Şimdi Ara

(DANIEL_K) Creative kartlara Win10 Support Pack 3.5 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
6
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    hocam ben yükledim equalizer çalışmıyor daha doğrusu hiç bişey çalışmıyor 5.1 ve 2.1 yapabiliyorum sadece onun dışında sese hiç bir etken sağlamıyor :(
  • Arkadaşlar ne yaptıysam olmadı equalizer bir türlü çalışmıyor uyku modunada aldım 2 defa sildim yükledim gene çalışmadı silicem mecbur kendi orjinalini kurucam.Çalışmasını o kadar çok isterdimki neyse napalım sağlık olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 19 Ekim 2015; 14:55:36 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hocam onu denedim zatende ben olayı anladım hocam (çok özür diliyorum) benim pc nin asalaklığı yüzünden olmuş orjinal creativeyi tam kaldırmamış pc hatta hiç silmemiş ve üzerine kurmuşum danieli sonra konsol çalışmadı tabi ben daniel sildim tekrar kurdum falan derken meğersem aslında hiç silmemişim sistemde duruyomuş simdi kendim gittim dosyalarını falan sildim sistemdende durdurdum zorla falan hasar aldı iyice danieli tekrar kurdum bu sefer hata verdi erorr neydi tam hatırlamıyorum şimdi entertainment konsol yok yüklememiş bende audio control panelinden sbx ayarlarına girdim bass tizleri açtım orjinali arasında o kadar çok fark olduki şöyle söylüyiyeyim oto sistemi kullanıyorum bu arada.kristali açtım tizler tam yerinde sesler çok iyi özellikle basslar stock creative de bassları açtım zaman boğuk çalıyordu hz den 59 hz ye düşürüyodum biraz daha düzeliyordu şimdi 80 hz de yumuşak bass sert bass veriyor ve asla boğmuyor sesi daniel bi harika valla tebrik ettim şimdi pc yi 8.1 den win 10 yükselticem temiz kurulum yapıcam öyle kullanıcam müthiş yani müthiş ne diyebilirimki başka teşekkürler tekrardan yardımlarınız için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetoguz10

    Hocam şimdi creative kendi sitesinden indirdiğim driver boş mu yani ? evet eqo ayarı bass ayarı vs yapıyorum çalışıyor ama daniel k ne ekliyor buna ? birde creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro vs için var mı ? ona ben bir bakayım arada çok fark oluyor mu ?

    Daniel_K ve PAX ı anlattım uzun uzun ne olduklarını. Senin için özet geçeyim, Creative eski, yeni çoğu kartı için full sürücü ve yazılım desteği vermiyor. Daniel_K ise bu önemli eksiklikleri güncel, uygun sürücü ve yazılımları kartlara harmanlıyor hemde en yeni işletim sistmelerine görede uyumlu hale getiriyor.
    PAX ise bunları yapmanın yanı sıra (ki iyi yapamıyorlar diye biliyorum) sesleri tweak ediyorlar yani orijinal sesten farklı oluyor bir çeşit DSP ayarı mı bilemiyorum. Yani PAX önermiyorum. Daniel_K kendiside diyor zaten ben suitelerimi hiçbir zaman tweak ve manipule etmiyorum eğer daha iyi ses aldığınızı sanıyorsanız muhtemelen plasebo etkisidir diyor.

    Ama senin durumunda bu plasebo değil resmen kartının şu an full potansiyelini kullanıyorsun diye ses güzelleşti çünkü herşey çalışıyor şu an sende.

    Bunlar hep yazılım oyunu işte, çakal Creative yeni kart sattırmak içni yapıyor. Ayrıca yılların Creative fanı olarak şunu söyleyebilirim ki Creative in sürücü ve yazılımları zaten ilk seferde bile kartların full donanım potasiyelini açığa çıkartamıyor. Bunun yanı sıra çok gösterişli karmaşık bir yazılım sistemi var, bu da bir sürü buga neden oluyor artık düzeltemiyorlar herhalde öyle kalıyor. ASUS ses kartlarını tercih etmenizi öneririm. Tamamen ses kalitesi üzerine yoğunlaşmış donanımı ve driver/yazılım desteği var.


    not: creative driver/yazılımları kaldırmak sorun zaten :) driver sweeper kullanman lazım. ya da direkt format.




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Hocam yorum için teşekkürler bence creative ile daniel arasındaki fark direk anlaşılıyor özellikle basslar ben orjinalde bassları 100 yaptığım zaman ses direk boğuyor basslar boğuk çıkıyor ama danielda bassları 100 yaptım o boğuk sesi vermedi tam tersi tam istediğim temiz sert ve yumuşak bassı bir arada çok net bir şekilde veriyor ve pre amp moduna girmiyor aradaki farkı anlayınca dedim ben en iyisi orjinali siliyim daniel kalsın :D şimdi sürücü bozuk çalışıyor yani tam kaldıramadım üzerine daniel kurdum entertainment konsol yok yükleyememiş birazdan windows 10 atıcam temiz kurulum yapıcam ve daniel kullanıcam.Hocam asusları biraz inceledim videolarını falan pek beğenmedim realtek kullanıyor realtekde en sevmediğim ses kartıdır sesi berbattır bassların frekansları yanlış 62 arttırıyosunuz sert bass yerine boğuyor bassları saçma bir frekans değeri var realtekde asusun şu kartını inceledimhttps://www.youtube.com/watch?v=BmhuwD9AEp4 bunu gördükten sonra ben dedimki creativeden şaşmıyayım hem creative ses üzerine olduğunu düşünerek aldım ama gerçekten memnunum en azından çıkışları oto ses sistemini besleyebiliyor o yandan güzel.




  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    O zaman tam dediğim gibi işte, Creative'in kartına verdiği official destek demek ki kötüymüş. Tam performansını alamıyordun.

    Hangi ASUS karta baktın emin değilim ama ben U7 aldım uzun araştırmalar sonucu, donanımı gayet tam bir audiophile sistem. yazılım ise çok sade direkt audiophile ses kalitesine yoğunlaşmış bir aygıt. Üst sınıf CS4398 DAC kullanıyor ayrıca komponentlerin PCB ye aktarılma şekli Creative kartlardan çok daha kaliteli.
    Realtek derken DSP den mi bahsetmek istedin? Eğer öyleyse high-end kartlarda kullanılan bir DSP kullanıyor U7. Markasını şimdi hatırlamıyorum. Cut-off bass freq. ve bunun gibi ayarlara sahip ayrıca. Creative X-FI kartlardan eksiği yok aksine fazlası var ve ses kalitesi daha iyi yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı.

    edit: U7 deb bahsediyordun sende sanırım? linke baktım da. hiç öyle söylediğin gibi değil bu aygıt. yukarıda anlattığım gibidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Ekim 2015; 18:20:56 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Hımm anladım hocam.Evet ses kartı alıcaktım u7 ye baktım creative daha iyi geldi mantıken düşününce yani hoparlör yapan firma falan diye düşündüm eğer dediğiniz gibiyse ilerde asus a geçebilirim yanlız hocam şuna dikkat ettim benim creativenin ses giriş çıkışları altın uçlu ama asus u7 alüminyum.Bakır demek istedim pardon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 19 Ekim 2015; 18:32:28 >
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    Creative hoparlör konusunda bana göre bilgisayar marketinde ne iyisi. Sonra logitech geliyor falan. G500 var seneler oluyor hala daha gıcır gıcır, değişme gereği yok. Creative'in o eski DTT serisi efsanedir bu arada.
    Ama ses kartı tarafında son 3-4 yılda liderliği ASUS'a bıraktı. Son çıkardığı X7 modeli bile kurtaramıyor, şirkette bazı köklü değişimler şart artık.

    U7 nin normal modeli ile U7 Echelon arasında donanımsal olarak hiçbir ama hiçbir fark yok. Bu 2 cihaz arasında 2 temel fark var; birincisi yazılım, ikincisi ise dış görünüş. Echelon modeli askeri dış görünüş ve nickel çıkışlara sahip. Normal modeli ise çok güzel bir siyah kaplama artı gold çıkışlara sahip. Bana kalsa normalini alırdım fakat TR piyasasında sadece Echelon modeli mevcut.

    Gold vs Nickel kaplamalı çıkışlar. Bunu baya araştırmıştım zamanında, kısaca söylemek gerekirse kalite bakımından en ufak bir fark bile yok. Tek farkları maddelerin farklı özelliklerinden dolayı "bozunma" faktörü. Tam hatırlamıyorum ama ikisinden birisi çok fazla tak çıkar işlemine maruz kaldığında bozunuyor maddesel özelliğindne dolayı. Yani tamamen farklı kullanım amaçları için konulmuş şeyler. Bunun yanı sıra oksijeni o daha fazla yiyor paslanıyor falan hepsi hikaye, sinyal kalitesi bunda daha iyi falan o da hikaye. Şehir efsanesi tamamen.

    Cihazın diğer farıda yazılım demiştim, ASUS burada salakça bir marketing stratejisi yapmış, zaten varolan cihaza yeni yazılımı getirmek yerine aynı cihazdan bir tane daha yapıp yeni yazılımı ona getirmiş. Yazılımda tamamen oyuncular üzerine, yok efendim silah ve ayak seslerine radardan göreceksiniz falan. Demiştim ya ASUS daha çok ses kalitesine önem veriyor diye, o yüzden normal modelde oyunlara yönelik hiçbir özellik yoktu, ASUS markette kendine o yönde de isim yapma çabası içinde sanırım ve umarım bunu durdurur yakın zamanda. Çünkü oyunlara yönelik ses özellikleri kaliteyi öldürüyor tamamen, Creative bu yönde gidiyor zaten dikakt edersen yazılımda bir sürü janjanlı özelliklerle geliyor ve ister istemez bir karmaşa oluyor. ASUS ta o karmaşaya dahil oldu bu yazılımlarla ve cihaz o yeni yazılımla kullanılamıyor bile head-fi forumlarında da bakarsan ne demek istediğimi anlarsın, ben şu an normal sürümün driver/yazılım kullanıyorum ve head-fi forumunda da postlarım var bunla ilgili diğer kişiler tarafından da onaylanmış, alet gerçek gücünü böyle ortaya çıkarıyor.




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam. Sizde Asus kullanıyorsunuz dimi ? Creative Müzik Asus Oyun İçin Dimi ? ayak sesleri radarda görücez derken ? nasıl yani ayak sesleri gelince asus yazılımı birden sağ altta radar falan mı çıkarıcak :D saçma geldi bana aslında birde ben bi oyun oynarken kulaklıkla oynarım genellikle birde ses e o kadar dikkat etmem oyuna odaklanırım ayak seslerini duysam yeter gerisinde ses açmıyorum zaten eskidende ses sistemi 5.1 oyun içn alırdım 5+1 aldım zaman oyunlarda hep 5.1 moduna alırdım öyle oynardım ama sese 1 gram olsun kulak vermezdim genelde oyuna bağlanırdım.Şimdi oto sistemine geçtim 5.1 almayıda düşünmüyorum istediğim bası istediğim sesi alıyorum zaten pc için 5+1 şuan piyasada güzel bişey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 19 Ekim 2015; 20:24:27 >
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    U7 kullanıyorum artık, yıllardır creative kartı alıyordum hep. sonicradar diye bir yazılım yapmışlar işte, bence de komple saçmalık ve gereksiz, bunun yanı sıra bu tür şeyler ses kalitesini de öldürüyor (yukarıda anlattım), o yüzden uzak duruyorum.

    Asus komple ses kalitesine önem veriyor, ki önemli olanda bu. Creative ise daha çok oyunculara yönelik çözümler veriyor. ASUS ta işte bahsettiğim gibi bunu yapmaya çalışıyor fakat umarım beceremezler ASUS böyle kalsın ses konusunda en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Ekim 2015; 20:38:23 >
  • Hatırlatma ve öneriniz için teşekkür ederim. Creative x-fi titanium HD ses kartı bar bilgisayarımda. W10 ile kendi halinde çalışıyordu. Daniel k nın derlemesini yükledim. Ayar programı yeni bir kart almışım gibi hissettirdi. 👍👏👏👏👏👏

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audigy Value 7.1 için windows 10 modifiyeli sürücü çıktı mı ?
  • erdm6 kullanıcısına yanıt
    mutlaka vardır, creative forumlarına niye bakmıyorsunuz daniel_k nın açtığı konulara?

    http://forums.creative.com/showthread.php?t=709515
    sanırım bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    mutlaka vardır, creative forumlarına niye bakmıyorsunuz daniel_k nın açtığı konulara?

    http://forums.creative.com/showthread.php?t=709515
    sanırım bu.

    Bunu biliyorum windows 10 için desteklediğini göremedim.O yüzden boşa format atmak istemedim.
  • Merhaba, creative audigy 2 zs kartı için windows 64 bit/ 7 dün paket programını yükledim. ancak arada bir çok hafif tek parça cızırtı geliyor, özellikle vokallerde. bunun sebebi ne olabilir. eski creative programların hepsini silerek yüklemiştim. bide panel control basınca tepki vermiyor herhangi birşey açılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 4 Ocak 2019; 14:38:29 >
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Creative forum kapanmış. Creative x-fi go pro usb ses kartım için daniel_k driverı arıyorum. Bu model için çıktı mı acaba driver hiç? Forum kapandığı için bakamıyorum da.

    Edit: Kendi sorumun cevabını buldum.

    Bu konuda en son 2015 yılında güncellediği driveri paylaşmış:https://web.archive.org/web/20171021071501/http://forums.creative.com/showthread.php?t=721326

    Driver linki:https://drive.google.com/file/d/0B4veZnyFbxW4UndUZjh0MFB3czQ/view



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 2 Haziran 2019; 7:51:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Linuxxer

    Creative forum kapanmış. Creative x-fi go pro usb ses kartım için daniel_k driverı arıyorum. Bu model için çıktı mı acaba driver hiç? Forum kapandığı için bakamıyorum da.

    Edit: Kendi sorumun cevabını buldum.

    Bu konuda en son 2015 yılında güncellediği driveri paylaşmış:https://web.archive.org/web/20171021071501/http://forums.creative.com/showthread.php?t=721326

    Driver linki:https://drive.google.com/file/d/0B4veZnyFbxW4UndUZjh0MFB3czQ/view
    hocam link açılmıyor bana çok acil lazım 2.7 drıver paylaşmıssınız ama açılmıyor bir türlü indiremiyorum




  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Sizin içinhttps://uploadfiles.io/rnzcgqxa buraya upload ettim. Kullandıktan sonra yorumlarınızı paylaşır mısınız? Ben henüz tam anlamıyla test edemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Linuxxer

    Merhaba,
    Sizin içinhttps://uploadfiles.io/rnzcgqxa buraya upload ettim. Kullandıktan sonra yorumlarınızı paylaşır mısınız? Ben henüz tam anlamıyla test edemedim.
    hocam müthiş oldu bu drıver önceden 2.5 paketini kullanıyodum Daniel k, bu 2.7 paketi çok daha iyi çat pat sesleri gitmiş ve benim en çok sıkıntım sağ kolondan aralıklı zamanlarda ses az geliyordu dedim kart gitti herhalde yeni kart alıcaktım az daha denemediğim kalmamıştı drıver vs içini bile açtım kartın meğerse drıverdanmış ilaç gibi geldi kesin yükleyin ..ama benden size tavsiye güvenli modda pc yi açın öyle yükleyin çok daha sağlıklı oluyor




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.