Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.889
Cevap
33
Favori
623.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevindim. YouTube'ta da oynanmış HD5470 ile. Adresini verecektim unutmuşum yukarıda. Ben de alacağım yarın...
  • mrb arkadaslar bende bu makınadan aldım 20 gun oldu i5 450m modeli fena makına deil ama ekran kartı dandik. diğer markaların i7 leriyle fazla fiyat farkı yok onlarımı tercih etseydik iimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum. diğer markaları incelediğimde fiyat ve özellik olarak diğerleri öne çıktı ama kalite olarak dell önde. pişman olmasak bari :)
  • peki 5010 15r modelindeki webcam sorunu var ve çözemedim, görüntü ve ses kurulumunda kamera çalışıyor ama birine kamera açmaya çalıştığımda kamera çalışmıyor. aynı sorunla karşılaşan başka bir arkadaş var mı ?
  • Merhabalar

    Dün aldığımız n5010 model laptopa bazı programları kurmadık. Bu programların 64 bit desteği olmadığı için bizde windowsu 32 bite çekelim o zaman sorun hallolur diye düşündük. Kurulumu yaptık her şey normaldi. Bir kaç kez kapattık açtık herhangi bir sorun yoktu. Gece geç saat olduğu için sabah devam ederim diye düşünüp normal yollardan cihazı kapatıp yattım. Sabah açtım cihazı şifremi girdim hoş geldiniz yazısı çıktı ve hooopp tekrar şifre ekranına geri döndü. Tekrar şifreyi girdiğimde yine aynı şeyler oldu. Kısaca bir döngüye girdi ve ne olduğunu anlamadık. Güvenli kip ile açıp kullanıcı şifremi sildim direk açılsın diye. Bu seferde aynen şifre ekranı geliyor fakat şifre kutucuğu çıkmıyor. Kullanıcı resmi çıkıyor. Ona basınca daha önce yaşadıklarım yani aynı ekran tekrar geliyor.

    Sorunu bu şekilde çözemeyeceğimi anlayıp 64 bit kullanmaya devam edeyim diye düşündüm. Bu seferde içerisinden çıkan win7 starter orjinal dvd sini cihaza takıp boot ederek kurulum yapma penceresine geldim. Orda 14,65 GB lık recovery yazan bir bölüm gördüm. Bu bölümü nasıl aktif edip eski kurulumun tekrar yükleneceğini çözemedim.

    Cihazı TTnet ten yeni aldık. İçerisinde 2 adet dvd var.

    1- Drivers and utilities
    2- Operating System

    1. dvdyi takıp boot ettiğimizde gerekli test işlemlerinin yapıldığı bir pencere ekrana geliyor. Burda envai çeşit test programcıkları var.
    2. dvd yi takınca normal bir win7 kurulumu yapıyor.

    Bu dvdler ile recovery deki backup dosyasını nasıl geri yükleyeceğimi çözemedim.

    Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Zira tek tek bütün sürücüleri yükleyip uğraşmak istemiyorum. Yalan yanlış bazı sürücüler yüklersek sisteme çok zarar veriyor.




  • arkadaslar birde ram in hafıza bus hızı 1333mhz olarak gösterilmiş ancak işlemci 1066 mhz de çalıştırıyor haberiniz olsun .
  • @ orion1907
    bilgisayarını fabrika kurulumuna döndermek için cihazla birlikte sana verilen kurulum kılavuzunda sayfa 66 ya bir göz atabilirsin...
  • cihazın klavyesinde orta taraflarda bi potluk var snrm bende sizlerde de var mı bu sorun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skydoom

    peki 5010 15r modelindeki webcam sorunu var ve çözemedim, görüntü ve ses kurulumunda kamera çalışıyor ama birine kamera açmaya çalıştığımda kamera çalışmıyor. aynı sorunla karşılaşan başka bir arkadaş var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marinavaleng
    cihazın klavyesinde orta taraflarda bi potluk var snrm bende sizlerde de var mı bu sorun ?
    Benim makinada böyle bir sorun görünmüyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: joe16
    ...fena makına deil ama ekran kartı dandik...
    Ekran kartı dandik değil. Direkt bu hükme varmamalısınız. Günümüz oyunlarını yüksek detayda çalıştırmaması onu dandik yapmaz. Ki pek çok oyunu orta detayda başarılı şekilde oynatıyor. Zaten bu karttan yüksek oyun performansı bekleyenler bu cihazı almaz. i5 işlemciyle beraber bence güzel bir kart.


    quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    ...14,65 GB lık recovery yazan bir bölüm gördüm. Bu bölümü nasıl aktif edip eski kurulumun tekrar yükleneceğini çözemedim...
    Bilgisayarla gelen 64-Bit'lik sürümü iptal etmeden önce Dell DataSafe yazılımı ile bir kurtarma CD'si oluşturmanız gerekirdi. Bu CD sayesinde o Recovery bölümündeki Windows 7'yi geri çağırabilirdiniz. Windows 7 DVD'sini takınca, yedeklenmiş Windows bölümü ara deyince bahsettiğimiz Recovery bölümünü tanımıyor. Sanırım o bölümdeki dosyalar Dell DataSafe yazılımının anlayabileceği biçimde oluşturulmuş.

    Kitapçıkta böyle bir duruma çözüm vardır umarım, ben de okumadım hâlâ. Ama yerinizde olsam şunu yapmaya çalışırdım. Elinizdeki Windows 7 DVD'sini kurun. Utility DVD'sinde Dell DataSafe yazılımı varsa kurun. Yoksa ilgili firmadan indirmeye çalışın. Bu yazılımla fabrika ayarlarına dönersiniz belki...

    Ya da başka bir çözüm bulursanız bizi de bilgilendirin, seviniriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devrim75


    quote:

    Orijinalden alıntı: hannibal

    Kuru bezle silme sonucu oluşan kılcal çiziklerden kurtulmanın bir yolu varmıdır acaba? Ben mikrofiber bezi hafif nemlendirerek silmiştim yinede kılcal ufak tefek çizikler oluştu nedenini anlamamıştım iyi oldu. Bir de kapak kapanınca klavye ile ekran arasında herhangi bir çizik oluşuyormu? ben beyaz köpük gibi olan şeyi hala kullanıyorum da bir artısı olabilirmiki?


    Kılcal çizikler oluşmuşsa pek kurtuluş olmayabilir. Mikrofiber bez kullanmaya devam edin. Bastırmadan silin. Çok da kaygılanmayın; bende çizik yok şu an ama illâ ki olacak yarın bir gün. Arabamdan biliyorum. Deli gibi dikkat ederdim ama olanlar oluyor yine de.

    Geçen gün ofisimde bir arkadaşım; Masamda duran zımbayla (bıdı bıdı konuşurken) kağıtları zımbaladıktan sonra hiç düşünmeden kapağı kapalı duran dizüstü'mün üzerine koyuverdi rastgele. Kızsan bir türlü, kızmasan bir türlü...

    Kapaktaki (ekran çervesindeki) plastikler belli belirsiz iz yapabiliyor. Ben gün içerisinde bilgisayarı uyutmak için yavaşça kapatıp bırakıyorum ama taşıma işlemi için ben de beyaz köpük kağıdı koyuyorum araya. Ya değilse taşıma esnasındaki titreşim ve olası sarsıntıdan ötürü iz oluşabilir diye düşünüyorum.


    Hocam ben bundan sonraki zamanlarda çizilmesini engellemek için şeffaf tek tarafı yapışkanlı olan naylonlardan almayı düşünüyordum, hem ekrana hemde gövdeye uygulamayı düşünüyordum. yapışkan doku ekrana ve gövdeye zarar verir mi bilmediğimden uygulamadım.




  • arkadaşlar ben bu aletin bluetoothunu birtürlü çalıştıramadım ttnetten aldım bilgisayarı acaba ttnetin verdiklerinde yokmu
  • Bluetooth'la ilgili bir şeyler var cihazda. Gerek yazılım gerek donanım. Kayınbiraderin telefonunda Bluetooth var sanırım. Deneme yapacağız. Daha önce tecrübe eden yazar sanırım...

    quote:

    Orijinalden alıntı: hannibal

    Hocam ben bundan sonraki zamanlarda çizilmesini engellemek için şeffaf tek tarafı yapışkanlı olan naylonlardan almayı düşünüyordum, hem ekrana hemde gövdeye uygulamayı düşünüyordum. yapışkan doku ekrana ve gövdeye zarar verir mi bilmediğimden uygulamadım.
    Bahsettiğiniz ürünü tam bilemedim. Ama normalde bu tip elektronik cihazlarda (veya televizyonlarda) olan şeffaf naylon ise, zararı olmasa gerek. Ama dediğim gibi gerek olmadığını düşünüyorum. Ekrana boydan boya yapıştıracaksanız, ekranın ısısı sebebiyle sorun çıkabilir de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 30 Eylül 2010; 20:53:48 >
  • Ürünün bazı özellikleri muallakta kalmış. Türkçe sayfasında ekran için LED aydınlatmalı yazarken ing. sayfada böyle bir şey yazmıyor. Bu çok önemli bir ayrıntı ve hangisi doğru bilemiyoruz. Bir yerde iki USB çıkış yazarken başka bir yerde 3 diyor. TTNET kampanyası oldukça cazip fakat ürün özellikleri net değil. TTNET sayfasında da ekranın ne olduğuna dair bir detay yok. 15.6" 1366x768 demiş geçmiş. Ekran led mi? Değil mi?
  • ttnet üzerinden alan arkadaşlar alırken fatura verildimi yoksa sözleşme fatura yerinemi geçiyor tşk.
  • bluetooth driveri yüklemeye çalıştığımda bir uyarı çıkıyor karşıma kablosuz anahtarı kullanarak bluetoot hu etkinleştirin diye ama birtürlü beceremedim şu işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HexfeT

    Ürünün bazı özellikleri muallakta kalmış. Türkçe sayfasında ekran için LED aydınlatmalı yazarken ing. sayfada böyle bir şey yazmıyor. Bu çok önemli bir ayrıntı ve hangisi doğru bilemiyoruz. Bir yerde iki USB çıkış yazarken başka bir yerde 3 diyor. TTNET kampanyası oldukça cazip fakat ürün özellikleri net değil. TTNET sayfasında da ekranın ne olduğuna dair bir detay yok. 15.6" 1366x768 demiş geçmiş. Ekran led mi? Değil mi?


    3 usb + e-sata girişi var
    monitör hakkında benimde bir fikrim yok
  • @Devrim75

    Pil ömrü derken şarjın kesilebildiğinden bahsetmişsiniz. Bu güzel bir özellik fakat pil ne kadar gidiyor bahsetmemişsiniz. Eğer test ettiyseniz paylaşır mısınız?
  • @Devrim75

    Pil ömrü derken şarjın kesilebildiğinden bahsetmişsiniz. Bu güzel bir özellik fakat pil ne kadar gidiyor bahsetmemişsiniz. Eğer test ettiyseniz paylaşır mısınız?



    pilin ömrü yaklaşık 3 saat gidior. 3 usb çıkışı var ramın bus hızıysa 1333 mhz diiil 1066 .
  • 15r de express kart girişi yokmu. benim için önemli bir konu
  • 2 saat 38 dakikadır şarjı bitmedi ve kalan:45 dakika ..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.