Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da sokağa çıkanlar Gezi Parkı'nın gençleri değildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işleri güçleri kavga-huzursuzluk

    Akp hep bununla besleniyor.Başımızda akp olduğu sürece türkiye asla huzurlu bir ülke olamayacak.

    Bİr dünya lideri müsveddesi peşinde yuvarlanıp gidiyoruz ne kadar güzel.

    Daha başkanlık sistemi gelmeden hak-hukuk-adalet sistemi yerlerde bile.Her şey yasak bile.

    Bir de başkanlık sistemi gelince neler olacak asıl siz o zaman izleyin
  • ankarada milyon insan yaşıyor ama kızılay meydanında bir avuç insan vardı sokaga herkes çıkmadı
  • Az önce gördüm tvde bu konuşmayı, deli oldum.

    Ben gezi direnişine katılıp, fetonun dershanesinin önünde yüzlerce insanla beraber fetullahı da yuhalamıştım, darbe girişimi olduğunda da hiç bir şekilde darbeyi desteklemedim, fetoya yine lanet ettim.

    Ama bu açıklamalar insanları iyice bölmekten başka işe yaramıyor, bu konuşmadan sonra fikirlerim iyice değişmeye başlıyor.

    Bir de lafı gezicilerin hiç biri ülkesini vatanını sevmiyor demeye getirmiş. He zaten ampüle oy basmayan herkes vatan haini terörist bu ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicideRelated -- 28 Mayıs 2017; 19:5:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KLeiNeR

    İşin kötü yanı, cidden gün geçtikçe bir iktidar değişikliğini daha zor hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kendi düşüncesini ve düşünce yapısını dayatmaya çalışan bir oluşumu "vatansever" gören arkadaşlar da, çıkıp az vatanseverlik neymiş diye düşünmeliler.

    İstenilen devletin cidden tarafsız ve güçlü olarak tahsisi idi. Şimdi o eski taraflı devlet gitti, yeni taraflı devlet geldi, yine kadrolaşma son sürat devam ediyor, yine bu sebepten siyaset bu ülkenin vatandaşının hayatına etki etmeye devam edecek. Bunun şakşakçılarının eski yapının şakşakçılarından da bir farkı yok. Körlük ve goygoy ülkeyi öylesine kaplamış ki, çıkışı adeta yok gibi görünüyor.

    Oysa bu devletin iki şeye ihtiyacı var, hukukun ve tarafsızlığın tahsisine. Böyle boş, daha fazla çatışmaya yol açacak işe değil. Tam da bu yüzden Erdoğan ölüp tarihe karıştığında, takipçisi olan kesimin bir kısmı (zira görüntü milliyetçiliklerine kapılanlar da var bu kitlede) nasıl Atatürk'ten nefret ediyorsa, Erdoğan'dan da başka bir kesim nefret edecek ve ne yapmak istediyse yıkmak için uğraşacak.

    Bir ülkede nefretle, uslanmaz tarafgirlikle büyük lider falan olamazsın. İstediğin kadar arkandan koşan propaganda araçların olsun, istediğin kadar doğruları eğip bükmeye çalış, gerçek budur.



    Amac zaten iktidarda kalmak. Ulkelerde 2 sekilde iktidar olabilirsin. Ya yaptiklarin halk tarafindan begenilir baska bir seye gerek kalmadan oy alirsin yada devamli bir dusman yaratip ona saldirirsin, boylece oy kaymasi olmaz ve kararsiz secmenin bir kisminin aklini celebilirsin. Akp ikinci yolu tercih ediyor. Iktidar olmak icin kendi kesiminden kopma olmasa yetiyor. Bu yuzden halkin diger yarisini yok sayabiliyor. Secmenleri de "guc sahibi olma" duygusunu yasiyor. Bu yuzden gerisini onemsemiyorlar.

    Yalniz bu taktik yalnizca bizim gibi ulkelerde isler. Gelismis toplumlarda ayrimcilik yaparsan, toplum icindeki bir kesime bu sekilde davranirsan ters teper. Cunku siyaset onlarin hayatindaki en onemli tatmin olma yeri degil. Milletin esi, dostu, cevresinde farkli farkli dusunceler var. Kendi sectigi siyasilerin onlara laf ettigini gorunce destegini cekip, tepkisini gosteriyor.

    Tabiki bu sekilde siyasi yalnizca gunluktur. Bir kesimi bu kadar kiskirtirsan, nefretle doldurursan onlarda iktidara gelince aynisini yaparlar. Guc kimsede kalici degildir. 28 subattakiler oyle zannediyordu simdi akpliler oyle zannediyor. Sorsan cogu "bir daha iktidar olamazsiniz" der. Biraz da bunun getirdigi ozguvenle davraniyorlar.

    Bu sekilde devam ederse ileride devran donunce en esitlik yanlisi bile once intikam isteyecek.

    Tarihten ders cikarilmadigi surece tarih hep tekrar eder. Guc zehirlenmesi yasanan ulkelerin sonu hic iyi bitmemistir.




  • Ne yani? O kadar kufrettigin adamlar sen saklanirken senin icin canini tehlikeye mi atacakti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KLeiNeR

    Boş, sözde "vesayetlerle" mücadele eden, özde kendi vesayetini dayatmaya çalışan bir adamın konuşması. Nefret kustukları "Kemalizme" en azından kendi nefret kustukları kısmına ne kadar da benziyorlar. Ben haklıyım, ellerimle baştan bir kültür yaratacağım, bu milleti şekillendireceğim ayakları. Kimse de çıkıp demiyor tabii, sen kimsin, kim sana milleti şekillendirme yetkisi verdi?

    Cidden neyle yapacak bunu? Cumhuriyet bu mühendisliği cidden eğitimli kişilerle yaptı, senin elinde kim var ki senin için bu mühendisliği mümkün kılsın? İmam Hatiplerden çıkıp, hiçbir başarı gösteremeyen, sırf siyasi kimlik uğruna heba ettiğin o nesil mi? Zira bizim gibi başka yerlerde eğitim görmüş kesimi ve bu kesimin kaygılarını "millet düşmanı bunlar" diyerek önemsiz görme işini sürekli yapan iktidar, hangi eğitimli kadro ile bunu yapacakmış?

    Yeni "Kemalist Erdoğan", yepyeni ve müthiş Türkiye. Anlaşılan 30 yıl sonra millet bu sefer bunların vesayeti ile uğraşacak. Acı ki, o zaman gelene kadar ileri sıçramak için en önemli avantajlarımızın çoğunu da bu siyasi, nasıl vatansever olduğunu zerre anlayamadığım rövanş hareketinin etkisini kırmak ile uğraşarak geçireceğiz.

    Kemalist zihniyetle Kemalist Erdoğan'ı eleştiremezsin. Övündüğün şey gizli Kemalistlik zaten. Modernitenin doğal olarak dayattığı gelişmeyi Kemalist zihniyetin yaptığı iddiasında bulunmak da çok saçma. Bu ülkede sistem ne olursa olsun bu kadar gelişme olurdu zaten. Ortada gelişme filan yok, modernitenin doğal akışının sağladığı gelişmeler bunlar. Yan gelip yatsan da 20 yıl sonra bugünkünden ileri olursun. Nasıl ki 30 40 yıl öncekinden daha ilerde olduğumuzu sağlayan bizim çabamız değil doğal şartların sağladığı gelişmedir.

    Bu ülkede sanatta felsefede hangi damar bir katkı sağlamış ki ? Felsefede de sanatta da dibine kadar Batı'nın dayattığı şeyleri papağan gibi tekrarlamaktan başka ne ne iş yapmış ki o damarlar? Sanata felsefeye kim ne etki yapmış, söyle de biraz gülelim! Sabun köpüğü popüler kültürü sanat ve felsefe diye bize yutturmaya kalktınız, ama ortada bir hiçten başka bir şey kalmadı. Dünyada da bu ülkede de hangi sanatınızı, hangi felsefenizi kim takıyor ki? Kendi tribünüzün alkışlarına kanarak mı buna inanıyorsunuz? Dön bak bir etrafına, dünyaya bir bak; sanat dediğin, felsefe dediğin şeyin ne olduğunu gör, rezil olma...

    RTE bir dindar olarak dini bir argümanda bulunuyor. Din bir toplumu şekillendirmek ister. Dinin doğal olgusu budur. Dindar bir nesil yetiştirmek istemesi kadar doğal bir şey yok. Ki zaten dindar bir nesil olmasa başka bir sistem başka bir nesli dayatacak. Bu ülkede dayatma olmadan hiç bir nesil yetişmez. Birbirimizi boşuna kandırmayalım. Kemalist nesil, ulusalcı nesil, Türkçü nesil, Laikçi nesil, Batıcı nesil yetiştirmek normal oluyor da dayatma olmuyor da, dindar nesil yetiştirmek neden anormal oluyor? Kaldıki bu ülkede dindar nesil filan yetiştiği yok. Bu ülkede gitgide dindar nesil azalıyor, gelecekte de azalıp yok olacak. Dindar olmayıp, dindarlığa düşman olmayan bir nesil yetişiyor dindar nesil diye. Örneğin Menderes'in dinle dindarlıkla bir alakası yoktu. Ama karşıtlığında yani CHP zihniyeti karşısında "din alimi" gibi muamele gördü. Çünkü dine, dindarlığa karşı değildi. İşte dindar nesil diye yetişecek neslin dip noktası bu olacaktır. İslam'i bir yönetim anlayışına en çok karşı çıkanlar da yine bu nesil olacaktır. Yetiştirilmesi istenen nesil İslam'i bir yönetim isteyen bir nesil değil, varolan sistemi yönetmeye talip bir nesildir. Oy yüzden korkulan dindar nesil yetiştirilmesi değil, sistemi yönetmeye talip dindar nesil yetiştirilmesidir.

    Yani sonuç olarak dindar nesil yetiştiriliyor diye korkanların en büyük kaygısı, ellerindeki pastanın bu nesil tarafından ele geçirilmesi veya paylaşılması tehlikesidir. Yoksa onların istediği dindar nesil "bir tesbih bir hırka" ile yetinecek, etliye sütlüye karışmayan kendi halinde yaşayan nesildir. Yönetici değil, sadece yönetilen, amir değil memur, patron değil işçi olan bir dindar nesil istiyorlar. Korkulan ise tam tersi olmasıdır. Ki zaten RTE'nin bahsettiği işte korkulan bu dindar nesildir.

    Kendinizi çok üstün görmeniz işte bütün yaşadığınız bu duygusal acıların nedenidir. 90 yılda yaptığınızı işte o küçümsediğin irade (2007den itibaren) 5 yılda pamuk gibi darmadağın etti. Çünkü sizin cumhuriyet mühendisliği kılıfı altında yaptığınız jakoben mühendislik içi boş bir balondur, Oysa siz bunu yerinden oynatılamaz bir kaya sandınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Mayıs 2017; 19:28:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonra biz ayromcolok yapmoyoroz derler.
  • Sokağa çıkıp incelemiş mi halkın adamı, nerden biliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Erdogan gayet dogru konusmus problem ne?

    Kopru'deki askerlerin kafalarini kesmeye calisan 15 temmuz tayfasini unuttunuz mu? Sucsuz erleri kemerlerle dovenleri ? Su 15 Temmuz tayfasinin bir kesimi acik sekilde AKP = ISID sempatizani idi, oyle bir sempatizanlik ki en ufak suphe bile tasimaz.

    Bir de Gezi'deki gencleri hatirlayin; Kendilerini oldurmeye gelmis polislere yemek ve su veren Gezici gencleri hatirlayin derim.

    Gezi, bu ulkenin medeni insanlarina yapilan yanlislara karsi gosterilen bir tepki idi. 15 Temmuz'da sokaga inip askerlerimizin bogazini kesmeye calisan ISID'ci AKP'liler icin aynilarini soyleyemeyecegim.



    Ne güzel konuşmuşsun tüylerim diken diken oldu helal olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şurada dursun:

    TÜRK CEZA KANUNU - MADDE 216.
    "halkı; sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düş-
    manlığa açıkça tahrik eden kimse
    bir yıldan üç yıla kadar hapis ve üçbin lira-
    dan onikibin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır."


    Belki Türkiye'de bir gün adalet çalışmaya başlarsa lazım olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 28 Mayıs 2017; 19:18:43 >
  • Devleti fetoya peşkeş çekenler de gezi gençleri değildi. Geziye katılmadım fakat Erdoğan'ın bu söylemleri cidden çok saçma ve gezicileri şu günlerde destekliyorum açıkçası.
  • Kampanya başlatsakta şu bastaki cumhur eki kalksa başkan olsa küfür gibi geliyor. Fikirleri benimle uyuşmuyor ve cumhur ekini kullanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin cumhurbaşkanı olarak halkı birleştirici çaba içerisinde olup bu yönde açıklamalar yapması gerekirken her zamanki gibi bölücü açıklamalarına devam ediyor.
    Kısaca ülkenin değil belli bir kesimin liderisin. Bir gün bu sözlerinin hesabını vereceksin erdogan
  • Son derece gereksiz konuşmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 temmuz gençliği






    Gezi gençliği










    Hadi dağılın şimdi.




  • quote:

    bana "böl ulan böl, biraz daha böl. tam bölünmemiştik zaten az daha böl. bak şurası kalmış tam bölünmemiş orası orayı da böl. biraz daha böl. tam böl ama iyice böl. öyle bir böl ki asla birleşmesinler. böl. daha da böl..." dedirten açıklama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir günde açıklama yapmazsan olmaz di mi.

    Dünyada kendi halkına terörist çapulcu diyen tek siyasi herhalde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Ülkede siz ve zihniyetiniz yaşadığı müddetçe başka bir düşmana gerek yok. Sadece yazıklar olsun diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümetin bazı kesimleri oluşturan vatandaşlarına karşı bu kadar nefret,kin duydugu aynı orantıda bu kesimi oluşturan vatandaşların da hükümetine bu kadar öfke duydugu başka bir ülke yoktur sanırım. Resmen kuzey kore,güney kore gibi savaşa tutuşacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sela okuyan 50-60 yaşındaki hocayı tartaklayanlar gezi gençleriydi

    istisnalar var ama bu kaideyi bozmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.