Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.142
Cevap
102
Favori
1.421.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar gördüğüm kadarıyla Fiat uno sahiplerinin bir grubu yok burada. ben kurmak istiyorum.

    gelin uno ile ilgili paylaşımlarımızı buradan yapalım.

    hayırlı olsun.
    Grubu tam 7 sene once acmistim
    Unomu sattim. 3. Arabam aveoya biniyorum. Ama unomu ozluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 12 Nisan 2014; 22:05:21 >



  • Albert Wesker. Yüzbaşı
    Ağabeyim selamlar, ben 21 yaşında bir öğrenci kardeşinim. Araba almak istiyorum, aklımda da Uno modeli var. Yazılarını okudum ve bilgi alabileceğim bir babam veya bir usta tanıdığım olmadığı için rahatsız ediyorum sizi. Bütçe olarak maksimum 15 bin TL'ye çıkabileceğim, dişimden tırnağımdan ayırdığım biriktirdiğim bir para, hal böyle olunca da beni sanayiye götürse bile, her ustanın anlayabileceği ve parça fiyatlarının çok uygun olması gereken bir araç almam lazım. Önerebileceğiniz ipuçları var mıdır acaba ? Son olarak ilan göndersem veya motorunun fotoğrafını göndersem beğendiğim araçların sizin için uygun olur mu ? Bu ay kesinlikle alacağım, tavsiyelerinize açığım. Adresim Ankara, iyi günler dilerim.


    yazar4002 Teğmen
    Merhaba!
    Paylaşım amaçlı bu konuda aktif olduğum için, soru ve cevapların kullanıcılara faydalı olması açısından, özelden soruları cevaplandırmıyorum.
    Ancak, birkaç tüyo vermek isterim!
    Öncelikle araç almanın maddi külfeti, sadece aracın satın alma bedeliyle olmuyor maalesef, bu nedenle iyi düşünmenizi tavsiye ederim! bundan 30 yıl önce ilk aracımı aldığım zamanlarda, bu kadar çok araç yoktu ülkemizde, ayrıca bu kadar çeşitli marka model seçenekte yoktu! Babalarımızın dilinde şöyle bir tabir vardı; "aileye alınan bir otomobil yeni bir boğaz demektir", yani aileye katılan bir yeni birey gibidir! nasıl ki bir bebeğin sürekli bez-mama masrafı varsa, nasılki bir öğrenci aile bireyinin okul aidatı-kırtasiye masrafı-günlük okul harçlğı-yıllık çanta defter-kitap-önlük gibi masrafları varsa, evin asker aile bireyinin asker harçlığı-evin gelin giden kızının veya evin erkek evladının düğün masrafları gibi, evin tüm aile fertlerinin gıda-giyim-ortak ev eşyası gibi masraflar kadar bir aile ferdiymiş gibi masraflıdır araç sahibi olmak!
    İnanasınız gelmiyor olabilir, abartıyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim ancak, yılların deneyimine sordunuz mademki karşılaşacaklarınızı bilin!
    günlük yakıt masrafından tutun, yıllık vergi, sigorta, vize masrafları en normal olanlarıdır.
    Birde arada sırada trafik cezası yerseniz vede bunu zamanında ödeyemeyince yükselen cezalar'da çook can yakar! hele birde kaza yaparsanız vay halinize! haklı da olsanız, aracınızın tamiri sırasında kullanamadığınıza mı yanın, aracınızın içinize sinmeyen şekilde orjinalliğinin bozulmasıyla tamirden çıktığına mı yanın, gelecek yılki sigortanızın kazadan dolayı yüksek çıkmasına mı yanın! hele birde suç sizde veya sigorta-vizeniz yok ise, "tam yaptıracaktım birde bu çıktı" feryatlarıyla, "yandım ben" nidaları birbirine karışır.
    Daha aracın yürüdükçe eskiyen normal parçalarına ve işçilik masraflarına, ustaların işgüzarlıklarından dolayı boşuna çıkan tamir masraflarına, aracın eski olmasından dolayı zırt-pırt masraf çıkarıp sizin sanayi ahbabı olmanıza gelmedik, yoksa geldik mi?
    Anlatmak istediğim, dişinizden tırnağınızdan arttırdığınıza bakmaz bu araba denen şey! ne kadar iy bir araç alırsanız o kadar çok masraf demektir! nasılki derseniz! alacağınız araç, bütçeniz dahilinde iyi bir japon veya avrupa ise yandınız, parçaları çoook pahalıdır-yada bulunmaz, yerli araç alırsanız parçaları ucuzdur-boldur ancak yerli araçların konforu aynı segmentteki japon-avrupa tabir ettiğimiz diğer modellere göre konforsuzdur, ayrıca yine bu araçlara göre yerli araçlar, dayanıksızdır! çok çabuk alttakım eskitir-motor parçası eskitir vs-vs.
    Bana göndereceğiniz ilan-foto yardımcı olmaya çalışırım, ancak gözümden kaçanlar sizi yakarsa, sorumlu olmak istemem.
    Sizi bir genç olduğunuz için, anlayışla karşılıyorum, amacınıza ulaşmanızı diliyorum!
    Mesajları özelden almayacağımı yineleyerek bu mesajı da konu'ya taşımak istiyorum ki, sizin gibi kullanıcılar faydalansın!

    Hoşçakalın! UnoCAN'sız kalmayın!
  • Unoların sahipleri araçlarınızın eksi ve artıları neler.
  • Bencede iyi olmuş ellerine sağlık.
  • Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Haksin

    Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?

    kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır
    yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin
    ancak o zaman soğuk üfler
    ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda...
    fazla bir ücret tutumaz
    en fazla 4-5 ytl tutar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 13 Nisan 2007; 17:06:54 >
  • sorunlarını öğreniyorum yeni olduğum için.

    bir de aracı çalıştırma güçlüğü çekiyorum. acaba bir arıza mı vardır yoksa normal mi.

    bu havada çalısmazsa kısın nası çalsak merak ediyorum
  • önümüzdeki hafta 97 uno sx 1.4 ie alıyorum
    araba 28.000 de bayandan garajda tutmuş, tertemiz..
    7.8000 çokmu sizce...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baskutuk

    önümüzdeki hafta 97 uno sx 1.4 ie alıyorum
    araba 28.000 de bayandan garajda tutmuş, tertemiz..
    7.8000 çokmu sizce...



    sx enjeksiyonlu. benim 70s e göre daha konforlu.

    hidrolik var.

    otomatik camlar filan.

    biraz daha iyi bir araba. ama fiyat bence yüksek.

    5.500 a 70s aldım 1996

    anlayan arkadaslar yormlarını yaparlar
  • Arabanın temizliğine göre bence fazla sayılmaz.
  • quote:

    kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır
    yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin
    ancak o zaman soğuk üfler
    ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda...
    fazla bir ücret tutumaz
    en fazla 4-5 ytl tutar...


    Yardımın için sağol dediğin olayı baktırıcam.Ama yine de şöyle bir durum var.Bu seneye kadar sıcak-soğuk ayırıcı düğmeden yapıyordum bu işi.Bu arıza yeni kaynaklandı.
  • Ahhh ,ah.
    94 model bi uno alcaktık. 60s. İtalyan 1.1 . motor yürüyen iyidi ama . ama araba bol darbeliydi. önden arkadan yandan...... Çok istemiştim o arabayı.Ama olmadı işte.
    Şimdi Lada Samaram var...
  • arabanın kalkısındaki problem cıkınca mahalleden biri gördü geldi. motoru açtı.

    bir conta hava alıyomus. o yüzden zor kalkıyomus. nedir bu conta bilen var mı.
  • quote:

    arabanın kalkısındaki problem cıkınca mahalleden biri gördü geldi. motoru açtı.

    bir conta hava alıyomus. o yüzden zor kalkıyomus. nedir bu conta bilen var mı.


    Conta dedikleri karbüratör alt takozu olabilir.Uno'larda genel sorunlardan biridir.Karbüratörün altında yaklaşık 1 cm. kalınlığında bir parça.Motor soğukken aracın devamlı stop etmesine neden olur.Testini şöyle yapabilirsin ; Araç çalışırken hava filtresini hafif kuvvetli bir şekilde yukarı doğru çek.Eğer hava alıyorsa araç stop eder yada silkeler.
  • haksin kardes senin kalorıfer sorunun bendede vardı,dıger arkadasın dedıgı gb degıl ...o ıcerdekı dugmeyle uzun sure oynanmadıgında genlesıp kutusunun ıcınde sıkısıyor ...yapman gereken torpıdonun altına egılıp teybın arkasında altta dıkdortgen kutu gb havalandırma cıkısını öpen kapağı sıkıstıgı yerden cıkarmak,gerekirse çevresi süngerle kaplıdır süngeride yolabilirsin,(içerdeki kumanda düğmesiylede aynı anda oynarsan kolay şekilde sıkıştığı yerden kurtulur) bence bunun ıcın tamırcıye gıtmenede gerek yok
    bir dene sonucu hep beraber görelim .saygılar. . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şafi -- 19 Nisan 2007; 2:09:39 >
  • dün sienaya bindim. uno sienadan filan çok atik bi araba. sienaya basıyosun basıyosun gitmiyo. uno ise fırlıyo.
  • Arkadaşlarmerhabalar,

    96 model karbüratörlü UNO S kullanıyorum.(Benzinli)

    Aydın-Ankara arası (600 km) 11o ytl lilk benzinle geldim ki..183 ooo tl ye denk geliyor.Fakat şehiriçinde 30 ytl lik benzinle 100 km yapabiliyorum ki bu da 300 ooo tl ye denk geliyor.Geçen gün benzinlikte yağ kontrolü yapılırken aracın yağının değişmesi gerektiği anlaşıldı.Akü de bi ustanın dediğine göre ölü sayılırmış.(Ona da 100 ytl istedi ya:)).Sorum şu sadece yağı değiştirmem benzin performansını ne kadar etkiler.Ve aküyü de deiştirirsem maksimum kac liraya düşebilirim.(Yazın 1o ytlilik benzinle şehiriçinde 55 km yaptığımı hatırlıorum)

    yardımlarınız için şimdiden eyvallah
  • Kulübünüz hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar
  • arkadaşlar merhaba bir uno kullanıcısı olarak kulubümüz hayırlı olsun.bu arada yag değişiminin yakıt tüketimine bi katkısı olacagını sanmıyorum.yag değişimi motor ömrüne katkısı olur bence.akü içinse marka marka fiyatı değişir araştırma yaparsan bi kaç satıcıdan aşagı yukarı fiyat bellidir.
  • Arkadaşlar herkese merhaba ben muş ilinde öğretmenim uno 60 s aracım var aracımdan çok memnunum yalnız geçenlerde bir problem yaşadım çok yağ yakmaya başladı bende götürdüm sanayiye piston ve segman değişecek dediler tamam dedim ancak bir türlü parçaları bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan bu parçaları nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim
  • Merhaba...

    Bendede Fiat Uno 1.4 i.e. var. 2000 model Gümüş Gri 83000'km.de. Bursa.

    Araçtan memnunum ancak unolarda genelde elektrik aksamı problemli diyorlar.

    Benim araçtada parklar yanıyor, uzunlar yanıyor kısalar araba çalışıyor ve 1-2 dk sonra yanıyor ???
    Elektrikçiye gittim elektrik paneli komple inmeli dedi. Uzun sürecekti yaptırmadım. Birde alırken sağ arka amortisör problemli idi. Onu yaptıracam inşallah. Sağ problemli ama ikiside değişirse iyi olur diyorlar. Sizce ne yapmalıyım???

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.