Şimdi Ara

Dolar deli gibi artıyor ne yapmak lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bırakın GTX 1100 serisini sadece Ryzen 2000 serisini bekleyelim dedik ama malesef ülke yirmağa doğru gidiyor. Haziranda sistem toplamayı düşünüyordum. Dolar haziranda 4.5 olursa ne yapacağım ?

    + Sanal paralar değer kaybediyor. Onlar değer kaybettikçe ekran kartlarının fiyatları düşebilir.

    - TL'nin ciddi değer kaybı

    + Ryzen 2000 serisini bekleyerek aynı "dolara" daha çok performans


    Sizce işlemci hariç parçaları almaya başlamalı mı?



  • bence oyun odaklı düşünüyosan şimdiden almaya başla. ama işin sonunu düşünürsek, ülke krize girer, çökerse evlere sağlanacak elektrik bile olmayabilir, kim bilir :

    ben de benzer bir dolar korkusuyla 4100'e gtx 1060 ve intel i5 8400lı bir sistem toplamayı düşünüyorum. muhtemelen toplayacağım son sistem olacak, çünkü artık "büyük bir lüks" hâline gelmiş durumda.

    en basit örnek vereyim, mevcut bilgisayarımı 4 yıl önce 1200 liraya toplamıştım. hatta "1000 liraya gta 5" diye konu açmıştım tam olarak. o zamanlar bana r7 265 ekran kartını önermişlerdi ve bu kartı 360 liraya almışım. faturası hâlâ duruyor. Allah için çok sağlam ve güzel bir ekran kartı, tabii ki artık yeni oyunlara pek de güç yetiştiremiyor.

    Bu kart şu an 700 liraya satılıyormuş. inanabiliyor musun? şimdi ben bugün 1770 liraya gtx 1060 almasam, bu ekran kartının bir sonraki yıla fiyatı muhtemelen 2500 falan olacak.

    245 liraya aldığım fx 6300 gibi yavan bir işlemci, 500lerde fiyat görmüş.

    geliri benim gibi TL üzerinden olanlar için belki de PC almak için son şanslardır bunlar, bilemiyorum. çünkü korkutucu bir yükseliş içerisinde. SAAT SAAT, KURUŞ KURUŞ artıyor. Her dolar kuruna baktığımda psikolojim bozuluyor. bu gidişle yazın 4.5'u kesin bulur. belki daha fazlasını bile. 1777 siparişe verdim, iyi ki vermişim, şimdiden kartın fiyatı 1836 lira olmuş çünkü.




  • Dötümüze don alamayacağız yakında birçok kişi evlere kapanacak harcamaları azaltacak.
  • Harbiden daha kötüsü bile oldu temmuz 4.85 dolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.