Şimdi Ara

Dell G7 15 - [Ana Konu] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
15.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki incelemelere göre farkın çeşitli oyunlarda 10 fps yi geçtiği bile oluyor:

    https://youtu.be/lpALDcYvffI?t=8m24s
  • trident02 kullanıcısına yanıt
    Zaten yorum yapan kişi de söylüyor, farkını oyunlardan çok sentetik testlerde ve işlemciye dayalı uygulamalarda gösteriyor. Çoğu oyunda kafa kafaya gidiyorlar ya da 2-3 fps fark var.
  • Çok güzel gözüküyor fakat çok tuzlu olacak



    En az 6200₺ diyorum. Kaldı ki kur daha da artarsa yandık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni asıl düşündüren durum 8. nesil Intel Cpu'ların aşırı ısınması. Denilenlere göre oyunlarda 90 dereceden aşağı düşmüyormuş 8750H
  • trident02 kullanıcısına yanıt
    Hayda,HP'den kaçıyorduk ısınıyor diye yine mi sıcak laptoplara kalacağız . Yok mu soğutması iyi olan marka?
  • Dolar 4.34 olmuş. Benim için G7 defteri kapandı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enoxroid kullanıcısına yanıt
    Bırak G7'yi, G3 modelini de alamayacağız bu gidişle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enoxroid kullanıcısına yanıt
    Abi zamanında dolar yaptım ben belliydi artacağı önlem almak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemeler yavaş yavaş gelmeye başladı bile youtube'ta. İşte bunlardan sadece ikisi:

    https://www.youtube.com/watch?v=gE92XtxCnyg

    https://www.youtube.com/watch?v=T_MYTqn8UOw

    G7 incelemeleri. Tasarım ve sağlamlık açısından oldukça iyi görünüyor, ne öyle abartı hatlara sahip ne de sıradan. Tam benim istediğim gibi "ciddi" bir oyun laptop'ı görünümünde. İçini açmışlar, cihazın içi bile resmen stabilite ve kalite kokuyor. Özenli... En önemli konu ise 7577'de eleştirilen ekranı da iyileştirmişler ya da daha iyisini takmışlar, en çok eleştirilen yönü o ekrandı, artık ekran da iyi. Soğutma konusu artık klasikleştiği üzere, Dell'den beklendiği gibi: Cihaz rakiplerine göre gayet soğuk çalışıyor, bu alanda rakibi bir tek MSI olabilir belki ama onların da fiyatları çok uçuk.

    Umarım G7 modelleri ülkemize bir an önce gelir, özellikle gtx 1060'lı olanı. Gelir gelmez fiyatı da çok uçuk değilse ( en azından 1060'lı 7577 ile kıyaslanabilir gibiyse) alacağım. Dell'den şaşmamak lazım sağlamlık ve sorunsuzluk açısından. Ama g3 modellerini önermiyorum, çok inceler bu da soğutmadan kıstıklarının işareti gibi. Stabilite açısından bir oyun laptop'ının azıcık kalın olmasını tercih ediyorum şahsen. G5 ya da G7 daha mantıklı, G3'ten uzak dururum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 9 Mayıs 2018; 22:9:42 >
  • Selam herkese,

    Amerika'da yaşıyorum. Dell'in bu serisinden yeni haberim oldu. Bence G3 seri tam benim gibileri hedeflemiş. Oyuncu laptobu gibi görünmeyip, dışardan nispeten şık duran ve F/P oranı inanılmaz bir laptop. Özellikle saçma sapan kırmızı hatları olmadan.

    Ben de çok incelemesini aradım ve tabii bulamadım. Daha çok yeni çıkan bir model ve Dell daha siparişleri kargolamadı. İlk siparişlerin haftaya gönderilmesi bekleniyor. Bu yüzden hiçbir youtube kanalında da yok. Verge vb sitelerde üstün körü incelemişler içini bile açan yok.

    Fakat Dell'in sitesinde G serisinin bakım kitapcıkları var manual diye geçiyor. Bu pdflerde laptopların içini ve soğutma sistemlerini görebilirsiniz. G3 için ben SS çekip ekledim bu gönderiye.

    Bu laptop ısınır mı ısınmaz mı bilmiyorum, fakat tasarımı bence on numara. Ayrıca Dell son zamanlarda çok başarılı soğutma sistemleri yapıyor. Bunda da çift fan ayrı şekilde konumlandırılmış. Konumlama biraz farklı ama bence işini yapacağa benziyor. En azından 1050Ti için yeterli olması lazım. Fanların Acer nitro 5'deki gibi bitişik olmaması yeterli bence.

    Açıkcası ben bu incelikte, bu fiyata ve bu renklerde bilgisayarı görünce dayanamadım gözümü kapatıp ben siparişi geçtim. Fırsat bulursam deneyimlerimi burada paylaşmayı düşünüyorum.
    Eğer ısınma sorunu çıkarsa iade edip beyaz G7 almayı düşünüyorum. Merak edenler takipte kalsın

    Dell G7 15  - [Ana Konu]
  • suvari25 kullanıcısına yanıt
    Ben de G3'ü bir süredir takip ediyorum. Dell Türkiye'ye birkaç defa soru sordum, ne zaman piyasada olacak, fiyatlandırma ne olacak diye ancak, Haziran ayında satışa çıkacağını öğrendim sadece.

    Amerika'da yaşadığınız için fiyatı size oldukça uyguna gelmiştir. Şu an itibariyle biz +18% KDV ve x4,28TL kur farkı yansıttık mı fiyatı 4.000TL'nin altında olmayacaktır diye düşünüyorum.

    Dell, G3'ün reklamını en ince oyun bilgisayarı diye yapıyor, soğutmasını ben de merak ediyorum. Aldığınız zaman bir inceleme isteriz sizden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 10 Mayıs 2018; 8:22:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Taşınabilirlik anlamında G3 daha iyi olacak gibi. Fakat dediğiniz gibi soğutmayı bende merak ettim.


    G3(900 dolarlık i7+1050 ti) için ufak bir hesaplama yaptım 1270 + kar payı şeklinde satılacak bence.

    G7 (1100 dolarlık i7+1060maxq+256gb ssd,hatırlatma yapayım başka depolama yok. Sadece 256gb SSD olacak yani alırsanız ekstra masrafa yapma ihtimaliniz var.) 1557 dolar + kar payı olacak. O yüzden 6700 ₺ civarı bir fiyata bekliyorum. Arada en az 1000 tl mutlaka oynayacak G3 ile. Ona göre bütçeyi ayarlamak lazım. Ben artık tamamen kafaya koydum Dell G serisini. Özellikle Alp Beyazı alacağım mavi ile müthiş gözüküyor . En son HP BC17NT kullanmıştım onda oyun oynarken sağ bileğinizi koymak mümkün değildi. Soğutması bence çok kötü ayarlanmış. Acayip ısınıyordu. Ve grafik gücü çok yetersizdi. Ayrıca malzeme kalitesi berbat,ssd takmaya çalışmak da işkence HP'lerde. Dell'de bir vida var sadece . G3 alırsam yanına mutlaka PCİ-E SSD takarım fakat G7 alırsam HDD takabilir miyim bilmiyorum. Kaldı ki G7'deki SSD PCİ-E slotunda mı yoksa SATAIII'te mi olacak merak ettim. (PCİ-E'dedir büyük ihtimalle bir üst versiyonunda HDD de var yanında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 10 Mayıs 2018; 12:16:43 >
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Haziran ayında çıkacaksa müthişmiş. Çünkü dediğim gibi daha burda bile teslim alamadık bekliyoruz.

    Evet, fiyat olarak oldukça uygundu ama ben de o fiyat bandında bakıyordum. TR için de fiyatı rekabetçi olur umarım, çünkü dolar bazında aslında birçok rakibinden daha ucuz benzer özelliklerle.

    Aldığım zaman inşallah paylaşıcam deneyimlerimi

    @drowen

    Hocam G7 yi 256 GB alıp ek SSD veya HDD takabilme imkanınız var. 1 TB HDD taktınız mı bence depolama sıkıntısı olmaz.

    HP'ler fırın hocam x360 spectre dışında beğendiğim modeli yok.

    G3'te sipariş ederken 128GB m2Sata SSD+1TB HDD seçenek sunuluyor burda. Ben öyle aldım +50 dolar ücreti vardı. Türkiye'ye de gelir bence bu şekilde. Gelmezse bile HDD takmak çok kolay internetten bakıp yaparsınız. Ayrıca G7'deki sanırım NVMe slot PCI-e olması lazım. :D

    Bir de G3'te tek vida ile açamıyoruz alt kapağı. 12 vide falan var sanırım gelince bakıcam. Ama çok zor görünmüyor kitapçıkta. Bence 1 vida ile 12 vida arasında fark yok her zaman açılan bir yer değil.

    @Centaurus A
  • trident02 kullanıcısına yanıt
    Dell 7577'nin 1050ti modellerinde batarya problemi vardi. Onu cozmusler midir acaba.
  • G7'nin 1200 dolara i7 1060maxq 128gb ssd 1tb hdd 16gb ram konfigurasyonu var resmi sitesinde. Turkiye'ye boyle gelse guzel olurdu fakat daha fazla kazanmak icin burda 1060'li modeli 128 yerine 256 gb ssd ile satablirler. Bir de Alpine white rengi gelir mi ki? 7577'nin de beijing red modeli vardi fakat Turkiye'ye gelmedi.
  • Enoxroid kullanıcısına yanıt
    Hocam bence almışken 256 GB SSD ile almakta fayda var, zaten aynı fiyat 128gb+1Tb ile.

    HDD takmak kolay. Fakat 128gb SSD yi ilerde yükseltmek daha zor olacaktır. Windowsu yeni SSD'ye taşımak lazım, çıkan 128gb ssdyi elden çıkartmak lazım vs vs.
  • suvari25 kullanıcısına yanıt
    Hocam HDD takmak zor değil önceden kaç defa SATA 3 girişine HDD taktik bilmiyorum mesele fiyatta G7 buraya 1400 dolar civarı gelirse ben ona HDD alabilir miyim bilmiyorum. Zaten verecekleri HDD 5400 RPM. 7200 bile değil.



    Laptopta ısınma sıkıntıları var diyorlar İ7 8750H 96°C görüyormuş. Bu fiyata daha da iyisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma sıkıntısı laptop'tan değil işlemciden kaynaklanıyor. Yani 8. nesil intel i7 işlemciler aşırı ısınıyormuş denilenlere göre, Dell'de de ısınıyor MSI'da da... 90 dereceyi geçiyormuş ne yazık ki. Hatta masaüstü versiyonları bile rahat 90'ı buluyormuş testlere göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 12 Mayıs 2018; 17:29:25 >
  • trident02 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur daha detaylı incelemelere bakmak lazım. Notebookcheck'te çıkınca daha detaylı görürüz aslında.

    Edit: Acaba Dell 7577'yi mi alsak bunun yerine? Onda i7 7700HQ var. Ne kadar ısınıyor ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 12 Mayıs 2018; 17:29:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.