Şimdi Ara

Debriyaj Sorunu:2011 model S40 la yolda kaldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Birkaç gün önce Bursa'dan Mardin'e gitmek için yola çıktım. Polatlı dan sonra vites değiştirirken debriyaj pedalı biraz geç kalkar gibi olmaya başladı. Yol durumundan dolayı vites değiştirmek gerekmediğinden pek farkına dert etmedim; ancak Aksaray civarında vites değiştirirken debriyaj ortada biraz kalıp yavaşça kalkmaya başladı. Ben kenara çekip tanıdıklarıma durumu sordum. (Aracım S40 D2; 2011 model; 13000 kmde). Ardından da yol yardımı aradım. Aldığım cevaplar çok net olmamakla birlikte baskı-balata aşınması üzerinde odaklanıyordu. Aracı nerdeyse hiç zorlamadan kullanıyorum; yokuşlarda zorlama olmasın diye el frenini kullanmaya özen gösteriyorum. Bunları geçtim, bu km de böyle bir sıkıntı olması çok makul gelmedi. Bir ihtimalde debriyaj merkezinde sorun olabileceği yönündeydi. Her neyse güç bela vites değiştirmemeye dikkat ederek Gaziantep'e kadar gelebildim. Ama debriyaj nerdeyse dibe yapıştı. Güç bela Gaziantep teki servise götürdüm. Aracı kaldırdılar, altındaki koruyucuyu çıkardılar, patlak çatlak bişiler aradılar. En sonunda havasını aldılar, 20-25 dk test sürüşü yaptılar. Hava yapmış dediler aracı teslim ettiler. Yola çıktım ancak aynı sıkıntı Mardin de yeniden başladı. Ertesi gün güç bela Diyarbakır a gittim. Servise bıraktım. Debriyaj merkezinin değişmesi gerektiğini söylediler. Normal kargoyla gelecekmiş. Yani volvom beni yolda bırakmış oldu. Araçtan soğudum. Aracı en erken 5-6 gün önce alabileceğimi söylediler. Volvo 10 işgünü araç serviste kalmıyorsa size araç vermiyor, işim gereği araçla gezmem gerekiyor ama bu volvoyu ilgilendirmiyor. Servisler bir önceki serviste neler yapılmış sistemden göremiyor. Yeni servisteki ustayla Gazianteptekini ben görüştürmek zorunda kaldım. Volvo yardımdaki sorununuzu bir kişiye aktarmışsanız, ertesi gün başkası çıkarsa herşeyi baştan anlatıyorsunuz. Politikaları gereği aracı en yakın servise çekiyor. Yani sizin istediğiniz bir servise araç ancak parasını öderseniz çekiliyor. İşin içinde debriyaj olunca kullanıcı hatası olma ihtimaline odaklanıp kalmışlar, kullanıcı hatası olunca çekici vs masrafını size mal ederiz diyorlar.

    10000km bakımında araca hız sabitleyici taktırdım. Alakası var mıdır, bilemiyorum. Ertesi gün el frenim inmemeye başladı. Soğuktandır dediler. Havalar bu aralar iyi sıkıntı yapmıyor. Sonrada debriyaj sıkıntısı yaşadım. Çok anlamam ama bunlar birbiriyle alakalı sistemler gibi geliyor. İlgilenmeye çalışıyorlar; ama tatmin olmadım. Bilenler bilir Savur/Mardin gibi bir yerde yolda kalma sıkıntısı yaşadım.

    Bana 65.000tl ye mal olan bi araç bu. Başka modellerde durum nedir bilemiyorum ama satış sonrası hizmetleri öğrenmek için arabayla yolda kalmayı beklemeyin derim. Volvo nun her yerde servisi yok biliyorsunuz ama her servisine de aynı güveni hissedemiyorsunuz.

    Paylaşayım istedim.







  • geçmiş olsun,,,,kötü bir durum ancak volvonın garanti kapsamı geniştir, garantiden değişir
  • Geçmiş olsun.
    Normalde çekiciler en yakın servise çeker.Ama sattığın araç yolda kalıyor ve kullanıcı hatası ise ücreti sizden alınıyor,bu çok saçma(Diğer markaları bilmiyorum ama muhtemelen aynıdır).Yol yardımı bu ise bunu lastik aldığınızda hediye ediyorlar.
  • geçmiş olsn .grçektende talihsiz bir durumla karşılaşmışınızbenim aracımda yeni premıum paket 3500 km de açıkcası bende korkmaya başladım:)size bişey sormak istiyorum hız sabitlemeyi ne zaman nerde kaça takdırdınız?
  • fidan6666,

    Öncelikle geçmiş olsun. Volvo karşıladığını karşılasın, karşılamadığını siz karşılayın, sonra da dönüp tazminat davası açın. Çünkü, sizden çıkan masraflar garanti süresi içinde aracın arızalanması ile doğrudan bağlantılı. Eğer devriyaj arızasını kullanım hatasına sokarsalar da yine bilirkişi istetip inceletin. Bilirkişinin 13binkm'de debriyaj merkezinin sorun çıkarması kullanıcı hatasıdır demesi zor.
  • öncelikle geçmiş olsun,

    debriyaj merkezi denilen şeyi tam anlamamakla beraber, hidrolik debriyajın master silindiri gerek olsa diye düşünüyorum.

    o da hiçbir şekilde kullanıcı hatasına girebilecek bir şey değil,

    balata problemi kullanıcı hatası olabilir de olmayabilir de ama zaten balata sıyırmış olsa o kadar yol yapamazdınız.

    kaskoda genelde arıza halinde ikame araç teminatı oluyor, servis yardımcı olmuyorsa kasko firmanızla temasa geçin bence.
  • Merhaba,

    Hız sabitleyiciyi artı servis 1650TL, sabitleyici 1200-1300 civarı denmişti bana. Bursa da taktırdım.
  • teşekkür ederim bende 1300 tl fiyat almıştım.
  • geçmiş olsun....
  • Önce geçmiş olsun! Ancak hemen aracınızdan soğumayın, zira çok güzel bir araca biniyorsunuz! Her markada buna benzer durumlar olabilir!
    Bunun haricinde, keşke çeki hizmeti için kaskonuzu kullansaydınız. Çünkü arıza durumunda, kısa süreli olarak bir araca ihtiyacınız olursa, kasko şirketine bunu kanıtlamanız kolay olabilirdi (çeki hizmetini kullandığınız için). Bununla birlikte pekçok kasko şirketi "arıza" sebepli hasar durumunda ikame araç tahsis etmiyor. Sadece kaza durumu için böyle hizmetleri var. Ancak yine de bir şans olabilirdi. Herşeye rağmen, bu arızanın bedelini Volvo Türkiye'den tahsil etme olasılığınız yüksek! 10 000 km ara ile turbo arızasını garantiden değiştiren kullanıcılar var (turbo da yanlış kullanımla zarar verilebilir bir parça olmasına rağmen!) Size düşen işin peşini bırakmamak! "Sattım bitti" mantığını değiştirmek için, bu forumdaki pekçok forumdaş'ın Volvo Türkiye ile ilgili bir girişimi var! (Volvo haberleri başlıklı forumda!) Siz de bu girişime destek verebilirsiniz! Tekrar geçmiş olsun...




  • s40 larda fren ve debriyaj hidroliği ortak...sorun bundan kaynaklı olabilir...
  • Bizde 2006 modelde araç imalat hatalı kusurlu çıktı Volvo Türkiye tenezül edipte gel arkadaşım araban defolu diye değiştirmedi. 3 kere volan, 4 kere marş motoru ve sizin gibi sayısız arıza çıkardı araç. Can güvenliğimiz yok başımıza bu araçta birşey gelirse Volvo Türkiye sorunlu. Ama Burası Türkiye diyoruz ya hep herşey ondan kaynaklanıyor. Avrupada geçerli olan Türkiyede unutulan kurallar.

    Siz ne yaparsanız yapın araç değişimine yanaşmayacaklardır. Herşey aracı satana kadar.
  • Debriyaj bilyasındaymış sorun-aşınmaş. Garanti kapsamında değiştirdiler. Şu an bir sıkıntı yok araçta.
  • ayni problem su anda benim c30 d2 aracimda mevcut arac 20.000km de debriyaja basip cekince hafif takilma durumu var yarin servise goturucem bakalim ne diycekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fidan6666

    Debriyaj bilyasındaymış sorun-aşınmaş. Garanti kapsamında değiştirdiler. Şu an bir sıkıntı yok araçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bugün 22 bn kmde ki d2 s40 la yolda kaldım araç vitese geçmemeye başladı, stop ettiğinde geçiyor, çalıştırdığımda geçmiyor, fakat hareket edebiliyor, hiçbir zorlama yapmadım, aldığım ilk günden beri kendim kullandım problem inşallah baskı balata kaynaklı değildir
  • Geçmiş olsun da, böyle yüksek fiyatlı araçları kaskosuz mu kullanıyorsunuz ??

    Şunun için sordum, Volvo servisi araç talebinizi karşılamıyor olabilir ama kaskonuzun karşılaması lazım. Benim aracım (S60) küçük bir onarım için 3 gün serviste kaldı, kaskodan araç verdiler.
  • araç talebi hiç aklıma gelmedi sadece çekici ile çektiler aracı servise ücretsiz o kadar ... ne volvo araç teklfi etti ne de ben... ve pazartesi başlayacak onarım işleri
  • Aynı sorun şu an bende mevcut.Aracım 2012 model.
    Volvo demek acı demektir.
    Bir daha kapımın önüne koymam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeniada

    Aynı sorun şu an bende mevcut.Aracım 2012 model.
    Volvo demek acı demektir.
    Bir daha kapımın önüne koymam...
    Ford motoru ve şanzımanı böyle allah kahretsin parçası ucuz fordla uyumlu diye aldım fakat orjinal volvo motorlulara göre epey sorunlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.