Şimdi Ara

Demirdöküm kalisto kombi arızası... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
6
Favori
45.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba falke kombi cam sigortaları attırıyor kartta herhangi bir yank parça gözükmüyor problem hangi parçadandır
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Demirdöküm kalisto kombi arızası... Demirdöküm kalisto kombi arızası... Demirdöküm kalisto kombi arızası... Demirdöküm kalisto kombi arızası...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sinka251 S kullanıcısına yanıt
    Sol altta X3 mavi yuvarlak gibi parça PTC olmalı. Koruma elemanı. Sigorta sürekli atıyorsa bu parça kısadevre olmuş olabilir. Ölçü aletiniz varsa kısadevre kontrolü yapın. Yoksa bir bacağını boşa çıkartıp tekrar sigorta atacak mı deneyin. 2. olarak sorun devam ederse aynı ona benzer orta sağ altta mavi bir parça daha var. O da PTC olabilir. O nu da kontrol edin.
  • Sevgili Usta Abilerim;

    Bıktım usandım bu kalistodan. Hergele çelışıyor normalde ama, arada bir bakıyorsun durmuş, ekranda garip anlamsız semboller çıkıyor. Artık duş alırken keyfi gelir arıza yapar, sana duşu soğuk suyla mı bitirtir, kış ortasında biraz serinletir sonra tekrar mı ısıtır; Maymun Olduk Bunun Elinde. Çelik gibi olduk bisıcak, bisoğuk duş almaktan..

    İki kez kart değiştik, ilkinde tamir oldu dediler, takıtıktan 5 dk sonra son kontroller yapılırken arızaya geçti, 1 dk sonra çalışmaya devam etti aynı şekilde, kart tamirine para almadılar. (diğer problemlerin parasını verdim bakım falan.)
    İkincide ise çıkma kart getirip taktılar. Güya yeni modelmiş, arıza problemini çözmüşler bu modelde. Ahanda bu gün taktılar, şu an gene arızaya geçmiş bizim hergele. Aynı huyları devam.

    Arkadaşlar bu nasıl bir arızadır, çözümü yok mudur, napacam biçare gösteren yok mu??




  • Arkadaslar selam, Demirdokum kalisto kombi bir suredir peteklet sorunsuz isinmasina ragmen muslugu actigimda sicak su devreye girmiyor, sadece musluk minumuna alip bakiyorum sicak suyu aciyorum kombide tık yok, neden olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tulgacan kullanıcısına yanıt
    flow kit arızalı
  • Teşekkür ederim ustam bi bakacagim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb arkadaslar

    demirdokum kalisto kombi sahibiyim bacali bu kombi 2006 model elektrik gitti geldi kombiye bir daha elektrik gelmedi sartere baktim acik yani kronik ariza anakart yanmis demirdokum yetkili servisi aradim bana bir gun sonra donus yaptilar elektrik gelmiyorsa anakarti yanmistir 390 lira +40 lira servis ucreti 430 lira dediler bende sagolum disardan yaptiririm dedim ve youtube araciligiyla fatih bank isimli kombi ustasinin videolarini gordum anakartin nasil sokuldugunu ogrendim cok basit masaustu bilgisayara ram yada ekran karti takip sokmek gibi neyse ama bu usta ankarada oraya kargoyla yollasam uzun sureceginden istanbulda anakart tamiri yapan iki yer buldum biri avcilarda biri gaziosmanpasa da gittim eski kartimi verdim yenisini 80 liraya aldim ustunde dukkanin etiketi var 1 yilda garanti veriyorlar ayni yetkili servis de 1 yil garanti veriyor zaten karti getirdim taktim simdi cok sukur tikir tikir calisiyor

    sonuc olarak 350 lira cebimde kaldi bu anlattigim ustalarin hicbirini tanimiyorum bilgileri youtube ve googledan ogrenebilirsiniz bulamazsaniz mesaj atin yardimci olurum herkese hayirli gunler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    mrb
    FSD210 u değiştirdim fakat halen enerji gelmiyor neden olabilir sence?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    mrb
    FSD210 u değiştirdim fakat halen enerji gelmiyor neden olabilir sence?

    Ufak cam Sigorta var onu kontrol ettiyseniz, kondansitörlerden biri arızalı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    Girişte 10 ohm direnç arızalıydı değiştirdim ekran gelip gitti daha sonra direnç tekrar arızalandı.
  • Merhabalar, kombim ateşleme yapıyor fakat sonra sönüyor ve suyu ısıtmıyor. Ntc arızası olduğun düşünüyorum ancak yenisi alsam nasıl çıkarıp takarım bilemedim çünkü gömülü halde duruyor ve herhangi bir vida yeri yok. Üzerinde somun olanlardan değil de şu şekilde muhtemelen: (marka Falke)
     Demirdöküm kalisto kombi arızası...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: sssawasss

    Merhaba demirdokum kalisto Hkd224dg kombi sadece sicak su konumundayken atesleme yapiyor ve calisiyor. Fakat kalorier konumuna aldigimda ogrnegin derecesni 50ye getirdigimde ilk ateslemeyi yapiyor gosterge paneli hizli bir sekilde 55e cikiyor ve kombi sonuyor dahada atesleme yapmiyor yanmiyor. Petekllerin havasini aldim su seviyeside 1.5ta ariza neden kaynaklaniyor olabilir? Simdiden tesekkurler

    CEVAPLANDI

    Bu sorunun cevabı banada lazım
  • Demirdöküm kalisto kombi arızası var ara ara yapıyor açar açmaz sürekli bir fan sesi mevcut ekran sapık arıza aynen linkteki gibi
    https://www.youtube.com/watch?v=WX9Lx7tzWv8&index=25&list=PLz5tV07_F2six2b0cuCUCOPn3TsmnGB9R&t=0s

    saç kurutma ile anakarttı ısıttım düzeldi ama nem filan yok ama video altında nem vardır ısıt diyorlar bana saçma geldi ama düzeldi tekrar yapacak gibi sanki kondasatörler kurumuş olabilirmi 400 v 4,7 mf ? evet arıza tekrar ladı bende o iki kondansatörü degiştim düzeldi saç kurutma filan hikaye ve ayrıca kart üzerindeki soketleri zımparalayın temassızlık yapıyor!!!
    2 adet röleyi kesinlikle degiştirin f3aa024e



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikmikyoknik -- 21 Kasım 2018; 17:28:7 >




  • Anakart arizasiyla ilgili yonlendirme yapar misiniz? 3 kere yapildi. Hala prb var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matbilg M kullanıcısına yanıt
    yeni versiyon karekodlu tny entegreli modeli al bir daha bozulmaz fiyatı 250tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41E41

    ARKADAŞLAR MERHABA BENİMDE KALİSTO KOMBİM ARIZALANDI EKRAN GELDİ GİTTİ KARIŞUK KURUŞUK YAZILAR YAZDI SONRA HEPDEN GİTTİ BU KALİSTOLARDA KRONİK SORUNMUŞ ANA KARTI EN UFAK ŞEYDE ARIZA YAPIYORMUŞ VOLTAJ OYNAMALARINDA VS SIKINTI YAPIYORMUŞ KENDİM YAPMAYA ÇALIŞTIM PEK YAPAMADIM MECBUR SERVİSİ ÇAОIRDIM SERVİSİN YAPTIОI KARTIN BESLEME SOKETİNİ TAKTI ÇIKARTTI ARIZA KENDİLİОİNDEN GİTTİ.
    SERVİSE SORDUM BEN SİGORTASINI AÇIP KAPADIM NEDEN DÜZELMEDİ DİYE BURDAN BESLEME SOKETİNİ ÇIKARTMAM GEREKTİОİNİ SÖYLEDİ DEMEK İSTEDİОİM KOMBİYİ SÖKMESİ ÇOK KOLAY ÖN KAPAОI ALTTA İKİ VİDASI TUTUYOR O İKİ VİDAYI SÖKÜNCE KAPAОI YUKARI KALDIRINCA ÖN KAPAK ÇIKIYOR DİJİTAL EKRANIN OLDUОU YERLERDE VİDASIZ TIRNAKLI ORADAN ÇOK RAHAT KAPAK AŞA İNİP KARTLARIN OLDUĞU KISMA ULAŞILIYOR KARTIN SAĞ TARAFINDAKİ BESLEME SOKETLERİNİ ÇIKARTIN 5-10 SANİYE BEKLEYİN YENİDEN TAKIN BEYNİ BİR RESETLENSİN DÜZELME OLASILIĞI YÜKSEK SERVİSCİ ÖYLE YAPTI DÜZELDİ OLMAZSA TAMİRCİYE GÖTÜRÜRSÜNÜZ MUHTEMELEN AZDIR MASRAFI KARTIN YENİSİ 280LİRA BEN 30 LİRA SADECE EVE GELME PARASI ALDI SERVİSCİ SOKETTEN DENERSİNİZ İNŞALLAH ORDANDIRDA UĞRAŞMAZSINIZ ZATEN KARTIN RESMİNİ FORMA KOYMUŞ ARKADAŞLAR SAĞ TARAFTAKİ BESLEME SOKETLERİ VAR AÇINCA GÖRÜRSÜNÜZ
    Arkadaşım Allah senden razı olsun. Benim kombinin ekranda saçma karakterler çıkmaya başlamıştı ve su isinmiyordu. Aynen dediğin gibi sağdaki iki tane girişten kısa olanı çıkarıp geri taktım ve makina hiç birşey olamamış gibi çalışmaya başladı. Az kalsın servis aricaktim. 400-500 lira cebimde kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.