Şimdi Ara

Doğum kanalının şekli ve evrim (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
5.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Öğrenmek isteyen insanları yanlış yönlendirebiliyorlar bunlar hocam, böyle kişileri bunlara kaptırmamak lazım.

    Alıntıları Göster
    Evrim teorisi zaten bilimsel olarak kanıtlanmış Dünyanın en büyük üniversiteleri dahil birçok üniversitede dersleri bulunuyor.Her geçen gün diğer tüm bilim dallarında olduğu gibi evrimde de ileri noktaya gelindi.Bu cahil yobaz kısmına baksan evrimi sadece darwinden ibaret bilir.İlken beyinleri gibi 1800 lü yıllardaki bilgilere sıkışıp kalmışlar.Darwinin yanıldığı birçok şey vardı.Ondan öncede evrim vardı ve sonrada var olmaya devam etti ve etmeye devam edecek.En doğrusuna ulaşana kadar ilerlemeye devam edecek.Bunların zaten koyu yobaz hristiyan dincilerden farkları yok.Ülkemize bu evrim düşmanlığını aşılayan zaten bizzat abd merkezlidir.Malum Adnan Oktar denilen şarlatan 1997 yılında ilk yayına aldığı Evrim Aldatmacası ile zehri vermiştir.Bu kitap zaten bizzat abd kaynaklıdır.Bilimin sınırları yoktur ve kesin doğrularıda yoktur.Devamlı aynı evrim gibi kendini yeniler ve düzeltir.
  • tarama T kullanıcısına yanıt
    Yani: "Allah yoktur" diyen iddiasını ispat için bütün kainatı ve bütün zamanları dolaşıp kainattaki bütün mekanlarda ve zamanlarda olmadığını göstermekle iddiasını ispat edebilir; bu ise aklen imkansızdır.

    bu cümleyi başka yerde kullanmayın.zira yağ tabakasınından bir kaç gramını bile kullanan tüm kaba etiyle gülme seansına başlar.

    yoktur diyen değil vardır diyen ispatla mükelleftir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 11 Kasım 2018; 20:28:5 >
  • celal melal hikaye..
    allah gökten inip evrim gerçektir.din insan ürünüdür desin.
    diğer yanda şeytan hiç bir şey yapmadan beklesin.
    yobaz taş alıp allahı taşlamazsa taş olayım..
    yobaza laf anlatacağınıza deveye hendekle mendekle uğraşmayın.
    deveyi yumurtaya sıkıştırmaya çalışın..
  • Bu konular gerçekten insanı etkiliyor düşünsenize 9 ay anne karnındasınız nasıl bir his kimse bilmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Hiç şüphesiz Allah'ın dilediği olmuştur, olmaktadır, olacaktır. Fakat evrim denen saçmalık canlıların tek bir kökenden geldiğini ve hayvanlarla insanların aynı ortak atadan geldiğini kabul eder. Milyonlarca yıl içerisinde bir canlının başka tür bir canlıya evrilebildiğini söyler. Bizse insan yaratılışının öncesiz bir şekilde Hz. Ademden geldiğini kabul ederiz. Evrim teorisinin söylediği gibi bir canlının farklı bir canlıya evrildiğine dair bir tane bile kanıt yoktur. Öyle olsa idi şu anda da evrilen, evrilmenin belirli bir aşamasına kadar gelebilen çok sayıda canlı mevcut olurdu. Halbuki tüm bulgular, nesli tükenmemiş canlıların da binlerce, milyonlarca yıl önce de aynı bugünkü şekil ve özelliklerde olduğunu gösteriyor. Darwinistler, marksistler, ateistler, evrimciler, bizlerin ve çocuklarımızın en büyük düşmanıdır, çünkü zararları sadece kendilerine değil, Yaratıcıyı, ahireti ve hesap gününü reddettikleri için, canlı hayatına saygıları yoktur, zayıf olana da acımazlar.

  • Tam da biz bunu demek istiyoruz işte. Aklen ispat edemeyeceğin boş bir iddianın peşinden gidenlere, çocukları eğlendirmek için hikayeler uyduran meddahlara gülündüğü gibi gülünür ancak.

    Akılsızca inatlaşmada daha da ileri gidenleri ise akıldan bütün bütün istifa edip, "dağ komşularımıza" benzemekte heveslerinden dolayı sadece hafif hafif acımakla beraber kendi kendilerine geviş getirme alışkanlıklarından bıkmalarını temenni ederiz.

    Hem eğer akıl dairesinde kalıp insanca muhakeme edilecekse, Allah'ın olmadığı iddiası ispata muhtaçtır. Halbuki bunun aklen ispatı yukarıda bahsettiğimiz gibi imkan dahilinde değildir. Hodri meydan; sen davanı ispat edebilir misin?
    Allah'ın varlığını ispat isteyenlere ise bütün kainattaki nizam ve intizamı sadece küçük bir delil olarak saymak kafidir. Çünkü nizam ve intizam ancak ve ancak bir akıl, şuur ve ilim ile olabilir. Akılsız, şuursuz, kör, sağır tabiatın veya sebeplerin işi olamaz. Aksi halde herşeyde herşeyin iç-içe girdiği nizamın vücudunu, herşeyi bilen ve icad eden birisine verilmezse, aklen lazım gelir ki: Herşeyde kainatın herşeyini bilecek bir akıl, şuur, ilim olduğunu kabul etmeye mecbur olunur. Bu ise, tam bir safsata olduğu gibi, bir tek Allah'ı kabul etmemek uğruna her şeyi ilah kabul etmek gibi divaneliğin en nihayet derecesine düşmek lazım gelir. İşte küfür insanı böyle maskara eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarama -- 11 Kasım 2018; 19:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fashionality kullanıcısına yanıt
    hocam o kadar güzel açıklamışsınız ki, tebrik ederim cidden.

  • hazarRS kullanıcısına yanıt
    Fazla söze gerek yok: Yapılması gereken çok basittir: Bütün fenlerin gösterdiği, kainatın her köşesinde herşeyin herşeyle münasebeti olacak şekilde iç-içe girmiş görülen nizam ve intizamın nasıl vücut bulduğunu bir izah etmektir. Gerisi boş laf-u güzaf ve kendini boş hülyalarla aldatmaktır. Buyurun bir izah ediverin, bekliyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç şeyler oluyor burda

  • Bilimin elbette ki, doğruları vardır ve kanun olan bu doğrular sabittir.
    Evrimcilerin, Harun Yahya(Adnan Oktar)'cılardan bir farkı yoktur çünkü biri Yaratan evriltmiştir demektedir, diğeri ise doğa. İkisi de ispatı olmayan bir şeyi kovalamaktadır, çünkü canlılar ayrıldıktan sonra aynı ataya geri birleştirilemez. Özelleşen dokuları geri çevirerek türleri ilkelleştirirsiniz. Bunlar embriyolojinin konusudur.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bu meselelerde sadece, göz ile görülen kainattaki nizam ve intizama bir kanunun ismini vermekle meselelere izah getirilmiş olmaz. Ne yani, heryere girmiş ve ancak akıl, şuur ve ilimle anlaşılabilen bir nizam ve intizamın vücudu, akılsız, şuursuz tabiatla mı izah edilebilir? Veya nizamın ve intizamın sadece tercümanı olan kanunların isimlerini zikretmekle, nasıl vücut bulduklarını izah mı etmiş olunur? Nizam ve intizamın vücudu kanunların mevcudiyetine bağlı değildir. Aksine Nizam ve intizamın mevcudiyetiyle kanunlardan bahsedebilebilir ve bir kanuna isim verebilebilir.

    Hem kainattaki herşeyin nihayetsiz bir akıl, şuur, ilim sahibinin kudretiyle icad edildiğini herşey delil iken, nasıl ispat edilemez zannedilir?

    Fizik kanunlarını anlamak için akıl gerekirken, o kanunların ifade ettiği nizam ve intizamı icad etmek için elbette nizamın genişliği nisbetinde, yani kainat kadar bir akıl, şuur, ilim sahibi lazımdır. Göz nizami görür, akıl ise nizam koyucuyu anlar. Göz ile aklın vazifeleri karıştırılırsa ahırdaki atın kişnemesinden, bülbülün şakımasını beklemek gibi bir hezeyana düşülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vardır diyor ve bütün kainatı delil getiriyor ve aklen ispat ediyoruz. Göz eseri görürken akıl onun sanatkarını anlar.

    Yoktur diyen de bir iddiada bulunduğuna göre ispata mecburdur. Buyur ispatını görelim, hodri meydan. Yoksa, güneşe karşı göz kapamakla güneş yoktur diyen divaneler gibi kendine göre ispatsız delilsiz boş bir safsatadan ibaret olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi birtakim arkadaşlar ilerde Evrim teorisinin yanlışlığı ortaya çıkabilir yerine yeni bir teori gelebilir demiş.

    Bu fikir yanlıştır. Evrim artık kesin olarak ispatlamıştır. Bu konuda tartışma yoktur.

    Sadece evrimin bazi mekanizmaları, adım adım nasıl ilerlediği ile ilgili yani detaya girildiğinde bazı noktalarda tartışmalı konular, belirsizlikler var o kadar. Zaten o yüzden teori diyoruz.

    Bazı kişiler de adaptasyon diyerek evrimi reddedebileceklerini sanıyor.

    Adaptasyon dediğiniz zaten evrimin bir basamağıdır.

    Adaptasyon bin yılda oluşuyorsa türden türe geçiş en az bir milyon yılda oluşur.

    Bir kaplan üzerinde bin defa adaptasyon olursa artık o kaplan olmaz,yeni bir tür olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarama

    Vardır diyor ve bütün kainatı delil getiriyor ve aklen ispat ediyoruz. Göz eseri görürken akıl onun sanatkarını anlar.

    Yoktur diyen de bir iddiada bulunduğuna göre ispata mecburdur. Buyur ispatını görelim, hodri meydan. Yoksa, güneşe karşı göz kapamakla güneş yoktur diyen divaneler gibi kendine göre ispatsız delilsiz boş bir safsatadan ibaret olur.
    Mesela tanrının var veya yok olması değil, sizin iddianiz orada bitmiyor ki, siz tanrının var olmakla kalmayıp bir de Arabistan çölünde bir bedeviyle konuştuğunu ve bütün insanlığa bu bedevi aracılığıyla mesaj yolladığını iddia ediyorsunuz. Bu mesajda yazan her şeyin kesin doğru olduğunu ve evrensel olduğunu iddia ediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarama T kullanıcısına yanıt
    Dincilerin put arayışı devam ediyor. Hz. Muhammed öyle bir hatırat bırakmamıştır. Arayacaksanız termodinamik 1. ve 2. yasaları çerçevesindeki yalın gerçekleri araştırın da Tanrı'ya diklenmeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Evrim teorisi zaten bilimsel olarak kanıtlanmış Dünyanın en büyük üniversiteleri dahil birçok üniversitede dersleri bulunuyor.Her geçen gün diğer tüm bilim dallarında olduğu gibi evrimde de ileri noktaya gelindi.Bu cahil yobaz kısmına baksan evrimi sadece darwinden ibaret bilir.İlken beyinleri gibi 1800 lü yıllardaki bilgilere sıkışıp kalmışlar.Darwinin yanıldığı birçok şey vardı.Ondan öncede evrim vardı ve sonrada var olmaya devam etti ve etmeye devam edecek.En doğrusuna ulaşana kadar ilerlemeye devam edecek.Bunların zaten koyu yobaz hristiyan dincilerden farkları yok.Ülkemize bu evrim düşmanlığını aşılayan zaten bizzat abd merkezlidir.Malum Adnan Oktar denilen şarlatan 1997 yılında ilk yayına aldığı Evrim Aldatmacası ile zehri vermiştir.Bu kitap zaten bizzat abd kaynaklıdır.Bilimin sınırları yoktur ve kesin doğrularıda yoktur.Devamlı aynı evrim gibi kendini yeniler ve düzeltir.

    Alıntıları Göster
    Hocam bence evrime karşı olanları bile Celal Şengör, Richard Dawkins vs. sayesinde aydınlığa kavuşturabiliriz. Mesela Efe Aydal öyleymiş eskiden. Attığım dakikadan itibaren izle.
    https://youtu.be/WN_k_fZt_8I?t=1449
  • Elbette var olan ve hayatı olan, nihayetsiz akıl ve şuuru olan, varlığından, konuşmasıyle dahi haberdar edecek. Hem elbette yapan bilir, bilen konuşur. Kainat hakkında elbette yapanı olan Allah konuşacak, ve vahiylerle konuşmuş. Elbette böyle bir konuşmaya ve hitaba beşer içinde en layık ve en kabiliyetçe ve akılca en anlayışlı bir muhatabla konuşacak. Bu ise bütün tarihçe malumdur ki:Hz. Muhammeddir.

    Yoksa senin gibi aklı gözüne inmiş, elifi görse mertek sanacak kadar kör, sağır, akıl fukarasıyla konuşacağını zannediyorsan akıl yaşını bir ölçtür derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarama -- 11 Kasım 2018; 23:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben haberde evrime dair birsey goremedim.gecmis var,bugün yok.kafalar büyüdükçe kanal da büyümüş olabilir zamanla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cipsim çekirdegim olsaydi kavgalari okurdum ama malesef yok direk atlıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Biz ilahımızı bulduk: O da Allahtır. Aklen dahi tamamen ikna olduğumuz gibi, aklı başında olanlara da ispat etmişiz, ispat etmeye de hazırız.

    Fakat belli ki Allah'ın ilmi ve kudretiyle vücud bulan mevcudattaki göz ile görülen nizam ve intizamı, akılsız ve şuursuz kanunların yapabileceğini zannetmekle, o kanunlara nihayetsiz akıl, şuur, ilim vererek putlaştırdığınızı farketmiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.