Şimdi Ara

cruze otomatik 3. viteste takilma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaslar
    2011 model 100 binde cruze otomatik vites aracim var
    arac motor sogukken 1.2.3. viteslere geciyor sehir icinde bu viteslerde sikinti yok ama bir sure isindiktan sonra 3. viteste takili kaliyor deviri 6-7 bine bile cikarsam vites degismiyor tam o esnada ekranda d uyarisi yanip sonuyor yine o esnada aractan su sesi geliyor boyle sikir sikir bir ses motor ariza isigi da yaniyor arac bir sure boyle kullaninca artik 3. viteste takili kaliyor durup kalkarken de 3. viteste birden kalkiyor geri viteste de aynisini yapiyor ama araci stop edip yarim saat bekleyince arac sogudugunda motor ariza isigi da sonmus oluyor arac normal 1.2.3 viteslere de geciyor
    basina boyle birsey gelen oldu mu?
    cruze sanzimanindan anlayan istanbul avrupa yakasinda saglam bir usta var mi?
    yardimci olursaniz cok sevinirim arkadaslar
    ACİL!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ustam aynı sorun bendede var sizin sorun nasıl geçti anlatabilir misiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acilll acilll

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biraz uzun bir yazı olacak ama tam olarak detaylarıyla anlatmak istiyorum.

    aynı sıkıntı geçen havalar soğukken benimde başıma geldi. Önce vites p de takılı kaldı hiç bir şekilde içerden vites konumunu değiştiremedim içerde vitesin yanında küçük bi kapak var orayı açtım ve vitesin konumunu değiştirmeyi başardım. kaputu açtım sol ön teker üstüne doğru şanzumanın üstünde vites halatı ve bu halatın takıldığı vites konumunu değiştiren bi mandal var. halat mandaldan kurtulmuş içerden vitesi oynayınca halat boşta gidip geliyordu. yerine taktım idareten 2-3 tane cırtla sıkıştırdım sabitledim. o gün için düzeldi. ertesi gün sabah tekrar çalıştırdım ama hava baya bi soğuktu (-10 civarı) ekranda vites konumu gözükmüyordu ve d konumuna getirdiğim zaman 3. yada 4. viteste takılı kaldı. aklıma yine aynı yer geldi aynı yeri dahada sağlamlaştırdım o gün bugün bi daha tekrarlamadı. Ama şu an farklı bir sorun var sık sık yapmasada gaza biraz fazla yüklenip devirli kullanmak istediğimde 1den 2 ye veya 2den 3 e geçerken araba sanki boğuluyor gibi (benzin bittiğinde aracın gaz yememesi gibi) düşük devirde sakin kullanırken hiçbir sorun yok. ses vuruntu titreme geçişleri hissetme v.s. en ufak bir sorun yok. bununda şanzıman yağından olduğunu düşünüyorum.





  • 2.0 dizel cruze aracımda çok benzer bir şekilde aynı sorunu yaşıyorum. Araçta yaklaşık 2-3 haftadır motor arıza ışığı yanıyor. 3 kere sabah çalıştırdığımda vites 3. Vites devrinde ( otomatik vites) çalışıyor ve hiç bir şekilde vites düşmüyor ve yükselmiyor. Triptonic vitese geçirdiğimde geçmiyor. Otomatik viteste takılı kalıyor. Arabayı stop edip, anahtarla kitledikten sonra ( elektrik bağlantısını tamamen kestiğimde) tekrar çalıştırdığımda vites sorunu kesiliyor. Sadece motor arıza lambası yanmaya devam ediyor. Arızayı giderebilen olduysa lütfen yardımcı olabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.