Şimdi Ara

@@@@ DİKKAT !!! AURIS 1.33 MOTOR ve BURSA AKKOYUNLU BAYİ REZALETİ @@@@ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
10
Favori
29.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim anlamadığım bugün aracı test etme fırsatım oldu.. 2 şekilde denedim, biri 30 - 40km arası 3. vitesle belirtilen yokuştan da dik yokuşta denedim. Hiç bir sorun yok hatta 1.33 motora göre çok çok iyiydi.

    sonra yokuşun ortasında 3 kişi ile durup denedim, araba o dimdik yokuşta sıkıntısız kalktı hatta şaşırdım eski 1.8 aracım dahi orda boğuluyordu.

    sanırım Toyota kullanma klavuzunu okumuyor kullanıcılar.

    Araç ekonomik bir araç olması sebebiyle full beygir ile gitmiyor. 2 - 3 bin devirde kullandığınız takdir de beygiri yormayıp yakıt tarassarufu yapıyor.

    Fakat deviri 4bin devire vurduğunuzda arabanın full tork kullandığını göreceksiniz bariz bir şekilde. Yokuşta rampada durduğunuzda kaldırırken ibreyi 4bin devire getirip öyle kalkın ki bütün torku kullanın. Aradaki farkı görünce şaşıracaksınız.
  • Berry1925 B kullanıcısına yanıt
    Lütfen yazıyı iyi okuyun sadece ben değil expertiz dahil Toyan servis müdürü ile birlikte 4 kişi daha geldi araç rampada içinde 4 kişi ile kalkmadı.

    Gidin Akpınar mh. 858.cd ye görün rampaları ortada durun 4 kişi ile kalkmaya çalışın işte o zaman anlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ifcoskun

    Buradaki yorumları okudum bence 1.33 motoru karalama var diye düşünüyorum diğer firmalarında 1.00 veya 1.2 motorlar hakkinda yorumlar yok sadece 1.33 motor çekmiyor yazilmis ve 4 ceker subaru ile kiyaslanmis herşeyi kendi segmentinde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum daha dun 4 kişi yaklaşık ayni rampa egiminde kendinden bekledigim ölçüde cikti araclari alirkn beklenti çok önemli performans veren bir araç almiyorsunuz ama stabil giden ve az yakan bir araçtan bahsediyoruz araci aldim cokda memnunum f/p kiyaslamsina gore bence en iyi araç diyebilirim.

    Keşke az yaksa hocam 2016 model 1.33 auris aldım performans konusunda zaten bir beklentim yoktu o konuda birşey söyleyemem lakin çok dikkatli kullanmama rağmen 9.3 litre gibi bir ortalama var




  • merhaba benim için şuan kullandığımız aracın en önemli özelliği lpgye uyunmlu olamsı tabiki 1.2 turbo motorlara göre çok yakıyor ama lpg ile mükemmel bir uyumu var. LPG ile şuan 1 litre ile 11 km gidiyor ve klima sürekli açık durumda buda çok iyi bir değer. Bence Lpg'yi bir düşünün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ifcoskun

    merhaba benim için şuan kullandığımız aracın en önemli özelliği lpgye uyunmlu olamsı tabiki 1.2 turbo motorlara göre çok yakıyor ama lpg ile mükemmel bir uyumu var. LPG ile şuan 1 litre ile 11 km gidiyor ve klima sürekli açık durumda buda çok iyi bir değer. Bence Lpg'yi bir düşünün.

    Lpg aracın performansını azaltıyor evimizin bulunduğu konum biraz yüksekte ve dün 5 kişi arabadayken 2.viteste 4000 devirde girmeme rağmen araba devirden düştü Lpg taktırırsak çıkabileceğimizi düşünmüyorum
  • lpg yi ilk 1000 km sonra taktırdım suan 43000 km geldim. çekişte benzinle cok bir fark yok.her turlu yola gitmişizdir. şehirlerarası sorun yaşamadan gittim. Soylediğiniz rampaları ınanın yayla yolunda görmemişinizdir. resmen off road arazi. araba cıkmaz cok agır bir cümle. ha biraz devri yukselir ama sonucta cıkacaktır. lpg sizin düşünceniz tabi ama bu araca sehir içi binecekseniz diger araclardan en büyük artısı lpg takılabilmesidir. bence buda en önemli artısı. tabi 1.6 benzinli olsa daha iyi olur tabi ama aracı alırken bir motor için 10000 tl fark bütce işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ifcoskun -- 21 Haziran 2016; 21:52:24 >
  • Merhabalar 2012de sıfır 1.33 corolla yı aldım araçla ilgili hiç bir problem yaşamadım çok dik rampalarda dahi kalmadım özellikle durupta kalmaya çalıştığım bir rampa olduki rampa öyle bir rampaki siz yürümeye kalktığınızda aynı michel jackson gibi öne yatıyorsunuz araba sabit yerinde kaldı ama pati çekmeye başladı bu şundan kaynaklanıyor araç ön çekiş yine iddia ediyorumki araç 4x4 veya arka çekişli olup bu motora sahip olsa o yokuşu çıkar dediğim yokuşta 1996 vectrada kalmış 2000 mi 2500 motormu neymiş:) zaten o rampa çıkmak için değil inmek için kullanılıyormuş:) sonuç aracım 50 küsür binde istanbul antalya antalya edirne istanbul edirne arası çok kullandım sıkıntı yok bir kaç sıkıntım şu hız sabitleyicim yok yeni modellere sonradan takılıyormuş bizde yok o problem birde 750 kg lık karavan çekermi çekmezminin derdindeyim bu aralar arka çekiş olsa direk karavanı koycam :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mydonose2

    Merhabalar 2012de sıfır 1.33 corolla yı aldım araçla ilgili hiç bir problem yaşamadım çok dik rampalarda dahi kalmadım özellikle durupta kalmaya çalıştığım bir rampa olduki rampa öyle bir rampaki siz yürümeye kalktığınızda aynı michel jackson gibi öne yatıyorsunuz araba sabit yerinde kaldı ama pati çekmeye başladı bu şundan kaynaklanıyor araç ön çekiş yine iddia ediyorumki araç 4x4 veya arka çekişli olup bu motora sahip olsa o yokuşu çıkar dediğim yokuşta 1996 vectrada kalmış 2000 mi 2500 motormu neymiş:) zaten o rampa çıkmak için değil inmek için kullanılıyormuş:) sonuç aracım 50 küsür binde istanbul antalya antalya edirne istanbul edirne arası çok kullandım sıkıntı yok bir kaç sıkıntım şu hız sabitleyicim yok yeni modellere sonradan takılıyormuş bizde yok o problem birde 750 kg lık karavan çekermi çekmezminin derdindeyim bu aralar arka çekiş olsa direk karavanı koycam :)

    Ankara'nın Dikmeni'ne bekleriz. Ayrıca bu Corolla değil yeni Auris 1.33 Life

    Sistemsel bişey olabilir arabanın kalkmasına izin vermiyor bişey ama sonuçta Dikmende rampada durdunuz mu çıkmıyor bu kesinleşti.

    Sattım gitti zaten bir daha mı asla..

    3 yıl olacak Subaru Impreza kullanıyorum. Bu fiyata satılan bir otomobilden hiç bu kadar memnun olacağım aklıma gelmezdi. İyiki tutulmuyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Ağustos 2016; 8:47:45 >




  • yildiz kullanıcısına yanıt
    ARACI SIFIRMI ALDINIZ 4X4 MÜ SANIRIM ARTIK HİÇ BİR YOLDA KALMAZSINIZ 4X4SE BENİMKİ YENİ KASA LİFE DEĞİL VE SIKINTI YOK AMA YENİ KASALARLA BİRLİKTE YOKUŞ KALKIŞ ESP TRACİON ÇEKİŞ KONTROL GİBİ ÖZELLİKLER EKLENDİ BELKİ O ÖZELLİKLERLE ALAKALI BİR DURUMDUR BENDE ÇEKME KARAVAN ALMA DURUMUNDAYIM O SEBEPTEN 4X4 LERE HEVES SARDIM BU ARALAR
  • Subaru'ların hepsi standart sürekli 4x4

    Kesinlikle Subaru Forester Tavsiye ederim, imkan varsa Turbo.
  • 2012 model 1.33 auris almaya karar vermiştim 68 bin km temiz manuel 36.000₺ ye ama burayı okuduktan sonra kararsız kaldım.bu fiyata almaya değer mi ?yoksa uzak mı durayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkamayabilir. Her aracın kapasitesi belli. Ama araç broşürlerinde yaklaşık bir değer verilmesi lazım.
    max tırmanma açısı gibi bilgiler bazı arazi araçlarının katalog verilerinde mevcut.
  • kötü bir deneyim olmuş. corolla 1.33 motor cidden yokuş özürlüsü bi motor. bi ara bende almayı duşunuyordum ama bu motora 57.000 isteyince vazgeçmiştim. hız sabitleme bile olmayan 1.33 motora 57.000 vermek saçmalık olarak gelmişti bana. şimdi 1.2 tsi ibiza kullanıyorum 5 kişi ile en dik yokuşta çıkmadığı yer yok. ayrıca focus 1.6 atmosferiğin maksimum 3. viteste çıktığı uzun yokuşları ibiza 5. vitesle rahat rahat çıkıyor.

    yokuş için ya 120 beygir üstü atmosferik motor (minimum 150 nm torklu) olacak ya da turbolu dizel ya da benzinli araç olacak. düzde her araba gidiyor zaten, düzdeki performansa bakılmaz
  • 2012 model 1.4 dizel otomatik Aurisimiz Dikmende yokuşları çıkamıyordu, 2015-2016 model dizel otomatik Aurislerde durum nasıl acaba bilen var mı? Aynı sorun devam ediyor mu?
  • Toyota'da MMT şanzıman olduğu sürece değişen bişey olmaz. Yetkili biri bana ''Dikmende sürmeyin orası çok dik rampalarla dolu uç nokta bir örnek'' dedi.
    Bende ''malesef biz burada yaşıyoruz sıfır arabayı zararına satarım gerekirse'' dedim.. sattım kurtuldum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekonomisty

    2012 model 1.4 dizel otomatik Aurisimiz Dikmende yokuşları çıkamıyordu, 2015-2016 model dizel otomatik Aurislerde durum nasıl acaba bilen var mı? Aynı sorun devam ediyor mu?

    dün gece ortaköyden zincirlikuyu'ya ara sokaklardan çıkan bir yol var oradan 1.4 golf'ümle çıkarken bunu hatırladım ve inşallah önüme bir 1.33 corolla çıkmaz dedim. orda oldukça dik bir yokuş sert bir u dönüşünden sonra başlıyor ve bu durum iki üç defa tekrarlanıyor z.kuyu'ya varana kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: treko

    2012 model 1.33 auris almaya karar vermiştim 68 bin km temiz manuel 36.000₺ ye ama burayı okuduktan sonra kararsız kaldım.bu fiyata almaya değer mi ?yoksa uzak mı durayım?

    arkadaşımda var. aldığına pişman ama belli etmemeye çalışıyor.
  • Hocam bende de 1,4 Auris 2012 otomatik var.Eşimde ankara dikmenli olduğu için zaman zaman git gel yapıyoruz.Ve her gittiğimizde motor arıza ışığı alıyorum.(genelde turbodan kaynaklı çıkıyor hata kodlarında).Umarım nadir olsada ilerleyen zamanda büyük bir sıkıntı yaşamayız...
  • Arkadaşlar daha bu çarşamba bir arkadaşıma ait 2014 Auris 1.4 MMT aracı ile Gemlik - Bursa arası yolculuk yaptık oradan Ankaraya döndüm.

    Auris aracın sahibi arkadaşla bu mevzuyu konuştuk aynı bayi satarken onada aynı şeyleri söylemiş ve şuan aldığına bin pişman.

    Araçtan uğultu şeklinde yol sesi geliyor yani yol yalıtımı berbat. MMT şanzıman yine rampalarda kalkmıyor geri salıyorum diyor.
    (Aynı durumu 2007 Corolla aracımda bende yaşadığım için MMT den illallah gelince bayiye danışıp aracımı bayiden takasla manuel yeni Auris almıştım ama sonuç malum)

    Sizlere sözüm o ki asla Ankara gibi hele ki Dikmen gibi rampası çok dik ve bol yerlerde aracın boyutlarına yetmeyen atmosferik 1.33 motor yada
    Toyota'nın MMT şanzımanı gibi durduğunda yerinden kalkamayan araçlar alıp kendinizi üzmeyin.

    Şimdiki aracımız bu yaz yeni aldığımız 2016 Megane 4 - 1.5dci EDC ve hem yakıttan hem çekişten ziyadesiyle memnunuz.. (87 model W124 Mercedes Benz 300E aracımız halen duruyor)




  • Konuyu ilk defa görüyorum çok ilgimi çekti her yorumu okudum tek tek, güzel konuymuş

    Öncelikle ilginç bir durum yaşanmış ve ortada bir magduriyet var geçmiş olsun konu sahibine. SOnrasındaysa bazı arkadaşlar ankaranın dikmeni bir daha gelirsem .... lafını hiç duymamışlar herhalde dikmende teleferik bile var yokuş rampa konusunda çok acayip bir yer yok araç kalkmazmı hiç vs. demeyin yani Bir çok kişi konu sahibinin şöförlüğüne de çamur atmış ama ben o yokuşu çıkamam onu biliyorum bu şöförlüğümle, aracımda 1.33 2012 auris ayrıca

    Lakin ben araçtan çok memnunum. Aracın performansı aldığımda kötüydü ama 20k bakımından sonra 10 gün çok devirli kullandım şimdi çok yeterli. Konya'da ikamet ediyorum tüple vs. uğraştırmayacak şekilde yakıtı var şehir içi 7.1 lt yakıyor. Performansı şehir içi kesinlikle yeterli. Sadece araç atik bir araç değil 1350kg yi üzerinde motorun büyüklüğü değil torkunun düşüklüğü tam kaldıramıyor diyebilirim.Özellikle daha önce performanslı araçlara binenlere yetmeyecektir.

    Ama ben epeyi memnunum özellikle aldığım konfor gerçekten beni mutlu ediyor, kullanım zevkide çok güzel bir araç. Dağda tepede yokuşta gezmeyecek düz yolda bineceklerin hepsine yeter. AGrasif araç kullananlar zaten bu klasmanda araç almasınlar gidip 200hp araçlara baksınlar. :) Selamlar.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.