Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da sokağa çıkanlar Gezi Parkı'nın gençleri değildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ... En beğenilen yoruma cevap...



    Bu Köprüdeki askerleri döven gençlik bizim gençliğimiz değil demiş ve dövenleri akpli ve işidçi ilan etmişsin



    Eğer Köprüdeki Asker senin Askerinse sende "Fethullahçı Terörist" sin....



    Köprüdeki Asker zaten bizim askerimiz değil...

    Fetö'nün Askerlerine ve halkına kurşun yağdıranlara destek oluyorsun orada üzerine kurşun ve tank mermisi gelen vatandaşlara İşidçi diyorsun ve sığırlardan beğeni alıyorsun...



    Gezi parkında Tank mermisi değil alt tarafı Cop yediniz...

    2 Cop yiyip çocuk gibi ağlayıp tüm dünyayı ayağa kaldırmıştınız.Kendinizi hemen kahraman ilan etmiştiniz. Allah vere Tank mermisi yeseniz ne olurdu acaba...



    Siz eğer samimi olsaydınız 15 Temmuz da sokağa çıkıp "Gezi Ruhu Burada" deseydiniz inanın şuanda inanılmaz birlik bir Türkiye olurdu



    Ama sizin derdiniz Tayyip gitsinde nasıl giderse gitsin olduğu için o gece evlerinizde zafer çığlıkları attınız...



    Her olayda AKP ve İşidi birlikte anıyorsunuz ve "İslamcı Teröristler" diyorsunuz oysaki sizde de çok sayıda Terör örgütü var. PKK, Ypg, Dhkpc... Bunların hepsi Ateist Terör Örgütleri....



    Nedense :)))) Son yıllarda CHP bu örgütlere çok yakın...



    Evin camdansa kimseye taş atmayacaksın......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Tayyip'in sözde kahramanları bile çakma. Ee çakma darbeye çakma kahraman... Askerlerin kesici aletlerle kesilip, doğrandığı otopsi raporu ile doğrulandı. Gezide fetonun polislerine taş attık diye hain olduk. Bunlar kendi askerlerini, erleri kestiler. Geçmişte ta cumhuriyet zamanı istiklal mahkemeleride dahil irticaya geçit vermemiş, bunların atalarını asmış ordudan intikamlarını aldılar akıllarınca. İkinci kubilay vakası yaşattılar ülkenin tarihine. 15 Temmuzda sokağa çıkanlar, asla bu ülkenin insanını temsil etmiyor. Bu ülkenin insanı hiçbir zaman ortadoğulu çomarlar gibi adam kesmedi, düşmanının bile onurunu korudu. O gün sokakta olanlar, Atatürk'ün çocukları değil, tayyibin "çocuk"larıydı. Biz hep Atatürk'ün çocukları olucaz, ama tayyip ölünce bunlar bakalım kimin çocukları olacaklar.




  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Kendilerini öldürmeye gelen ne demek? Çok ağır bir itham bu. Eğer amaçları o olsaydı neler olurdu hiçbir fikriniz yok sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak nasıl fetöcü diye yaftalıyorlar adamı. Darbedeki gerçek fetöcü askerlerin canı cehenneme. Ama onların kafası kesilmedi işte darbede. Emir eri olan askere işkence edildi.





    Ya lütfen her konuda üste çıkmaya çalışmayın. Vallaha daha da düsüyorsunuz ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 Temmuzdakiler biat ettikleri reislerini kurtarmak için sokağa çıktı, gezi olaylarını tetikleyen en büyük olay ise, Tayyibin Atatürk'e ayyaş demesiydi. Böylede bir fark var aramızda.
  • Kendisinin benim mesajımı önemseyeceğini düşünmüyorum muhtemelen kulağına bile gitmeyecek.Ben iki gençlikten de değilim.Ama ikisine benzer bir kalkışma olursa bu sefer biz de inicez sokağa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Politika

    Siyaset

    Mantığını çözmeye çalışırsanız beyin yakarsınız.

    Politikanın temelinde çıkarlar vardır.

    Politikaların sağ sol her tür siyasetin ve siyasete bulaştırılmış her düşünce ve nesnenin temelinde akıl akılcılık bilim felsefe mantık aramayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 29 Mayıs 2017; 0:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ensar vakfindan bu sonrasını okumadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin insanı için ne zaman kutuplaştırılmaktan vazgeçilecek acaba. Millet nelerle uğraşıyor bizim konuştuklarımıza bak. Ne zaman şu ana haberlerde bilmem kaçbinkere cinayet haberleri yaerine,kültür,sanat,bilim,ekonımi konuşulacak. Beynimize sanki etkili madde enjekte etmişler,bunlardan başka hçbirşey düşünemez, tartışamaz,konuşamaz oldık...
  • 19 -20 yaşında hiçbir şeyden haberi olmayan erlerin kanına susamış cahillikte çığır açmış yobaz kitlenden değildik evet . 20 sene Gülen hoca efendinize methiyeler yalakalıklar makamlar düzüp sonra para ve çıkar kavganızdan 180 derece dansöz gibi kıvırıp kavgaya girişen seçmeninizden değildik evet .

    Makam ve mevkileri çatır çatır Gülen'e yedirirken çalınan sınav sorularının hesabını sormazken her şey güllük gülistanlıktı değil mi ?

    Dansöz gibi oynamaya devam durmak yok .
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    bimere ve egm online ihbara şikayet edildin, hapiste çürümen dileğiyle
  • asau kullanıcısına yanıt
    Ya asau, bak yine benim ne düşündüğümü bilmeden "kemalist zihniyet", "kendizi üstün görmeniz" falan filan diye söylenmişsin. Ben sana söyleyeyim kardeşim, siyaseten aktif bir ailede yetiştim, Menderes'in ahbabı da vardı ailede, CHP'den aday olan da. Hiçbirini de sevmem, oturup böyle laf salatası yapmadan önce bir baksaydın yahu. Profilim de açık oysa.

    Benim dindarlarla falan da bir sıkıntım yok. Benim işim yalanlarla. Hatta bak üstteki mesajda da ne demişim: "sözde vesayet". Neden demişim, zira şu an desteklediğin parti ortaya doğru yanlış "bürokrasi", "ordu", şu veya bu vesayetleri kaldıracağız diye ortaya çıkıp, kendi vesayetini kurduğu için ve bütün bu yeni vesayet inşaasını yalanlar üzerine kurduğu için.

    Ama bak haklısın. Erdoğan'ın müthiş bir yararı oldu bu ülkeye. Atatürkçü arkadaşlar belki karşı çıkacak ama, bu ülke hiçbir zaman laik olmadı, olamazdı da. Muhtemelen Atatürk de bunun farkındaydı, biraz zoraki girdi kendisi de o yola. Zira Fransa'daki laicite'nin tutmasının sebepleri vardı, tarihi ve sosyolojik sebepler. Türkiye'de bunların hiçbirisi yoktu. Erdoğan geldi, ülkeyi olması gereken seküler yapısına kavuşturdu. Bak bu konuda hemfikiriz.

    Ama bari vesayet yok yalanını söyleme be abi. Açık açık söyle, biz bundan sonra yeni bir işe kalkışıyoruz diye. Hukuku baştan dizayn etme imkanı veren, cumhurbabamıza stadyum isimlerini tek söz ile değiştirme yetkisi veren bu sisteme yeni vesayet sistemi değil deme. Bak severim seni, sırf senin gibi düşünebilen, belki farklı düşünen insanlar burada diye yıllar sonra buraya geldim ben. Ama Erdoğan artık Milli Şef'imizdir, bunu inkar etmek cidden başka ülkede falan yaşamayı gerektiriyor (kaldı ki o başka ülkedekiler daha bile kötü düşünüyor, bakma sen benim hafif sözlerime).

    Dindar nesil yetiştireceğiz demek nasıl dayatma olmuyormuş... Yahu bir aç bak tarihe, böyle bir lafı eden bir siyasi olmuş mu bu ülke tarihinde. Adam açık açık, cümle cümle, şu ana kadar öğretilen şeyleri sevmiyoruz, yepyeni bir nesil yetiştireceğiz diyor, bu nasıl toplum mühendisliğine kalkışmak değildir? Ayrıca ben İslami nesil falan da demedim yazımda eğer okuduysan. Zira bizim bildiğimiz İslamcılık 2014'te Ortadoğu'da mezara gömüldü, burada da çok fazla yaşamaz. Benim eleştirdiğimin de bununla alakası yok.

    Ha, benim pasta kaybı yaşamak diye bir korkum da yok. Keşke bir sonraki mesajımı da okusaydın, orada neyi istemediğim açıkça yazılıydı. Bu ülkeyi ileri taşıyacak nesilin ne düşündüğü beni alakadar etmez, ne yaptıkları eder. Ama kral çıplak kardeşim, ben tarafsız devlet istiyorum, sizinkiler de aksine diğer taraftan alıp kendilerine yontmaya çalışıyor devleti. Onu ne yapacağız? "Kemalistler"den devleti aldı diye, "Erdoğanist"lere tamam mı diyeceğiz yani? Devlet niye bir "izm"in peşinden koşuyor, ona cevap ver hele. Erdoğan bu ülkenin başından 2012 yılında çekilseydi, büyük işler başarmış bir adam olacaktı, şu an olmasa bile ileride saygı ile anılabilinecekti belki. Ama sen şu son 3-4 senenin, yapılanların hepsine gözlerini kapatıyorsun ya...

    Bir de iradeyi küçümsüyormuşum. Peh peh peh... Jakoben mühendislikmiş, şuymuş, buymuş... Atatürk'ün devrimlerinin büyük çoğunluğu doğru yanlış tuttu, kim darmadağan etmiş? Onun üzerine inşaa ediyorsunuz her şeyi. Duygusal acım falan da yok, ben Baykal peşinde, Cumhuriyet Mitingleri peşinde koşacak bir tip de değilim. Kime neyi anlatıp savunuyorsun?

    Ha bu arada, felsefe konusunda haklısın. Ben de sevmiyorum şu Batı Felsefesi dayatmasını. Müthiş topraklarda yaşıyoruz, öyle ki, bir Batılıdan daha iyi Ömer Hayyam çevirisi okuyorsun. Antik Yunan felsefesinin yaşadığı topraklar da burası, İslam'ın Altın Çağı'nın da. Ama salak gibi eğilmişiz, bütün bunu inkar ediyoruz. Ha sizin cenah da inkar ediyor, şimdi diğerlerine çakma bak. Sizden İbn Haldun kim bilen mi vardı düne kadar? Bak, İslamcıların arasında da çok ismini zikretme, zira şeriata gereksiz demiş birisidir kendisi. Sanat için ise solcuları cidden yerme, tamam ben de slogan işlerini sevmiyorum ama, en azından adamların bir yere konulacak katkıları var az da olsa, bunu sizin cenah da kabul ediyor.

    Neyse, afiyetle kal kardeşim.




  • Arabada genelde cnn radyo açık olur. Bıgün istemeye istemeye ne saçmalıycak diye dinledim. Bunun ardında terörle mücadele ile ilgili şöyle dedi. Şehit veriyoruz ama 1 e 10 gidiyor dedi. Radyoyu yumruklamak geldi içimden. İnşallah 10ar 10ar gidersiniz hepiniz. O şehitlerin iki eli yakanızda olucak öbür tarafta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Erdogan gayet dogru konusmus problem ne?

    Kopru'deki askerlerin kafalarini kesmeye calisan 15 temmuz tayfasini unuttunuz mu? Sucsuz erleri kemerlerle dovenleri ? Su 15 Temmuz tayfasinin bir kesimi acik sekilde AKP = ISID sempatizani idi, oyle bir sempatizanlik ki en ufak suphe bile tasimaz.

    Bir de Gezi'deki gencleri hatirlayin; Kendilerini oldurmeye gelmis polislere yemek ve su veren Gezici gencleri hatirlayin derim.

    Gezi, bu ulkenin medeni insanlarina yapilan yanlislara karsi gosterilen bir tepki idi. 15 Temmuz'da sokaga inip askerlerimizin bogazini kesmeye calisan ISID'ci AKP'liler icin aynilarini soyleyemeyecegim.



    Suçsuz er dediğin köprüde insanlara ateş açan askerler mi? O gece birkaç aile dostumuz birden yaralanmıştı, hepsi de askerler tarafından açılan ateş yüzünden. Evimden saatlerce silah sesi duydum ben.

    Nefret kusmaya çalışırken saçma sapan şeyler söylüyorsunuz. Akp'ye laf etmeye çalışırken de açık açık darbe sempatizanlığı yapıyorsunuz burada. Darbe gecesi ölen yüzlerce sivil var. Onların ne suçu vardı? O suçsuz zavallı erler çaresiz kalıp ateş ettiler (!) diye mi öldüler sence bu insanlar? Madem bu ülkenin askeri olmuş, ateş de etmesin o zaman. Kendi insanını vur diye emir geliyorsa dinlemesin, gerekirse dönsün emri vereni vursun ama dinlemesin. Evet belki canlarını tehlikeye atmış olurlardı ama, en azından hain değil kahraman olarak bilinirlerdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KLeiNeR

    Ya asau, bak yine benim ne düşündüğümü bilmeden "kemalist zihniyet", "kendizi üstün görmeniz" falan filan diye söylenmişsin. Ben sana söyleyeyim kardeşim, siyaseten aktif bir ailede yetiştim, Menderes'in ahbabı da vardı ailede, CHP'den aday olan da. Hiçbirini de sevmem, oturup böyle laf salatası yapmadan önce bir baksaydın yahu. Profilim de açık oysa.

    Benim dindarlarla falan da bir sıkıntım yok. Benim işim yalanlarla. Hatta bak üstteki mesajda da ne demişim: "sözde vesayet". Neden demişim, zira şu an desteklediğin parti ortaya doğru yanlış "bürokrasi", "ordu", şu veya bu vesayetleri kaldıracağız diye ortaya çıkıp, kendi vesayetini kurduğu için ve bütün bu yeni vesayet inşaasını yalanlar üzerine kurduğu için.

    Ama bak haklısın. Erdoğan'ın müthiş bir yararı oldu bu ülkeye. Atatürkçü arkadaşlar belki karşı çıkacak ama, bu ülke hiçbir zaman laik olmadı, olamazdı da. Muhtemelen Atatürk de bunun farkındaydı, biraz zoraki girdi kendisi de o yola. Zira Fransa'daki laicite'nin tutmasının sebepleri vardı, tarihi ve sosyolojik sebepler. Türkiye'de bunların hiçbirisi yoktu. Erdoğan geldi, ülkeyi olması gereken seküler yapısına kavuşturdu. Bak bu konuda hemfikiriz.

    Ama bari vesayet yok yalanını söyleme be abi. Açık açık söyle, biz bundan sonra yeni bir işe kalkışıyoruz diye. Hukuku baştan dizayn etme imkanı veren, cumhurbabamıza stadyum isimlerini tek söz ile değiştirme yetkisi veren bu sisteme yeni vesayet sistemi değil deme. Bak severim seni, sırf senin gibi düşünebilen, belki farklı düşünen insanlar burada diye yıllar sonra buraya geldim ben. Ama Erdoğan artık Milli Şef'imizdir, bunu inkar etmek cidden başka ülkede falan yaşamayı gerektiriyor (kaldı ki o başka ülkedekiler daha bile kötü düşünüyor, bakma sen benim hafif sözlerime).

    Dindar nesil yetiştireceğiz demek nasıl dayatma olmuyormuş... Yahu bir aç bak tarihe, böyle bir lafı eden bir siyasi olmuş mu bu ülke tarihinde. Adam açık açık, cümle cümle, şu ana kadar öğretilen şeyleri sevmiyoruz, yepyeni bir nesil yetiştireceğiz diyor, bu nasıl toplum mühendisliğine kalkışmak değildir? Ayrıca ben İslami nesil falan da demedim yazımda eğer okuduysan. Zira bizim bildiğimiz İslamcılık 2014'te Ortadoğu'da mezara gömüldü, burada da çok fazla yaşamaz. Benim eleştirdiğimin de bununla alakası yok.

    Ha, benim pasta kaybı yaşamak diye bir korkum da yok. Keşke bir sonraki mesajımı da okusaydın, orada neyi istemediğim açıkça yazılıydı. Bu ülkeyi ileri taşıyacak nesilin ne düşündüğü beni alakadar etmez, ne yaptıkları eder. Ama kral çıplak kardeşim, ben tarafsız devlet istiyorum, sizinkiler de aksine diğer taraftan alıp kendilerine yontmaya çalışıyor devleti. Onu ne yapacağız? "Kemalistler"den devleti aldı diye, "Erdoğanist"lere tamam mı diyeceğiz yani? Devlet niye bir "izm"in peşinden koşuyor, ona cevap ver hele. Erdoğan bu ülkenin başından 2012 yılında çekilseydi, büyük işler başarmış bir adam olacaktı, şu an olmasa bile ileride saygı ile anılabilinecekti belki. Ama sen şu son 3-4 senenin, yapılanların hepsine gözlerini kapatıyorsun ya...

    Bir de iradeyi küçümsüyormuşum. Peh peh peh... Jakoben mühendislikmiş, şuymuş, buymuş... Atatürk'ün devrimlerinin büyük çoğunluğu doğru yanlış tuttu, kim darmadağan etmiş? Onun üzerine inşaa ediyorsunuz her şeyi. Duygusal acım falan da yok, ben Baykal peşinde, Cumhuriyet Mitingleri peşinde koşacak bir tip de değilim. Kime neyi anlatıp savunuyorsun?

    Ha bu arada, felsefe konusunda haklısın. Ben de sevmiyorum şu Batı Felsefesi dayatmasını. Müthiş topraklarda yaşıyoruz, öyle ki, bir Batılıdan daha iyi Ömer Hayyam çevirisi okuyorsun. Antik Yunan felsefesinin yaşadığı topraklar da burası, İslam'ın Altın Çağı'nın da. Ama salak gibi eğilmişiz, bütün bunu inkar ediyoruz. Ha sizin cenah da inkar ediyor, şimdi diğerlerine çakma bak. Sizden İbn Haldun kim bilen mi vardı düne kadar? Bak, İslamcıların arasında da çok ismini zikretme, zira şeriata gereksiz demiş birisidir kendisi. Sanat için ise solcuları cidden yerme, tamam ben de slogan işlerini sevmiyorum ama, en azından adamların bir yere konulacak katkıları var az da olsa, bunu sizin cenah da kabul ediyor.

    Neyse, afiyetle kal kardeşim.

    Hocam, amacın İslam değilse elbet doğru söylediğin şeyler var. Hayır amacın İslam ise İslam açısından yanlış konuşuyorsun. Ama velakin, sen peygamberi örnek alsan böyle demezsin. O dönemde olsan aynen şöyle mi diyeceksin. Peygamber yerleşik sistemin içerisinde kalsaydı da daha iyi olmaz mıydı? Yani zaten ona demişlerdi gel seni başımıza geçirelim, en güzel kızımızı verelim, en iyi mallarımıza sana verelim. Yani kısacası gel bizim yöneticimiz, başımız kralımız ol demişlerdi. O ne demişti. Bir elime ayı bir elime güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem der miydi? O müşriklerin başına geçer, bunları yavaş yavaş yola getirim demedi. Onların sistemini kabul etmedi. RTE bu sistemi kabul etmiş, bu sistemin içinde olmayı kabul ederek başa gelmiştir. RTE bir devrim yapmış da yeni bir düzen, İslami bir düzen getirmiş değil. Varolan düzeni daha iyi yönetirim, daha yükseklere çıkarım vaadiyle geldi. RTE bu sisteme biat etmiş olarak geldi. RTE laik bir düzenin Cumhurbaşkanı. Elbette laik sistemi güçlendirmek için çalışacak. Ne olmasını bekliyordun? Bu ülkenin bir sistemi var. Bu ülkenin bir rejimi var ve her yönetici bu rejimi korumak, kollamak ve yüceltmekle sorumludur. Parti kuruyorsan, başbakanlığıa talipsen bu rejimi korumak yükseltmek, rejimin ilkelerine uymak zorundasın. Beğenmiyorsan bu sistemi yönetmeye talip olmayacaksın. Peygamberin yaptığını yapacaksın. Aksine yaparsan sonucun FETÖ gibi olur. Sen bu ülkede farklı bir şey olacağını mı sanıyordun? ABD eliyle İslami bir yönetim olacağına ateist yönetime razıyız. Müslüman sadece Allah'a ve Kur'ana dayanır. Bir eline ayı bir eline güneşi verseler yine bundan vazgeçmez. Sen ABD'ye Batıya şuna buna dayanmadan hiç bir halt yapamazsın. Başını taa baştan ezerler... O yüzden bize gelip RTE niye çekilmedi, neden İslama aykırı davranıyor saçmalığına yatmayın. İslam'ı da Batı'nın maskarası yapmayın.

    Biz atalarımız arsında da ayrım yapmayız. Alpaslan da Fatih de Yavuz da, Abdülhamit de Atatürk de bizim için değerlidir. Bu vatan için taa Malazgirtten bugüne kadar kim bir çivi çakmıssa onun ayağının tozu oluruz. Çünkü İslam vatanı olmadan iman olmaz. Bağımsızlık olmadan da İslam olmaz. Bizi kişiler değil 2000 yılllık vatan ilgilendiriyor. Kişilerin dini imanı Allah'ın bileceği iştir. Bize düşen sadece bu topraklar için çalışan hatasıyla sevabıyla atalarımızı yad etmektir. Sistem kötü ise, reform yaparak daha iyisini yapmalıyız. Bunu yaparken asla atalarımızı şeytanlaştırmamalıyız. Biz farklıklıklarımızla bir bütünüz. Atalarımızın hatalarını kabullenip o hataları yapmamaya çalışmalıyız. Bu rejim İslama büyük düşmanlıklar etti. Ama bunu eden insanlardır, soyut devlet değil. Bize düşen görev soyut devleti suçlamak değil, kişileri suçlamaktır ve İslama ve dindarlara düşman olmayan, İslam'a uygun insanları seçmektir. Bizim yapabileceğimiz budur. Biz asla yok eden olamayız. Şu anda kısmen bir rahatlama var dindarlar açısından. Demek ki bize düşmanlığı devlet değil kişiler yapmıştır. Başımıza İslama düşman kişiler değil, İslama çalışan insanlar getirirsek sorun olmaz. Sistem İslam'i olsa, başımızdakiler İslami olmayabilir, Örneğin, İran ve Arabistan rejimleri. Sistemleri İslami, ama yöneticileri değil. Kaldıki bu ülkede çoğu insan özünde müslümandır. En İslam düşmanı görünen insan da aslında temelinde düşmna olduğu İslam değil yanlış müslümanlık anlayışıdır. Biz örnek olursak, biz İslami bir tavır takınırsak İslam düşmanlığını azaltabiliriz. Biz düşman üretmek için çalışmamalıyız. Çünkü biz ölümden korkmayız. Ama sonumuz İrak ve Suriye olursa zamanında suçladığımız Saddam'ı şimdi mumla aradıkları gibi biz de RTE'yi mumla ararız.

    Tamam, RTEyi kendi aranızda yerin dibine sokun, en ağır şekilde eleştirin, ama gelip buraya İslam düşmanlarının safında İslam adına RTE düşmanlarıyla birlikte RTEye saldırmak bir müslümana yakışmaz. Biz bu günlere din iman demenin besmele çekmenin bile yasak olduğu bir dönemden geldik. Menderes din iman bilmezdi. Ama ülke öyle kötü bir haldeydi ki, Menderes geldiğinde dindar halk Menderese adeta bir büyük din alimi muamelesi çekti. RTE Kuran okuyor diye büyük İslam alimi muamelesi çekti. Müslüman olarak o kadar kötü durumdaydık ki Menderes'e, Dermirel'e Özal'a, RTE'ye yapıştık. Ve rahatlamak yerine daha şiddetli baskılara hazır olmalıyız. RTE bir gitsin siz görün gümbürtüyü!!

    90 yıldır besmele çekmenin yasak olduğu bir memlekette, ya da besmele çekmenin bile irtica sayıldığı bir memlekette adam yasin okuyan yöneticiler görüyor, kariler gibi Kur'an okuyan yöneticiler görüyor, sen ne anlatıyorsun adama, Adam 90 yıl boyunca başörtüsünün, namaz kılmanın, Kur'an okumanın fiili olarak baskı altında olduğu bir memlekette ve retorik olarak yasak olduğu bir ülkede, ölünün, kabrin başında veya cenazesinde eline Kur'an almadan ezberinden Kur'an okuyan bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan görüyor. Bismillah, Maşallah, İnşaallah demenin irtica sayıldığı ve parti kapatma nedeni olduğu dönemden bunları ağzından düşürmeyen bir Cumhurbaşkanı görüyor adam karşısında, Allah'ın dediği olur, Allahtan başka galip yoktur, Allah bizimle beraberdir diyen bir Cumhurbaşkanı görüyor karşısında adam. Sen neden bahsediyorsun. Bu millet öyle bir baskı altında kaldı ki, öyle bir İslam düşmanlığı baskısı altında kaldı ki, inim inim inledi. Sen bu adama RTE'nin İslami yanlışlarını nasıl anlatacaksın da İslam adına doğruları söyleyeceksin de adamı ikna edeceksin RTE'nin yanlışları konusunda. RTE yanlış yoldaysa, doğru yolda olan kim?

    RTE bir sistem değil, bir kişi. RTE sanki bir sistemmiş gibi konuşuyorsunuz. RTE 2019'da seçimi kaybederse bitti. Ya da ölünce her şey bitecek. Bu kadar korkmanın nedenini anlamış değilim. Türkiye'de güçlenen filan yok. Eski sitem aynen duruyor, sadece tırsmış, pusuda bekliyor. RTE gidince her şey eskisine dönecek. Tek fark, artık bir daha RTE gibi biri gelmesin diye daha dikkatli olacaklar. Dindarlara ve İslama daha fazla tolerans gösterecekler. Hepsi o kadar.

    Elbette sen yetkin bir insansın, ama her doğru yer yerde konuşulmaz. "En hakiki mürşit ilimdir" ilkesi eskide kaldı. artık "En hakiki mürşit stratejik ilimdir" gerçeğini benimsemeliyiz. Stratejisi olmayan bir ilim bir işe yaramaz.

    Ben karşımdaki kişileri tanımam etmem. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla tarzında mesajlar yazıyorum. Senin dindar veya ateist olduğunu veya hangi ideolojide olduğunu bilmem. Siz derken ben mesajın gitmesi gerekenlere sesleniyorum aslında.

    Sen bilinçli bir insana benzeiyorsun. Sen söyle ne yapmam lazım, RTE'ye saldırmam mı lazım. Buradaki çoğunluğa karışıp kolay olanı seçip tribünlerden alkış almak için RTE'ye mi sallayayım. Beni 90ların Irak'ında düşün. Orada Saddam'ı savunuyorum ve Irak'ın çoğunluğu benim üzerime geliyor. Peki Irak'daki an azılı Saddam düşmanları şu anda yaşıyor mu? Elbette çoğu yaşamıyor. Peki onların yaşamını elinden alan kim. Elbette kendileri. Daha iyisini isteyelim derken canından oldular. Çünkü onlar binayı onarmak yerine yıkmayı tercih ettiler ve o yıkılan binanın altında can verdiler. Aynen o hesap, benim savunum binayı yıkmaya çalışanlara karşı. Şu anda binanın içiyle, binanın boyasıyla badanasıyla uğraşacak vaktimiz yok. Şu ana felsefeyle sanatla uğraşacak vaktimiz yok. Bina tehlikede bina. Bunun farkına varmamız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Mayıs 2017; 3:2:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    "Er" diye belirtmiş. O erler Fetocu komutanlarının emri ile oraya götürülmüş, örgütle ilgisi olmayanlar. Tank takımlarından da darbeyi bilmeden götürülenler vardı. Yoksa köprüde o tanklardan çıkmadan en az iki gün önlerine geleni öldürüp kışlalarına geri dönerlerdi. Yanlarına ek mühimmat kasaları almasalar bile her birinin üzerinde en az 100-150 mermi vardır.

    Darbenin başarısız olmasını sağlayanlar, o sokağa çıkanlardan çok, darbeye katılmayan, çoğu da Ergenekon ve Balyoz'da tutuklanan, açığa alınan, yıllarca Fetocular nedeni ile mobbinge uğrayan subaylardır. Yoksa, ne sokakta tankın önüne yatan, ne de kışlanın önüne çekilen 2-3 kamyon asıl orduyu durdurabilir. TSK'nın envanterinde binlerce tank ve zpt var. Darbeye katılan ise çok çok ufak bir kısmı. Aklı biraz çalışan herkes de tankların kışla kapısında duran kamyonlarla durdulamayacağını bilir ve anlar.

    Asıl sorulması gereken, zamanında Fetocular YAŞ'ta TSK'dan "şerefsizlik" nedeni ile atılırken, neden bu kararlara şerh konuyordu, neden MİT Fetocuları TSK'ya bildirmeyi bırakmıştı?

    Bilader bu anlattığına kargalar güler. Sabaha kadar neyi anlamadılar he? Komedisiniz yemin ediyorum. Sabaha kadar darbe olduğunu anlamayacaklar öyle salak herifler bunlar öylemi? Çat çat millete kurşun sıkacaklar sonrada er olacaklar. İstese kaçardı kaçan çok asker oldu niye kaçmadılar? Ya da ben milletime kurşun sıkmam derdi o emre verene kurşun sıkardı niye sıkmadı? Canı tatlı geldi karşıdakilerininki can değil ya!


    Gelmişsin ergenekona bağlamışsın. Sanki oralara laf ettik. Biz o zamanda sesimizi çıkardık. Ama o zaman sesimizi cikarmamız bugün darbeye göz yummamızı gerektirmez değilmi? O darbeyi millet engelledi, hakiki askerler zaten direk silah, araç bıraktı, millet korkak gibi evinden izleseydi o askerlerinde haberi olmazdı emin ol...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 29 Mayıs 2017; 3:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Ah ah kardeşim, bak seninle anlaşamıyoruz biz.

    Yine alıp işi başka yerlere vurmuşsun, baksana.

    Benim neden Erdoğan'ı eleştirdiğim, neden çıkıp referandumda hayır verdiğim de ortada. Ki bu işin Erdoğan'ın kimliği ile de alakası yok, kendisinin muhafazakarlığı benim çekineceğim bir nokta olmaz zira.

    Ancak, aynı cümleleri tekrar edecek olsam da söyleyeyim. Senin söylediklerin işte belki de 2012'ye kadar geçerliydi. Ben sizin cenahın devletten pay almasına, sesinin çıkmasına da laf etmem, zira gereklidir, lazımdır. Bir kişinin bile suskun kaldığı devlet, halkı ile barışık kalamaz.

    Lakin bu, Erdoğan'ın devleti tekrardan inşa etmeye kalkmasına bir bahane değildir. Benim karşı çıktığım da budur. Bugün sen safiyane duygularınla destek ver, sesinin çıkmasından mutlu ol, ben de senin bu işe katılmandan mutlu olurum. Ama bu, ülkede başka bir cenahı dışarı iterek oluyorsa, devlet "taraf" olmaya (şu veya bu taraf) doğru götürülüyorsa, ben burada karşı çıkarım.

    Zira taraf olan devlet, devlet değildir. Sen eskiye istediğin kadar laf et, eleştir. Bu, o noktada seni dışarı itenlerin suçudur. Ama bugün dışarı itilenler de yarın senin sözlerinin aynısını, belki de başka kelimelerle gelip ( o zamana hala var olursa burası tabii) yazacak. O gün, onlar devletin kılıcını eline geçirdiğinde, Erdoğan nasıl sallıyorsa şu an, onlar da sallayacak.

    Ben şu kılıç kınına girsin, artık devlete ne olacak sorusunu lugatımızdan çıkaralım istiyorum. Taraf olan devlet istemiyorum arkadaş, çok basit.

    Ayrıca yazdıklarımın İslam ile bir alakası da yok, orada laf ettiğim adamlar üzerinden İslam'a laf edecek değilim. Ama siz de şu adamları aranızdan temizleyin bir ara yahu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KLeiNeR

    Ah ah kardeşim, bak seninle anlaşamıyoruz biz.

    Yine alıp işi başka yerlere vurmuşsun, baksana.

    Benim neden Erdoğan'ı eleştirdiğim, neden çıkıp referandumda hayır verdiğim de ortada. Ki bu işin Erdoğan'ın kimliği ile de alakası yok, kendisinin muhafazakarlığı benim çekineceğim bir nokta olmaz zira.

    Ancak, aynı cümleleri tekrar edecek olsam da söyleyeyim. Senin söylediklerin işte belki de 2012'ye kadar geçerliydi. Ben sizin cenahın devletten pay almasına, sesinin çıkmasına da laf etmem, zira gereklidir, lazımdır. Bir kişinin bile suskun kaldığı devlet, halkı ile barışık kalamaz.

    Lakin bu, Erdoğan'ın devleti tekrardan inşa etmeye kalkmasına bir bahane değildir. Benim karşı çıktığım da budur. Bugün sen safiyane duygularınla destek ver, sesinin çıkmasından mutlu ol, ben de senin bu işe katılmandan mutlu olurum. Ama bu, ülkede başka bir cenahı dışarı iterek oluyorsa, devlet "taraf" olmaya (şu veya bu taraf) doğru götürülüyorsa, ben burada karşı çıkarım.

    Zira taraf olan devlet, devlet değildir. Sen eskiye istediğin kadar laf et, eleştir. Bu, o noktada seni dışarı itenlerin suçudur. Ama bugün dışarı itilenler de yarın senin sözlerinin aynısını, belki de başka kelimelerle gelip ( o zamana hala var olursa burası tabii) yazacak. O gün, onlar devletin kılıcını eline geçirdiğinde, Erdoğan nasıl sallıyorsa şu an, onlar da sallayacak.

    Ben şu kılıç kınına girsin, artık devlete ne olacak sorusunu lugatımızdan çıkaralım istiyorum. Taraf olan devlet istemiyorum arkadaş, çok basit.

    Ayrıca yazdıklarımın İslam ile bir alakası da yok, orada laf ettiğim adamlar üzerinden İslam'a laf edecek değilim. Ama siz de şu adamları aranızdan temizleyin bir ara yahu.

    Hangi adamları temizleyeyim, hangisini bırakalım?

    Yarın seçim olsa ne yapmamı önerirsin?

    İktidar değişirse her şey yoluna gireceğine iman mi edelim yani?

    Yani sorun RTE mi, yoksa zihniyet mi?

    RTE bu akşam ölse ne olur?

    RTE yarın eyvallah ben gidiyorum derse ne değişecek?

    RTEnin gerçekten bir gücü olduğuna inanıyor musun?

    Birileri RTEyi kullanarak bu rejimi takviye ediyor olmasın? Ters psikoloji yani. Mesela FETÖyü RTE eliyle temizlediler. Dindarları da sistemin kulu kölesi ettik mi bu rejimi biraz daha güçlendirmiş oluruz. Kemalistler bu rejimin patronu , dindarlar bu rejimin genel müdürü, Türkçüleri de bu rejimin güvenlik elamanı yaptık mı ne güzel olur mu diyor rejimin derin adamları sence?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Mayıs 2017; 3:26:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • beni tek millet tek devlet tek lider tek yumruktuk ne oldu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki değiliz, sucuk ekmekçi miyiz biz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.