Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarımda Ciddi Fps Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Benim 5 yıllık bir dizüstüm var. Samsung np550 s05 tr. Beni iyi kötü götürdü bu zamana. Fakat yakın zamanlarda klavyesindeki birkaç tuş çalışmaz oldu. Yine de tuşlar hayati olmayınca idare etmeye devam ettim. Ta ki yeni tuşlarda da sıkıntı gösterince. Neyse sipariş yaptım. Açtım dizüstümü. Fanını, hdd hard diski, işlemciyi, ana kartı çıkarmak zorunda kaldım. Ama yine de eskisini çıkarıp yenisini yerleştirip bağlantısını sağlayabildim.

    Daha sonra tekrar toparlayıp kasayı, bilgisayarı açtım. Tüm donanınımları çalışır vaziyette kullanabildim. Rami, ekran kartı, işlemcisi donanım ayarlarına baktığımda tanır vaziyetteydi bilgisayar. Yani bağlantıda bir sorun yoktu.

    Fakat daha sonrasında normalde oynadığım oyun olan GuildWars 2 oyununa girdiğimde ciddi bir fps düşüşü ile karşılaştım. Normalde 55-60 fps aldığım oyundan 15 fps görmeye başladım. Ekran kartım gt650m'den şüpheleniyorum. Fakat kesin bir sorun nerede onu da bilemiyorum. Çünkü tüm donanım çalışır vaziyette gözüküyor.

    Özetle, kasayı açtım, klavyeyi değiştirdim, temizliğini yapıp topladım dizüstünü. Sonrasında ise ciddi bir performans düşüşü oldu.

    Not: Kasayı açtığımda parmağım çip üzerindeki macuna değdi. O grafik kartındaki plakayada değmiş oldum hâliyle. Bir de fanı çıkarıp takarken mi oldu acaba diyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan, çözüm önerisin olan var mı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.