Şimdi Ara

DİKKAT!!CANON İÇİN HP FOTO KAĞIT SEÇİMİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
5
Favori
19.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jetaydin

    quote:

    Orijinalden alıntı: K4TL14M

    Sonunda fotoğraf çıktılarındaki renk koyuluğu problemini çözdüm.Ama bunu çözmek bana 25-30 fotoğraf kağıdına patladı.Renk yoğunluğunu el ile ayarlıyoruz.Resimdeki gibi ayarların hepsini düşürüyoruz,karşıtlık hariç.Pc deki görünümüne en benzer ayarı bulana kadar değerleri eşit şekilde düşürün.Benimkisi 20-25 arası benzer ton verdi başkalarınınki daha farklı olabilir.33 e çektim ayarları çok parlak oldu.Gerçek rengi bulabilmek size kalmış.Fotoğraflarınız aşırı koyu ise en az bi -20 ye çekin derim.
     DİKKAT!!CANON İÇİN HP FOTO KAĞIT SEÇİMİ


    Hocam belli ki baya ihtisas yapmışsınız bu iş üzerine :) Size zahmet varsa bilginiz benim sorularıma da bir cevap vermenizi rica ediyorum.

    Her yazıcının ayarı farklıdır en iyisi deneyerek bulmak. Zaten benim yazıcı da bozuldu bayadır uzağım bu konulara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için teşekkürler. Sorunum çözülmedi bilgisi ve ilgisi olan tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • Ultraslim 120gr Kuşe Kağıt ile Canon IP7250'de baskı aldım. SOnuç harika. Ortam Türü olarak Yüksek Çözünürlüklü Kağıt seçerseniz sonuç gayet başarılı olacaktır...
  • Merhaba,

    Geçtiğimiz günlerde üzün süren araştırmalarım sonunda Canon PIXMA IP7250 aldım. Genel olarak şöyle özetleyebiliriz: Epson'lar ilk maliyet yüksek, tanklı olduğu için kartuş maliyeti düşük, çözünürlük düşük (Canon'dan düşük; ama HP'den yüksek veya eşit). Canon'lar ilk maliyet düşük, kartuş maliyeti yüksek, çözünürlük yüksek. Ben sürekli fotoğraf bastırmayacağım için kartuş maliyetini arka plana atıp çözünürlüğe önem verdim ve IP7250 seçtim.

    Hepsiburada'da şu an Kodak fotoğraf kağıtlarında kampanya var. 2.si %50 indirimli. Baya ucuza geliyor. 13x18 ve 15x21 Kodak Ultra Premium Glossy (260 gr) fotoğraf kağıdı aldım. Satıcı ürünü yanlış (10x15) göndermiş. Geri iade ettim. Önümüzdeki hafta doğru olanları yollayacak inşallah...

    HP kağıtlarla ilgili okuduğum kötü yorumlara rağmen dayanamayıp Media Markt'tan HP Advanced (250 gr) fotoğraf kağıdı aldım ve yazıcının üzerinde gelen demo kartuşlarla birkaç deneme yaptım. Bu denemeleri renk skalasını gösteren rastgele bir fotoğrafla değil, yazıcıyı alma amacım olan kişisel fotoğrafları yazdırarak yaptım. Bu nedenle yazdırdığım fotoğrafları buraya yüklemeceğim :)

    Gözlemlerimi en iyi sonuçten en kötü sonuca doğru sıralayarak yazıyorum:
    Baskı kalitesi: Yüksek, Kağıt: Photo Paper Plus Glossy II --> Siyahların en siyah, renklerin en canlı olduğu seçenek bu.
    Baskı kalitesi: Standart, Kağıt: Photo Paper Plus Glossy II --> Yüksek baskı kalitesi ile arasında çok bir fark göremedim. Sadece -beklenebileceği gibi- siyahlar biraz daha grimsi. Ama renklerde ve detaylarda öyle çok büyük bir fark yok. Şahsen kartuş kullanımını azaltmak adına yüksek kalite değil standart kalite basım ile devam edeceğim. Belki detayların daha keskin ve ön planda olduğu (portre gibi) ya da doğa fotoğrafı vs gibi renk skalasının daha geniş olduğu fotoğraflarda yüksek baskı kalitesini seçebilirim.
    Baskı kalitesi: Yüksek, Kağıt: Glossy Photo Paper --> Burada renkler biraz daha soluk, siyahlar biraz daha grimsi çıktı. Genel olarak fotoğrafta kontrast eksiği var. Sanki mat kağıda baskı almışım gibi.
    Baskı kalitesi: Standart, Kağıt: Glossy Photo Paper --> Yukarıdaki yorum burada da geçerli. En kötü sonuç bu seçenek.
    Bir diğer gözlemim de şu: Glossy Photo Paper seçeneğinde resim çok daha hızlı yazdırılıyor. Tahminim bu kağıt seçeneğinde daha az kartuş tüketildiği yönünde.
    NOT: Aynı fotoğrafı 4 farklı seçenekle yazdırdım ve dördünü kendi arasında kıyaslayarak yorumları yazdım. Bilgisayar ekranındaki orjinal görüntü ile kıyaslarsam en iyi seçenek dediğim ilk seçenekte çıktı biraz daha koyuydu bilgisayardaki resme göre. Kişilerin yüzleri ve kıyafetleri arasındaki kontrast daha yüksek olduğu için bana bilgisayar ekranındaki görüntüden daha iyi geldi çıktı aldığım fotoğraf :)

    N11'den orjinal mürekkepleri (XL olanları) aldım ilk seferlik. Kuponla biraz da olsa uyguna geldi :) Önümüzdeki hafta elime ulaşır. Onları bitirdikten sonra kolay dolan kartuşlara geçip oradan devam edeceğim. Orada da takip edebildiğim kadarıyla şu an piyasadaki en iyi mürekkepler Cescesor Chromalife100+V2 ve OCP sanırım? Mürekkep konusunda önerilere açığım.




  • ufuuuuck U kullanıcısına yanıt
    Yeni öğrendim. Bursa'da bitmeyenkartuş firması Canon Uyumlu Anti-Uv solmayan yeni bir mürekkep getirdiğini ve fotoğrafçılardan oldukça talep gördüğünü söyledi. Kısmet olursa cuma günü söz konusu mürekkebi alacağım eğer güzel sonuç olursa burada paylaşırım.
    Ayrıca Chromalife100+V2 mürekkebi kullanıyorum. Bende canon mx925 var. Yazıcıda bazı ayarlar ile cescesor sitesindeki gri renkli fotoğrafın renklerine oldukça yaklaştım. Ne var ki deneme yaparken, verdiğim isimleri sileyim derken asıl yaptığım ayarları da silmişim.Değerleri de unuttum. Şimdi tekrar deneyeceğim. Önce yukarıda paylaşılan ayarları uygulamayı düşünüyorum ama ben renklerde o kadar -25 lere inmemiştim diye hatırlıyorum.
    Burada bir de kağıt ve mürekkep markaları da yazarsak birbirimize daha faydalı oluruz diye düşünüyorum.
    http://cescesor.com/color-test.jpg
    buradaki linkten indirdiğim fotoğrafla denemeyi düşünüyorum.
    Acele yazdığımdan cümlelerim düşük olabilir kusura bakmayın.
    @ufuuuuck




  • Arkadaşlar merhaba

    Canon pixma yazıcıdan paper glossy kağıda siyah çıktı alıyorum ilk çıktığında simsiyah renk 2 dk sonra grileşiyor.bu neden olabilir bilgisi ya da fikri olan var mı?
  • Hazini H kullanıcısına yanıt
    omurgalazım O kullanıcısına yanıt
    @Hazini
    Dediğim gibi ben Kodak Ultra Premium kullanıyorum. Hala bitiremedim :)
    Ayrıca halen orjinal aldığım XL kartuşlar da bitmedi. Genellikle standart kalitede yazdırıyorum. Ama Cyan bitmek üzere. Bitmeyen kartuş sistemine kesin geçeceğim bitince. Siz hangi mürekkebi kullanıyorsunuz? Hangisi daha iyi?

    Bende orjinal mürekkep ve Kodak kağıtla genelde koyu ve kontrastı yüksek çıkıyor resimlerin. Ayarlardan renk tonunu "Açık" yapıp yoğunluğu fotoya göre 5-10 arasında arttırıyorum. Kontrastı da 0-5 arasında kullanıyorum. Orjinale en yakın fotolar böyle çıkıyor.

    @omurgalazım
    Senin mürekkep soluyor gibi anladım. Muadil kullanıyorsan aldığın firmaya, orjinal kullanıyorsan Canon'a yazmanı tavsiye ederim. Kullandığın kağıt markası nedir? Canon paper glossy mi? Yoksa ayarlardan bu kağıdı mı seçiyorsun? Solma kağıttan da kaynaklanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 3 Şubat 2019; 22:25:7 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.