Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bilim insanlarına “Ülkemize geri dönün” çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
6.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne(TEKNOFEST) katıldı. Etkinlikte yapmış olduğu konuşmada yerli ve milli teknoloji hedeflerine, gündeme dair bazı konulara ve pek çok farklı konuya değindi. 
     
    Erdoğan, başbakanlığı döneminde milli savunma sistemlerine büyük önem verdiğinin altını çizerek “Tank, helikopter, insansız hava aracı gibi pek çok ürünün hazır alım projelerini iptal ederek tamamında milli özgün model geliştirme çalışmalarını başlattık. Bu sayede savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 65’ini kendi üreten ülke konumuna gelmiştir. Sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmadık aynı zamanda önemli bir ihracat düzeyine de ulaştık” açıklamalarında bulundu.

    "Teknolojide ilerleyebilmenin tek yolu çalışmaktır" 

    Teknolojide ve bilimde ilerleyebilmenin tek yolunun çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca şu açıklamalarda bulundu. 
     
    "Devletlerin ve milletlerin hayatında tesadüflere yer yoktur. Allah bize çalıştığımız kadarını vadediyor. Eğer teknolojide ileri bir düzeye gelmek ve şöyle aşırı bir sıçrama hareketini gerçekleştirmek istiyorsak bunun tek yolu çalışmaktır, çalışmaktır, çalışmaktır. Bugün ülkemizde neredeyse her üniversitemizde mühendislik fakültemiz var ama hala mühendis sayımız yeterli değil.

    Yazılımdan donanıma kadar her alanda kat etmemiz gereken çok mesafe bulunduğunun farkındayız. Geldiğimiz yeri küçümsemiyoruz ama önümüzdeki yolun uzunluğunu da inkar etmiyoruz. Buradan tüm gençlerimize sesleniyorum. Lütfen hayallerinizin peşinden gidin."

    "Ülkemize geri dönün" 

    Konuşması sırasında “Bağımsızlığın tek şartının teknoloji olduğuna” dikkat çeken Erdoğan, bu anlamda en büyük umudumuzun yerli ve milli teknoloji üretecek olan bilim insanları olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anlamda öncelikli hedefleri arasında “Yurda dönüş seferberliği” başlatmak. Konuşması sırasında akademik hayatına ve çalışmalarına yurtdışında devam etmeyi tercih eden Türk bilim insanlarını hedef alan Erdoğan, “Ülkemize geri dönün” çağrısında bulundu.
     
    Erdoğan konuyla ilgili ayrıca, "Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz uluslararası lider araştırmacılar programı başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanını ülkemizde başlattığımız atılıma katılmaya davet ediyorum." açıklamalarında bulundu.







  • Adalet yok, ekonomi yok, huzur yok, güven yok, hak yok, suriyeli var... Neymiş efendim bilim insanları geri dönsün :D Uzun zamandır bir haber bu kadar gülümsetmedi. Bilim insanları salak mı kardeşim torpil ile prof. vb unvanların verildiği ülkeye gelipte, kafası zerre çalışmayan metanetsiz adamlarla uğraşsın...
    turkiye'deki universitelerin cogunda ayni soyisimle bircok akademisyen var. hepsi adam kayirma ve torpille karisini, kocasini, yegenini sokmus. liyakatin olmadigi, hukumetin her universiteye dogrudan burnunu soktugu, akademisyenlerin sectigi profesorun rektor degil de yine hukumetin kendi atadigi, devletin bizzat terorist ilan ettigi, ekonominin oynak oldugu, durup dururken isinden olma ihtimaliniz oldugu bir ulkeye adam gelir mi yahu. dalga mi geciyorsunuz?

    devlet 9 senede ingilizce ogretemiyor. kim gelir buraya ya.

    o kadar imkansizliklar icinde yetistirdigi genclerini teker teker dis guclere kaptiriyor devlet. bunun sorumlusu gencler degil. herkes beyinsiz degil.
    son kararınız hangisi?



    1.Erdoğan: Mühendislik öğrensin diye Batı'ya gönderdiğimiz gençler zihinleri iğfal edilmiş halde ülke için zehirli halde geri dönmüştür.



    2.Erdoğan: Dünyanın her tarafındaki bilim insanlarımızı ülkemize davet ediyoruz.



    https://twitter.com/aydnselcen/status/1043557367349153794




  • Bilim insanları: Tmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Bilim insanları (Temsili)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    />


    Bilim insanları (Temsili)

    Bu sadece karaktersiz ve ezik olanları temsil ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men



    Bilim insanları (Temsili)

    Bu sadece karaktersiz ve ezik olanları temsil ediyor.
    Kişi kendinden bilir işi.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Aslında o şeyi koyanı da kast etmiştim.tarafsızım ben sadece hayvansever im istersen profil resmime bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 23 Eylül 2018; 15:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam orada 10$ alıyor ayda, burada alacağı para belki 1000$, ona bile iş bulamayacak belki. bence orada çalışsın, buraya 1000$ göndersin :D

  • Sana oy veren alamancılar bile dönmüyor reyiz.
  • Sen ve tarafsızlık. Güldürme beni.
  • Adalet yok, ekonomi yok, huzur yok, güven yok, hak yok, suriyeli var... Neymiş efendim bilim insanları geri dönsün :D Uzun zamandır bir haber bu kadar gülümsetmedi. Bilim insanları salak mı kardeşim torpil ile prof. vb unvanların verildiği ülkeye gelipte, kafası zerre çalışmayan metanetsiz adamlarla uğraşsın...

  • cebrail.bsrn kullanıcısına yanıt
    Gördüm en mantıklı yorum kardeşim eline sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapma ya? İşine gelince "Bilim adamı" işene gelmeyince "Vatan haini"..

    O bilim adamı dediğin insanlar senin koyun sürüne benzemez.

  • Benden olanlar ve olmayanlar olarak ayrışan bir ülkede bilim adamı iş mi yapabilir? Daha öğrencilerin önündeki liseye/üniversiye giriş sınavının sürekli değiştiği, bir standardın olmadığı bir ülkede bilim adamı kim bilir ne zorluklarla karşılaşacak. Bir süre sonra oda memur zihniyetini kapar gider.

  • Çok beklersin Şu açıklamayı yaptığın Teknofest'te bile, kendi adamınızı kayırarak birinci yapıyorsunuz.teker üstünde giden F16 ile yarış motorunu yarıştırdığın bir ortamda bu açıklamayı yap, ondan sonra "bilim insanları neden gelmiyor" de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen değer vermez, adamı adam yerine koymazsan niye dönsünler ki.

  • Ne kadar universite varsa niteliksiz yalaka dekanlarla doldur,duktan sonra kafasi çalisan adam neden dursun,neden gitmisken gelsin? tubitak'in gereksiz gordugu proje sahipleri yurtdisinda ödül ile karşılanıyor.imam okullarını mecburlastırmadan,vasifsiz gençlik yetistirmeden önce düşünecektiniz.pisa'da son 10 yilda kacinciliktan kacinciliga geldiniz soylesenize?en fazla muteahhit yetistirirsiniz.teknoloji gelistirmek sizin neyinize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 23 Eylül 2018; 16:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede cahil halkı isteyen, insanların okumasını istemeyen bir partiyi tutan ve o partinin kazanması için halkın cahil kalmasını isteyen birisisin. Ama bilim insanları gelsin diyorsun. Okumadan nasıl bilim insanı olunuyor?

  • Ne işleri var la Tür-iye de ?

  • yaşı henüz 14 yaşında olan gençlere sesleniyorum henüz yolun çok başındayken kendinize bir yol seçin ve bu ülkeden gidin

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.