Şimdi Ara

@@@@ DİKKAT !!! AURIS 1.33 MOTOR ve BURSA AKKOYUNLU BAYİ REZALETİ @@@@ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
10
Favori
29.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragotreis

    bendeki de düz vites 1,33. özellikle rampada geri geri, titreme yapmadan kalkmıyor nerdeyse.

    bir de düz yolda giderken, vites değiştirdiğimde ayağımı gazdan çekmeme rağmen gazı hemen kesmiyor.. bununla karşılaşanınız var mı?

    deviri aniden düşüp araç bayılmasın diye yapılmış bir sistemdir o...
    herhangi bir sorun değildir...
    selamlar...
  • Buradaki yorumları okudum bence 1.33 motoru karalama var diye düşünüyorum diğer firmalarında 1.00 veya 1.2 motorlar hakkinda yorumlar yok sadece 1.33 motor çekmiyor yazilmis ve 4 ceker subaru ile kiyaslanmis herşeyi kendi segmentinde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum daha dun 4 kişi yaklaşık ayni rampa egiminde kendinden bekledigim ölçüde cikti araclari alirkn beklenti çok önemli performans veren bir araç almiyorsunuz ama stabil giden ve az yakan bir araçtan bahsediyoruz araci aldim cokda memnunum f/p kiyaslamsina gore bence en iyi araç diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle diyorum bakın kesinlikle sizin aracınızda bir problem var bu fotoğrafını gönderdiğiniz rampadan çık daha dik rampaları araçta 4 kişi ile çıkabiliyorum ve ayrıca üzerine basa basa diyorum ki aracım lpgli lütfen motor/ marka karalarken biraz daha özen gösterin bu motoru Türkiye'de kullanan binlerce insan var
  • TRT nin zor yollar diye bir programı var o program daki yollarin aynisini toroslarda yaylaya cikmak için dun gittim sikintisiz ciktik hatta rampada durdum çünkü viraji alamiyosunuz görüş mesafesi aksam 9 olduğu için sis yüzünden 5 m kadar inmişti bu yuzden dur kalk yapmak zorunda kaldim 1.33 motorla bu yollar cikildigina gore şehirde her yere cikar.bu arada 0 dan 1500 m ciktim yakitta 7.9 litre gösteriyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun ama
    Yokuşta kalkmaması imkansız
    Sanırım 2 yada 3.viteste kalkmaya çalıştınız
    1.viteste mutlaka kalkardi
    Istanbul kartal ugurmumcuda oturuyorum
    Aşağı taraflarında
    Rampanin kralı var
    Bugüne kadar hic rampada kalmadım
    2012 auris sahibiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Lütfen konuyu üşenmeden başından sonuna kadar okuyunuz.

    2- 16 yıllık sürücüyüm babam 40 yılın üzerinde uzun yol şoförü yani hadi ben 3 le kalktımda babamın bunu yapması sizce ne kadar mümkün + Expertizler dahil kimse kaldıramadı aracı yerinden. Siz Dikmen'e gelin rampa nedir görürsünüz

    3- Şuan kullandığım 2008 model Subaru Impreza 1.5 AWD araç aynı yerde hiç zorlanmadan içinde 4 kişi varken yürüyüp gidiyor. Bana bu kadarı yeterdi zaten bu hacimde bir motordan çok şey istememiştim. Kasasını ve içindeki 4 yolcuyu sorunsuz taşısın yeter..

    4- Bu araç 2012 değil yeni nesil 2014 model bir araç. Siz birde isterseniz araçta 4 kişi varken rampanın ortasında tamamen durup kalkmayı deneyin. Bahsettiğim rampalar 35-40 derece ortalamaya sahip. Elektronik Terazi ile ölçülerek test edildi.

    (Yineliyorum, aracın rampada kalkamama durumu, içinde 2 kişiden fazla olduğunda gerçekleşmektedir. Yani ruhsatta bu araç 4 yada 5 kişilik yazıyorsa rampaya geldiğimizde arkada oturanlara hadi siz kalkın bir rampa çıkalım yukarıda buluşuruz demememiz lazım. Heleki Toyota gibi bir dünya devinin ürettiği sıfır otomobilde..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Eylül 2014; 8:27:20 >




  • Biri de dememiski 28 derece % 53 eğim yapar.

    Bu eğimi 4 kisi ile çıkmamasının nedeni motor değil aktarmadir. Kısa oranlı ve 4 çeker araç için 70 bg bile yeterlidir.

    1.6 Cvt ise şanzımanla işi götürmüş bu noktada. Yoksa o da manuel olsun o da yemez o egimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tugaf bir durum, yillardir araba kullaniyoruz rampa cikmayan araba gormedim, ben 1,33 motor kullanmadim nedir bilmiyorum ama uretim hatasi oldugunu dusunuyorum, rampayi cikmamasida kesinlikle sanzimanla alakali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan

    Biri de dememiski 28 derece % 53 eğim yapar.

    Bu eğimi 4 kisi ile çıkmamasının nedeni motor değil aktarmadir. Kısa oranlı ve 4 çeker araç için 70 bg bile yeterlidir.

    1.6 Cvt ise şanzımanla işi götürmüş bu noktada. Yoksa o da manuel olsun o da yemez o egimde.

    28 değil 38 derece..

    Yer Ankara Dikmen Akpınar mahallesi 858. cd.
  • 4yil boyunca Bursa da tam 150.000 km. d4d MMT kullanmis ve muradiye, cekirge ve kaplikaya rampalarinda resmen kabuslar yasamis bir kullanici olarak söyleyebilirim ki bu durumu en iyi anlayanlardan ve hak verenlerden biriyim.
    Bu araclari kullanmayan ya da benzeri durumlarla karsilasmayan arkadaşlarin yorumlari cok efektif olmuyor ne yazikki.
    Eger böyle bir aracı İnegol de, Konya'da ya da sürekli otobanda kullanirsaniz 10 yıl kullandim tik demedi yorumu yapmaniz cok doğal.
    Ama Bursa daki 1, 33 ya da d4d (birde MMT ise değme kabusun keyfine)kullanıcısı arkadaşlara tavsiyem Bursa Devlet Hastanesi ne doğru bir uzanıp birde ustten şöyle ivazpasa ve teleferik yapsinlar bakalim ertesi gün Japonya ya telefon, fax, mail ne varsa atmiyorlar mi görelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yildiz bey'i çok iyi anlıyorum,
    Bende Ankara'dayım, işyerim Or-An'da, evim cinnah'ta, Dikmen'e de sık sık gider gelirim. Dikmen'de fotoğraftakinden çok daha dik rampalar mevcut, bırakın araç ile inip çıkmayı (herşey çıkış değil, iniş daha kötü :D ) yürüyerek çok zor gidiyorsunuz. Yildiz Bey'in örnek verdiği yokuş aslında Ankara'nın yüksek kesimlerinde her zaman karşınıza çıkabilecek, biz Ankaralılara göre normal bir yokuş, dediğim gibi bundan çok daha beterleri mevcut. Benimde bir ayağım Bursa'dadır, inanın Dikmen'in ara yol yokuşları ivazpaşa, teleferik'te, bulunmaz, Bursada çöpün eşşek ile toplandığı araç ile çıkılamayan bölgeler vardır, (ivazpaşanın tepe bölgeleri) işte dikmende öylesi yokuşlara asfalt dökülmüş yerler mevcut. (halen silindiri nasıl soktuklarını merak ederim)
    Bende de 1.4 skoda fabia vardı, bugün itibariyle sattım, Allah nasip ederse de yarın 2008 1.5 impreza'mı alacağım. Allah için fabia beni hiç yolda bırakmadı, o dik yokuşlarda, düşük devirlerde zayıf olmasına rağmen (101 hp'lik motor, düşük devirlerde zayıf) ıngırdasa da devam etti, fakat büyük ihtimalle yokuşun ortasında durmak zorunda kalsam, kalkmak için debriyajın yarısını atmosfere salmam gerekirdi.

    Benim impreza'yı tercih etme sebebim daha güvenli bir araç olması, donanımı ve ilk sırada çekiş sistemi. ve bunları özellikle sürüş güvenliği açısından değerlendiriyorum çünkü arka koltukta saçının bir teline dünyayı feda edeceğim bir yolcum var. Yakıtının çok olduğu söyleniyor fakat fabrika verilerine baktığımda fabia'mdan 0,2 litre fazla yakıyor gibi görünüyor, elbette kağıt üzeri değer ile pratikteki değer uyuşmayacaktır fakat isterse 4 litre fazla yaksın umrumda değil. O araba Ankaranın kışında, yollar Melih'i doğurtan kişiye benzemişken, ne olursa olsun beni gideceğim yere götürebilmeli. Murphy kanununa uygun olarak daha önce Ankara'da heryer buz tutmuşken Gece'nin bir körü çocuk için hastahaneye gitmemiz gerekti, vefakar fabia'm lastikleri iyi olduğu için beni yolda bırakmadı ama açıkçası zorlandım, keza bir keresinde de köy'e (çankırı-orta) gitmem gerekti ki, yolun 90 kilometresi kar, 30 kilometresi ise 5 cm kalınlığında buz idi. Benzeri bir durumda kaldığımda aracım beni gideceğim yere götürebilmeli.

    Forumda fazla aktif olmasamda okurum, impreza'yı uzaktan görmüş kişilerin yorumları ile kullanan kişilerin yorumları arasında alaka olmuyor :D keza hangi lastik diye bir konu açılıyor, şehrinde doğru düzgün kış yaşamayan veya şehrin kışı hafif geçiren bölgelerinde oturanlar yazlık lastik tavsiyesi bile verebiliyor :D ben ise subaruya hakkapelita 7 yada nordman 5 düşünüyorum. şimdi yollar açılıyordur vs. denecektir, evet ana yollar açılıyor, ama hemen değil, iş işten geçtikten sonra açılıyor, özellikle de Çankaya bölgesinde oturuyorsanız Melih'in gazabı ve vurdumduymazlığı üzerinize oluyor, zaten çalışmayan yerel Belediye'nin ara sokakları tuzlayası gelse bile bu sefer Melih'in ekipleri onların tuzlamasını engelliyor (bizzat denk geldim), yani Ankara'nın yüksek kesimleri abuk viraj ve yokuşlarıyla, kışıyla, ağustosta yağan Dolu'suyla olsun, o garip iklimiyle bir başkadır, yaşamayan bilemez.

    Yildiz bey alalı zaten bir yıl olmuş ama hayırlı olsun diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 16 Ekim 2014; 0:04:51 >




  • Teşekkür ederim. (Bu arada ismim Ahmet - yaş 35)

    Impreza konusunda içiniz rahat olsun. Ben 42 yıllık uzun yol şoförü bir babanın oğluyum. Neredeyse bütün hayatım otomobiller ile iç içe geçti. Birçok marka ve model otomobil kullandık (Babam 30 seneyi aşkın Mercedes Benz kullanıcısı) Ailece ikinci otomobil olarak W124 kasa E300 Mercedes Benz kullanıyoruz. (Bursa Gemlik'te)

    Benim Subaru Impreza ile tanışmam 1 yılı doldurdu. Çocukken Ralli yarışlarından Colin Mcrae ile tanıdığım ve hayranlıkla izlediğim bu markanın araçlarını daha önce kullanmamıştım. Toyota ile yaşadığım sorunları yine Toyota'da çalışan bir mühendis arkadaşıma anlattıktan sonra bana Subaru almamı kendisi önerdi. Japonya'da ve özellikle Kanada ile Amerika'da çok fazla tutulduğunu ve sorunsuzluğu ile sağlamlığından bahsetti. (Bildiğiniz gibi Kanada dünyanın en soğuk bölgelerinden biri)

    Haliyle bende uzun bir araştırmadan sonra Impreza almaya karar verdim ve kullandıktan sonra sürüş zevkini inanın hiçbir otomobile değişmem. Uzun yıllar şampiyon olan Impreza yarışlarda evrimler geçirerek çok iyi bir sürüş pozisyonuna ulaşmış. Kendine özel tork konvertörlü sürekli simetrik 4 çeker sistemi ise tartışılmaz seviyede.

    Bundan sonraki hedefimiz yine bir Impreza türevi olan XV (Yeni kasa Impreza'nın yerden yükseltilmiş SUV versiyonu)

    Yakıt konusunda içiniz çok daha rahat olsun çünkü daha önce 1.4 dizel kullandığım için rahatlıkla söyleyebilirim LPG ile Impreza daha az yakıt tüketiyor. Durum hiçte ortalıkta söylendiği gibi değil, çünkü söylenenler Turbo Imprezalar hakkında geçerli. Ama bizim insanımız bunu markaya mal ediyor modele indirgemiyor. Haliyle 300-400hp üzerinde az yakan benzinli bir otomobil halen yok kaldıki Ankara'da bir Subaru Impreza 2.5 Turbo WRX STI gözlerimin önünde Nissan GT-R gibi bir canavara kafa tutarak Konya yolundan dikmene çıkan rampada peşini bırakmadı. Bunlar çok ciddi otomobiller. GT-R gibi süper spor otomobil sınıfında bir araçla karşılaştırmak bile hata olurki, Impreza iyi bir Tork garaj müdahalesi ile bu canavara meydan okuyabiliyor. İşte çok yakıyor dedikleri bu araçlar

    En son geçtiğimiz bayramda Ankara - Bursa arası 410km yolu 71tl LPG ile katettim (Çoğunlukla hız sabitleme açık ve 100km/h geçmemek koşuluyla) yani 1.5 Impreza km de 173kuruş yakıt tüketti ve bu sürekli 4 çeker 1400kg üzerinde bir araç için çok iyi değerler. Benzinli kullanımda ise kardeşime ait 2006 Toyota Corolla 1.6 otom. araçtan daha az tüketiyor buda gayet güzel. (Şehirler arası 90km/h ile ortalama 5.2 lt. şehir içi ankara trafiğinde 7.4 litre.) Basarsanız haliyle 9-10lt buluyor. Bu değer piyasadaki araçlara göre gayet güzel değerler. Kullanmayanların ne dediğine asla kulak asmayın. Subaru farklı bir araç..

    Fotoğraf şuanki kendi aracımıza ait

     @@@@ DİKKAT !!!  AURIS 1.33 MOTOR ve BURSA AKKOYUNLU BAYİ REZALETİ @@@@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Haziran 2016; 12:40:16 >




  • Bugün itibariyle impreza'mı aldım, henüz detaylı bir sürüş imkanım olmadığından eski aracım ile karşılaştırma yapamam, zaten düz vites alışkanlığından otomatiğe geçince garipsedim :D ataklık olarak eski fabia'mın yanına yaklaşamaz, fakat daha öncede yazdığım gibi aracı atak olsun diye almadım zaten, henüz izlenim yazabilmem için erken, fakat bagajının katalog değeri gibi olmadığını söyleyebilirim, özellikle bendeki fabia'da 56 litrelik simit tüp takılıp bağaj tabanı yükseltilmiş gibi duruyor, alışveriş torbaları ile tatile giderken 2-3 çanta sığsın yeterli benim için, küçük çaplı bir subwoofer'ım vardı (araç dışına ses verecek kadar güçlü değil, araç içine yetecek kadar) fakat boydan kaybetti, 1 cm daha kısa olsaydı uyacaktı :D simit tankın çevresine uygun bir organizatör dizayn etmem gerekecek, ancak yaz aylarında uğraşabileceğim bir konu fakat yapabilirsem yanımdan ayırmadığım bazı şeyleri (pompa, kriko vs.) buralara yerleştirebilir ve yerden ciddi anlamda kazanabilirim.
    Daha Aracın şanzıman modlarını nasıl değiştirebileceğimi bile bilmiyorum, araca biraz alıştıktan sonra tekrar yorum yapabilirim, önce eymir'den trt'ye çıkan yokuş üzerinde 10 metrelik kısa fakat fakat çok dik bir eğimde test etmem gerekiyor, arkadaşlarla aldığımız tüm araçları orada test ederiz, o kısımda durupta tekrar sorunsuz hareket edebilen şimdiye kadar m3 var, öncelikle orada test etmeliyim :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yabani

    Bugün itibariyle impreza'mı aldım, henüz detaylı bir sürüş imkanım olmadığından eski aracım ile karşılaştırma yapamam, zaten düz vites alışkanlığından otomatiğe geçince garipsedim :D ataklık olarak eski fabia'mın yanına yaklaşamaz, fakat daha öncede yazdığım gibi aracı atak olsun diye almadım zaten, henüz izlenim yazabilmem için erken, fakat bagajının katalog değeri gibi olmadığını söyleyebilirim, özellikle bendeki fabia'da 56 litrelik simit tüp takılıp bağaj tabanı yükseltilmiş gibi duruyor, alışveriş torbaları ile tatile giderken 2-3 çanta sığsın yeterli benim için, küçük çaplı bir subwoofer'ım vardı (araç dışına ses verecek kadar güçlü değil, araç içine yetecek kadar) fakat boydan kaybetti, 1 cm daha kısa olsaydı uyacaktı :D simit tankın çevresine uygun bir organizatör dizayn etmem gerekecek, ancak yaz aylarında uğraşabileceğim bir konu fakat yapabilirsem yanımdan ayırmadığım bazı şeyleri (pompa, kriko vs.) buralara yerleştirebilir ve yerden ciddi anlamda kazanabilirim.
    Daha Aracın şanzıman modlarını nasıl değiştirebileceğimi bile bilmiyorum, araca biraz alıştıktan sonra tekrar yorum yapabilirim, önce eymir'den trt'ye çıkan yokuş üzerinde 10 metrelik kısa fakat fakat çok dik bir eğimde test etmem gerekiyor, arkadaşlarla aldığımız tüm araçları orada test ederiz, o kısımda durupta tekrar sorunsuz hareket edebilen şimdiye kadar m3 var, öncelikle orada test etmeliyim :D

    Yeni aracınız hayırlı olsun.

    Tam yerinden bahsetmişsiniz. Bende bu sıfır AURIS 1.33 Life aracı ilk defa Eymir gölünden çıkarken (haftasonu çıkışı yoğun olur bilirsiniz) 3 kişi dur kalkta yerinden kalkamadığı için gözden çıkarmıştım. Asıl ilk olayımız o oldu.. Geri dönüp aşağıdaki köyden sinpaş altın oran yolunun sonundan çıkabildik. Dedimki biz sıfır araba aldık 3 kişi rampa çıkamıyoruz vay be

    Aracınız ile ilgili sormak istediklerinizi özelden mesaj ile sorabilirsiniz. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum çok doğru ve çok iyi bir seçim.

    Ankara Subaru buluşmalarına mutlaka bekliyoruz..

    http://www.subaruclubtr.com/




  • Arabam AURIS değil ama aynı 1.33 motora sahip COROLLA olup şu an tam 1185 km deyim ve 20.11.2014 günü aldım. Gitmiyor diyen lütfen 15 gün önce tam 1000. km de açtığım şu konuyu okusun. Gitmeyen araba yoktur ve bu araba gidiyor. Rampa da çıkıyor, rampada durduğun zaman kalkış da yapıyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_100851440/f_//tm.htm#100851440
  • selam.

    aracınız hayırlı olsun.
    konunuzu görmüştüm.hatta sizde daha önce renault clio vardı.o konunuzu da zevkle okumuştum.
    sizin sahip olduğunuz corrolayla aynı motor aurisim vardı.1.33 comfort modeliydi.
    3.toyotamdı.
    araçtan genel anlamıyla memnundum.
    performansla pek işim olmasa da aracın yokuş performansı gerçekten çok düşüktü.
    ancak dediğim gibi benim kriterim yokuş değil, aracın sağlamlı ve markaya olan güvenimdi.
    ev aldığım için sattım.
    gel gelelim konu sahibinin ilk mesajını çok okumadınız sanırım.
    araç mmt şanzuımanlı.yani toyotanın sorunlu olduğunu kabul ettiği, ve birçok kişinin mahkeme yoluyla aracın ayıplı mal olduğunu kabul ettirip parasını aldığı şanzuman tipi.
    yani olay motordan çok şanzuman.

    aracınız tekrardan hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achille24

    selam.

    aracınız hayırlı olsun.
    konunuzu görmüştüm.hatta sizde daha önce renault clio vardı.o konunuzu da zevkle okumuştum.
    sizin sahip olduğunuz corrolayla aynı motor aurisim vardı.1.33 comfort modeliydi.
    3.toyotamdı.
    araçtan genel anlamıyla memnundum.
    performansla pek işim olmasa da aracın yokuş performansı gerçekten çok düşüktü.
    ancak dediğim gibi benim kriterim yokuş değil, aracın sağlamlı ve markaya olan güvenimdi.
    ev aldığım için sattım.
    gel gelelim konu sahibinin ilk mesajını çok okumadınız sanırım.
    araç mmt şanzuımanlı.yani toyotanın sorunlu olduğunu kabul ettiği, ve birçok kişinin mahkeme yoluyla aracın ayıplı mal olduğunu kabul ettirip parasını aldığı şanzuman tipi.
    yani olay motordan çok şanzuman.

    aracınız tekrardan hayırlı olsun.


    Teşekkürler sağolun. Ancak konu sahibinin bir önce ki arabası MMT şanzımanlı olup almış olduğu 1.33 motorlu AURIS 6 ileri manual şanzımanlı. Zaten 1.33 Auris ve Corolla'da otomatik vites yok.




  • evet ikinci aracı 1.33 motorlu auris.
    konunun aşağılarında başka bir kullanıcı da ,aynı yerde (ankara) aynı sorunu yaşadığını söylemişti.
    maalesef o motorlu toyota auris ve corollanın bayır performansı içler acısı.
    etrafımda benim aracımı süren pek çok arkadaşımda, aracın çok hantal olduğunu söylüyordu.
    dediğim gibi benim önceliğim bu olmadığından, araçtan memnundum.
  • Yeni kasa Auris 1.33 Life benzinli 6 ileri Manuel aracım Toyota'dan gelen yetkili expretiz tarafındanda test edildi ve Dikmen'de 38 derece rampada araçta 4 kişi varken durup tekrar kalkamadığı dolayısı ile rampa çıkmadığı bizzat görülmüştür. Buna itiraz edenler ya tek başına yada 2 kişi olduğu için başına gelmemiş olabilir ancak ruhsatada bakarsanız coupe yada 2 kişilik cabrio araç almıyoruz, ailece binmek için 5 kişilik bir binek araç alıyoruz. Bu teknolojide ve sıfır bir otomobil 4 kişi ile rampada yerinden kalkamıyorsa kimse kusura bakmasın hata yeteri kadar test etmeyen üreticidedir. Ayrıca aracı bize satarken 1.33 motorlu test aracı yok dediler 1.6 benzinli yada 1.4 turbo dizel var dediler. Demekki bir bildikleri var ama saklıyorlar
  • Hocam konunuzu baştan sona kadar okudum,öncelikle geçmiş olsun diyorum.Yeni aracınızı güle güle kullanın.Subaru bir çoğumuzun bilmediği ancak kesinlikle kaliteli bir araç.Corolla ile yaşadıklarınız üzücü bir deneyim olmuş.Maalesef ülkemizin saçma sapan vergi sistemi yüzünden bu araçlara mahkum ediliyoruz.İnsanın bir hevesle aldığı yeni aracının böyle performans sergilemesi cidden kötü bir psikoloji,düz yolda bir nebze idare edilebilir ancak her yol düz değilki, firmaların heleki Türkiye gibi Toyotanın çok sattığı ülkelerde bu tip durumları öngörmesi lazım diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.