Şimdi Ara

DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
29
Favori
540.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar doğalgaz çektirdik. kombi normal çalışıyor ama 3-4 günde su basıncını gösteren gösterge 1'in altına düşTÜ. bu normal mi. yani su kaybı oluyor.3 gün çok normaldi hafifi 1,5'un altındaydı ama bugün eve geldim nerdeyse sıfıra gelmişti.ben de altındaki vanadan su ilave ettim.ama bu normal mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BROTHER55 -- 7 Aralık 2007; 22:12:12 >



  • tesisatın bir yerinden su kaçıyordur.
  • teknik servisini çağırıp yıllık bakımını yaptırırsanız büyük ihtimalle düzelecektir.. bazı kombilerde belli bir süre kullanımdan sonra yıllık bakım yapılmazsa hiçbir kaçak olmasa da basınç düşmeye başlıyor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

    teknik servisini çağırıp yıllık bakımını yaptırırsanız büyük ihtimalle düzelecektir.. bazı kombilerde belli bir süre kullanımdan sonra yıllık bakım yapılmazsa hiçbir kaçak olmasa da basınç düşmeye başlıyor..

    3-4 gün olmuş kombiyi taktıralı anladığım kadarıyla.

    Kaçak vardır muhakkak su eksiltmemesi lazım tesisatçınızı çağırmanızı tavsiye ederim.
  • muhtemelen tesisatınızda yada radyatör bağlantılarınızda kaçak vardır.
  • 3-4 günlük bir tesisat ise kombilerde otomatik hava tahliye vanası vardır tesisata su basarken hava kaldı ise bu havayı attığında su eksilmiş gibi basınç düşebilir

    tesisatta kaçak olabilir

    kombi içerisinde suyu daha rahat bi şekilde basabilmesi için kullanılan genleşme tankı olur o tankın havası olmayabilir veya tankın içindeki manbıran fabrikadan çıkışta yapışmış olup tankın içine su girmesini engelliyo olabilir.

    yapılması gereken peteklerin bağlantı noktalarını elle kontrol etmek sızdıran biyer varmı diye yoksa su basıp tekrar denemek ve olmassa servisi aramaktır.
  • dostum yeni kombi sisteminde ilk başlarda böyle sorunlar olabilir en son peteğe otomatik hava alma vanası gibi bişi takılır sistemin içindeki hava döner döner o vanaya gelince otomatik olarak atılır basınç bu yüzden düşmüş olabilir düşük ısıdaki basınçla yüksek ısıdaki basınç bir olmuyor yani bizde öyle 40 derecede felan çalıştırdığımızda 1.5 oluyo yüksek ısıda 55 derecede çalıştırdığımızda 1.5 geçiyor ikiye biraz yaklaşıyor sisteme 1.5 oluncaya kadar su verin tekrar düşerse mutlaka kaçak vardır boruların kaynak yerleri açıktaysa eğer bi bakın derim petek vanaları dirsekleri ek yerleri kontrol edin derim saygılar
  • kombim 1 aylık ariston genus modeli sürekli basınç düşüyor kaçak yok tesisattaa sıcak su soğuk suya karışıyor gibi geliyor bana bu sorunu nasıl cözebiliriz yada nasıl test edebiliriz.evin ana su vanasını kapatıyorum bataryanın soğuk suyu açtığım zaman çeşmeden su geliyor ve kombi basınçı düşüyor soğuk su kombinin sıcak suyunumu çekiyor anlamadım.
  • benimde ayni model kombim vardi ve ayni sorunlari veriyodu!!... bir arkadasim immergas kombileri tavsiye etti ve cidden inanilmaz bir servis sagliyolar.. web sitelerine girip basvuru formu dolduruyosunuz(www.immergas.com.tr ) ve aninda eve gelip bana en uygun kombiyi onerdiler ve eski kombimi iade edip immergas a gectim ve cok mutluyum ve hic bi sekilde sorun cikarmadi...
  • kombide ana vanayı kapattığım halde bataryanın soğuk su çeşmesinde neden su gelirki ve basınçda tabiki düşüyor tesisatta hatalı döşeme olabilirmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mystery1404

    kombim 1 aylık ariston genus modeli sürekli basınç düşüyor kaçak yok tesisattaa sıcak su soğuk suya karışıyor gibi geliyor bana bu sorunu nasıl cözebiliriz yada nasıl test edebiliriz.evin ana su vanasını kapatıyorum bataryanın soğuk suyu açtığım zaman çeşmeden su geliyor ve kombi basınçı düşüyor soğuk su kombinin sıcak suyunumu çekiyor anlamadım.



    sıcaksu soguksuya karışıyor derken .kalerufer suyu (peteklerdeki su) kullanım suyuna karışıyor(mutfakta banyoda kullandımız )demek istiyorsunuz sanırım.
    evde kullandıgımız su basıncı 4- 6-8 bar.civarı eyer şebeke suyu kalerüfere karışır ise kombide basınç yukselir 3 barı geçer ve üç bar emniyet ventilinden su atar.
    kombinin basıncı düşüyorsa genelde kalerüfer tesisatından kaçırıyordu.diyorsanız gözle gözüken biryer yok diyorsanız.olmayabilir üzeri kapalı yerin altından gecen tesisattan olabilir.az-az kaçırıyordur betonda suyu cekiyor ve kuruyordur,ihtimal.
    eyer kombi eski ise 5-6 senelik ise kombinin arkasında genleşme tankı var onun havası bitmiş veye bitmek üzeredir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökhan2007

    dostum yeni kombi sisteminde ilk başlarda böyle sorunlar olabilir en son peteğe otomatik hava alma vanası gibi bişi takılır sistemin içindeki hava döner döner o vanaya gelince otomatik olarak atılır basınç bu yüzden düşmüş olabilir düşük ısıdaki basınçla yüksek ısıdaki basınç bir olmuyor yani bizde öyle 40 derecede felan çalıştırdığımızda 1.5 oluyo yüksek ısıda 55 derecede çalıştırdığımızda 1.5 geçiyor ikiye biraz yaklaşıyor sisteme 1.5 oluncaya kadar su verin tekrar düşerse mutlaka kaçak vardır boruların kaynak yerleri açıktaysa eğer bi bakın derim petek vanaları dirsekleri ek yerleri kontrol edin derim saygılar

    Benim ev 0 ve kombiyi (BOSCH) taktıralı 1 ay oldu. 2 haftada bir basınç göstergesi 1 e yaklaşıyor. En son 2 hafta önce su aldırıp yeniden 1.5 bara çıkardım. Şu an 1 olmasa da 1 e yaklaştı. Sanırım yeni tesisat olmasından dolayı. Görünen herhangi bir kaçak yok umarım beton altında da yoktur.




  • bazen beton altında oluyor o sakat işte duvarlar kırılıyor uzun iş
  • 1404 arkadaşım....Bataryanın soguk su muslugu kombiye baglı değil....Normal tesisata bağlı....Kombinin ana vanasını kesmen kombinin içerisinde ısınıp sıcak suya dönüşecek soguk su girişini keser....Bataryanın soguk su muslugundan akan su girişini dairenin su girişinden alıyor....saygılarımla..
  • Dün arkadaşım geldi ona da anlattım. Onun kombisinde de böyle eksilme oluyormuş. Tesisat ısıtma konumunda olmadığından normal dedi. Eğer kışın ısıtma konumunda eksiltme yapıyorsa sızdırma olabileceğini söyledi.
  • Arkadaşlar su basıncı birkaç günde bir düşüyorsa servisi çağırın genleşme tankına hava bassınlar..

    Tanktaki hava azalınca su basıncı düşüyor, tanka hava basılınca düzeliyor..
  • Ben gözlemliyorum düzenli olarak.
    2 haftadır 1.5 ile 1 arasında tam ortada sabit kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mystery1404

    kombim 1 aylık ariston genus modeli sürekli basınç düşüyor kaçak yok tesisattaa sıcak su soğuk suya karışıyor gibi geliyor bana bu sorunu nasıl cözebiliriz yada nasıl test edebiliriz.evin ana su vanasını kapatıyorum bataryanın soğuk suyu açtığım zaman çeşmeden su geliyor ve kombi basınçı düşüyor soğuk su kombinin sıcak suyunumu çekiyor anlamadım.

    üç yollu vana ya da diyaframa baktırın lütfen
  • Su basıncının düşme hızına göre arıza tesbiti:

    1- Çok hızlı düşüyor: Kesin kaçak var
    2- Zaman içinde düşüyor kombi eski
    Genleşme tankına hava basılmalı
    Eşanjör gözden geçirilmeli bazen eşanjörde oluşacak kılcal çatlaklardan ısındıkça sızma ve buharlaşma soğuyunca büzülme olur ki
    feriştahı gelse kombinin altında bir damla suya rastlayamaz ve olay kronik bir şekilde devam eder.

    3- Zaman içinde düşüyor kombi yeni
    Bu kez bir başka nokta gene can alıcı
    Radyatör vanalarının kafalarından çok uzun periyotlarda damlayan su
    bu suyuda kolay kolay farkedemeyiz ve zamanla su basıncı düşer.

    4- Zemin katta olan ve kaçak olan tesisatlar
    bunlarda da su sürekli toprağa akar ve kaçağı farkedemeyiz.
  • Arkadaşlar bende ise su basınç'ı habire artıyor neden olabilir , Kombi ve tesisat yaptıralı 1 yıl oldu olmadı , haftada bir fazla suyu boşaltıyorum servis çağıdım adamlar ilgilenmedi tesisatçı çağırın dediler , saygılar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.