Şimdi Ara

Disk 1 Bilinmiyor Başlatılmamış Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize kolay gelsin,

    Toshiba marka 1TB USB 3.0 HDD bir anda diski açmamaya başladı. Bilgisayar, hard diski görüyor fakat çalıştırmıyor. Disk yönetimi kısmında da Disk 1 Bilinmiyor başlatılmamış gibi bir ibare çıkıyor. Açmaya çalışınca aygıt hazır değil hatası veriyor. HDD ile ilgili hangi onarım programını denersem deneyim bir başarı elde edemedim. Eğer bu konuda bir bilgisi olanlar varsa yardım edebilirse çok sevinirim.



  • Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum. Ve günlerdir çabalıyorum denediğim hiçbir şey yardımcı olmadı. Siz çözebildiniz mi sorunu ne yapmam gerekiyor.
  • 2 ihtimal var.

    1- harici hdd nin usb kontrolcüsü arızalı. bu iyi ihtimal. hdd kutusunu açarak içinden diski alıp başka bi hdd kutusuna taktığınızda diskinizi kullanabilirsiniz.

    2- diskin kendisi arızalı. bu durumda yapacak bişey yok. anlamak için üstte yazdığım gibi kutuyu açıp başka bi hdd kutusuna takarak deneyeceksiniz.

    yukarıdaki durumlara ek olarak günümüzda bazı üreticiler diskleri sata disk devresi yerine usbli olarak üretiyor. şansınız varsa kutuyu açtığınızda disk sata arabirimlidir. yok hddnin altındaki devre usb 3.0lı ise şanssızsınız demektir. bu durumda tek yapabileceğiniz aynı marka ve model başka bir çalışan diskin devresini söküp sizin diske takmanız gerekecektir. Bu da yeni bir disk maliyeti demek. verileriniz çok önemli değilse, yedekleri varsa uğraşmayın doğrudan yeni disk almak daha mantıklı.
  • Yeni nesil hard disklerde elektronik devreyi (PCB) değiştirerek hard disk çalışmaz.

    USB girişli hard disklerden veri kurtarma diğerlerine göre daha zordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.