Şimdi Ara

DARTLAR hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
10
Favori
35.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 07.03.21 editi:
    Malesef hem okul hem de iş nedeniyle Bu konu biraz zayıf kaldı ancak aklınıza takılan her şeyi sorup öğrenebilirsiniz.

    Ayrıca ilk mesajda bulunmasını istediğiniz herkes için yararlı bilgiler olan mesajları beni alıntılayarak yazarsanız ilk mesaja eklerim.

    dip not: zamanında konuyu açarkenki fiyatlar hala duruyor alt kısımda. (ortalama tungsten fiyatları 100 TL :)))) )
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    @biuu tarafından yazılmış mesajdır.


    301-501 den duble çıkış için matematik kasacak uygulama ararken eğlenceli bir oyuna denk geldim. Adı “Darts of fury.”

    İpad pro ve kalem ile oynuyorum. 180 yapması çok kolay. Atıyorum 161’den çıkmak için robot satın alabiliyorsunuz size yerleri gösteriyor ya da kendinizi geliştirip siz hesaplıyorsunuz. Çok keyif alıyorum. Tavsiye ederim.

    Androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.yakuto.DartsOfFury&hl=tr&gl=US

    İoshttps://apps.apple.com/tr/app/darts-of-fury/id1098189391?l=tr
    ----------------------------------------------------------------

    Herkese merhaba :

    Yaklaşık olarak 3 senedir dart ve ekipmanları hakkında deli gibi araştırma yapıyorum.

    Ancak Türkiye'de bu sporun daha çok hobi amaçlı yapılmasından dolayı çok bir pazarı yok ve bilgili insan da pek az.

    Bende bunun sıkıntısını çok çektim ve şimdi bir konu açarak bu konu ile ilgili herhangi bir sorusu ya da yardıma ihtiyacı olan kişiler için her zaman hazırım.

    öncelikle konuyu 2 ye ayırmak istiyorum.

    1-) TEKNİK BİLGİLER

    2-) PAZAR

    ********************************bunları yeri geldikçe güncelleyeceğim.**************

    1-) TEKNİK BİLGİLER

    Dart (Türkçelerini yazıyorum ingilizcem biraz zayıftır da )

    OK : Eliniz ile tuttuğunuz ve kavradığınız yeridir. tuttuğunuz yer ve atış tahtasına giren yerler okun kendisini oluşturuyor. 2 farklı ok ucu çeşidi var


    A-) Sert Uçlu Oklar : bildiğimiz ucu demir ya da sert maddeden yapıldığımız kolay kolay kırılmayan sadece belli bir süre sonra körelen tip. Bu tipler en genel olarak 3 e ayrılıyor.
    a-) Tungsten uçlu : oldukça dayanıklı bir madde olan tungsten oranına göre sertliği ve dayanıklılığı artıyor. Piyasadaki (altın dışında) en iyi dartlar bu maddeden yapılmıştır.

    b-) Demir uçlu : Piyasadaki en kötü uçlardır daha çok tanınmış markalar harici yan markalar ya da markasız ürünlerde tercih edilmektedir. Benden size tavsiye bu dartlar çok ucuz oldukları için alırsanız elinizde kalır kırılır ya da kolay körelir.

    c-) Brass (pirinç) : Tam bir antreman dart oku ucudur. Tungstene göre daha az dayanaklıdır ama daha ucuz olduğu için seçim olarak en iyi başlangıç , orta ve antreman tipi darttır. Eğer 0 daqn başlayacaksanız çok iyi bir seçimdir. ( tasarım miktarı az olduğu için bu dartlar çok kullanılmıyor bir de eğer çok sık kullanacaksanız tungsten alıp baya bir götürmesini beklemek çok daha mantıklıdır. )

    B-) Yumuşak Uçlu Oklar : Elektronik dartlara atılan uçları takılıp çıkartılabilen plastik uçlu ( halk arasında) tipidir.

    ŞAFT ok ile tüy arasında bağlantıyı ve okun dengeli gitmesine yardımcı olan bölümü

    Şaftlarda ki önemli özellik uzunluğu , bir de şekli. Uzunluğuna ,bağlı olarak dartın hızlı ya da yavaş gitmesini sağlayabilir , şekline bağlı olarak okun yönelme şekli değişebilir. Ayrıca şaftların yapıldığı madde önemlidir.Yapıldığı madde sağlamlığıyla ilgilidir. Eğer atışlarınız birbilerine yakın düşüyorsa daha sağlam bir şaft kullanmanız aksi tadirde şaftınız kolayca kırılacağını bilmeniz buna göre de yedek şaft taşımanız gerekmektedir. (Şaftınız titanyum bile olsa ne olur ne olmaz yedek 1 şaft her zman bulundurun benden bir tavsiye)

    TÜY : Okunuzun nasıl gideceğine ayrıca hızını ayarlayan kısmıdır. Ayrıca dartın görsel yanını en iyi şekilde göreceğiniz yeridir. Tüylerin üstündeki resimler sizin kendi zevkinize kalmıştır.





    2-) PAZAR

    03.05.2017 editidir


    herkese selam malum dolar fiyatları nedeniyle yurtiçi fiyatları normal fiyatların 3 katı fazlasına satılmaktadır. Bu nedenle size bu siteyi önerebilirim ancak gümrük tamamen şans işi diyebilirim çünkü kesici delici alet yasak diye biliyorum ancakgümrüğüne göre dart kategorisini göz önünde bulundurabiliyorlar(gümrükte çalışna personel)
    https://www.dartscorner.co.uk/

    ayrıca amazon.com da TR kargolu olanlarda 5-6 dolar fazladır yine satıcısı bu site avrupa için amazonda. Amerikadaki satıcısı kimdir onu bilemem.










    Burayı detaylandırıncaya dek bana özelden ulaşırsanız her türlü yardımı yaparım..

    Evet ; şimdi geldik en önemli konuya:

    Pazar, Türkiye' yok diyebileceğimiz ama potansiyel bakımından oldukça yüksektir. Ortalama dart fiyatları tungstenler 100 tl , pirinçler 50 tl ve demirler 40 tl dir. tabikide bunlardan çok daha pahalı veya çok daha ucuz türleri vardır ama çeşitlilik bakımından ülkemizde yok gibidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 7 Mart 2021; 21:33:22 >



  • Konunun takipçisiyim, lisanslı dartçıyım ve elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Donanımhaber olarak dart başlığı açıp yürümek lazım ordan. Herşeyin olduğu bi sitede dartla ilgili başlık yok nerdeyse toplanıp sohbet edip bilgi paylaşacak.
  • Hocam dart almayı düşünüyorum daha önceden tecübem yok. Fiyat olarak 100-150 tl ye kadar çıkabilir. Aşağıdaki uygun mudur sizce?

    http://www.hepsiburada.com/liste/winmau-aile-dart-oyunu/productDetails.aspx?productId=sporwin5100&categoryId=372242#Gorseller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinayaz -- 21 Ocak 2015; 19:01:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendCanary

    Konunun takipçisiyim, lisanslı dartçıyım ve elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Donanımhaber olarak dart başlığı açıp yürümek lazım ordan. Herşeyin olduğu bi sitede dartla ilgili başlık yok nerdeyse toplanıp sohbet edip bilgi paylaşacak.

    çok teşekkür ederim desteğiniz çok önemli bence dart oldukça güzel bir spor ve Türkiyede bireysel desteklerle artacak bir spor.
    hem de insanların içinden gelen bişeyleri fırlatıp vurma isteğini güzel karşılıyor
    tabikide herhangi bir şey eklemek isterseniz bana özleden yazarsanız ekeleyebilirm bu hafta final dönemim olduğu için konuyu daha tamamlamadım ama tamalknaınca biraz daha ilerletirim.
    lisanslı oyuncu olduğunuz için teknik detayları yazarsanız çok makbule geçer ben şimdilik pazar bölümüyle daha çok ilgilendim okul olduğu için daha çok hbi amaçlı oynuyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinayaz

    Hocam dart almayı düşünüyorum daha önceden tecübem yok. Fiyat olarak 100-150 tl ye kadar çıkabilir. Aşağıdaki uygun mudur sizce?

    http://www.hepsiburada.com/liste/winmau-aile-dart-oyunu/productDetails.aspx?productId=sporwin5100&categoryId=372242#Gorseller

    şimdi bu dart biraz kötü winmaunun evde oyun oynansın diye yaptığı yani çocuk dartlarının biraz daha kalitelisi oluyor eğer zevkine oynaycaksanız alınabilir ben size bi link atıcağım ben bunu takip ediyorum o nedenle ilginizi çekebilir
    http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/dart-profesyonel-gercek-sisal-unicorn-137790026

    ben bunu tavsiye ederim...

    sisal ve düzgün boyutları var unicorn + profesyonlein altı

    eğer yaşadığın yerde decathlon varsa ilk önce oraya bunu sor çünkü decathlonda bu 50 liraydı ama şimdi nette tükendi ...
  • jervis kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu ev için uyun mudur? Duvarları delik deşik etmeyelim diye soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinayaz

    Hocam peki bu ev için uyun mudur? Duvarları delik deşik etmeyelim diye soruyorum.

    hocam sizin alcağınız tüm dart tahtaları zaten önemli değil sadece klaın olmaları yeterli.

    önemli olan karavana atmamanız + dartı ne şiddette attığınız.

    benim size önerdiğim dart tahtası yaklaşık 5-6 sc genişliğinde. eğer karavana atrsanzı o dubvarlara elveda diyin zaten. tahtayada öyle aşırı hızlı tarsanzı tahtayı delip ucunun tümünün saplanma olaslığı var.
    benden size tavsiye ki bu forumda yapılan bir durumdu

    beyaz köpükler var ( kotrafor mu adını bilmiyorum) onu alın dart tahtanızın arkasına büyükçe aşacak şekilde yerleştirin. böylece karavana bile atsanız en azından ona gelecektir.

    ya da eğer çok profesyonel çözüm isterseniz board arkalıkları ve dolapları var.
    size profesyonel bir lik vereceğim ama siteyi hiç kullanmadım .
    http://winmau.boralife.com/index.php?route=product/category&path=75
  • jervis kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkürler. Önerdiğiniz ürünü alıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinayaz

    Yardımınız için teşekkürler. Önerdiğiniz ürünü alıyorum.

    hocam siz yinede bi tekrar sorun ben bu ürünü decathlondan gördüğüm kadarıyla biliyorum o kdar ama siz yinede ürünü satan kişiyle iletşime geçerseniz iyi olur.

    bide ben de bu ürürnü attığım linkten alacaktım ama sanırım bu adamda decathlondan aldığı dartları yolluyor 50 tl x ye 100 tl yarı yarıya kar.

    ama şu an decathlonda bu ürün bittiği için göndermeme ihtimali olabilir mutlaka iletişime geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 21 Ocak 2015; 23:47:27 >
  • sirinayaz kullanıcısına yanıt
    Kardeşim şöyle söyleyeyim dartboard'a hergün en az 300 - 400 atış atan birisi olarak bu malı almayın aldırmayın, iki gün sonra benim attığım kadar attığınız zaman göreceksiniz ki delik deşik olacak, elimden geldiğince resim de yüklemeye çalışacağım. Ayrıca ben dartboard ve dart takımını çok pahalıya almıştım başta çok dokundu ama çok memnunum şimdi bi kere al sağlam al. Tabi Türkiye'de yaygın olmadığı için 3-4 katı fiyatlar getirebilirsen yurtdışından getir derim ama jervisin gösterdiği de idare eder seni.
  • Bu dartboardum Winmau Blade 4 arkasındaki sisteme özellikle dikkat et 1,5 mt X 1,5 mt bi sistem yaptım ne kadar amatör olursan ol duvara atamazsın (eşimin vurmuşluğu var duvara o yüzden bayanlar için garanti konuşamam :) ) burda 180'i çok kötü kaçırmıştık bee Robin Hood böyle pis bişey işte :P

    DARTLAR hakkında her şey

    Dartım Winmau Foxfire 23 gr %80

    DARTLAR hakkında her şey

    Bu da boardun altı

    DARTLAR hakkında her şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendCanary -- 22 Ocak 2015; 9:08:33 >
  • LegendCanary kullanıcısına yanıt
    Hocam ben peki bunu amazondan alsam aynı fiyata elime ulaşır mı taa oradan buraya :)


    http://www.amazon.co.uk/Winmau-Dartboard-Blade-4/dp/B00PIWATI8
  • sirinayaz kullanıcısına yanıt
    Malesef kardeşim 75 Euro üstü gelmez ki 75 altı olsa bile dartboard sıkıntı. Lisanslı birini bulsan belki onun adına getirip ordan vurursun ama o riske girmeye değmez. Ayrıca Amazon Türkiye'ye sadece kitap ve Cd gönderiyor diye biliyorum.
  • Konu için teşekkür ederim. Böyle büyük bir spor u anlatıp yardım etmeye çalışan bir siz varsınız diye görüyorum.
    Her sporda ekipman hataları başlarken çok yapılıyor. Oyuzden alacağım ekipmanları sizin tavsiyeniz üzerine almak isterim.

    Bende bu spor a başlamak istiyorum.
    Odamda duvara koyacağım ama duvarın arkasına da mutlaka bir şeyler koymalıyım.
    Onun içinde internette fazla secenek yok
    bunu bulabildim amahttp://www.hepsiburada.com/unicorn-striker-dart-koruma-cercevesi-p-SPORUZ31812-KIR
    buda çok pahalı işi bilen olarak bunu al derseniz tabi ayrı ama bana o paraları verirsem biraz abartıya kaçmış olurum gibi geldi.
    Arkasına strafor koyarsam da eminim korur ama zamanlada dökülür oyuzden başka bir tavsiteniz var mıdır?

    Çok iyi bir board ile orta kalite bir board arasında ne gibi bir fark olur?

    Yeni başlayan ama kötü bir şey de almak istemeyen birine ne tavsite edersiniz ?

    Çok soru sordum kusura bakmayın
    Şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtesla

    Konu için teşekkür ederim. Böyle büyük bir spor u anlatıp yardım etmeye çalışan bir siz varsınız diye görüyorum.
    Her sporda ekipman hataları başlarken çok yapılıyor. Oyuzden alacağım ekipmanları sizin tavsiyeniz üzerine almak isterim.

    Bende bu spor a başlamak istiyorum.
    Odamda duvara koyacağım ama duvarın arkasına da mutlaka bir şeyler koymalıyım.
    Onun içinde internette fazla secenek yok
    bunu bulabildim amahttp://www.hepsiburada.com/unicorn-striker-dart-koruma-cercevesi-p-SPORUZ31812-KIR
    buda çok pahalı işi bilen olarak bunu al derseniz tabi ayrı ama bana o paraları verirsem biraz abartıya kaçmış olurum gibi geldi.
    Arkasına strafor koyarsam da eminim korur ama zamanlada dökülür oyuzden başka bir tavsiteniz var mıdır?

    Çok iyi bir board ile orta kalite bir board arasında ne gibi bir fark olur?

    Yeni başlayan ama kötü bir şey de almak istemeyen birine ne tavsite edersiniz ?

    Çok soru sordum kusura bakmayın
    Şimdiden teşekkür ederim

    Benim resimdeki gibi kullanmadığın dikdörtgen yada kare bir sunta bul, etrafına da kullanmadığın bir bez parçası ya da halı sar veya süngerle sarıp üstünü kumaşla kamufle et. Al sana Dartboard Surround. Ama eğer çok büyük olmasın dersen tavsiyem bu resimdeki surroundlar fakat bunun ucuzu olsun dersen tavsiyemwww.dartscorner.co.uk olur, orda hem bu ürün hem de yan sanayii ürünler yeterince var. Bu siteden en az 15 alışveriş yaptık hiçbir sıkıntı yaşamadık. Board hariç herşeyimi ordan aldım ben.

    Çok iyi board milyon atışta yıpranmaz sisal bitkisinden yapılır (bkz: Winmau Blade IV, Unicorn Hd Eclipse 2)
    Kötü board mantardan yapılır 10 atışta okun çıktığı yerdeki delikleri rahat görürsün (bkz: Bim Okçuluk, A101 Okçuluk )
    Orta kalite tabiri de telli diye tabir ettiğimiz boardlara uyuyor, hem atışta sekme oranı yüksek hem de erken kabarıyor gördüğüm kadarıyla (bkz: Target Pro Tour, Winmau Diamond)
  • LegendCanary kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşkkür ederim
  • Merhaba 5-6 senedir oynarım.
    Bu oyunun Ankara dışında piyasası yok.
    Koca istanbulda bile 1-2 mekândan ibaret.

    Dart Ekipmanları alacaksanız dartscorner.co.uk den sipariş edin. 1 hafta içinde geliyor. 1/3 fiyatına alırsınız dartları vs, çeşit bol, site güvenilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LSG

    Merhaba 5-6 senedir oynarım.
    Bu oyunun Ankara dışında piyasası yok.
    Koca istanbulda bile 1-2 mekândan ibaret.

    Dart Ekipmanları alacaksanız dartscorner.co.uk den sipariş edin. 1 hafta içinde geliyor. 1/3 fiyatına alırsınız dartları vs, çeşit bol, site güvenilir.

    Ankara'da bir kulüpte misin yoksa bireysel mi oynuyorsun?
  • Ilk başladığım dönemde ligde, pool pub'ın bir Takım'ında attım.
    Şimdi bireysel oynuyorum, genelde NRY gidiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LSG

    Ilk başladığım dönemde ligde, pool pub'ın bir Takım'ında attım.
    Şimdi bireysel oynuyorum, genelde NRY gidiyorum.

    hocam bu vergi işinden sonra sıkıntı çıkma olasılığı yüksek.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.