Şimdi Ara

DDR4 belleklerde 5.6 GHz ile rekor kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2019 yılına bellek dünyasında hız rekoru ile girdik. MSI bünyesinde hız aşırtma testleri yapan ünlü isim Toppc, DDR4 belleklerde yeni bir rekora imza attı. Hız aşırtma rekorunda MSI’ın patentli turbo teknolojisi de önemli bir faktör.


     


    MSI faktörü


     


    Gelen bilgilere göre ünlü isim Toppc yaptığı testlerde 5608MHz frekans değerine ulaşarak DDR4 belleklerde dünya rekorunu kırdı. Hız aşırtma testlerinde Intel Core i9-9900K işlemci, MSI Z390I GAMING EDGE AC anakart ve Kingston 8GB DDR4 2400 bellek kullanılmış. MSI’ın patentli DDR4 Boost ve Core Boost yazılımları da önemli bir katkı sağlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Cooler Master ilk MMO faresini satışa sunuyor

    Nitrojen soğutma ile desteklenen testlerde mini-ITX yapıdaki MSI Z390I GAMING EDGE AC anakartın performansı oldukça dikkat çekici. Özellikle çift slotlu anakartların bellek hız aşırtmalarında daha başarılı oldukları biliniyor.


     


     







  • İstediği kadar hızlı olsun. Selden, yağmurdan kaçamadıktan sonra bir anlamı yok.

  • Rekor kendi alanında gayet başarılı lakin genelde çoğu rekor denemesinde olduğu gibi gerçek hayatta pek kullanışlı değil. Ekstrem bandwidth ihtiyacı olan bir sunucu benzeri bir iş olmadığı sürece gerçek hayat uygulamaları temelde hala mhz/cl performans indexine bakıyor. Bu arkadaş için elbette önemli olan mhz rekoru kırmak olduğu için, cl'nin uğradığı artış onlar için o anlık bir önem arz etmiyor. Zira bildiğim kadarıyla 5608/31CL ye çıkılmış.

    Anandtech'in yayınladığı performans indexi tablosu genel olarak referans alınabilinecek bir tablo.
    DDR4 belleklerde 5.6 GHz ile rekor kırıldı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.