Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.673
Cevap
47
Favori
534.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim komşunun lineasına bakıyorum araba yani baya az yakıyor hele şehir dışı dahada düşer araba daha 1800 kmde şehir içi 7,5 8lt bişey yakıyormuş bence çlok iyi bi değer

    ya bide üye listesinde 2009 yamışsınız 2009 linea çık tımı ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 30 Mart 2008; 18:42:24 >
  • arkadaşlar benide takıma alın
    2008 model 1.4 Tjet Dynamic Mistik Gri
    10 gün önce aldım ve henüz 350 km.de
  • Arkadaşlar ben de artık aranızdayım.2008 model Linea 1.4 fire Dynamic Çöl Gri 6700 kmde.
  • Çözüme ulaşmak adına malum sitede bir grup kurdum.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=10945202335
  • Arkadaşlar yağmur sensörü sorunu için tv de otomobil programı yapan yapımcılara e-mail ile durumumuzu anlattım.Bir cevap vermelerini bekliyorum. Biraz bekleyelim bir yanıt vereceklerdir.
  • Aracı yeni almama rağmen ön kapılardan ses geliyor. Bu sesi kesmek için ne yapmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muthaf

    Aracı yeni almama rağmen ön kapılardan ses geliyor. Bu sesi kesmek için ne yapmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.


    selamlar...
    hoşgeldiniz.aracınızı güle güle kullanın .ön kapılardan gelen ses nasıl bir ses? kilit kısmından mı?,tıkırtı benzeri.... yoksa kapı içi kaplamalardan çit,çıt gibi hafif çıtırdama gibi mi?...

    sevgilerimle...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: parthenia74

    Arkadaşlar ben de artık aranızdayım.2008 model Linea 1.4 fire Dynamic Çöl Gri 6700 kmde.



    selamlar sayın parthenia74....yeni fiat linea başlıklı topicteki emeklerinizi asla unutamam ...

    takımımızda da katılım ve paylaşımlarınız bana büyük bir destek olacaktır.

    sevgilerimle...

    Hüseyin Avni Tekin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hawnitekin


    quote:

    Orjinalden alıntı: parthenia74

    Arkadaşlar ben de artık aranızdayım.2008 model Linea 1.4 fire Dynamic Çöl Gri 6700 kmde.



    selamlar sayın parthenia74....yeni fiat linea başlıklı topicteki emeklerinizi asla unutamam ...

    takımımızda da katılım ve paylaşımlarınız bana büyük bir destek olacaktır.

    sevgilerimle...

    Hüseyin Avni Tekin.




    Sayın Hüseyin Avni Tekin..Sizin gibi bir üstadın bu sözleri beni onurlandırdı.Bizler o topicte Linea'yı ve Fiat'ı sizden öğrendik ve sizi her zaman aramızda görmek, bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz.Sizin gibi dostların bilgilerinden bizleri mahrum bırakmayın lütfen..




  • Teşekkür ederim hoşbulduk. Sol kapının kapı içi kaplamadan, sağkapının ise tıkırtı şeklinde geliyor. Sesler birbirinden farklı.

    quote:

    Orjinalden alıntı: hawnitekin


    quote:

    Orjinalden alıntı: muthaf

    Aracı yeni almama rağmen ön kapılardan ses geliyor. Bu sesi kesmek için ne yapmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.


    selamlar...
    hoşgeldiniz.aracınızı güle güle kullanın .ön kapılardan gelen ses nasıl bir ses? kilit kısmından mı?,tıkırtı benzeri.... yoksa kapı içi kaplamalardan çit,çıt gibi hafif çıtırdama gibi mi?...

    sevgilerimle...
  • selamlar...

    şu anda 0 km araç sendromu denilen olay'ı yaşıyorsunuz. bir süre trim sesleri tabir ettiğimiz bu sesler gelecektir..

    eğer 2000-3000 km sonra gelmeye devam ediyorsa ya da şu andan itibaren belli bir şekilde artış görürseniz servise başvurabilirsiniz..kilit ayarı,trim vidalarının kontrolü ile kolayca çözülecek bir durumdur.

    0 km sendromunda araç çekmiyor,gitmiyor hissi,trim sesleri,fren sesleri,rüzgardan etkilenme duygusu...vs..olaylar yaşanacaktır..bunların hepsi düzelecektir merak etmeyin.

    saygılarımla...
  • İlginiz için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar benim ve ailemin hayatı çok önemli olduğu için ben artık fiat'ın bunu arıza diye kabul etmesini beklemiyorum. Bugün kaymakamlık ta bulunan tüketici hakem heyetine gerekli evraklarla başvurup yasal süreci başlatıyorum. Bilirkişi gelip bu arızamıymış değilmiymiş karar verir. Birisinin başına kaza gelip ölmeden yasal yolla da olsa bu işi çözmeye kararlıyım. Hayatınız sizin için önemliyse size de aynısını tavsiye ediyorum.
  • Selamlar.

    Banada yer vardır umarım

    2008 Linea 1.4 T-Jet Emotion Çöl Beji

     DH LİNEA TAKIMI (69  ÜYE )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronintr -- 31 Mart 2008; 11:00:47 >
  • ronintr

    yaa kardeş bu ne güzellikyani hakikaten kıskandıran güzellik sloganı senin araba için hakikaten süper görünüyor ALLAH kazadan beladean korusun
  • Benide alın aranıza

    1.3 2007 izmir Mistik Gri
  • Arkadaşlar, şu silecek konusunda kafama takılan birşey var. Sorunu görmek için sileceği otomatik konumda iken kendinize çekerek su atmasını sağlıyorsunuz ve 4 defa silip 12 sn bekleyince, 30 sn boyunca kilitleniyor sanıyorum... Peki otomatik konumda olmadan yaptığınızda aynı işlemi, o zamanda aynı sorun meydana geliyormu?
  • Şimdi bu bizim sadece bu arızanın görülmesi için bulabildiğimiz bir tanesi. Acaba başka hangi konumlarda arıza nasıl ortaya çıkar bunu kestirmek zor. sonuçta ben yağışlı havada giderken silecekler silerken bir anda silmez oldu. Demekki sadece bulduğumuz formulle olmuyor. Bunun başka şekillerdede olması mümkün. Biz bunu sadece şu ana kadar tesbit ettiğimiz kesin görebileceğiniz yöntem. Belki yarın başka birisi başka bir durumda yaptığını bulacak ve yine onu uygulayınca göreceğiz. Sonuçta yağmur sensörü olan bütün arkadaşlar yağışlı havada kaza tehlikesiyle karşı karşıya. Ve daha kötüsüde fiat'ın bunu arıza olarak kabul etmemesi. Ben bugün tüketici mahkemesine başvurdum ve fiat ve Orta Anadolu otomotive dava açtım. en kısa zamanda lehimize sonuçlanmasını bekliyorum. Bir aracın her an bir kazaya sebep olma tehlikesinde olması kazanmak için bence yeterli bir sebep. Ama burası Türkiye elaltından halledilen işler olduğu için. Şimdiden birşey demek zor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Arkadaşlar, şu silecek konusunda kafama takılan birşey var. Sorunu görmek için sileceği otomatik konumda iken kendinize çekerek su atmasını sağlıyorsunuz ve 4 defa silip 12 sn bekleyince, 30 sn boyunca kilitleniyor sanıyorum... Peki otomatik konumda olmadan yaptığınızda aynı işlemi, o zamanda aynı sorun meydana geliyormu?




  • Arkadaşlar araca (Linea) yabancı sayılırım bir kez kullanma imkanım oldu.Her şeyi ile dört dörtlük benim gördüğüm kadarıyla. Silecekler konusunda ise belki size saçma gelecek ama,elektronik kumanda sistemlerine meraklı biri olarak diyorumki, eğer bu bahsettiğiniz kilitlenme durumu sadece sensörler açık konumda iken meydana geliyorsa, kolu geri çekerek su püskürtme işlemini otomatik konumda yapmamanız gerekir diye düşünüyorum.Fiat bunu atlamış olamaz diye düşünüyorum illaki bir yerlerde bununla ilgili bir uyarı yapılmıştır.Yapılmamış ise bu uyarı yapılır ve sorun filan kalmamış olur.Çünkü siz zaten silecekler otomatik konumda iken araca manuel olarak komut vermiş oluyorsunuz. Mantık olarak,aracın bununla ilgili yazılımının bu duruma karşı böyle davranması belkide normaldir. Sizden ricam, silecekler manuel durumdayken aynı kilitlenmenin olup olmadığını denemenizdir. Eğer manuel durumdayken bir sorun yoksa, siz sadece bu yazılımla ilgili bir 'bug' yakalamış konumda kalırsınız benim düşünceme göre ki, bununda müşterilere illaki bildirilmesi, bilinçlendirilmesi gerekir.Eğer tezim doğru ise bunun bir arıza olmadığı kanısındayım bende. 'Sileceklere su püskürtme komutunun otomatik modda iken sürüş güvenliği nedeniyle kesinlikle verilmemesi önerilir' gibi bir uyarı yeterli olacaktır.Veya yazılım geliştirilecektir.




  • Arkadaşım senin için can güvenliği önemli olmayabilir. Ama senin haricindeki herkes için önemli ki bu konunun üzerine düşüyor. Sana hiç mantıklı geliyor mu bir kullanma kılavuzunda aman aracınızı çalıştırıken dikkat edinki silecek konumu auto konumunda olmasın yoksa silecekleriniz kilitlenebilir ve kaza yapabilirsiniz. Böyle bir kullanma kılavuzu olan bir araç zaten alınıp kapının önüne bile konulmaz. Şimdi bunu bir örnekle açıklayayım. Bir akşam yağışlı bir havada geldiniz aracınızı stop ettiniz. o gece de bir acil hastanız oldu ve aracınıza bindiniz (o halde herhalde silecek konumunuz aklınıza gelecek değil herhalde) giderken bir anda silecekleriniz kilitlendi (bende olduğu gibi) kaza yaptınız ve öldünüz. Ben kullanma kılavuzunu okumama rağmen 2-3 günlük aracımda bariyerlere giriyordum. Belkide şu anda bu yazıyı yazamayacaktım. Ama bu fiat ın umurunda bile olmayacaktı. Aracın güzel olması onun ölümcül bir üretim hatası olmasını örtmez. Ben bu işi sonuna kadar bırakmayacağım. Bir gün sende yağışlı bir havada sol şeritte giderken silecklerin 30 sn. çalışmazsa o zaman bizim durumumuzu anlarsın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Arkadaşlar araca (Linea) yabancı sayılırım bir kez kullanma imkanım oldu.Her şeyi ile dört dörtlük benim gördüğüm kadarıyla. Silecekler konusunda ise belki size saçma gelecek ama,elektronik kumanda sistemlerine meraklı biri olarak diyorumki, eğer bu bahsettiğiniz kilitlenme durumu sadece sensörler açık konumda iken meydana geliyorsa, kolu geri çekerek su püskürtme işlemini otomatik konumda yapmamanız gerekir diye düşünüyorum.Fiat bunu atlamış olamaz diye düşünüyorum illaki bir yerlerde bununla ilgili bir uyarı yapılmıştır.Yapılmamış ise bu uyarı yapılır ve sorun filan kalmamış olur.Çünkü siz zaten silecekler otomatik konumda iken araca manuel olarak komut vermiş oluyorsunuz. Mantık olarak,aracın bununla ilgili yazılımının bu duruma karşı böyle davranması belkide normaldir. Sizden ricam, silecekler manuel durumdayken aynı kilitlenmenin olup olmadığını denemenizdir. Eğer manuel durumdayken bir sorun yoksa, siz sadece bu yazılımla ilgili bir 'bug' yakalamış konumda kalırsınız benim düşünceme göre ki, bununda müşterilere illaki bildirilmesi, bilinçlendirilmesi gerekir.Eğer tezim doğru ise bunun bir arıza olmadığı kanısındayım bende. 'Sileceklere su püskürtme komutunun otomatik modda iken sürüş güvenliği nedeniyle kesinlikle verilmemesi önerilir' gibi bir uyarı yeterli olacaktır.Veya yazılım geliştirilecektir.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.