Şimdi Ara

DEVLET BU ÖTV Yİ MECBUREN SIFIRLAYACAK ACELE ETMEYİN !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar;
    Bu yazımı aklınızın bir kenarına koyun ve paranızı vadeliye yatırıp çayınızı yudumlayın...

    İçinde bulunduğumuz kriz ortamı sonucu dolar 7 li seviyelerden 5.35 lere geriledi. Bunun yanında devlet ÖTV de yapmış olduğu toplamda %15+5 lik indirim sonucu otomotivlerin gönlünü yapmaya çalıştı...
    Yetti mi ? Yetmedi
    Şimdi ne olacak ?
    Faiz seviyeleri bu seviyede kaldıkça ki şimdilik kalmak zorunda çünkü paranın bir maliyeti var, bu otomobil satış problemi devam edecek.
    Kredi çekmek mümkün değil, ÖTV indirimi bile olsa araç fiyatları normal fiyatların %60-%70 üzerinde.
    Fiyatlar hala çok yüksek. Tabi biz Türk insanı dolar 3.70 iken aldığımız aracın fiyatı 100 bin TL iken şu an ki fiyat 170 bin olunca arabaya yaklaşamıyoruz bile.
    Şimdi gelelim olacaklara !
    1.Önümüzde seçim var. Hükümet seçmenin gönlünü kazanmalı !
    2.Dolar çok yüksek ben tahmin ediyorum aralık ayının ortalarında 4.50 lilere kadar düşürecekler.
    3.Otomotivcilerin elinde hala 2017 model araçlar var. Bunlara 2018 modeller de eklenince işin içinden çıkılmaz hale geldi. Devletin yaptığı indirim onlara yetmedi satamıyorlar çünkü faziler yüksek. Elinde para olan adam parasını arabadan ziyade faize yatırmış durumda.
    İşte burada devletten bir hamle gelecek !
    Devlet tahmin ediyorum Aralık ayı 3. haftasında ÖTV yi sıfırlayacak. (2008 YILINDA YAPTILAR BUNU UNUTMAYIN)
    Bu strateji devlete ne kazandıracak ?

    1.Seçmenin gönlünü kazanacak
    2.Sattıkları aracların MTV lerini hemen akabinde Ocak ayında toplayacaklar. (Bu parayı bu gidişle her halukarda alamıyorlar) Bu arada Ocak ayında ÖTV ye zam gelecek unutmayın !
    3.Vatandaşın cebindeki TL yi piyasaya sokup ekonomiyi canlandıracak. (Otomotivde çalışan işçi, yedek parçacı,kaza yapınca kaportacı,akaryakıt sektörü, sigorta şirketleri hepsi kazanacak)

    PEKİ ÖZEL SEKTÖRÜN KARI NE OLACAK

    1. Otomotivciler ile arayı sıcak tutacak, çünkü devlet bu adamlarla iş yapıyor bu adamlarda para var.
    2. Yurt dışında Türkiye de ekonomide sorun yok bak bu kadar araç satıldı denilerek reklam yapılacak.
    3. Parası yetmeyen tüketici bankalardan az-çok kredi kullanacaklar (Faiz yüksek de olsa)

    Şartlar olgunlaştı Mecburen ÖTV sıfırlanacak. Şu an hiç araba almak niyetinde olmayın... Acele eymeyin arkanıza yaslanın ve çayınızı yudumlayın. Sıfır arabanızı alana kadar yüksek faizin tadını çıkarın. Unutmayın bu 1 aylık faiz aracınızda ekstradan sunroof, daha büyük ve güzel jantlar, otomatik vites konforu vs. olarak size geri dönecek :-)
    Teorimi sizinle paylaşmak istedim....

    Haydı kalın sağlıcakla !



  • 1- Tl nin düşmesi için hiçbir sebep yok. Tr olarak bir kalkınma göstermiyoruz, Fed in faiz politikası yukarı yönlü. Dışarıdan gelen arap sermayesi ile anca günlük-haftalık hareketler olur.
    2- OTV falan sıfırlanmaz, akaryakıt en tepede iken bile 50 kurustan fazla ötv zammı yapıldı o bile geri alınmadı.

    Fakirleştiğimizi kabul edip buna göre yaşamaya devam etmek gerekiyor.
  • Güzel kurgu ama tutmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkanlık seçiminde indirmeyen yerel seçimde sıfırlamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    TL yi düşürecekler dedim dikkatinizi çektiyse, düşecek demedim... Sağdan soldan para bulup yapıyorlar bunu... TL ekonomimiz iyi olduğu için değer kazanmıyor, dışarıdan gelen (borç aldıkları) paralarla TL aldıkları için değer kazanıyor !
  • Doların düşüşü geçici ve mantıken şu anda düşmesi için bir sebeb yok bu kadar büyük cari açık verirken. Dolar yükselmeye geçtiğinde otocular mecburen yine zam yapacak, devletin OTV yi sıfırlayacağını sanmıyorum çünkü cari açığı azaltıp doları dizginlemeye çalışırken yeniden doları azdıracak bir girişim olur eğer yaparsa uzun vadede yanlış yapmış olur ve doların hızla 10tl ye geldiğine şahit oluruz. Sonra televizyonlara çıkıp operasyon çekiyorlar edebiyatı yapmasınlar.
  • Evangelist ler dünya piyasası ve siyasetine önemli ayar vermekte,, Çine vergi getiriyor, Araplari birbirine kırdırıp petrolü düşürüyor, Suriye ve İran'ı Dizayn ediyor, Amerikan ekonomisi yükseliyor,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmıyorum seçmenin gönlünü arabalara indirim yaparak almaz, Allah Kuran Muhammed derler seçmenin gönlü alınır herkes mutlu ayrılır bayilerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV yi sıfırlamazlar lakin bir miktar daha indirim yapilabilir satislarin durumuna göre tabi ki. Sıfırlama hayalini boşa kurmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere bu bir teori değil bir hipotezdir. Teori nedir diye açın bir bakın tavsiyemdir.



    Kredi almadan otomobil alacak kadar parası olan orta gelirli insanlar yok. Bu insanlar da bu faizlerle kredi almazlar diye düşünüyorum. Bu otomobilleri alacak olan olursa da onlar zaten krediye ihtiyacı olmayan insanlar olacaktır. Mantıklı bir hayal değil.



    Ayrıca bu tabloya bakıp güzel ülkem ve milletim adına çok büyük bir üzüntü içine giriyorum. Sebebine gelince. Hükümet nasıl ki şuanki durumun vehametinin farkında değil keza milletimiz de aynı şekilde farkında değil. Ötv'nin düşmesi ile veya faizin düşmesi ile sen evinin önüne teneke yığınını çektin diyelim. Cari açık, Tl'nin değeri ne olur konusunda hiç elini vicdanına koydun mu diye sorarım ben o insana. O teneke yığınını alacaksın diye ülke ekonomisi kötüye mi gitsin. Ne ülkeyi yönetenler ne de yönetilenler bunu düşünmüyor. Ülkeyi yöneten ses çıkmasın oyları alayım diye batırdıkça batırıyor. Millet ise batan gemideki yağmacılar gibi kapabildiğini kapıp kurtulmayı düşünüyor ama gemi batınca nasıl nefes alacağız bunu düşünen yok.



    Bir millet hakettiği gibi yönetilir lafı gerçekten çok haklı bir laf.



    Hep söylüyorum hala da söyleyeceğim. İyi yönetilmeyi, hukuku, adaleti, liyakati istemeliyiz. Bunlar için çaba sarfetmeliyiz. Afedersiniz evin önündeki sokakta yaşayan hayvancağız gibi ev sahibinin gözünün içine bakıp bir parça yiyecek içecek bekler gibi olursak daha bu durumdan sittin sene çıkamayız. Bu durum ile seçim zamanı evine kömür alıp oy vermenin bence ne ahlaki açıdan, ne de gerçekler açısından bir farkı yoktur. Aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandos07

    TL yi düşürecekler dedim dikkatinizi çektiyse, düşecek demedim... Sağdan soldan para bulup yapıyorlar bunu... TL ekonomimiz iyi olduğu için değer kazanmıyor, dışarıdan gelen (borç aldıkları) paralarla TL aldıkları için değer kazanıyor !
    O kudrete sahip olsalardı dolar 7 ye tırmanırken tutarlardı, taşıma su ile değirmen dönmez. Merkez bankası rezervi bile ortada. Vatandaşa dolar sattırmaya kadar gitti iş, çaresizlikten. Bu piyasa koşullarında doların düşeceğine inanmak için bir sebep bulamıyorum.
  • sanmam o kadar ileri gitmezler 3-5 bize de at derler, kolay mı üretmeden araba parası alan bir çarktan vazgeçmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 de ötv sıfırlandı mı cidden ben neden bilmiyorum ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomobil sektörünü gözden çıkaracaksa ötv yükseltilmeli. Ha yok bu ülkenin lokomotif gücü felan derlerse kademeli olarak düşürülür ve bazı araçlarda ötv sıfırlanır. Benim tezim belli.



    Ötv kısmen indirildiğinde, eğer araç satışları olursa dünya vergi elde ediliyor ve bayiler ayakta kalıyor. Hükümet bunu dene gör politikası ile 2 aylık mühlet verdi. Lakin 2009 de ötv indiriminde bayiler parayı direk cebe atmıştı. Ancak o zaman faizler daha düşük, kur çok daha düşük idi. Hükümet o zaman akıllı bir hamle ile sektöre güven verdiki yabancı yatırımcılar kaçmasın diye. Amenna.



    Ancak şimdi faiz ve kur adeta uçmuş, millet iflas etmiş, reel sektör batmış, enflasyon zıplamış, işsizlik yukarı çıkmış. Ve kısa vadeli borç çevirimleri ike uğraşmak zorunda kalmışız. Hükümet 2009 daki batilerin cukkasını önlemek için fiyat indirimleri izlenecek diyerek bayilere sopa göstermiştir. Eğer indirim yoksa şöyle böyle yaparız diyecekler.



    Yani baktılar fiyatlarda indirim yok şikayet çok 2019 un başında çeker yine ötv yi eski oranlarına sektörü hizaya getirene kadar. Satışlar çakılınca tekrar ötv indirimi olur. İndirim etkisini göstermez ise bir 15 lik daha yapıştırırlar. Bunlar hep satışlar ile alakalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe ve cari açık bu durumdayken, imkansız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.McRae

    Bütçe ve cari açık bu durumdayken, imkansız..
    Kesinlikle..
  • ÖTV sıfırlanırsa dolar yeniden artacak. Çünkü ana kasaya vergi adı altında sıcak para girmeyecek. Yine yetkili arkadaşlar yorum yalsın ama herşey zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fiyatlara araç alan ağır saftır
    100.000 lira faizde ayda 2.000 lira getiriyor
    hele ki kredi ile alan ağıır kere ağır enayidir
  • 2009 yılında sıfırlanma felan olmadı tam tersine ilk üç aylık indirimden sonra kademeli arttı bir 3 ay daha.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    bu fiyatlara araç alan ağır saftır
    100.000 lira faizde ayda 2.000 lira getiriyor
    hele ki kredi ile alan ağıır kere ağır enayidir
    Ne vakit almalı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.