Şimdi Ara

Diğer Maçların Sonuçları Neye Göre Belirleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim gözlemlediğim kadarıyla yarış halinde olduğumuz takımlar maçlarının %75 ini kazanıyorlar. Bizim önümüzü kesecek şekilde ayarlandığını düşünüyorum sizce nasıldır bunun algoritması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cm 0102den beri bu böyle sanırım hocam, romayı yönetmeden romayı geçemiyosun o derece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Football Manager'de söz konusu script olayı yoktur. Oyunu her açıp kapattığınızda sistem değişir. Örneğin bir maç öncesi save yapıp maç bitiminde tekrar aynı kayıtı yükleyip oynadığınızda bir önceki oynadığınız maçın aynısı olmaz. Yani ilk maçta 2-1 yenip aynı maçı tekrar yüklediğinizde bu sefer 3-1 kaybedebilirsiniz.

    Bu durumdan dolayı sizin veya rakiplerinizin oynadığı hiçbir maç aynı sonucu vermez. Özetle oyun ne sizin nede rakiplerin önünü kesecek şekilde davranmaz.

    Algoritmada sadece 1 olasılık değil 100lerce belkide 1000lerce olasılığı değerlendirir. Bunu kendinizde görmek isterseniz aynı maçı 10 kere oynayıp, maç içinde geçen olayları kendinizde görebilir ve 10 maçında aynı olmayacağını görebilirsiniz. Bu durum rakipler içinde geçerlidir.




  • Oyun içinde detayı ne kadar arttırırsanız o kadar gerçekçi skorlar çıkar ortaya.

    Ayrıntının az olduğu maçlarda sahaya sürülen 11, taktik, iç saha avantajı, moral gibi şeylerin yanında random atanan değerlerle skor belirlenir daha doğrusu pozisyon belirlenir. Ayrıntıyı sonuna kadar açarsanız siz maç oynarken ne işleniyorsa aynı işlenir.
    Ö
    zellikle açık olmayan liglerde çok az veri kullanılır o yüzden hıza etkisi büyük.
  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum belki de bana öyle geliyor ama mesela atıyorum şampiyonluk yarışındayım bizim takımın formu düşüyor aniden rakip takım herkese 3 5 atmaya başlıyor, benim sıralamama yerleşene kadar böye gidiyor, benim sıralamama gelince dökülmeye başlıyorlar ya da daha da durdurulamaz oluyorlar bilmiyorum belki de benim beceriksizliğimdendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marty.McFLY kullanıcısına yanıt
    Her zaman veritabanını büyük seçerim, maçları izlerken de her zaman kapsamlı özet olarak izliyorum hatta önem derecesi çok yüksekse 90 dakika bile izlediğim oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim veri tabanıyla alakalı değil, kayıtlı oyunun açıkken ayarlarda detay kısmı var, her lig için tek tek seçebiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

    Bilmiyorum belki de bana öyle geliyor ama mesela atıyorum şampiyonluk yarışındayım bizim takımın formu düşüyor aniden rakip takım herkese 3 5 atmaya başlıyor, benim sıralamama yerleşene kadar böye gidiyor, benim sıralamama gelince dökülmeye başlıyorlar ya da daha da durdurulamaz oluyorlar bilmiyorum belki de benim beceriksizliğimdendir
    Dediğim gibi bu senin oynadığın o anki oyunda başına gelen bir durum olmuştur. Bana da aynı şey Galatasaray kariyerimde başıma geldi fakat tam tersi olarak

    Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı içerisindeyken, rakibim son 5 haftada 4 maç kaybetmişti. Şampiyonluğu değil adamlar ikincilikten bile olmuşlardı

    Mesela Salford kariyerimi takip etmiştin, orada da buna benzer bi olay yaşamıştım. 11 mi yada 12. sezonda tam hatırlamıyorum Manchester United neredeyse son 10 maçın 9'unu kazanarak son haftaya gelmişti. Adamlar berabere kalsa Şampiyon oluyor mutlaka yenilmeleri gerekiyordu ve şans eseri 3-0 mı 4-0 mı ne Arsenal'e yenilip ben şampiyon olmuştum.

    1 yada 2 sezon sonra bu sefer aynı olay benim başıma geldi. Yine Manchester United ile son hafta şampiyonluk savaşı verirken bu sefer kaybetmeyip şampiyon olmuşlardı.

    Yani demem o ki eğer bi bazı takımlar lehine algoritma olsa her ikisinde de Man U'yu şampiyon etmek durumunda olurdu. Yada ikisinide bana kazandırırdı. Fakat rastlantısal olarak birinde ben şampiyon olurken diğerinde Man U'u oldu.

    Seninde başına gelen durum bence bu Beceriksizlik falan değil

    Oyunda o kadar fazla algoritmayı etkileyen şey var ki. Sadece oyuncu özellikleri bişey ifade etmiyor. Karekteri, gizli özellikleri, takım durumu, rakip takımın durumu, hakem, hava şartları, zemin şartları vs vs..

    Takımında olan oyuncularının belki ambition (azim/amaç), jadedness (tam bir türkçesi nedir bilmiyorum) bu özelliği oyuncularının mental ve beden yorgunluğu olarak düşünebilirsin.
    Arka arkaya çok maç oynamışsa süreklilik özelliğini ve fiziki ile teknik özelliklerini etkiliyor. Yada tam tersi sezon içerisinde yeteri kadar maçta oynamamışsa maç fitness denilen özelliği etki ediyor.

    Yani o kadar detay ve ayrıntı var ki boğulmamak elde değil. Bu yüzden sürekli olarak oyuncularının durumundan haberdar olmak için antrenör raporlara bakman gerek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.