Şimdi Ara

Demiryollarından elektrik çalarak madencilik yapan adam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Uygun fiyatlı madencilik ekipmanları ve düşük elektrik ücretiyle Çin, Bitcoin madenciliği için en verimli ülkelerden biri. Buna karşılık insanlar maliyetleri daha da kısmak adına yasa dışı yollara başvurabiliyor. Xu Xinghua isimli şahıs da geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında yani kripto paraların yükselişe geçtiği dönemde demir yolu işletmesinden elektrik çalarak kripto para madenciliği yapmaya başladı. 


     

    3.2 adet Bitcoin kazdı 

    Altı ay içinde toplam değeri 20 bin doları aşan 3.2 Bitcoin kazmayı başaran Xinghua, daha sonra demir yolu işletmesinin artan elektrik tüketiminden şüphelenmesi üzerine fark edildi. Kaçak elektrik kullanmak faaliyetinden tutuklanan ve ekipmanlarına(50 ASIC cihazı ve 3 adet soğutma fanı) el konulan Xu Xinghua hakkında mahkeme kararını verdi. Kaçak elektrikle madencilik yapan Xinghua, 3.5 yıl hapis cezasına ve 14 bin 500 dolar (100.000 yuan) para cezasına çarptırıldı.


     

    Xu Xinghua'nın, demir yolu işletmesinden elektriği nasıl çaldığı belirtilmese de Xinghua'nın madencilik cihazları ve soğutma fanları için toplamda 15 bin dolar değerinde elektrik çaldığı açıklandı. Hapis ve para cezasına ek olarak bu miktar da yine Xinghua'dan tazmin edilecek. Xinghua'nın açıklamalarına göre ise yakalanmasına kadar geçen süreçte çok az miktarda elektrik kullandı ve sadece 1.500 dolar kar edebildi. 

     







  • Çinlilere bak be 15 bin dolarlık elektriğin bile sonuna kadar peşine düşmüşler kat kat fazlasıyla geri alacaklar.

    Bizde de her yıl milyonlarca liralık kaçak elektrik kullanılıyor ve devletimiz hiçbir şey yapmıyor, bu kaçak kullanımların parasını da kaçak kullanmayan vatandaştan zorla alıyor.
  • Darısı bizim kaçak elektrik kullananlara

  • Yani dünyanın herhangi biryerinden birileri, 3.2 bitcoin vererek şunları yapabildi:

    - bir çinlinin 3.5 yılını yedi
    - çin demiryollarını 15000 dolar zarara uğrattı
    - bir çin hakimini birkaç gün bu dava ile oyaladı
    - belki de, o 50 ASIC cihazını üreten şirketle bağı varsa, satıştan para bile kazandı
    - belki de, ASIClerde yapılan hesaplamalarda birilerinin (mesela çinlilerin) 8-10 haneli şifreleri kırılmaktaydı. Bunun olmadığını kullanıcı kanıtlayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Ekim 2018; 12:39:40 >
  • Çinlilere bak be 15 bin dolarlık elektriğin bile sonuna kadar peşine düşmüşler kat kat fazlasıyla geri alacaklar.

    Bizde de her yıl milyonlarca liralık kaçak elektrik kullanılıyor ve devletimiz hiçbir şey yapmıyor, bu kaçak kullanımların parasını da kaçak kullanmayan vatandaştan zorla alıyor.
  • Helal olsun adamlara.
    Bizim üniversitenin kütüphanesindeki bilgisayarlara mining programı kurulduğunu fark ettim. Bir gün sonra bir tane Kırgızı (Kazakistanlı da olabilir) bu programları ayarlarken yakaladım. Kendisini uyardım işin peşini bırakmayacağım dedim. Ben görmeden kendisi gelip programı kuruyor ayarını yapıyordu. Daha sonra ben gelip silip temizliyordum. Bu böyle bir iki hafta sürdü. En sonunda gittim idareye şikayet ettim, onlarda sağolsun bilgisayarı amacı dışında kullanılmayacak duruma getirdiler.Ondan sonra hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım.

    Özellikle kamu alanındaki bilgisayarlara dikkat etmeliyiz. Hem enerji kaybı hem de elektronik aksamlarda ömür kaybına neden olabiliyor bu mining zımbırtısı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.