Şimdi Ara

DİKKAT!!CANON İÇİN HP FOTO KAĞIT SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
5
Favori
19.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CANON İÇİN HP FOTO KAĞIT SEÇİMİ
    Ben canon kağıtları bulamadım onun yerine hp kullanıyorum bi sorun goremedim
    Yalnız bir seye çok dikkat etmek gerekiyor aldığınız hp marka kağıdın parlaklıgını fotografı yazdırırken seçeceğiniz canon kağıtlardan hangisine denk geldiğini bilmeniz ve doğrusunu secmeniz gerek çünkü yazıcı kağıda göre boya miktarını ayarlıyor yani yalnış kağıt ayarında kartuşunuz erken bitebilir ve çıktı kaliteside düşecektir .
    uygun kağıt seçiminde elbette hp kullanabilirsiniz

    Hp kağıt kullandığınızda menüden karşılığında seçeçeğiniz CANON kağıdın "parlaklık yıldızı sayısı" aynı olmalı
    (Dikkat "baskı kalitesi yıldız sayısı" "parlaklık yıldız sayısı"na bağlı değil)
    parlaklık yıldız sayılaırını asagıya yazdım
    Canon Photo paper pro 5 yıldız
    Canon Photo paper Plus Glossy 4,5 yıldız
    Canon Photo paper Plus Double Sided 2 yıldız
    Canon Photo paper Plus Semi-gloss 2 yıldız
    Canon Glossy Photo paper 3 yıldız
    Canon Glossy Photo paper “Everyday use” 3 yıldız
    Canon Matte Photo paper ---


    Hp Premium plus photo paper 5 yıldız
    Hp Premium photo paper 4 yıldız
    Hp Advanced photo paper 3 yıldız
    (kutusunun ön yüzünde 4 yıldız sanırım baskı kalitesi anlamında)
    Hp photo paper 3 yıldız
    Hp Everyday photo paper 2 yıldız

    Örneğin 10x15 cm buyutta;
    "Hp advanced photo paper" kullanınca fotografı basarken "Canon glossy Photo paper"ı seçmek gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdr -- 8 Ocak 2008; 17:15:04 >



  • Çok faydalı bilgiler emeklerin için teşekkürler, konunun hep gözününde olması için Canon bölümüne taşırsan daha iyi olur.
  • Eline sağlık. Çok değerli bilgiler bunlar. Bende de canon mp760 yazıcı var. Canon un kağıtları biraz pahalı. Hpler daha ekonomik.
  • helal kardeş. bu konuda sorun yaşarım diye hp kağıt almamıştım. şimdi rahatlıkla alabilirim.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boracanon -- 26 Aralık 2007; 22:48:44 >
  • eğer ki kaliteli baskı istiyorsanız hangi marka yazıcınız var ise onun medyalarını kullanın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: severk
    eğer ki kaliteli baskı istiyorsanız hangi marka yazıcınız var ise onun medyalarını kullanın


    Doğruyu söylüyorsun ama yazıcı kağıdı piyasasında uygun fiyatları nedeniyle Hp nin tartışılmaz bir hakimiyeti var. Haliyle Canon kullanıcıları Hp kağıtlarına yönelip o kağıtları üzerinden çözümler üretmeye çalışıyor. Keşke Canon kağıtlarınada Hp'ler kadar bol çeşit ve uygun fiyatlarla ulaşabilsek. Canon bu konuda çok zayıf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 24 Aralık 2007; 14:26:43 >
  • Canon mp520 yazıcı aldım dün, canon kağıtları çok pahalıydı, 19 ytl ye 100 adet Epson premium glossy kağıt aldım (epson'un en iyisi ve made in japan).. Yazdırırken Canon Photo paper Plus Glossy seçeneğini seçtim ve sonuç inanılmaz iyi çıktı. Herkese tavsiye ederim.
  • Güzel başlık öncelikle teşekkürler.

    Arkadaşlar bende de MP 610 var, canon kağıtlar çok pahalı ve forumda okuduğuma görede canon yazıcılarla en uygun kağıtlar EPSON muş. Aşağıdaki linkde görünen epson kağıdı aldım har ne kadar baskı kalitesi beni memnun etsede bu başlığı görünce acaba daha daha az mürekkep ile daha kaliteli baskı alabilirmiydim diye düşünmeye başladım.

    Aldığım kağıt 4 yıldızlı..... bu kağıt yada diğer epson kağıtlar Canon kağıtların hangisine denk düşer. Yukarıdaki listeyi epson kağıtlar içinde yapabilirmisiniz.


    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31877
  • konuyu sık kullanılanlara aldım. yarın mp 610 alıcam inşallah. düşünüyordum bu kağıt meselesini. teşekkürler bilgiler için
  • şu başlığı hareketlendiremezmiyiz biraz. bende fotoğraf kağıdı seçimi konusunda sıkıntı yaşıyorum epson aldım ama ne yapacağım bilmiyorum boşa mı aldım diye düşünmeye başladım.
  • dostum 3 farklı kağır üzerinde yaptıgım en az 50 foto çıktısı üzerindeki izlenimlerime göre yukarda verdigin bilgiler tam manası ile uyumlu degiller. örnegin en kaliteli hp ile canon un en kalitelisinde baskı alınca ten renklerinde gözenek bırakıyor ama bi alt kalitede yapınca o hata ortadan kalkıyor. bide hp 250gr olan modeli ile 280 gr olan arasında baya fark var renk olarak. 250 gr olan resimleri biraz daha soluk ve sarımtrak çıkartıyor fakat 280 olan tam manası ile renk doygunlugunu ve netligini saglıyor. netten sipariş verdim farklı hp ve canon modelleri elime geçince gene yorum eklerim bu arada yazıcım mp610 canon. bu denediklerim 10x15 foto kağıtları.sorularınız olursa pm atın elimden geldigince yanıtlarım. saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemal_ozsoy

    dostum 3 farklı kağır üzerinde yaptıgım en az 50 foto çıktısı üzerindeki izlenimlerime göre yukarda verdigin bilgiler tam manası ile uyumlu degiller. örnegin en kaliteli hp ile canon un en kalitelisinde baskı alınca ten renklerinde gözenek bırakıyor ama bi alt kalitede yapınca o hata ortadan kalkıyor. bide hp 250gr olan modeli ile 280 gr olan arasında baya fark var renk olarak. 250 gr olan resimleri biraz daha soluk ve sarımtrak çıkartıyor fakat 280 olan tam manası ile renk doygunlugunu ve netligini saglıyor. netten sipariş verdim farklı hp ve canon modelleri elime geçince gene yorum eklerim bu arada yazıcım mp610 canon. bu denediklerim 10x15 foto kağıtları.sorularınız olursa pm atın elimden geldigince yanıtlarım. saygılar.




    arkadaşım aynı yazıcıdan bende var. yeni aldım ve açıkcası tam olarak ayarlar hakkında bilgim yok.canon photo paper pulus II kağıt kullanıyorum ama bilgisayarda gördüğüm fotoğraf kalitesini o kağıda basamıyorum. bulanık gibi sanki net değil gibi çıkan foto. renklerde farklılık ve eksiklik gösteriyo. yapmam gereken ince ayarlar veya basit ayarlar nelerdir söyleyebiliirmisin. bu arada hemen dvd kapağı basmak için(bi bakıma günlük kullanım diye adlandırılan) a4 boyutunda kullanabileceğim ucuz bir foto kağıdı arıyorum ama bulamıyorum. alabileceğim biryer varmı. bir soruda benim ilk kartuşlar 200 e yakın bir fotoğraf baskısından sonra bitti. bu anormal bir durum değilmi.siznde böyle erken mi bitiyo.
  • kesinlikle yanlış bilgiler arkadaşım bu verdiklerin. epson(hem premium glossy, hemde bir alt kademe olan foto kağıdı), hp, canon(iki model) olmak üzere 5 farklı kağıt kullandım ve hepsini aynı ortamda denedim.yani sütüdyo çekimi kaliteli bir foto ile baskı aldım her kağıt için ve canon yazıcıdan da her çeşit(9 farklı kağıt seçeneğini de kullanarak) kağıt seçeneğinden resim çıktısı aldım. yani anlayacağınız 4 kartuşun nerdeyse hepsi sırf bu denemelere harcandı. ve hp hangisini seçerseniz seçin rezalet görüntüsü açıkca ortaya serdi. eğer isteyen olursa bütün sonuçları epson un hangi model ile hani kağıdı ve hangi ayarı seçersek en iyi sonuç alınabilir söyleyebilirim. uzun uzun yazb,ilirim buraya. çünkü her kağıdı yazıcıdan farklı kağıt türlerini seçerek ve ayrıcabunları da normal ve yüksek ayarlarda tekrar basarak aradaki kaliteyi karşılaştırdım o yüzden biraz uzun ve istenirse buraya yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ghostrecon

    kesinlikle yanlış bilgiler arkadaşım bu verdiklerin. epson(hem premium glossy, hemde bir alt kademe olan foto kağıdı), hp, canon(iki model) olmak üzere 5 farklı kağıt kullandım ve hepsini aynı ortamda denedim.yani sütüdyo çekimi kaliteli bir foto ile baskı aldım her kağıt için ve canon yazıcıdan da her çeşit(9 farklı kağıt seçeneğini de kullanarak) kağıt seçeneğinden resim çıktısı aldım. yani anlayacağınız 4 kartuşun nerdeyse hepsi sırf bu denemelere harcandı. ve hp hangisini seçerseniz seçin rezalet görüntüsü açıkca ortaya serdi. eğer isteyen olursa bütün sonuçları epson un hangi model ile hani kağıdı ve hangi ayarı seçersek en iyi sonuç alınabilir söyleyebilirim. uzun uzun yazb,ilirim buraya. çünkü her kağıdı yazıcıdan farklı kağıt türlerini seçerek ve ayrıcabunları da normal ve yüksek ayarlarda tekrar basarak aradaki kaliteyi karşılaştırdım o yüzden biraz uzun ve istenirse buraya yazarım.


    Kardeş sonuçlarını bekliyoruz o zaman.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ghostrecon

    kesinlikle yanlış bilgiler arkadaşım bu verdiklerin. epson(hem premium glossy, hemde bir alt kademe olan foto kağıdı), hp, canon(iki model) olmak üzere 5 farklı kağıt kullandım ve hepsini aynı ortamda denedim.yani sütüdyo çekimi kaliteli bir foto ile baskı aldım her kağıt için ve canon yazıcıdan da her çeşit(9 farklı kağıt seçeneğini de kullanarak) kağıt seçeneğinden resim çıktısı aldım. yani anlayacağınız 4 kartuşun nerdeyse hepsi sırf bu denemelere harcandı. ve hp hangisini seçerseniz seçin rezalet görüntüsü açıkca ortaya serdi. eğer isteyen olursa bütün sonuçları epson un hangi model ile hani kağıdı ve hangi ayarı seçersek en iyi sonuç alınabilir söyleyebilirim. uzun uzun yazb,ilirim buraya. çünkü her kağıdı yazıcıdan farklı kağıt türlerini seçerek ve ayrıcabunları da normal ve yüksek ayarlarda tekrar basarak aradaki kaliteyi karşılaştırdım o yüzden biraz uzun ve istenirse buraya yazarım.

    arkadaş doğru söylüyor.sanırım her mürekkep kağıdın üzerindeki kaplama maddesi ile uyumlu olmuyor.ben epsonda lexmarkın fotograf kağıdını denedim.sanki cama mürekkep damlarda top top olurya.o şekilde mürekke kağıdın üstünde kaldı.sanki naylona yazdırmış gibi oldu.mesela geçen epsonun 3 yıldız kağıdını almıştım.çıktı aldım renkler öyle solukdi ki kızdım.neredeyse 4 paket kağıdı çöpe atacaktım.sinirlendim.ertesi gün resimlere tekrar baktığımda renkler in canlandığını gördüm.bir kaç denemeden sonra kağıdın mantığını kavradım.1 saat sonra renkler oturuyo kağıda.çıktıyı alınca bulanık oluyor sonra parlaklaşıyor rekler.sanırım mürekkep kağıtla tepkimeye giriyor.buna da şaşırsım.
  • Önce bu denemeleri kaliteli bir sütüdyoda çekilmiş kaliteli yani her ayrıntının belli olduğu bir fotoğrafta yaptığımı bilmenizi isterim.arkadaşlar nerdeyse her model ve marka için yaptığım onlarca deneme sonucunda vardığım sonuçlar:


    Epson PREMIUM GLOSSY PHOTO PAPER(epson un en kaliteli kağıdı) 255g ile Canon PHOTO PAPER GLOSSY 2 Karşılaştırması:

    - Canon Photo paper Pluss Glossy 2 kağıdı(yazıcı ayarlarından da yine aynı kağıdı seçerek) ile en yüksek ayarda aldığınız fotoğraf kalitesi ile EPSON PREMIUM GLOSSY kağıyla ve yazıcıdan da İnkjet HAGAKİ kağıdını seçerek NORMAL(yani daha az mürekkep) resim kalitesinde yazdırdığınızda bu iki kağıdın birbirine eş değerde sonuç verdiğini göreceksiniz. yani hem daha ucuza bir kağıt almış olacaksınız hemde NORMAL ayarlarda Canon un yakaladığı resim kalitesini EPSON kağıtla elde etmiş olacaksınız(arada çok ama çok dikkatli baktığınızda yani kağıdı gözünüzün içine kadar soktuğunuzda biraz renk farklılığı göreceksinizki dediğim gibi sütüdyo ortamında çekilmiş bir fotoğrata bile bunu anlamak çok zor).


    EPSON PHOTO PAPER

    - EPSON PHOTO PAPER 190g lık bu 3 yıldızlı fotoğraf kağıdında da yazıcılardan yanlış hatırlamıyorsam High Resolution Paper ı seçiyoruz(bu kağıdı kullanalı baya zaman olduda). yada "Diğer fotoğraf kağıdı" seçeneğini deneyin.ikisinin görüntüsünü karşılaştırabilirsiniz.


    CANON MATTE PHOTO PAPER

    - CANON MATTE PHOTO PAPER. bu kağıt pahalı ve özellik olarak parlak bir yapıya sahip değil ama cidden kaliteli fotoğraf çıktısıı alınabiliyo.ve bu fotoğrafın kalitesi EPSON un 190 g lık modelinden daha iyi sonuçlar veriyo.

    HP ADVANCED PHOTO PAPER 250G VE HP EVERYDAY PHOTO PAPER 170G

    - HP Advanced Photo Paper 250g ve HP Everyday Photo Paper 170g: bu iki kağıdı hiç ama hiç tavsiye etmem. bu kağıtlarla fotoğraf baskısı almak istediğinizde en iyi sonucu yazıcıdan "High Resolution Papper"ı seçtiğinizde alıyorsunuz ama bu sonuç çok ama çok kısa bir süreliğine. çünkü fotoğraf kağıdı mürekkebi emmiyo ve bir gün içersinde resimdeki dağılmaları çok rahat görebiliyorsunuz. bütün ayrıntılar kayboluyo.

    - Eğer HP Everyday Photo Paper ile idare eder bir sonuç almak istiyorsanız(yani zevk için benim gibi oyun dvd cover yapmak ve filmlerin dvd kapaklarını yapmak istiyorsanız) yani en azından mürekkepler okadar dağılmasın(renk okadar iyi olmasa da en azından mürekkebi emsin) diyorsanız yazıcıdan "Düz Kağıt" seçeneğini seçmeli ve baskı kalitesini de normal olarak ayarlamalısınız.


    Bütün bu kağıt ve kalite denemelerini çok sayıda kağıt feda ederek ve kartuşlarıda tam dolu halden yarıya kadar inmesine neden olarak yaptım. yani bu sonuçlar ulaşmak bana biraz masraflı oldu. şuan elimde olan kağıtlar bittiğinde kullanmadığım kağıtları da alıp deneyeceğim ve sonuçları buraya yazacağım arkadaşlar. ama en azından bu yazıyı okuyan arkadaşlarda varsa ve bu tarzda deneyime sahiplerse onlarında yorumlarını bekliyorum.

    Ayrıca Hangi model ve kağıtları ayrıca nereden ve kaça aldıklarınıda buraya yazarlarsa sevinirim.



    KAĞITLARIN FİYATLARI:


    - Canon Photo paper Pluss Glossy 2 A4 Boyut 20'li Paket= 19ytl Bimeks ten Almıştım.

    Epson PREMIUM GLOSSY PHOTO PAPER A4 30 lu Paket = 18ytl almanya dan aldım.
    Almanya da Canon kağıtlar Türkiye dekinden daha pahalıydı.

    - EPSON PHOTO PAPER 10x15 boyutunda 70+70 ikili paket 15 ytl ye almıştım Gold tan.

    - HP Everyday Photo Paper Semi Glossy A4 boyut 100 lü Paket 10 lira. Teknosa dan aldım.

    - HP Advanced Photo Paper(Hediye)

    - CANON MATTE PHOTO PAPER(Hediye)
  • arkadaşlar bende de hp nin 3 paket kağıdı var, yıllar önce hediye olarak hp den gelmişti.Bugüne kadar sakladım, canon mp 210 yazıcı aldım onunla denemeler yaptım ama sonuç felaket.Üstelik kağıtların üzerinde veya paketinde hiç bir yazı vs yok.Zaten naylon ambalaj içinde gelmişti.Hangi ayarları kullanacağım bilemiyorum.Bu canon modelinin bir de mürekkep dolum sorunu varmış.Keşke başka marka yazıcı alsaydım diyorum şimdi.dolankartuş.com da buna uygun kit bulunmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hassan01

    arkadaşlar bende de hp nin 3 paket kağıdı var, yıllar önce hediye olarak hp den gelmişti.Bugüne kadar sakladım, canon mp 210 yazıcı aldım onunla denemeler yaptım ama sonuç felaket.Üstelik kağıtların üzerinde veya paketinde hiç bir yazı vs yok.Zaten naylon ambalaj içinde gelmişti.Hangi ayarları kullanacağım bilemiyorum.Bu canon modelinin bir de mürekkep dolum sorunu varmış.Keşke başka marka yazıcı alsaydım diyorum şimdi.dolankartuş.com da buna uygun kit bulunmuyor.



    arkadaşım o kağıtlardan hayır bekleme. bir önceki yazımda da uzun bi şekilde anlattığım gibi iyi sonuç alman pek olası bişi değil.
  • @ghostrecon açıklama iiçin sağol. yani fiat/performans en iyi kağıt epson premium glossy diyorsun. evet bende bunu kullanıyorum çok da memnunum. cescesor arkadaşımız bana yeni çıkan iddialı cescesor premium kağıt numune göndermiş onlarıda karşılaştıracam. sanırım epson gibi olacak kalitesi anlattığına göre. öyle olursa cescesor premium 1 numaraya yerleşir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.