Şimdi Ara

Deepin: Çinli yapmış abi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiden derdik, "Japon yapmış işte abi". Şimdi Çinliler aldı o ünvanı.
    Virtualbox içine kurdum, fakat bu şekilde kullanıma uygun değil. Zaten kurulum sırasında uyarı verdi "sanal makineye kurulum tavsiye edilmez". ama ben yine kurdum, çalışıyor ama kasılarak. en az 3-4Gb ram ve pek eski olmayan makine lazım.
    İlk izlenimlerim olumlu. Crossover ile geliyor, ki ücretlidir o, nasıl dağıtıyorlar bu şekilde anlamadım.
    valla bravo, yapmış Çinli. detaylı Deepin bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 14 Ekim 2018; 10:7:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • crossover neyi değiştirecek?
  • xxfurkann X kullanıcısına yanıt
    wine'ın profesyonel sürümü. onunla cidden windows uygulaması çalıştıran bazı işletmeler var diye biliyorum avrupa'da.

    yani wine aslında deneme tahtası. oradan öğrendiklerini alıp crossover yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü ortamı ayrı olarak kurulabildiği için Deepin masaüstü ortamını herhangi bir dağıtıma da kurabilirsin. Ben şahsen Çinlilere güvenmiyorum. Veri topluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 14 Ekim 2018; 21:58:6 >
  • Dış görünüm olarak gerçekten hoş görünüyor ama içi bir o kadar tırt olan bir distro başlarda iyi hoş güzel çalışıyor bir süre sonra sürücü problemidir sebepsiz yere arayüzün açılmamasıdır veya arayüzün bir yerde takılı kalması gibi birçok sorun ortaya çıkıyor ve en kötüsü de çok çabuk şişen bir işletim sistemi çok fazla ram ve cpu kullanımı mevcut benim ilk izlenimim daha bitmemiş bir distro olduğu yönünde ilerlemesi gereken çok yol var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    katılıyorum, ilk mesajı göndermeme sebep olan üzerimdeki etkisi çabuk kayboldu. Bir ayarı değiştirdim sonra geri alamadım, çok görselliğe önem vermişler fakat altta bildiğin linux var, kendi editörü var demişlerdi tıkladım gEdit açıldı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deepin i gerçekten bende ilk planda beğenmiş idim....
    görsellik ve store dan program bulup yüklemesi bir harika idi... biran kendini google store da gibi hissi veriyor...
    sonra Türkçe sorununu ekrandan defalarca düzenlememe rağmen aktif olmuyor idi... klavye reboot sonrası vs eski haline geliyor idi... mutlaka editör ile açıp dil ayarlarını yazmak gerekiyor idi..... bu söylediğim tabiki 6 ayı geçti...
    yönetim paneli maalesef bir gnome veya xfce ye göre ilk planda ilginç gelse bile zamanlar o ilgi gidiyor... ama yinede başarılır olmuş görsellik açısından

    bu konuda arkadaşlara katılıyorum...
    youtube da içinde malware yüklü olduğuna dair 2-3 video vardır. inceleyebilirsin. ben seyrettim ama çok teknik olarak anlamadım.

    senin gibi detay ayrıntılarım olmadı... ve şu konuda biraz farklı düşünüyorum. eğer birileri bir windows ortamındaki yazılımı pro olarak kullanacak ise ileri de çıkabilecek sorunları düşünerek windows da çalışması mantıklı. özellikle dışardan veri alıp veren, farklı ortam ve cihazlar ile çalışanlar açısından.

    ve ben şunu da bir türlü anlamıyorum. linux kullanıp da ms office kullanma inadını.
    özellikle wps benim için daha ilginç tabiki orda pro olarak inceleme yapıp birşeyler geliştirmedim. ms office içindeki makro olsun pivot yapısı nedir ne değildir inceleyemedim ki o tür işler yapan tutup da emülatör kullanacağını da sanmıyorum. hatta excel deki forum yapısı yerine file maker gibi yazılımlar tercih edilmesi daha mantıklı. hatta hiç unutmam Whoopi Goldberg in bir filimde bu yazılım ile dosyalama sistemi yaptığının reklamı bile vardı filmde.


    linux e gençlerin ilgi göstermesini ve yazılımcılık deneyimlerini burda yapmalarını isterim
    hatta çok genç yaşta özellikle almanca gibi bir dil öğrenip irc gibi kanallarında/grublarda yazılımlarını diğer coder lar ile paylaşarak gelişmesinde fayda görebilirler. evet hala aktif irc kanalları mevcud ve hem coder lar hemde sys op lar iletişimdeler

    linux lü gelecek dileği ile
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    wine ve benzeri araçlar ile windows programlarını linux'ta ciddi işler için kullanma eleştirilerine katılıyorum. Yanlış bir politika. Pardus forumunda bile en çok wine ile şu windows programını nasıl çalıştırırım sorulmuş, soranlar da kamu çalışanları falan, ve elemanlar da ciddi ciddi cevap döşemiş başka sağıklı linux alternatiflerine yöneltmek yerine. böyle devam ederse kamuda işler Allaha emanet. wine denilen şey beta bile değil, alpha ayarında gayet unstable/kararsız bir yazılımdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    wine ve benzeri araçlar ile windows programlarını linux'ta ciddi işler için kullanma eleştirilerine katılıyorum. Yanlış bir politika. Pardus forumunda bile en çok wine ile şu windows programını nasıl çalıştırırım sorulmuş, soranlar da kamu çalışanları falan, ve elemanlar da ciddi ciddi cevap döşemiş başka sağıklı linux alternatiflerine yöneltmek yerine. böyle devam ederse kamuda işler Allaha emanet. wine denilen şey beta bile değil, alpha ayarında gayet unstable/kararsız bir yazılımdır.
    burda sorun wine değil

    asıl sorun, bilgisayarı bir iş aracı olarak kullanan ve kullanmak isteyenlerin kendilerini geliştirmek istemeyişi

    daha önce çalıştığım yerde ms excel ve work yerine star office kurmuş idim. ister libre ister wps, hangisi olursa olsun.. görsellik ve iş yapabilirlik aynı. menülerde ve toolbox larda ufak tefek farklılık var. elemanlar biz bunu kullanamıyoruz diyerek... ki yaptıları da alt alta fatura bilgileri ve finansal bilgileri yazıp dip toplam ile döküm almak oldupu halde... firmaya lisans başına 400 USD ödeterek aldırttılar.
    ve daha da kötüsü ilk kurulumda veya bir sebeb ile ekrandan kaybolan o toplam simgesi kaybolunca peşimden ayrılmayıp nasıl toplayacağız gibi oldukça salak sorular ile.....

    wine ın popülerliği burdan geliyor.
    oyun konusunda yorum yapmayacağım. çünkü OS olarak kullanmak ile oyun maksadlı kullanmak farklı bir durum. şuan için aynı pc de 2 işi yapmak isteyenlere disklerde bölüm açmak yerine 2. bir disk alıp boot manager ile seçim yaptırtmak mantıklı. F12 oldukça iyi iş görüyor. disk bölmek özellikle ssd lerde mantıklı değil. oyun maksadlı kullanacaklarda kusura bakmasın eğlencede miktar ????!!!!
    eleman gtx950 kart almış. bunu 2. nesil işlemciye takmış.. oyunlarda beni atıyor veya hiç açılmıyor diyor... ekran kartının teknik bilgilerine bakınca ise 4. nesil ... bilmem ne cpu hızı.. bilmem ram hızı vs gibi değerler arıyor.. dolayısı ile yatırım yaparken mantıklı yapmak gerek

    millet kendince havalara giriyor.. bak mikropsoft firması linux lere yardım ediyor. paten açtı.. kali ubuntu win10 ile beraber çalışabiliyor gibi gereksiz ve bilgisiz söz sarf ediyorlar

    mikropsoft günahını vermez.. özellikle ie sebebi ile dünyada en çok mahkemeye verilmiş yazılım firması. tutup en büyük rakibi OS a yardım mı edecek sanıyorsunuz ?
    adamlar hala 3.1 in source larını açık kaynak paylaşmadı... üzerinden 30 sene geçmesine rağmen.
    halen cluster sorunlarını çözebilmiş değiller. 64 bit ayağına neler yapmadılar... ayrıca 6. nesil işlemcilere kurun win7 de göreyim... neden win7 ? adamları zorla lisans güncelletmeye sebeb olmalarından bahsediyorum. yoksa muhteşem bir os olması değil konu.
    heleki geçen haftaki win10 güncellemesi ile gelen mavi ekran sorunu ise bambaşka bir alem...

    millet win10 u neden çok beğeniyor anlayamadım... sanal da kurdum ilk 10 dakikada sildim. denetim masasında bir iş yapamadım resmen... ilk kurulumda çalışan 3-5 adet runtime...exe ise bambaşka bir sorun. aktif çalışan servis sayısı ölüm.

    linux ün son kullanıcıya hedef li yazılım ve store çalışması gerek. o adar çok fazla dağırım var ki. debian dan alıp kendince paylaşanlara bir yorumumum yok ama ubuntu dan alıp dağıtanlar ????? suyunun suyu... elemanların eklentileri vs bir şey demiyorum...
    ben şahsen arch ı sevmeye başladım. yerel archman ve genel de manjaro oldukça popüler olmaya başladı. store larını da deepin şekline getirmeleri halinde çok hızlı yol alabileceklerini düşünüyorum. birde dağıtımları içine auto install olan compiz vs de eklenirse.... işte harika bir görsel şölen olacak.
    tabiki compiz conky vs i seçimli kullanıcı paketi e yapılabilinir. yani kullanıcı komut satırından çok şey yazmadan kurulum olması... misal.. 3d desktop background eklenip futuristik tema paketleri ile de insanlar ayrı bir şölen olabilridi

    hatta oyun meraklıları için kokpit tarzı temalar da... cabası olurdu.

    kısacası... linux hem maddi hemde manevi desteğe son kullanıcı paylaşımlarına çok ama çok ihtiyacı olan bir OS

    selamlar
  • Bazı donanımlarda ağ ve bluetooth sorunları çıksada benim hayran kaldığım bir OS. Neden dersek;
    1-Debian tabanlı
    2-Deep'in masaüstü.
    3.Çin malı

    Deep'in masaüstünü niye seviyorum? Kullanıyor muyum hayır fakat seviyorum çünkü kendisine ait medya oynatıcıları, terminali, fotoğraf görüntüleyicisi, dosya yöneticisi, hesap makinesi, ses kaydedicisi, takvimi gibi bir çok şeyi var. Kısacası kendi içinde herşeyi yapan bir dağıtım. Wuhan Deepin Technology firması desteklediği için öyle başı boş bir dağıtımda değil benim gözümde bir ubuntu bir openSuse bir redhat bir fedora dan asla geri kalır yanı yoktur.

    Sonuç ubuntu gnome kullanıyorum lanet olsun gözüm hep deepinde. Türkiye destek forumu olmadığı için sorun yaşamak veya çözüme ulaşamamak gibi bir sorun oluşabilir. Pardus DDE akar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aderinkaya

    Bazı donanımlarda ağ ve bluetooth sorunları çıksada benim hayran kaldığım bir OS. Neden dersek;
    1-Debian tabanlı
    2-Deep'in masaüstü.
    3.Çin malı

    Deep'in masaüstünü niye seviyorum? Kullanıyor muyum hayır fakat seviyorum çünkü kendisine ait medya oynatıcıları, terminali, fotoğraf görüntüleyicisi, dosya yöneticisi, hesap makinesi, ses kaydedicisi, takvimi gibi bir çok şeyi var. Kısacası kendi içinde herşeyi yapan bir dağıtım. Wuhan Deepin Technology firması desteklediği için öyle başı boş bir dağıtımda değil benim gözümde bir ubuntu bir openSuse bir redhat bir fedora dan asla geri kalır yanı yoktur.

    Sonuç ubuntu gnome kullanıyorum lanet olsun gözüm hep deepinde. Türkiye destek forumu olmadığı için sorun yaşamak veya çözüme ulaşamamak gibi bir sorun oluşabilir. Pardus DDE akar.
    umarım mallware söylentileri doğru çıkmasın
    ve yönetim paneli daha da geliştirilip app store mantığını diğer dağıtımlarda kullansın

    ben deepin de en çok beğendiğim ap store u oldu..

    debian tabanlı olması ayrı bir konu.. ama kendisi yeni bir linux dağıtımı gibi başarılı olmuş olması güzel. sanki debian yeniden yazılmış gibi hazırlanmış.. buda extrası.

    ubuntuyu alıp modifiye etmemişler.. suyunun suyu olmamış

    hangi linux olursa olsun... hepsine selamlar
  • 3-4 ay kullanmış biri olarak bazı düşüncelerimi aktarıyım.

    -Linux masaüstü ortamlarından touchpad 3-4-5 parmak hareketlerine doğal destek veren tek dağıtım hariciyen destekleyen dağıtım veya masaüstü ortamı varsa yazsın lütfen.
    -Ayrıca geliştiricileri kullanıcı topluluğuna kulak veriyor her sürümde Cinnamon gibi güzel küçük özellikler eklemesi yapılıyor.

    -Ufak tefek hatalar çok olmasının sebebi bana göre geliştirici sayısının az olması.
    -Kimi arkadaşın dediği gibi yazılım merkezi güzel ancak uygulamalar geç güncelleniyor.
    -Uygulamalarında basit kalmayı tercih ediyorlar. Nereye kadar basit kalacaklarsa zaten ıvır zıvır güncellenmeyen uygulamalardan tonla varken.
    ...

    KDE, Cinnamon, Deepin gelecek vadeden masaüstü ortamları 1 ay sonra 15.8 duyurusu yapılınca deneme listemde. 1 aydır Manjaro-KDE kullanıyorum klasik KDE hatalarına salakça sistem çöktü hatalarıyla karşılaşmadım denemek steyenlere de tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 30 Ekim 2018; 16:26:19 >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Linux diyoruz açık kaynak kodu diyoruz :D backdoor söz konusu olamaz olduğu an yer yüzünde herhangi bir yazılımcı anında fark edecektir ki ben bile şüphe edersem paketleri izler fark ederim. Açık kaynak kodda bu bahsettiğiniz olay çok imkansıza yakın. Bir aralar pardus içinde aynı şeyleri söylediler bunların hepsi paranoyak zihniyetin uydurmaları hocam. Kopya meselesi aslında kullanılan masaüstü ile alakalı. Yani kali gnome masaüstünü kullanıyor ubuntu 16,04 den sonra varsayılan olarak gnome kullanıyor ee şimdi kali ubuntunun kopyala yapıştırı mı :) Yada pardus dde, deepin'in kopyası mı :) Dağıtımlar arasında masaüstü kaynaklı benzerlik olur tabikide lakin çatallamalarda daha çok benzerlik olur o ayrı. Bu arada ilk postumdan bu güne artık Deepin os kullanıyorum. HDD de ubuntu kurulu SSD'de deepin. Ha bu arada Deepin OS için ram canavarı demişlerdi ubuntu 1.4gb ram kullanıyordu sistem boşta iken Deepin OS 840mb :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 7 Kasım 2018; 15:56:49 >
  • "Çinliler log tutuyor" diyenler Windows,Android,Mac Os çokmu masum ? Log tutmada Windows ve Androidin üstüne tanımam.
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    Hocam destek forumu olmaması hiç sıkıntı değil. Çünkü international ve Türkiye telegram grupları var ki, buraya soru sorup cevap almaman mümkün değil. Çok yardımcı oluyorlar. Aklınızda olsun. Türkiye için DeepinOS Turkey, international için Deepin GNU/Linux yazınca çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axlrose.

    Hocam destek forumu olmaması hiç sıkıntı değil. Çünkü international ve Türkiye telegram grupları var ki, buraya soru sorup cevap almaman mümkün değil. Çok yardımcı oluyorlar. Aklınızda olsun. Türkiye için DeepinOS Turkey, international için Deepin GNU/Linux yazınca çıkar.
    Telegram grubunun olduğunu bilmiyordum. Bu iyi oldu ora ile güzel bir organizasyon yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.