Şimdi Ara

Doğum kanalının şekli ve evrim (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
0
Favori
5.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Adamlar haklı, ne demelerini bekliyorsun ki?

    Alıntıları Göster
    dürüst olup böyle yazabilirler "böyle bir bilimsel kanıt yok sıvamaya çalışıyoruz olsa zaten bize yazardık"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarama

    Elbette var olan ve hayatı olan, nihayetsiz akıl ve şuuru olan, varlığından, konuşmasıyle dahi haberdar edecek. Hem elbette yapan bilir, bilen konuşur. Kainat hakkında elbette yapanı olan Allah konuşacak, ve vahiylerle konuşmuş. Elbette böyle bir konuşmaya ve hitaba beşer içinde en layık ve en kabiliyetçe ve akılca en anlayışlı bir muhatabla konuşacak. Bu ise bütün tarihçe malumdur ki:Hz. Muhammeddir.

    Yoksa senin gibi aklı gözüne inmiş, elifi görse mertek sanacak kadar kör, sağır, akıl fukarasıyla konuşacağını zannediyorsan akıl yaşını bir ölçtür derim.
    Hocam hakarete gerek yok. Tartışma iddia ve ispat meselesi üzerine çıktı. Sen diyorsun ki Muhammed peygamberdir. Senin iddian bu. Ben de diyorum ki hadi bunu ispatla. İspatlarsan zaten müslüman olmayan enayidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosisvesalam

    dürüst olup böyle yazabilirler "böyle bir bilimsel kanıt yok sıvamaya çalışıyoruz olsa zaten bize yazardık"

    Alıntıları Göster
    Siz araştırmak, öğrenmek istemiyorsanız yapacak bir şey yok. Al şu kanaldaki videoları izle, denilenleri araştır.
    https://www.youtube.com/user/evrimagaci



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 13 Kasım 2018; 9:34:2 >


  • https://www.youtube.com/watch?v=QceJlfJoyp8
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Siz araştırmak, öğrenmek istemiyorsanız yapacak bir şey yok. Al şu kanaldaki videoları izle, denilenleri araştır.
    https://www.youtube.com/user/evrimagaci

    Alıntıları Göster
    "araştırmak" , "öğrenmek" , "istemiyorsanız" vs vs. sürekli böyle bir retorik var. Sizin söylediğinizi söylemiyor, ya da sizin gibi düşünmüyor diye , araştırmayıp bilmediği için mi bunları söylüyor anlamına geliyor ? Bu olaya bakış açınız bu ise, ciddi bir gözden geçirmeniz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim turnusol kağıdı gibidir

    Cehaletin göstergesidir.

    Her kim evrim yok diyorsa zır cahildir.

    Evrim sadece biyolojik de değildir. Ahlaki evrim, sosyolojik evrim. iktisadi evrim, ekonomik evrim, kültürel evrim vs vs.. Açın okuyun cahil kalmayın

    Oku oku oku oku

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brky

    "araştırmak" , "öğrenmek" , "istemiyorsanız" vs vs. sürekli böyle bir retorik var. Sizin söylediğinizi söylemiyor, ya da sizin gibi düşünmüyor diye , araştırmayıp bilmediği için mi bunları söylüyor anlamına geliyor ? Bu olaya bakış açınız bu ise, ciddi bir gözden geçirmeniz lazım.

    Alıntıları Göster
    Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğruki demiş.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Burada deve, siz oluyorsunuz anladığım kadarı ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brky

    Burada deve, siz oluyorsunuz anladığım kadarı ile
    Dam üstünde saksağan.
  • Bu tür konular şöyle ilerler:

    "Evrim yok" => Evrime dair kanıtlar gösterilir.

    "O evrim değil, hede hödö" => Hede hödönün evrimin mekanizması olduğu anlatılır.

    "Ara formlar nerede, ara formlar" => Ara formlara dair görseller eklenir, açıklamalar yapılır.

    "O bir kere öyle değil, bak hiç değişmemiş [Adnan Oktar sitesinden alınmış uyduruk bir resim]" => "Öff" denir.

    "Cevab veremedi" => ...
  • Şahsınıza hakaret kastıyla değil; fakat her haliyle araştırma, bilgi eksikliği neticesinde olduğu açıkça belli olan, insanlığın iftiharı bir şahsiyet hakkında hakaret kokan ifadelerin çirkinliğini göstermek için o ifadeleri kullandım. Şimdilik çok kısaca ve çok az bir kısım delilleri nakledeceğim. Eğer ciddi olarak anlamak kasdıyla merak ediyorsanız, sizinle yüzyüze görüşmekte dahil olmak üzere konuşabiliriz.

    Şu kâinatın sahib ve mutasarrıfı elbette bilerek yapıyor ve hikmetle tasarruf ediyor ve her tarafı görerek tedvir ediyor (deveran ettiriyor) ve her şey'i bilerek, görerek terbiye ediyor ve herşeyde görünen hikmetleri, gayeleri, faideleri irade ederek tedvir ediyor. Madem yapan bilir; elbette bilen konuşur. Madem konuşacak, elbette zîşuur (şuur sahibi) ve zîfikir (fikir sahibi) ve konuşmasını bilenlerle konuşacak. Madem zîfikirle konuşacak, elbette zîşuurun içinde en cem'iyetli ve şuuru küllî olan insan nev'i ile konuşacaktır. Madem insan nev'i ile konuşacak, elbette insanlar içinde kabil-i hitab ve mükemmel insan olanlarla konuşacak. Madem en mükemmel ve istidadı en yüksek ve ahlâkı ulvî ve nev'-i beşere mukteda (tabi olunacak şahıs) olacak olanlarla konuşacaktır; elbette dost ve düşmanın ittifakıyla, en yüksek istidadda ve en âlî ahlâkta ve nev'-i beşerin humsu (beşte biri) ona iktida etmiş (tabi olmuş) ve nısf-ı Arz (arzın yarısı) onun hükm-ü manevîsi altına girmiş ve istikbal onun getirdiği nurun ziyasıyla bin üçyüz sene ışıklanmış ve beşerin nuranî kısmı ve ehl-i imanı, mütemadiyen günde beş defa onunla tecdid-i biat edip (tabiyetini tazeleyip), ona dua-yı rahmet ve saadet edip, ona medih ve muhabbet etmiş olan Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm ile konuşacak ve konuşmuş ve Resul yapacak ve yapmış ve sair nev'-i beşere rehber yapacak ve yapmıştır.



    Evet şöyle müzeyyen (süslendirilmiş) bir kâinatın, öyle mukaddes bir Sâni'ine (sanatkarına) böyle bir Resul-i Ekrem, ışık şemse lüzumu derecesinde elzemdir. Çünki nasıl Güneş, ziya vermeksizin mümkün değildir. Öyle de uluhiyet de, peygamberleri göndermekle kendini göstermeksizin mümkün değildir.

    Hem hiç mümkün olur mu ki, nihayet kemalde olan bir cemal; gösterici ve tarif edici bir vasıta ile kendini göstermek istemesin?

    Hem mümkün olur mu ki; gayet cemalde bir kemal-i san'at, onun üzerine enzar-ı dikkati celbeden bir dellâl vasıtasıyla teşhir istemesin?

    Hem hiç mümkün olur mu ki; bir rububiyet-i âmmenin saltanat-ı külliyesi, kesret ve cüz'iyat tabakatında vahdaniyet ve samedaniyetini, zülcenaheyn bir meb'us vasıtasıyla ilânını istemesin! Yani o zât, ubudiyet-i külliye cihetiyle kesret tabakatının dergâh-ı İlahiye elçisi olduğu gibi, kurbiyet ve risalet cihetiyle dergâh-ı İlahînin kesret tabakatına memurudur.

    Hem hiç mümkün olur mu ki; nihayet derecede bir hüsn-ü zâtî sahibi, cemalinin mehasinini ve hüsnünün letaifini âyinelerde görmek ve göstermek istemesin! Yani bir habib resul vasıtasıyla ki; hem habibdir, ubudiyetiyle kendini ona sevdirir, âyinedarlık eder. Hem resuldür; onu mahlukatına sevdirir, cemal-i esmasını gösterir.

    Hem hiç mümkün olur mu ki; acib mu'cizelerle, garib ve kıymetdar şeylerle dolu hazineler sahibi, sarraf bir tarif edici ve vassaf bir teşhir edici vasıtasıyla enzar-ı halka arz ve başlarında izhar etmekle, gizli kemalâtını beyan etmek irade etmesin ve istemesin? Hem mümkün olur mu ki; bu kâinatı bütün esmasının kemalâtını ifade eden masnuatla tezyin ederek seyir için garib ve ince san'atlarla süslenilmiş bir saraya benzetsin de, rehber bir muallim tayin etmesin?

    Hem hiç mümkün olur mu ki; bu kâinatın sahibi, şu kâinatın tahavvülatındaki maksad ve gaye ne olacağını, müş'ir-i tılsım-ı muğlakını, hem mevcudatın "Nereden? Nereye? Necisin?" üç sual-i müşkilin muammasını bir elçi vasıtasıyla açtırmasın!

    Hem hiç mümkün olur mu ki; bu güzel masnuat ile kendini zîşuura tanıttıran ve kıymetli nimetler ile kendini sevdiren Sâni'-i Zülcelal; onun mukabilinde zîşuurdan marziyatı ve arzuları ne olduğunu bir elçi vasıtasıyla bildirmesin!

    Hem hiç mümkün olur mu ki; nev'-i insanı, şuurca kesrete mübtela, istidadca ubudiyet-i külliyeye müheyya suretinde yaratıp, muallim bir rehber vasıtasıyla onları kesretten vahdete yüzlerini çevirmek istemesin!

    Daha bunlar gibi çok vezaif-i nübüvvet var ki, herbiri bir bürhan-ı kat'îdir ki: Uluhiyet, risaletsiz olamaz...

    Şimdi acaba âlemde Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm'dan -beyan olunan evsaf ve vezaife- daha ehil ve daha câmi' kim zuhur etmiş? Ve rütbe-i risalete ve vazife-i tebliğe ondan daha elyak, daha evfak hiç zaman göstermiş midir? Hâyır, aslâ ve kat'â!. Belki o, bütün resullerin seyyididir, bütün enbiyanın imamıdır, bütün asfiyanın serveridir, bütün mukarrebînin akrebidir, bütün mahlukatın ekmelidir, bütün mürşidlerin sultanıdır. Evet ehl-i tahkikatın ittifakıyla, Şakk-ı Kamer ve parmaklarından su akması gibi bine baliğ mu'cizatından hadd ü hesaba gelmez delail-i nübüvvetinden başka, Kur'an-ı Azîmüşşan gibi bir bahr-i hakaik ve kırk vecihle mu'cize olan mu'cize-i kübra, Güneş gibi risaletini göstermeğe kâfidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brky kullanıcısına yanıt
    Arkadaş, kısaca Allah hiç tabiatın bir parçası olarak bizleri yaratmış olabilir mi hususunda sıkıntıda kalmış. İstiyor ki, Araplar gibi gösteriş ve şaşaa ile hesapsız kitapsız buyuruklar ve de emirler sonrası sırf kendi Arap aklının semeresi olarak yaratılmış olsunmuş. Çünkü ne? -Arap.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokten adam indi oylemi. Sizede sacma gelsede dogustan beri olan korkular yuzunden inkar edemiyorsunuz cunku omur boyu yanmak var sonunda. Bu korkuyu yenmekte her baba yigidin harci degildir zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Laf anlatamazsınız efendim. Bakıyorum da evrime inananlar inanmayanlara cahil, yobaz diye hakaret ediyor. Bu tip konular çok hit aldığı için alakasız olmasına rağmen teknoloji sitesinde yer buluyor ve yorumlarda hep aynı şeyler. Ben Allah'a inanıyorum sen evrime. Kimse kimseye hakaret etmesin desen de maalesef evrime inananlar hep profesör, inanmayanlar katıksız cahil. Bu bakış açıları bile ne kadar yanlışta olduklarının kanıtı aslında. Şekil olarak evrime inanıyorlar ama karakter olarak asla evrilemiyorlar. Başları da sonraları da hep aynı....!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayrabey

    Laf anlatamazsınız efendim. Bakıyorum da evrime inananlar inanmayanlara cahil, yobaz diye hakaret ediyor. Bu tip konular çok hit aldığı için alakasız olmasına rağmen teknoloji sitesinde yer buluyor ve yorumlarda hep aynı şeyler. Ben Allah'a inanıyorum sen evrime. Kimse kimseye hakaret etmesin desen de maalesef evrime inananlar hep profesör, inanmayanlar katıksız cahil. Bu bakış açıları bile ne kadar yanlışta olduklarının kanıtı aslında. Şekil olarak evrime inanıyorlar ama karakter olarak asla evrilemiyorlar. Başları da sonraları da hep aynı....!
    Evrime inanan diye bir şey yoktur, bu şeye benziyo, yer çekimine inananlar.



    https://www.youtube.com/watch?v=u5n2jgFIX8Y
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Evrime inanan diye bir şey yoktur, bu şeye benziyo, yer çekimine inananlar.



    https://www.youtube.com/watch?v=u5n2jgFIX8Y

    Alıntıları Göster
    Yapmayın ama lütfen. Siz var dediniz diye var olacak diye bir şey mi var? Ayrıca şu kendi bokunu yiyen adamı örnek gösterip durmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayrabey

    Yapmayın ama lütfen. Siz var dediniz diye var olacak diye bir şey mi var? Ayrıca şu kendi bokunu yiyen adamı örnek gösterip durmayın.

    Alıntıları Göster


    https://www.youtube.com/watch?v=qxzZKftqm1A

    Şimdi sen dersin bilmiyorsunuz ki heheh falan



    https://www.youtube.com/watch?v=jrwZ9tLOnNQ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ceqa

    Ya yalancısın ya da cahil yoksa biliyormuş gibi yazmak akıl alır gibi değil.

    1. Evrim kanundur nasıl işlendiği nasıl olduğu bir teoridir.

    2.Günümüzde laboratuvarda tek hücrelileri çok hücrelilere ve mantarların evrimini kolayca yapabiliyorlar.

    Asıl anlamanız gereken tartışılan şey evrim değil onun nasıl işlendiğidir.

    Google scholardan girip evolution yazdığınızda bol bol makale ve kanıt bulabilirsiniz.Ancak evrimin olmadığına dair makale bulamazsınız.

    Günümüzde çoğu hayvanın atalarıyla beraber evrim ağaçları çıkartılmış fosillerle kanıtlanmıştır.İnsanın da mevcut hatta

    Günümüzde herkesin bildiği gibi antibiyotikler nasılda işlevsiz işe yaramaz ilaçlara dönüşüyor ? Bakterilerin antibiyotiklere karşı kazandığı her direnç, evrimsel bir değişim yoluyla olmak zorundadır. Bir bakteri popülasyonunun belli bir antibiyotiğe direnç kazanıp da evrimleşmemesi mümkün değildir.

    Konu ile alakalı harvardta yapılan bir deney

    The Evolution of Bacteria on a “Mega-Plate” Petri Dish (Kishony Lab)

    Kaynak

    Alıntıları Göster
    Evrimin kanun olduğu nerede yazıyo la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.