Şimdi Ara

Cruze vites geçişlerinde debriyaja basınca gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar, aranıza yeni katıldım ve sizden bir konuda yardımınızı rica etmek durumundayım. Şöyle ki; 2011 model cruze ls model arabam var. Arabam bilhassa birden ikiye ve ikiden üçe geçerken vites değiştirmek için devriyaşa bastığım anda garip bir ses çıkarıyor. Sesi nasıl tarif etsem bilmiyorum böyle boğazdan gelen bir kıkırt sesi gibi. Bazen uzun bazen kısa oluyor bu ses. Özellikle yokuş yukarı iken dHa çok oluyor ama düzde de %70-80 oluyor. Sanki bişey sürtüyor desem emin olamıyorum. Bi yandan motorun çok içinden bi gaz sıkınşması olmuşta o birden açığa çıkmış gibi de geliyor ama anlayamıyorum.
    Bu sorun sebebiyle arabayı sanayiyr götürdüm ve tüm debriyaj takımı baskı balata vs değişti. Çıktım ki ses yine var. Ustaya düzelmemiş dedim debriyajdan değil demek ki dedi adam dalga geçer gibi. Nedendir dedim gazcıya git dedi gazcı da asla benden değil dedi. Ben bu sorunla başbaşa kaldım en az beş ustaya gittim hepsi birbirine atıyor arada bin tl para gitti şimdiden.
    Acaba içinizden bu sorunu daha önce yaşayan oldu mu, yada sorun neden oluyor olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evet arkadaşlar debriyaja basınca bende çıt diye bi ses duyuyorum acaba bu normal mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıt sesi içeriden değil dışarıdan geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ses bende de oluştu, bende gittim baskı balatayı sanayide değiştirdim adamın elinde orjinal parçası bir şeyi yoktu elinde ne varsa onu taktı heralde o baskı balata takıldıktan sonra vites geçişlerinde debriyajı yavaş da bıraksam nasıl bırakırsam bırakayım ufak bir çat sesi çıt sesi mutlaka çıkıyor baskı balatadan kaynaklı.Komple bitsin bu sefer servisinde değştiricem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.