Şimdi Ara

Dgs Sınav sisteminin haksızlık olması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
13.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayyy hırsız kuyumcu hırsız... sen Allah aşkına hikayeleştirerek örnek verme. Okurken gına geldi. İki dakika dayanılmayan tipler var la aynı öylesin belli. Üniversite bitirmiş+ yüksek dediğimiz bir üniversiteyi ve bölümü bitirmişsin ama hala laftan anlamıyorsun. Banlısın ama gelirsen bir de benim yorumum bulunsun diye yazmak istedim çünkü okurken o kadar sıktın ki.



    Birincisi anlamadığın adaletsizlik taaa temelden başlıyor. İlk sorum acaba o çoook değerli fen/anadolu lisende okurken

    hocalarına "hocam biz bu ileri denebilecek limiti türevi integrali görüyoruz ama meslek veya düz lisedeki insanlar da bunu görüyor mu ? Lise bitince hepimiz eşit bilgiyi almış olarak mı üniversite sınavına gireceğiz? " bunu sor sonra burada dgs üzerinden hak ara. Devlet önce bazı özellerden diploma/ obp satmaya izin vermesin sonra sen dgsyi tartış. Booş laf seninki. Dgs eksik eğitim almış insanlara bir fırsat. Buna kimse engel olamaz.

    Önce 81 ilde bütün ilçelerde aynı matematiği aynı fiziği vs versinler sonra herkese tek bir sınav hakkı verirler. Kimse eşit şartta değilken tek bir yol olması asıl adaletsizliktir.



    Okul birinciliği kontenjanı var mesela. Yksyle giremeyen biri sırf okulunda birincilik aldı diye o büyük hukuklara girebiliyor mesela. Bunu da tartışsana. Belki de berbat bir okulda birinci oldu? Belkide babası parayı bastı aldı okul birinciliğini sırf bu kontenjana odaklandılar belki de ? Ona da de " bana ne kardeşim birinci olduğun gibi okulunda yksde de olsaydın tam sıralamayla girseydin " diye.

    Düze gidin düze gidin diyorsun ama o düz liselerin çoğu mesleği aratıyor. Önce neden eşit eğitim alamıyoruz de sonra dgsye girenleri kıskan.

    Parası olana öncelik veren bir devletimiz var önce bunları görsek keşke.



    Dgs bir piyango gibi. Öyle kolay sanma. Yks genele vurunca daha kolay daha ulaşılır. Çünkü istediğin bölüm gelmese bin tane yazacak başka bölüm var veya boğaziçi odtü itü olmasa orta halli yerler var. Kendini geliştiren her yerde geliştirir. Ama dgs öyle değil yaparsan yaptın yapamazsan yok. Bu mantık çok kolay değil. Örnek vermek gerekse çok şey var. Senin saçma kuyumcu hırsız örneğinden daha mantıklı şeyler var.



    Hayatta herkesin bir şansı olmalı duruma göre. Ki buradaki konu eğitim. Burada" olmadı fen lisesi hadi git aç gez hayal kurma üniversitenin önünden geçme" gibi bir mantık olamaz. Kendi çabasıyla tıp kazanan çoban vardı mesela hadi ona de " çobansın sen çoban kal tıp senin neyine de baştan yapsaydın de"

    Diyemezsin hakkin yok çünkü. Herkes istediği yaşta istediği şey için çabalar olursa olur olmazsa olmaz.



    Sana yazacak çok şey var ama... sen ytü yü bitirebildiysen herkes her şeyi yapar yapmak isteyebilir. Şikayetini dile getireceğin platform burası değil. Yksyi ösym yaparken dgs merdiven altında yapılmıyor. Onu da yapan ösym. Tytdeki sorular zor dgs kolay değil. İkisinde de aynı. Dgs hatta daha dezavantajlı. Ya var ya yok. Ama bak boun olmasa da ytü yü bitirmişsin. Dgsde girebileceğin toplam kontenjan yksde bir üniversitenin kontenjanı kadar neredeyse.



    Haksızlık usulsüzlük ahlâksızlık yok. Onu yapan başkaları da neyse buraya girersek çıkılmaz.

    Hamsa herkese hak. Elinden tutan yok. İstediğin yerden gir istediğini yere. Yks ön kapıysa dgs arka kapı hatta baca. O yüzden bacadan girmek daha zor. Hiç kimseye haksızlıkla kazandınız deme. Temel liseleri kaldırsınlar obp leri parayla satmasınlar bizde obp yüzünden dgs yoluna kaçmayalım. Bu daha haklı isyan bence seninkine göre. Sen şikayeti seviyorsun otur dgs yi yös ü çift anadalı merkezi veya diğer yatay geçişi vs vs ne kadar üniversiteye giriş yönetimi varsa hepsini eleştir tartış kendi içinde yabancılar diyor mudur acaba bu yabancı ülkeden gelenlerle biz aynı eğitimi mi aldık neden burada çok maaş veriyoruz onlara diye ? Pek sanmam. Her yerde eşitlik sağlansın diye çırpınalım ama senin gibiler gelsin üstüne daha eşitliğe karşı olsunlar. Senin gördüğün dersi ben göremediysem( belki benim hatamla veyadeğil farketmez) seninle de aynı sınavda yarışmak istememek en doğal hakkım.



    Ben daha sabaha kadar yazarım. Sen bunu okuyamasan da senin gibi düşünen biri bile görse yeter.



    Hak aranacak yer ne burası ne de konu bu değil. Üzerimize yapılan o kadar haksızlık var ki. Bırakında bir tanesi eksik olsun ve bir kişi bile olsa istediği eğitimi alsın. Ki ayrıca eğitim üniversite verilmiyor kişi kendisi alabiliyor. Siz sadece diploma almışsınız gibi. Şikayeti bırakın ve önünüze bakın. Hala açıkta kalmış mezun gibi davranıyorsunuz. Yüksek lisans yapın orada dgsyle giriş yok sevinin iş bulun tecrübe kazanın. Şikayetle bir yere varılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hukukhukukhukuk kullanıcısına yanıt
    Biri bu DGS'yi çok hafife alan arkadaşı 2018 DGS sınavına soksun, gelmiş geçmiş en zor DGS sınavı oldu matematiği eski YGS, ÖSS veya son ALESlerin hepsinden zor ve değişik tarza geldi. Bu DGS'ye girse şu anda mezunu olduğu YTÜ'yü bile kazanamazdı eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PacTyson

    Biri bu DGS'yi çok hafife alan arkadaşı 2018 DGS sınavına soksun, gelmiş geçmiş en zor DGS sınavı oldu matematiği eski YGS, ÖSS veya son ALESlerin hepsinden zor ve değişik tarza geldi. Bu DGS'ye girse şu anda mezunu olduğu YTÜ'yü bile kazanamazdı eminim.
    Ben girmedim ama aynen öyleymiş baya zormuş. Bu arkadaş gibiler dışarıdan kolayca atıyor. Dgsye girmeden konuşmak kolay. Dgsde ösym nin bir sınavı sonuçta öyle bedavadan kimseyi itü ye ytü ye boğaziçine girdirmez. Yks den bir farkı yok bence. Şu dgsye atıp tutanlar bir sussa artık. Bu gereksizler yüzünden sınav kalkacak diye korkuyorum artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Ya hadi yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz. Ya sizin Öss neyse ona girme hakkınız yok mu? Girsenize ona göreyim sizi. Utanma da yok sizde. Matematikte sadece MAT 1 soruluyor ya sınavınızda bir de sınav zor diye ağlıyorsunuz. Gir bakayım Öss'ye Mat 2'de baba konular karşılasın seni. Türev İntegral Trigonometri bilmeden Boğaziçine gitme fırsatı veriyorlar hala ağlıyorsunuz sınav zordu diye. Diyorum ya kendinize çok mu güveniyorsunuz. Buyrun girin. Öss'ye. Benim Dgs'ye girme hakkım yok 4 yıllık mezunuyum ama sizin Öss'ye girme hakkınız var. Hadi madem siz bu kadar zekisiniz madem siz bu kadar çalışkansınız madem Dgs hepsinden zor hadi bir girin de görelim. Geçtim Boğaziçi kazanmanızı burada bık bık ötenlerden bir kişinin 50 bine girebileceğini sanmıyorum.

    Bunlar sizin bizim Öss zamanında çerez sorular dediğimiz 30 sorudan en az 26-27 net yaptığımız konularınız

    Dgs Sınav sisteminin haksızlık olması


    Bunlar da sizin asla anlayamayacağınız konuları içeren Ygs konuları

    Dgs Sınav sisteminin haksızlık olması


    Dgs 2018 sınavı zormuş. Neyi zormuş bu sene sayılar yerine havuz problemini mi fazla sormuşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 27 Temmuz 2018; 5:9:13 >




  • Ahahaha son cümlen için yazıyorum madem kolay çıkar çöz bakalım +55 yapabiliyomusun mattan. YGS deki gibi bir soruya bir dakika ver bırak 55 i 50 yi görecenmi bakalımytü lü über zeka arkadaş.
  • Ya çözerim tabi ne sanıyorsunuz gerçekten size zor sorular mı soruyorlar? Ah kıyamam size çok zor havuz problemi sordular . Ulan biz bu bölüme gelirken türev integral trigonometri çözdük Bak bu saydığım 3 konu var ya sizin tüm sınava girdiğiniz konuları toplasan bu kadar ağır değildir. Gidin matematik nedir çalışmak nedir bilmeyen yaşlı amcalarınızı kandırın.

    Bu arada yine işinize geleni görün. Yine yazıyorum Madem Öss'den bile zor eee kontenjanı da az siz saf mısınız? Neden Öss'ye girmiyorsunuz Dgs'ye
    giriyorsunuz. Ya safsınız ya da yalan söylüyorsunuz. Üçüncü seçenek yok.



    Şu soruların zorluğuna bakar mısınz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 27 Temmuz 2018; 9:47:16 >




  • 2018 çıkmış sorularına baksana delikanlı, senin ÖSS'ye girdiğin seneki mat1 soruları çok daha bebek işiydi sen bu sene DGS'ye girmiş olsan eminim YTÜ bile kazanamazdın. Dışarıdan konuşmak kolay tabii sınavdan çıktıktan sonra videolardan bakıp ya bunlar çok kolay demek kolay. Sınav anında 30 neti geçemezdin bence. Hele artık ÖSYM tarz değiştirdi bildiğin çarpanlara ayırma, rasyonel sayılar falan yok öyle vakit alıcı şekilli hikayeli oluyor ki sorular onları işleme dökmen gerekiyor yani şu senin mat2 dediğin kısım bana zaten çok daha ezbere dayalı geliyor zaten.



    Ben ALES, KPSS, YGS, ÖSS hepsinin çıkmış mat1 sorularını çözdüm, bu seneki DGS hepsinden daha değişikti inan.



    Bide hele bu sene iki testten de 0.5 ham puan yapma zorunluluğu geldi. Yani sen hem Türkçeye bakayım biraz ordan yapayım derken oradan da matematiğe geçtiğinde 60 soruyu yetiştirmeye boşlarına dönmeye vaktin bile yetmeyebiliyor, çok çok sağlam çalışmak lazım artık. DGS neden böyle zorlaştı biliyor musun? Adalet okuyup hukuka geçmek isteyen matematik öğretmenleri yüzünden böyle oldu en çok, ama genel olarak ÖSYMnin tarz değiştireceği belliydi.



    Ayrıca bu kadar hafife alınacak olaysa, yaz baba 2 yıllık bir açıköğretim ve gir DGS'ye, zor bir şey değil bunu yapmak bir dene kendini bakayım İTÜ'ye Boğaziçine girebiliyor musun birader allah için dene beni de göt et. 380.000 kişi içinde ilk 100'e girmen lazım ama. Sonuçta 2-3-5 kontenjan açılıyor.



    Ben senin gibi boş adam değilmişim demek ki sen ergenken bu boş ezberci sınav sistemini kasarken ben paso yazılım kasıyordum bok gibi para kazanıyordum. Kaldı ki senin o gözünde aşırı büyüttüğün üniler dünya çapında bir şey bile değil. Senin zihniyetinde insanlar Amerikada da hakim olsaydı Bill Gates gibi Steve jobs gibi diplomasız ama binlerce mühendisi yönetecek başarılı adamların ipleri baştan çekilirdi.



    Ama ben ne yapacağım, senin gibilere inat sıfırdan olan sınava girmeyeceğim, türevde integralde fizikte master da yapsam girmeyecem kardeş sadece DGS ile kazanıp senin bitiremediğin yeri bitirip sana diplomamı göstereceğim, sen de kuduracaksın kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Ya çözerim tabi ne sanıyorsunuz gerçekten size zor sorular mı soruyorlar? Ah kıyamam size çok zor havuz problemi sordular . Ulan biz bu bölüme gelirken türev integral trigonometri çözdük Bak bu saydığım 3 konu var ya sizin tüm sınava girdiğiniz konuları toplasan bu kadar ağır değildir. Gidin matematik nedir çalışmak nedir bilmeyen yaşlı amcalarınızı kandırın.

    Bu arada yine işinize geleni görün. Yine yazıyorum Madem Öss'den bile zor eee kontenjanı da az siz saf mısınız? Neden Öss'ye girmiyorsunuz Dgs'ye
    giriyorsunuz. Ya safsınız ya da yalan söylüyorsunuz. Üçüncü seçenek yok.



    Şu soruların zorluğuna bakar mısınz
    Tamam kardeşim haklısın sen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lan gerizekalimisin ben oss den zormu dedim. Sadece 2018 sorularini bile gormemissin atip tutuyosun. Cozerim tabi diyosun cikar coz len hadi 60 dakikada yap +55 sonra ne dersen de. Ha bu arada 2017 dede 2018 dede universite sinavlarina katiliyorum yani bahsettigin konardan bihaber degilim. Onun daha zor oldugunuda biliyorum ama o daha zor diye dgs ye kolay demekde anca bi halt bilmeyen birinin diyecegi bir seydir. Isime daha gelen yontemlerle iyi universitelere gitmek istiyorum bu avantaji neden kullanmiyim. Sana bi tavsiyem zirlamak yerine sana uygun bi onlisans programina yazilman ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2018 sınavına girmiş olan 2009 öss sıralaması 1. bölüm için 6 bin 2. bölüm için 16 bin olan bir mühendisim. Sorular gerçekten uğraştırıcıydı ancak alaesten zor kpssden zor falan kısmına katılmıyorum.

    Adalet mezunu hukuk isteyen bir kişiyim 60 Türkçe sorusunun tamamını doğru yaptım, Matematikten 47 soru işaretleyebildim zaman yetmedi çünkü son 13 sorum boş kaldı. Orada da emin olmadığım 2 soru var ve 41-43 netim var.

    Eğer sayısala önce başlamış olsam rahat bir şekilde 53-54 net bırakabilirdim.

    Bu durumda DGS ile Boğaziçinde her mühendisliği kazanabiliyorum.

    Kendi dönemi ile yarışmış ve 16 bininci olmuş Boğaziçini hayalinde göremeyecek biriyken hiç ders çalışmadan aradan geçen 9 sene sonra DGS ile rahatlıkla Boğaziçine girebiliyorsam bu bariz bir adaletsizliktir bana göre. Keza Ankara Hukukta kazanamazdım ama bir aksilik olmazsa kazanacağım DGS ile.

    Yaşım biraz ilerledi ve eğer çocuğum parlak bir öğrenci olmaz bu sistem devam ederse kesinlikle anadoluda bir mühendislik, eczacılık vs yerine 2 yıllık bir bölüm okuturum ve DGS den rahatlıkla Boğaziçi, İtü vs. kazanmasını sağlarım.

    Bu sistem söylediğim sebepten bariz bir şekilde adaletsizliktir.




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Şükür dediğimi anlayabilecek ve ahlaki olgunluğa sahip biri geldi. Siz ikisine de girmişsiniz ikisini de görmüşsünüz ve adaletsizlik diyorsunuz. Bunu anlatamıyorum. Sırf bu açıktan faydalanıyorlar diye nasıl hakaretler ediyorlar.
  • Haci cevap versene bana. Tamam olayin mantigini kavramissin herkese ayni ezber cevap. Coz netini yaz yoksa bikbikbik otme. Lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ne saçma adamsın şimdi ben çözsem 60'da 60 yapsam inanacaksın sanki. Ben Öss'de 25 bine girmişim. Üniversitede çift katlı integral çözmüş. Senin daha adını bilmediğin teoremleri öğrenmişim. Kimseye ispat edecek bir şeyim yok. Bak hem Dgs'ye hem de Öss'ye girmiş biri ne yazmış yukarıda gördün mü? Dgs adaletsizliktir diyor. Görmezsin ama onu çünkü işine gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 27 Temmuz 2018; 19:50:58 >
  • abisi dgs ye girmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bu sınavla kazanmak kolay. bu sene sınavın zor olmasının bir ehemmiyeti yok geçen yıl +50 matematik yapan boğaziçi makineye gidiyorsa bu sene +45 yapan gider. önemli olan sınavda ki rakiplerdir. ben lys ye girdiğimde robert kolejinden tut bütün illerde ki fen lisesinde okuyan adamlara karşı mücadele ettim sonuç ege elektrik elektronik oldu. bugün dgs ye 1 hafta çalışıp girsem boğaziçi elektrik garanti olur.

    sistem bu sınavı hayattan darbe yemiş ama umut vadeden önlisans öğrencileri ve mezunları için yapıyor. iyidir kötüdür birşey diyemem ben bölümde dgs ile gelen 3 arkadaş tanıdım 3üde temel derslerden ff alıp kaldı. bu sınav sadece belli bir grubun başarılı öğrencilerini fakülteye yerleştiriyor ve yerleşenleri mezun etme gibi bir durum yok hakeden mezun olacak. çoğu mezun olamıyor zaten yani kavga gürültü sebebi değil. itiraz edecekseniz aöf adaletten hukuğa geçen tiplere edin içlerinde doktor mühendis öğretmenler var.




  • 2017 de ygs1 ve mf4 36k kusur idi. Senin senene kiyas edince daha iyi bir siralama muhtemelen. Kendini akilli zannediyosun ama tek akilli zen degilsin hocam. Ben kalkip ekstra 1-2 yil siki calisip itu ye vs. gidecegime bir yandan onlisans okuyup bir yandan dil ogrenmeye calisip iki yilimi zehir etmeden buralara gitmek istemisim. Devletin kurumuda buna musade etmis. Sansimi denemek istiyorum. Bu bilincte bir insanim. Sunada katilirim bir yere girmenin tek yolu olmali. Ama adamlar gecmisi vs. hesaba katarak bunu munasip gormusler burda tabiri caizse otmek sana dusmez. Benim sana karsi ciktigim nokta kendini bi halt zannediyosun yok turevmis integralmis ben bilmiyomuyum bunlari sanki :) Bilmesem dahi unide ogrenince ogrenmis olmayacakmiyim. Neyde anlasamadik ben 2018 dgs zor bir sinavdir diyorum sen degildir diyosun. Ki oss den daha basit bi sistem oldugunu kabul ederek demisim bunu. Hala bikbikbik kolayda cartta curtta. Lan cikar coz sadece sayisali surenle birlikte yaz inanacam sana ama cikar coz yav su 2018 i. Kolay kolay diyip otmeyi birak. Deki arkadaslar tamam 2018 gercekten ciddi zor ugrastirici bi sinav ama tyt ve ayt (yeni uni sinavinin adi) birlikte bundan cok daha zor bir sinav. Gerek hazirlanma sureci gerek rakiplerin kalifiye olmasi adina. Tamammi kocum ytu den memnun kalmadiysan tavsiyemi tekrarliyorum adaletsiz diye zirlamak yerine kendine uygun bi onlisans programina kaydini yaptir. Devlet seni haric tutmadi ya bu sistemden. Argolar icin ozur dilerim ama laf anlamadigin icin kullandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bak ufaklık sen daha şortla dolaşırken ben bu sınavlara giriyordum birincisi o üslubunu topla. İnatla sabrediyorum ama sabır da bir yere kadar.

    Hala mevzuyu sen de gir Boğaziçine git diyorsun. Bu anlama kıtlığıyla zaten benim dediklerimi anlamanı beklemiyorum. Ben diyorum ki ortada bir yanlış var. Sen diyorsun yanlışı uyarma sen de kendin yanlışı yap. Ulan benim derdim o değil. Ben sistemi konuşuyorum siz inatla kişiselleştiriyorsunuz. Bir tane sistemin haklı olduğunu hakaret etmeden düzgün Türkçe kullanarak anlatan görmedim. Hepiniz tornadan çıkmış gibi aynı şeyler. Ağla zırla git sen de yap. Sistem konuşuyorum ama kafanız basmıyor.

    Buna laf söylemek sana düşmez demişsin tam da bana düşer. Çünkü emeği veren benim hakkı çalınan benim. Şimdi siz çok çalıştınız ya kendinize göre sınav da zormuş. Şimdi Dgs'ye girip başarılı olanlar yerleştirildikten sonra bir kural çıksa Dgs'de başarısız olanlara sizi istediğiniz bölüme yerleştiricez deseler emin ol ilk önce sen karşı çıkacaksın. Ya bunlar yattı biz çalıştık emek verdik ben istediğim yere gidemedim bunlar gitti diyeceksin.

    Bir Üniversiteye girmenin tek yolu olur nokta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 27 Temmuz 2018; 23:45:11 >




  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Tamam da ön lisans okuyanın ne başarısı var da umut vadediyor? Hayattan darbe yemiş diyorsun da Öss ile yerleşenler bolluk içinde mi yaşadı? Belki adam kıt imkanlarla çalıştı Uludağ Makine Müh kazandı. Belki imkanları olan bir çocuk da çalışmadı 2 yıllığa gitti. Şimdi hangi mantık 2 yıllık okuyana sen ömrün boyunca yattın ama size ikinci şans vereceğiz Ve imkansızlıklar içinde okuyan çocuğun önüne geçmek için kolay bir yoldan gitmene izin veriyoruz der?

    Sonra yerleştiriyor ama zaten yapamazlar zaten konusu. Yapamayacaksa devlet neden onlara imkan sağlıyor. Sonuçta orada kalifiye bir kişilik yer boşa harcanıyor. Mezun olacaksa da Dgs ile kazananlar oluyorsa Uludağ'ı kazanan çok hayli hayli olurdu. Ben bu konularda katıyım Kaç senedir uygulanıyor bilmiyorum ama Dgs ile yerleşen bir kişi bile mezun oluyorsa bu Öss ile girenlere haksızlıktır. Aöf Özel okul bunlar da yanlış. Onların yanlış olması Dgs'yi haklı kılmıyor. Bir kontenjan varsa oraya yerleştirmenin tek yolu olmalı aksi halde Öss ile girenlerin hakkı yeniyor.




  • herşey akademik başarı değildir önlisans okuyanlarında kendi aralarında işe hevesli dürüst çalışkan olanları için bir şans tanınmış oluyor. bugün eğitim sistemimiz çok doğru değil zaten matematik konusunda iyi olan biri her fakülteye girebiliyor. eğer uludağ makineye giden de gittiği fakültede çok çalışır derece yaparsa odtuye yatay geçişle gelebilir. ege elektriğe vakıflardan gelen arkadaşlar oluyor adam öss de başarılı olamamış parayla 1 yıl okumuş ama derece yapmış bizim fakülteye geliyor ne var bunda. ha dikey geçiş ha yatay geçiş insanlara şans tanımanın neresi kötü. bugün dgs kalksa dgs kontejyanları öss ye verilmez emin ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuriboyka

    herşey akademik başarı değildir önlisans okuyanlarında kendi aralarında işe hevesli dürüst çalışkan olanları için bir şans tanınmış oluyor. bugün eğitim sistemimiz çok doğru değil zaten matematik konusunda iyi olan biri her fakülteye girebiliyor. eğer uludağ makineye giden de gittiği fakültede çok çalışır derece yaparsa odtuye yatay geçişle gelebilir. ege elektriğe vakıflardan gelen arkadaşlar oluyor adam öss de başarılı olamamış parayla 1 yıl okumuş ama derece yapmış bizim fakülteye geliyor ne var bunda. ha dikey geçiş ha yatay geçiş insanlara şans tanımanın neresi kötü. bugün dgs kalksa dgs kontejyanları öss ye verilmez emin ol.
    Bu largo gibi tiplerin idrak edebileceği bir şey değil, istiyor ki herkes en baştan farklı şartlarda olduğu halde başarılı olsun ya da başarısız ise hayat boyu başarısız kalsın telafi fırsatı verilmesin. Halbuki bir şeyi başarmanın yüzlerce farklı yolu var. Adam açıköğretime bile karşı olduğunu söylüyor baksana, yahu tüm dünya uzaktan eğitime geçiyor yavaş yavaş gelecekte birçok bölüm için örgün eğitim bile kalmayacak belki, adam sanki 70'li 80'li yıllarda yaşıyor. Bir şekilde çalışana çabalayana her zaman açık kapılar vardır, bunu bilirim bunu söylerim.



    Hindistan'ın ufacık köylerinde kurulmuş yazılım kursları gördüm yazılımcı yetiştirip dünyaya yazılım satıyorlar o adamlar, eğitimin yeri vakti şartı vs. olmaz... Her şey Türkiye'deki dandik sınav sisteminden ibaret değil.



    Bu arkadaşa göre sanki tüm dünyada bir tek ÖSS yapabilenler bir yere gelmeyi hak ediyor. Karşı olmadığı tek şey o. Siz anlayamazsınız diye attığı tablodaki konuların da hepsini zaten zamanında gördüm geçtim, geçtik de ne oldu kaç tanesi kaldı günlük hayatımda. Kaç tanesi bana gerçekten yarar sağladı somut olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala meslek liseliler mat 2 bilmiyor fen bilmiyor diye konuşanlar var.Yav o adam zaten lisans okumamalı temeli olmadığı için hala anlamıyorsunuz bu adamlar okumamalı lisans.Adam ara eleman olmak için eğitim almış onun üzerine dersler görmüş pratik dersler almış diğer adam teorik dersler almış.Düz liseler için puan şartı mı aranıyor adam lisans okumak isteseydi giderdi düz liseye zaten 2 sene ön lisansta bir iki ders görüyor ben mühendis olacağım diye tutturuyor şimdi mi aklın başına geldi. Bölümü 1 2 puanla kaçıran adamın hakkını kim ödeyecek peki.Adam 50k 60k olmuş girememiş bölüme 350k olamayacak adam 2 yıl dandik bir ön lisans okuyup 3 tane oran orantı problemi çözdü diye onun yerini dolduruyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.