Şimdi Ara

Dogancilar bilginize ihtiyacim var .... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
48.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tahsin053 kullanıcısına yanıt
    Sattığım şahıs zaten büyük bir AVM'de iç tasarımcı olduğunu belirtti. Ankara Natavega AVM'de 4 buçuk ay boyunca sattığım araç sergide durdu. Daha sonra ne yaptılar bilmiyorum. Adam fiyat olarak sorduğunda satmayacağımı belirttim ve 24.500 teklif etti. Önce bir irkildim çünkü sahte alıcılar olabiliyor. Sahte para falan. Fakat işin aslını bankada öğrendim . Hiç bir kaydırık yoktu. Parayı hesabıma koydum araç satışı falanda bitmişti zaten. En son sergide gördüm aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MylSehim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Woswoscuu06

    doğan slx'e de slx 1.6 ie ye de bindim dostum. Slx 1.6 ie her türlü daha iyi. Bindiğin an da anlarsın zaten. Önemli olanı zaten temizini bul yeter. Ben satmıştım 1 ay önce. Değişensiz boyasız full orjinal motor testinden %99 geçmişti. 1998 model Doğan slx 1.6 ie 'idi. 24.500 e sattım.

    Kaç km'deydi?

    24500mı sattın en yuksek rakam 13 gördum nasıl oldu 24500 çok ınandırıcı gelmedı bana
  • Türk_ay kullanıcısına yanıt
    BENIMDE 2000 MODEL 1.6 IE DOGAN ARACIM VAR VE KARBURATORE CEVIRMEYI DUSUNUYORUM YARDIMCI OLABILECEK ARAKADASLAR USTALAR YADA TAVSIYELERINIZ NELERDIR TESEKKURLER.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradaise

    BENIMDE 2000 MODEL 1.6 IE DOGAN ARACIM VAR VE KARBURATORE CEVIRMEYI DUSUNUYORUM YARDIMCI OLABILECEK ARAKADASLAR USTALAR YADA TAVSIYELERINIZ NELERDIR TESEKKURLER.
    Durum ne karburatore cevirdinmi birde neden dolayi cevirmek istedin bende i.e dogan almayi dusunuyorumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle forum bayağı bi eski ama i.e hakkında yeterli bilgi olmadığı için yazma gereksinimi duydum 8 senedir 1998 model doğan slx 1.6 ie kullanıcısıyım slx ve ie farkı biri karısımı karbüratör ile diğeri ise tek nokta enjeksiyon ile gönderiyor herkexe karbüratör garanti seçenek gibi geliyor fakat enjeksiyon zannedildiği gibi o kadar da beter bi sistem deil 8 senede 1 defa rolenti senserü deiştirdim 2 defada lpg beyni deişimi yaptık şükür beyin enjeksiyon arızası hiç vermedi yani masraf torbası deil forumda bazı bilinçsiz kişiler enjeksiyonlu slx le fazla sıkıştırılma yapılmaz demiş buda yanlış bilgilendirme aslında arabanızın bakımları eksikse ve devirsiz kullanıyorsanız motor sağır olur yani üst devire alışık olmadığından zorlanır bu karbüratördede enjeksiyondada aynıdır performans olarak fabrikasyon 83 hp yazıyor ama ufak tefek harcamalarla 100 bg yede rahatlıla çıkartıla bilir [supap deişimi çelik supab özellikle lpg ye 100½100 uyumlu -açık hava filtresi-ve rahat boşatması için 4lü manifold gibi ek parçalar kullanabilirsiniz tabi bu parçalarla yakıt tüketiminiz artaçaktır bunu önlemek için gaz ayarını kıstırırsanız motorunuz yine sağır olacaktır bunada dikkat edilmeli.gelelim lpg kitlerine karbüratörlü slx lerde düz lpg sistemi yaygındır fakat enjeksiyonlu slx ler düz lpg sistemine tam uyumlu deillerdir.sıralı sistem lpg kullanmanız gerekmektedir nedeni ise benzin kullanılmadığı zaman yakıt borularının kurumasıdır enjeksiyonlu slx lerde benzin deponuz çeyrekte olsa dolu olmalıdır bu boruların kuruma durumu karbüratörlü ler içinde geçerlidir fakat püskürtme olmadığından düz lpg ye daha fazla uyumludurlar. 1.6 tempra motorların karbüratörlü veya enjeksiyon ayırmadığı şeylere gelelim 1-yağ eksiltme mutlaka vardır rektefe olan motorlarda sekmanlarla oynanarak bu sorun giderilebilmekte ama fabrikadan 0 alınsa bile gerçek şu ki çok az bi miktar yağ eksitirler 2-radyötörlerinin fabrikasyon 2 sıralı olması bu araçlarda hararet sorurunun 1 numaralı kaynağıdır bununda çözümü 3 sıra süper radyötördür kale ve yetsan markaları bu konuda güvenilir markalardır 3-sadece hidrolik direksiyon olan modellerinde direksiyon kutusunda bulunan yağ keçesi patlatma sorunudur uzun süre kullanılıp yıprandığı için keçe ömrünü tamamlıyor 4-ön takım ve arka denge kolları çok çabuk yıpranıp sıkça deişim istiyor 5-arka aks bilyaları belirli bi km den sonra dağılıp ses yapıyor sadace bilya deişimi yapıp ucuza maletmeye kalkarsınız sonradan çakma olan bilyalarınız aks keçelerinden yağ veriyor sorunun kökten çözümü sıfır aks alıp takmak tofaş ların kronik problemri bunlardı okuduğunuz için teşekkür ederim ben bu bilgileri tecrübeleri hem 8 senedir kullandığım slx ie den hemde sanayide beni yetiştiren ustam dan alıp size sunuyorum eksiklerim varsa tamamlamanız dileğiyle hayırlı forumlar
  • hakan altunsoy H kullanıcısına yanıt
    Bu güzel yazın için teşekkür ederim. Bende 3.5 senedir 98 Doğan SLX 1.6 i.e. kullanıyorum. Bu bilgiler işime yarayacak. Benim aracın ruhsattaki motor beygir gücü 76KW ile belirtiliyor. Beygire çevirdiğim zaman 96hp çıkıyor. Aracı aldığımdan bu güne kadar motoru ile ilgili bir sorunum olmadı. Hemde motorunu zorladığım halde. 1 Sene egzoz takılı iken her sürdüğümde motoru zorlamışımdır ama maaşallah bir şey olmadı. Ufak tefek sorunlar çıktı. Elektriksel olarak ama yürür olarak bakımını yaptırıyorum sürekli. Şimdi bu yazın da para biriktirip aracın altından girip üstünden çıkacam. Hafiften çürümeye başladı su alan yerler. Boyası da eskidi. Yeni alacağıma kendi bildiğim arabayı yaptırır sürerim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.