Şimdi Ara

Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • :D aldıgımız işlemciler bile aynı değil her silikon diskten uzaklaştıkca performans düşer. bunu bilmeyen yoktur editörde bilir. ama burada yapılan çakalllık hani anlaşılabilirde. bu çakallıgı geçmiş allalede nitelikli dolandırıcılık isim aynı ama performasn farkı ucuurum. nividiada amd de bundan vazgeçmişyecek bazne intelde. siz birde raid kartı alın yada almayı deneyin isimlendirmeler o kadar kafa karıştırıcı ki
    anlayanı bile aldatmaya yönelik

  • daha çok asusun vanta ile tnt2 yi aynı isimle sunması gibi :D .çok çakal bunlar

  • Şiştim yani... Bu olay yıllardır vardır hem AMD de hem NVIDIA da aynı isimle farklı performansta olan aynı vram çeşidini tercih etmesine rağmen görülür şimdi mi akla geldi ???

    Buyur 650M tam tersi bir şekilde ddr3 geçmiş peki NEDEN ??? aa sanki benim dediğim nedenden olmasın

    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip


    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip


    Buyur 635M

    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip


    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 26 Mart 2018; 20:38:33 >




  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Cidden savunman bu şekilde mi yani? Üreticiler duyurdukları sandartların altında performans veren kart olayını yıllardır yapıyormuş da, 650M dede varmış. Hadi git atıyorum Opel bayisine 1.6 dizel Insignia al, bastır 150bin TL'yi götür evine 136 beygirlik arabayı başka bir yere gösterdiğinde 90beygir olduğunu farket. Bayiye hesap sormaya gittiğinde onlar da sana böyle deseler ya: efendim VW de bunu yapıyo, hem böyle daha az yakıyomuş felan diye yoksa gidip o arabayla o bayinin camından içeri mi girersin "dalga mı geçiyorsunuz lan?!" diye? O nedenle geçelim bunları, bir kart belli değerlerle satışa sunuluyorsa o değerlerle müşteriye verilecek, bir firma kim olursa olsun o değerlerin altında ürün satıyorsa yaptığı müşteriyi kandırmaktır, rezilliktir.

    İlkokul çocuğuna anlatır gibi örneklerden sonra gelelim olayın teknik boyutlarına. Olayı ilk Notebookcheck.net sitesi farketmiş, yaptıkları incelemelerde NVidia'nın yaptığının standart bir özellik kırpması olmadığını, GPU'nun 2 farklı modeli arasında %40'a varan performans farkı olduğunu belirlemişler, bir de yazıyla belirtelim: yüzde kırk! Söyle bakalım bir mobil ekran kartı mimarisinde kaç jenerasyonluk bir farka denk geliyor bu fark??

    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip
    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip
    Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip


    Yine söylüyorum, yapmasınlar demiyorum. Belli enerji tüketiminde, belli ısıl değerlerde farklı çözümlere ihtiyaç duyulabilir. Bunun için yeni GPU tasarlamaktansa wafer'lerden çıkan eksik veya kırpık parçalar kullanılabilir, mevcut GPU'nun belli saat hızları düşürülebilir ama hepsi müşteriye bildirilmek ve ona göre fiyatlandırılmak kaydıyla. Nasıl saat hızlarını 3Mhz arttınca kutunun her yanına koca harflerle "O.C. Version" yazmaktan çekinmiyorlarsa (ki bu da başlıbaşına ayrı bir rezilliktir) o saat hızlarını aşağıya çektiklerinde de bildirecekler.

    Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Nvidia-has-been-sneaking-in-slower-GeForce-MX150-1D12-variant-onto-some-Ultrabooks.289358.0.html




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hocam an itibariyle artık konuşmayalım diyorum ben tartışmiicam gereksiz artık zamanım kıymetli siz saygılar sevgiler öpüyorum


    Bilgilendirici dipnot: Savunma değil yıllardır var yeni bir mevzu değil bu diyorum %40 ı geçtim %70 lerin olduğunu biliyoruz , kimse 940MX lerdeki dell ultrabooklardaki 70 derecelik ısı limitini buna bağlı hızını neredeyse yarıya düşürmesini ve farkın oyunlarda gerçek manada %100 olmasını sorun etmedi benzer durum Amd kartlarında da vardı (dell gibi bir çöok üretici ayar çeker ekran kartlarına) model aklıma gelmedi şimdi eskilerden HD 3650 4670 vs vs vardı yıllardırda bu oldu (ki dell vs bunu kendisi yaptı(Peki neler yapar üreticiler biosa ayar çeker voltajla oynar power yada temp limit koyar yeni değil 10 yıldan fazladır bu durumlar kart markası farketmeksizin var) ) ne bu kavga gürültü buna laf ediyorum resmin büyük tarafını göremiyorsunuz propaganda var diyorum ama artık gerek yok çünkü bilgi ve kullanım eksikliğiniz var ne yazık ki ısrar ediyorsunuz tekrar öpüyorum sizi iyi geceler




  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum ya işte, yıllardır varsa hepsini dökelim ortaya. Tamam geçen geçmiş ama bundan sonra millet kazıklanmasın en azından. Bak şu mesajımı yazdığım anda bile satış sitelerinde kırpılmış AMD 560'lar tam versiyonlarla aynı isimde ve fiyatta satılmaya devam ediyor. E bu rezillikleri yazmayalım mı propaganda yapıyorlar diye (bir de kim neyin propagandasını yapıyor onu da çözemedim ya). Bilgi eksikliğimiz yok mu tabii ki var, işte bu konu sayesinde öğrenmiş olduk, ben şimdi bir dizüstü almaya kalksam içinde MX150 varsa daha dikkatli olacağım direk. Neyse, haydi iyi geceler...
  • ismini değişseydi ölürmüydün tam bir üçkağıtçı nvidia acaba normal kartlardada bunu yapıyomu

  • Nvidia böyle sahtekarlıkları çok yapıyor. Zamanında FX serisi ekran kartlarında oyundaki grafikleri çaktırmadan düşürerek performans artışı yapıyordu. Eski MX kartları da rezaletti. Benim bilgisayarımda MX 440 vardı oyun seven biri için ızdırap bir kart serisiydi.

    Ati de masum değil. 128 Mb ekran kartlarının yaygın olduğu zamanlar 256 Mb 9250 adında kart çıkarmıştı ama GPU'su düşük berbat bir karttı, 256 mb ayağına çok kişiyi kandırdı.

  • AMD'ye kurban olun siz.

  • Zaten adı MX ise vardır bir b.kluk.

    Şaka bir yana bu durum yeni bir şey değil. Yalnızca fiyat kriteri söz konusu olur bu tip durumlarda. Amd de geçenlerde bir benzerini yapmıştı. Ama daha aleni bir şeydi sanırım. Bu da çok farklı değil. Hele eskiden olanlar tam şenlikti. Bu forumların açılmasının ve gelişmesinin sebebinin temelinde bu hadiseler yatar zaten. Bu tip farklı modelleri anlamak ve yanlışa düşmemek. İçinde bulunduğumuz dönemde bu işlerin önemi azaldığı için firmalar daha aleni yapıyordur belki.
  • Su forum disinda bu konuya "olagan bir durum" gibi yaklasan ornekleri baska hic bir yabanci kanal/ sayfada gormedim. Forumlarda muhtemelen vardir.



    Tech sayfalari/kanallari ne kadar bunun orneklerini daha once de gormus olsak da, bu denli bir performans kisilmasi daha once sahit olunmadigina parmak basiyorlar.

    Bunun savunulacak bir tarafi yok, pazarda olagan bir seymis gibi yazip, lafi orda birakmak da olmuyor.



    Nvidia'dan cok bariz bir ****lik daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Mi Pro Notebook i5 işlemcili bilgisayarda da 10DE 1D12 versiyon MX150 var. Yani düşük versiyonlu olan. Vay arkadaş :s

  • lenovo 720s kullanıyorum. 2gb mx150 10DE 1D10. Yani 2gb normal versiyon kullanıyor. Herkesin 2 gb kullanıyorsa düşük, 4gb kullanıyorsa normal versiyon demesi garip.
  • bu arada sadece ddr5 için mi geçerli yoksa ddr4 içindemi. ddr4 laptop almak üzereyim de lütfen yardımcı olun

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.