Şimdi Ara

DH Muhabbet Kuşu Grubu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
4
Favori
27.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hadi bakalım :D
     DH Muhabbet Kuşu Grubu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 5 Ağustos 2008; 13:12:37 >



  • Tatlı
  • Kuşun dişi.
  • benim kuzen almış yavru bir tane. büyüdü gerçi şimdi 1-2 aylık oldu. acayip korkak bir türlü alışmadı bize her şeyi denedik ama hayvan çok korkak.
  • Muhabbet kuşuna muhabbet etmeyi nası öğretebilirik ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Iron Maiden

    Muhabbet kuşuna muhabbet etmeyi nası öğretebilirik ?

    Gördüğüm kadarıyla herkesin olduğu televizyonlu bir odada tutulacak.Sürekli duya duya öğreniyor.Birde Muhabbet etmeniz gerek sanki birşeyler anlatıyormuşsunuz oda anlıyormuş gibi."Naber kızım,Gel kızım vs" bu şekilde muhabbet koyulaştıkça aklında tutuyorlar bilgileri.
  • Benimde bir muhabet kuşum var baya bir haşare kapıyı azıcık açık görse hemen kaçmaya çalışıyor.
  • Ya bu kuş arada sırada öksürüyormuş gbi yapıyor.Bazende kapı zilini taklit etti için kapıyı açıp bakmışlığım bile oluyor.
  • bendede var muhabbet kuşu.bu sabah aldım.odamda serbest bıraksam uçsa felan sonra nasıl sokabilirim kafese???
    ...
  • bi tane eldiven edin anca ööle yakalarsın. tabi alışana kadar. sonra eldivene gerek yok...(eldiven almazsan bol bol yara bandı edin)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rainbow05

    Ya bu kuş arada sırada öksürüyormuş gbi yapıyor.Bazende kapı zilini taklit etti için kapıyı açıp bakmışlığım bile oluyor.



    Rüzgarda kalmış kesin,dikkat edin. Muhabbet kuşları çok hassas bu konuda.
  • Arkadaşlar bende haftaya muhabbet kuşu almayı düşünüyorum fakat bir sorum var;
    Yaz bittikten sonra benim okul başlayacak annem ve babam da çalışıyor.Hayvan hergün sabahtan öğlen 4'e kadar yalnız kalsa bir problem oluşur mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OzanCB

    Arkadaşlar bende haftaya muhabbet kuşu almayı düşünüyorum fakat bir sorum var;
    Yaz bittikten sonra benim okul başlayacak annem ve babam da çalışıyor.Hayvan hergün sabahtan öğlen 4'e kadar yalnız kalsa bir problem oluşur mu ?




    AYNEN OLUR MU?
  • muhabbet kuşunu yaylaya götürsem telef olurmu???
    ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OzanCB

    Arkadaşlar bende haftaya muhabbet kuşu almayı düşünüyorum fakat bir sorum var;
    Yaz bittikten sonra benim okul başlayacak annem ve babam da çalışıyor.Hayvan hergün sabahtan öğlen 4'e kadar yalnız kalsa bir problem oluşur mu ?


    Evet arkadaşlar bu sorunun cevabını verebilir misiniz?
    Zaman açısından sabahtan akşama kadar evde yokum..
    Sürekli ilgilenmek mi gerekiyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @rd@

    muhabbet kuşunu yaylaya götürsem telef olurmu???
    ...



    yayla da sıkıntı olmayabilr ama hava basık falansa hayvan rahat nefes alamayabilir ama imkanın varsa akrabana falan bırak derim
  • Arkadaşlar uzun zamandır foruma kimse birşey yazmamış. ben P.tesi günü forumdaki arkadaşımızdan çok güzel bir muhabbet kuşu aldım. Knedisine buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum çok akıllı alıştırmış. Forumumuzun boynunu bükük bırakmayalım arkadaşlar
  • EVDE BİR MUHABBET KUŞUNUZ VARSA DİKKAT EDİLMEMESİ HALİNDE YAŞANACAK TEHLİKELİ DURUMLAR....

    Eviniz, yalnızlığınızı paylaşmak için aldığınız, her biri farklı karakteriyle kısa sürede ailenin ferdi haline gelen kuşlarınız için ölümcül tuzaklarla dolu.

    Kafesinin kapısını açıp, evin içinde neşeyle öterek kanat çırpmalarını izlerken, üzerlerine kol kanat germelisiniz. Sonradan çok üzülmemek için, yaramaz çocuklar gibi her yeri karıştırırken, başlarına tehlikeli iş açmalarını engellemelisiniz. İşte kuşunuzun karakterine göre başına gelebilecek kazalar.

    GURMELER: Kapağı açık kaynayan tencereler, kızartma yapılan tavalar, soğuması için tezgahta bekleyen sıcak yemekler, yiyeceklerin tadına bakmayı seven obur kuşları fena halde tahrik eder. Yemek yaparken mutfaktan uzak tutun.

    TİTİZLER: Kapağı açık çaydanlıklar, sıcak bulaşık suları, lavaboya akan sıcak sular, temizlik meraklısı kuşları fena kışkırtır. Düşünmeden banyo yapmak isterler. Aman dikkat.

    PİSBOĞAZLAR: Kuşunuz ne verdiyseniz yiyorsa, öyle aşka gelip de, insanlar için bile tehlikeli ilan edilen tuzlu, baharatlı cipsleri, krakerleri, şekerlemeleri, çikolataları ikram etmeye kalkmayın. Onun karaciğeri ve böbrekleri bu kadarını kaldıramaz.

    OBEZLER: 21. yüzyılda insanlara musallat olan obezite, evde beslenen, yiyecek arama, bulma sorunu çekmeyen kuşları da fena vurdu. Tombul kuşlar güzel görünüyor ama ömürleri kısa oluyor.

    AKŞAMCILAR: Sofraya gelip her şeyin tadına bakma meraklısı kuşlar arasından çıkar. Rakı, bira kadehlerini de mutlaka ziyaret edip, kenara tüneyip birkaç yudum alırlar. Ölçüyü kaçırırlarsa, karaciğerleri iflas eder. İyisi mi baştan izin vermeyin.

    TEKNİSYENLER: Müzik setlerinin, televizyonların arkalarına girip, kabloları kemirmeyi çok severler. Salonda serbest bıraktığınızda, uzun süre gözden kaybetmeyin.

    TALİHSİZLER: Evi bir kediyle paylaşan kuşların alın yazıları genellikle birbirlerine benzer. Kediler sabırlıdır. Bir gün sahiplerinin hata yapmasını bıkıp usanmadan beklerler.

    FİRARİLER: Evde beslenen kuşların çoğunun yön duyguları yoktur. Açık unutulan bir pencereden uçup evi terk eden kuş, asla bir daha dönüş yolunu bulamaz.

    ŞAŞKINLAR: Kafesten çıkaracağınız zaman perdeleri kapayın. Kapayın ki, havalanır havalanmaz, can havliyle pencere camlarına çarpıp sakatlanmasınlar.

    YÜRÜYÜŞÇÜLER: Uçmak yerine yürümeyi ciddiye alıp, sahibinin peşinden koşturan kuşları, ezilme tehlikesi bekliyor. Hele bir de evde çocuk varsa.

    MERAKLILAR: Evde birden fazla kuş varsa, serbest gezen diğerinin kafesini sık sık ziyaret eder. Kafesteki kuş papağangillerdense, tellere konan misafir kuşun parmaklarını kapmamasını sadece mucize olarak nitelendirebilirsiniz.

    ŞIPSEVDİLER: Erkek muhabbet kuşları, kafese konulan oyuncak kuşlara ya da aynaya fena halde aşık olurlar. Dışarıdan bakınca yaptığı cilveler, diliyle aynayı yalaması, ötüşü size pek eğlenceli gelebilir ama bu arada stres ve hormon sistemindeki kopan fırtınalar onu yiyip bitirebilir.

    TEMBELLER: Evde boya telaşı başladı mı, kafeslerinden çıkmayan ya da çıkarılmayan kuşlar için de alarm zilleri çalmaya başlar. Kimyasal buharlaşma, onun küçücük ciğerleri için tam bir felaket olur. Hava cereyanı da bir o kadar tehlikeli.

    UZUN TIRNAKLILAR: Kafeste yaşayan kuşlar, özgür kuşlar gibi, üzerine kondukları taşların, ağaçların doğal pedikür özelliğinden faydalanamaz. Uzayan tırnakları kesilmezse, kim bilir nerelere takılır. Paniğe kapılan kuş, dehşet içinde çırpınırken kendini yaralar.

    KAPIYA TÜNEYENLER: İnsanlardan uzak köşelerde tünemeyi seven kuşların en çok tercih ettikleri noktalardan biri kapıların üzeridir. Aile fertlerinden biri farkında olmadan kapıyı kaparsa, eyvah.




  • Birde sobalı evlerde aman dikkat edin sobanın borusuna tünemesin. Ayaklarında ciddi yanıklar oluşabiliyor.
  • Tırnaklarını kesemiyorum ben

    İshali bir türlü tam olarak geçmedi. Antibiyotik de vitamin de kullanmasına rağmen artık bunun için bir şey yapmıyorum.

    Bağlama teliyle oynarken ağzı kanadı hele ki hemen geçti.

    Üstüme filan da bir türlü alışmadı, ürkmüyor ama gelmiyor da işte
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.