyorlar hep bunlar, ah Canon Sony Nikon Pentax ah... f10 lensi f2.8 diye satıyorlar!

    Takılmayın böyle şeylere arkadaşlar. Bir konuyu anlatacağım diye markaları kötülerseniz böyle tepkiler gelmesi normal. Referansını büyük format alırsan tam kare dedikleri şey bile ufacık kalıyor.

    Elindeki alet seni memnun ediyorsa sıkıntı yok ki Olympus'un aynasız alanındaki piyasa liderliği şaka değil.
    Aynen böyle




  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz mantıklı ama dediğiniz gibi kişisel
    Ben de Apsc, 1" ve Telefonu mantıklı buluyorum, yine kişisel olarak.
    Herkesin kullanımına göre değişiyior
    Şöyle birşey yazmıştım.

    quote:

    Bilgisayar alırken nasıl, en iyi bilgisayar diye bir şey yoksa.

    *Binlerce dolarlık işlemcili kocaman server bilgisayarı
    *Binlerce dolarlık ekran kartlı kocaman render bilgisayarı
    *Masaüüstü oyun bilgisayarı
    *Masaüstü ofis bilgisayarı
    *Büyük Laptop
    *Ultrabook
    *Tablet / Ultrabook
    *Netbook
    *Cep Telefonu
    *Tablet

    vs gibi bir çok seçenek içinden seçim yapıyor, bu listeden 2 hatta 3 çeşit seçim yapıyorsak,
    Hatta bazıları sadece telefonları ile tüm bilgisayar işlerini görüyorlarsa.
    Fotoğraf makinesi işi de böyle, Fotoğraf makinelerinde de inanılmaz çeşit var.
    Tamamen ihtiyaca bağlı ve çok seçenek var.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/122743759




    Benim kişisel olarak ihtiyacım düşük ışık performansı ve mont cebinde taşıyabilmek.
    Bu yüzden X100T, RX100 ve Note 4 benim için çok iyi.

    Ama eğer sabit 35mm eşdeğerli m43 sensörlü makina yaparlarsa.
    O zaman ben de m43 kullanabilirim.
    Çünkü X100T benim için fazla kaliteli ve fazla kalın, RX100 de bazen yetmiyor.

    LX100 ün zoom yapmayanı dolayısı ile daha incesi olsa keşke

    Benim gibi meraklısı az olduğundan üretilmedi hala ama belki üretilir.
    Çünkü çanta taşımak istemeyen ve kaliteli foto çekmek isteyen kitle var
    ve Kit lensli 1300Dlerle filan uzun süre oyalanan insanların bilinci arttıkça
    bu tarza talep artar umarım.


    "Where's the fixed prime lens m43" https://www.dpreview.com/forums/thread/4033322#forum-post-58110561



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Nisan 2018; 11:21:25 >




  • @ozturert hocam haklısınız tabiki benim bu konuda bahsetmek istediğim şuydu yanlış mı ifade ettim bilmiyorum,bir arkadaşımda ff makine ve 24mm lens vardı, bende de 24mm lens apsc vardı,gördüğüm görüntü aynı değildi tabi şaşırdım lenste mi bişey var dedim ama yoktu dedim ne ola ki bu öyle araştırdım, sonuçları yazdım. Bir makine var 2-3bin lira bir makine var 20bin lira, aradaki fark ne? sonuç, bunlar çıktı, yeni gelen birisi de bunu merak edebilir ve paylaşmak istedim. Haklısınız güzel çekiyor işte kurcalama diyorsunuz ama hiçbir markanın da bunu belirttiğini görmedim buna f1.8 yazdık ama senin makinede bu 3.6 olacak gibi. Alınan şeyler de ucuz şeyler değil, ben sony 50mm 1.8 aldım işte, çok paralar hocam Bir de konuyu ben bu amaçla açmadım ff övmüyordum hocam sadece bunları benim gibi merak edenler olursa diye paylaşmak istedim ama konu garip yerlere geldi.
    Bir de hocam kandırılma kısmı da şöyle, videoda örneği vardı da kimse izlememiş videoyu
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    bayağı kandırıyorlar yani insanları,https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA&t=1241s 28 ya da 30.dakika olması lazım, rica ederim izleyin.

    @multimatom
    Hocam teşekkürler yorumlarınız için, haklısınız en iyi makine yanımızdakidir ve profesyonel hayatında medium format kullanan adamlar dışarıda m43 filan kullanıyorlar, çünkü pratik ve canavar gibi makineler.
    Ve yine haklısınız onu ben yanlış belirttiysem düzelteyim, lensler gerçekten oran olarak 1.8 ama makineye takılınca verilen değer değişiyor, bunu ben araştırıp buldum sony keşke elime verirken söyleseydi.
    Ama beni en çok şaşırtan mm değeri değil diyafram ve iso'nun değişimiydi, iso karesi şeklinde artıyormuş mesela o ilginçti.https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA&t=1241s 22.dk'da lensin 5.6 oluşu ve benim kahroluşum.


    @jiddi hocam multimatom hocamın harika göndermesiyle sonunda aradığım değeri buldum eşdeğer diyafram.https://www.dpreview.com/articles/2666934640/what-is-equivalence-and-why-should-i-care/3?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Buna ek olarak sadece bokeh değil alınan ışık miktarı da değişiyor diyaframa bağlı ve bir de iso kirliliği ile ilgili yazdıklarım var tabi.
    "üzücü" kısmını yeni gördüm onu da söyleyeyim hocam, ben 5-6 ay kadar önce benim için çok bir para olan paraayı verip sony 50mm 1.8 lens aldım, gayet de memnunum yanlış anlamayın ama ben onu 1.8 değeri alacağım için almıştım ama görünen o ki alamıyorum. İşin üzücü kısmı bu işte, kimse bana demedi ki 1.8 ama aslında o 2.4 filan diye,çok keskin çok güzel lens, bilsem yine alırdım belki sorun o değil, kandırılmış hissetmem kendimi üzücü olan bu. Bunu keşfetmek için illaha benim farkına varıp araştırmam, üzücü olan bu. Yoksa mm değeri bile önemli değil elinde bir lens vardır çıkar kütür kütür çekersin ve çektiklerin çok güzeldir, sorun bu değil, kimsenin bunu söylememiş olması satış kısmında.
    https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA&t=1241s 22.dakikayi izlerseniz sevinirim hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 11 Nisan 2018; 12:20:57 >




  • Bakınız, siz bir şeyler diyorsunuz da... Vallahi bana da mantıklı geliyor üstelik ama birşeyi kaçırıyor çoğu insan. Zannediliyor ki herhalde bu sensörü oluşturan şey kainatta her yerde aynı saflık değerinde 1 maddedir.

    Şuradan bakınca ne görüyoruz ?
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    Canon6dmar2_vs_Nikond5500 by Ciddi iyi1i, on Flickr

    Canon 6D'de FF ve hem de yeni bir model, Nikon D850 de FF sensörlü çok yakın zamanda çıkmışlar. Peki bu acayip farkın sebepleri ? "Sensör ufak = hah tamam işte daha çok noise verir" diye bir dümdüz doğru yok. Onlarca inceleme/karşılaştırma paylaştım ben buralarda da yine paylaşayım... Her biri Dünya'nın farklı memleketi, farklı farklı yerlerinden. Hiç bir tanesinde göremedim ki m43 sensör ufak diye APS-C sensörden çok noise yapıyor vs. Hatta Canon'un bir çok APS-C sensöründen daha az noisa yapıyor m43

    Şu yukarıdaki 2 tane FF gövdenin halini niye paylaştım ? m43'ü boşverin, tamam geçtik gittik dert değil o ısmarlarsınız bir FF gövde bana gömeriz m43'ü maziye Alkışlarız FF gövdenin bokehlerini hep beraber. Bir kere şundan bir sıyrılın her şey aynı standart ve kalitede üretilmiyor işte bariz kanıtları dolu.

    Alınan ışık miktarı değişiyor dediniz yine Peki bu ne !.. Bak laf maf yok , gözünle görüyorsun. Ön sayfada kaynağını da verdim.
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)


    Dikkatinizi çekeyim burada APS-C sensörlü olup da az ışık alan Fujifilm. Çünki enstantane daha düşük. Niye düşük e işte az ışık almış !.. Ne oldu şimdi ?!

    Üzlüdğün şey bu öğrendiğin şeyler ise yazık etmişsin kendine. Bu sayfada o kadar fotoğraf paylaştım. Gösteremediğim bunun milyon katı daha var. Bazı bilgiler işte böyle hasta eder adamı. İşine bakacaksın, diğer konuda da yazdınız daha 1 tane fotoğrafınızı göremedim. Asıl benim üzüldüğüm bu işte.

    m43 ile profesyonel iş yapılıyor, onu geç ben bizzat 2011 model 12mp, vizörsüz m43 ile çektiğim fotoları satıyorum ! Bizzat işte şahsen capcanlı profesyonel olarak diyorum bunları ( 2 anlamından biri yaptığı işten para kazanan ) Siz de gelmiş şimdi diyorsunuz ki , "Bende APS-C var, m43'ten de iyi bak bu kadar da bilgi paylaştım..." ee benim güzel kardeşim ? Ne diye anlattın ? "Üzüldüm" ! Valla işte sizi hasta eden bu şeyler bir çok insanı hasta etmediği gibi memnun da ediyor ki m43 sistem bunca yıldır gelişerek varlığını sürdürüyor. Buna karşın Nikon'un aynasızı imha oldu, Samsung APS-C ile piyasadan silindi. Canon hala d-slr'ımla ben ezberci kitlemi yolmaya devam edeceğim diyor. Sony bildiğiniz "Zengin oyuncağı" yapıyor. Yalan mı ? 2.250 TL'ye hiç de eski olmayan hala bir çok markanın 1 tek gövdesinde bu kadar yeteneği barındıran bir model üretmediği OM-D E-M10 Mark II + kit lens alabiliyorsunuz karşısında da aynı güncellikte diyebileceğimiz Sony a6300 : 4.500 sadece gövde. Para var da batıyor mu ? Geliriniz US $ cinsinden mi ? (şahsınıza demiyorum) "Ben alan derinliğinin/bokehin şu kadar olanını seviyorum. Param yada hayallerim kadar sevebiliyorum" falan gibi Öyle ise benimle aynı hayalleri paylaşmayanlara yuh olsundu ! Ben üzüldüm onların da hepücüğü üzülsünlerdi o zaman !

    Sizinle şunu paylaşmak istiyorum...

    https://www.youtube.com/watch?v=dr_1pt9b3Jk

    Bakınız bir test sonucu
    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)
    OMDEM5mark2_vs_Canon760D-noise by Ciddi iyi1i, on Flickr

    Daha az noise veriyor APS-C sensörden m43 sensör !.. Hatta buraya ben bir de 5 eksenli IS ile asla ISO 1600'de fotoğraf çekmediğimi de ekliyim size. Siz alın şu Canon'u, işte IS'i böyle olmayanları ISO 1600/3200'lerde foto çekin. Ben de karşısına ISO 400/800 ile çekilmişleri koyacağım. Haydi bakalım hangisi daha çok ISO kirliliği yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Nisan 2018; 13:33:59 >




  • Gerçekten de herkes haklı.
    Körlerin fili tarif etmesi gibi herkes bir tarafını tarif ediyor.
    Çok fazla parametre var. Ve nereden bakarsanız oraya doğru çekmeye müsait bir konu.

    @Deli hamsi
    Evet yanıltma olarak düşünülebilir ama bu pazarlama dünyasında çok küçük bir yanıltma. Yıllarca sanki en önemli şeymiş gibi megapiksel reklamı yaptılar. Mercimek boyutlu sensörlere 12, 14, 16 mp diyip yeniden sattılar millete. Bu crop olayını da zaten meraklıları genelde bilir. Bunu açık açık söylememeleri gayet normal

    Yanlız yine de şunu kaçırmayın. iso yu ve lens değerini ayrı ayrı iyi olarak düşünmeyin. O eşdeğer ifadesinde "diğer herşey eşitse" şuna denk gelir gibi bir mantık var. Yani biri sabit diğeri hareketli. Bu yüzden iki artı özelliği bir daha birbine eklemeyin.

    Zaten bu yüzden kitlensli full frame bir makine ile küçük Panasonic LX10 düşük ışıkta çok rahat yarışabiliyor. Yoksa uçurum olurdu arada.

    @Jiddi Hoca'nın dediği de çok önemli. Lens boyutu = İso performansı demek değil.
    Mesela Canon 1100D de APSC Sony A6500 de ama iso başarımları çok farklı.
    Veya olympusun son makinaları ile ilk çıkat MFT ler arasında uçurum var. Hele bir de titreşim önleyici filan ekleyince APSc leri aratmıyorlar çoğu zaman.

    Bir de bokeh vs de her zaman istenen bir şey değil. Bağımsız belgesel çekenler filan GH4 - GH5 kullanıyorlar mft sensör. Böylece netlik kaçırma ihtimalleri azalıyor.


    Özetle şöyle diyebiliriz, her segmentin son birkaç senede çıkan makinası hobi kullanıcısı için fazlası ile yeterli. Sadece kullanıcının makinayı tanıması, genel bilgisi vs eksik kalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Nisan 2018; 14:33:46 >




  • @jiddi aynen hocam full frame'in sesi yok mu çıldırtıyor beni, o jpeg çıktıları ahh tanrım manyak bişey!
    Mutlu oldunuz mu?

    Tartışmaya reel anlamda hiç birşey katmadınız, attığım kaynak gösterdiğim hiç bir şeye bakmadınız, o zengin oyuncağı bu ezberci kitlenin bebeği, herkes birşey tamamdır. Teşekkürler hocam.

    Burada insanlara birşey anlatmaya çabaladım, bu böyleyse bu böyledir dedim, ama siz güzel çekiyor dediniz, eyvallah da konu o değil ki? Başından beri değildi. Kendi sorularınızı kendiniz üretip cevaplar yazdınız. Eyvallah doğrudur cevaplarınız ama tekrar ediyorum, soru o değil. Ben diyorum ki böyle birşey var, siz diyorsunuz ki ama çok iyi fotoğraf çekiyor, yav tamam anladık vallahi de billahi de nefis fotoğraf çekiyor. AMA KONU O DEĞİL DEĞİL!
    Bir de hala şu videoyu izlememiş olmanız harika hocam. Adam "koyun bakalım da görelim!" dediğiniz testlerin hepsini gözünüzün önünde yapıyor, gerçekten bi baksanız kafamızda soru işareti kalmayacak. iso olayını da yan yana koymuş deniyor.



    @multimatom benim de anlatmak istediğim buydu varolun hocam! alacak kişiler bunu bilmiyor, ben de öğrendim ve paylaşmak istedim bu kadar basitti. jiddi hocam da kıllığına yapmıyordur elbette ama dese ki mft de odak kaçırmıyor, insanlar der ki o zaman bunun için mft daha iyi bunun için apsc bunun için ff.
    Şeyi belirtmek isterim ama, iso başarımı farklı olmasının sebebi de sensör boyutuyla da doğrudan alakalı, dediğiniz gibi diğer değişkenleri sıfırlayıp sadece sensör boyutu iso kirliliği olarak bakarsanız, yukarıda da örneğini verdim, 200 iso mft kirliliği 800 iso ff kirliliğine eşdeğer. Bunu jpegde iyi temizliyor olabilir makineler ben bundan bahsetmiyorum, işin doğası gereği böyle olmak zorunda diyorum, olympus bunu çok iyi idare ediyordur, kirliliği temizleyip o dezavantajı siliyor diğer avantajlarıyla öne çıkıyordur, olabilir bilmiyorum ve bundan bahsetmiyorum. Tek bahsettiğim "tüm değişkenleri sıfırlayıp sensör boyutunu değiştirsek bu olacaktı" konulu bir başlık açıp bilgilendirme yapmaktı, konu çok farklı yerlerde dallandı budaklandı

    Edit: hocam fazla mesaj olmasın diye buraya yazıyorum, teşekkür ederim eklentileriniz için, konunun başına ekleyeceğim verdiğiniz bilgiler için sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 11 Nisan 2018; 15:36:31 >




  • Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Olsun, sıkıntı yok.
    Herkes birşeyler öğreniyor bu şekilde.

    Bir dedediğimiz o iso başarım farkı sadece JPG işleme meselesi de değil.
    RAWda da çok farkediyor. Sensör teknolojileri de çok değişti.

    Durumu net ifade edebilmek için İlk çıkan eski FullFrame 5D ile Son Çıkan ApsC A6500ü karşılaştırdım. Adil bir karşılaştırma olmadı ama durumu gösterebilmek için yaptım

    Crop Factor'ün Önemi (SONY,FUJİ,OLYMPUS ALMAYI DÜŞÜNENLER!)

    Şu olay da inanılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 11 Nisan 2018; 14:47:20 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.