Şimdi Ara

Domain Mülkiyeti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Yeni bir fikir olarak bir site açmaya niyetlendim bu konuda yeni olduğum için wordpress ya da godaddy gibi hazır şablon sunan firmalarla çalışmayı düşünmekteyim.

    Yalnız dediğim gibi yeni olduğum için birçok şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Başta da domain mülkiyetini araştırdım tabi ki.

    Forumda arattım ve şunu buldum:
    "Domain alımları genelde senelik yapılır. Dilenirse 2, 3 ya da daha çok sene için ödeme yapılabilir. Tabii maliyette o oranda artacaktır. Domain bitiminde alımın yinelenmesi gereklidir. Eğer belli bir süre sonunda ücret ödenmezse domainin üzerindeki mülkiyet sona erecektir."
    diyor.

    Domainin tamamen mülkiyetini almak mümkün değil mi? Mesela bir domain aldım siteyi açtım ve bayağı hit bir site oldu. Domain süresi bitince benden başkasının alması nasıl engellenir?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Süre bitmeden uzatıyoruz süresini. Bu sekilde senelerce sende. kalıyor kimse alamaz dusmedikce ayrica suresi bitse bile 75guj muydu tam hatirlamiyorum bekletiyor silinmesi icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,

    Peki mesela ben bir domain aldım ve domainin popülerliği arttı. Ayda 100.000 tık alan bir domain oldu diyelim. süresi bittiğinde fiyatı da artıyor mu? Zamanında 100 tl ye aldım diyelim fiyatı ne olur sizce?

    Bir de wordpress ya da godaddy gibi firmalardan hosting hizmeti almayı tavsiye eder misiniz? kodlama bilmediğimden hazır şablonlar kullanarak şekillendirmeye çalışacağım siteyi.
  • Fiyati dolara gore sekilleniyor. Populerligi ile bir alakasi yok fiyati artmaz. Godaddy cok buyuk bir firma fakat fiyatlar bazen ucuk kacik olabiliyor ozellikle domainde sureyi kacirdiginizda vs. GuzelHosting tavsiye ederim Turkiye lokasyon Hazir.la isimli hazir site araci da mevcut sitesinde bir test edin isterseniz hoşunuza gidebilir. Ya da linux hosting alarak Wordpress de kurabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan adı kiralanır satın alınmaz ama ilk kim kiralarsa o kiralamaya devam ettikçe onda kalır. Telifli durumlar olursa (başka markanın domainini almak gibi) o zaman sizden o domain'i alabilirler.
    Domain kiraları artmaz 8.5$-10$ civarıdır. Ancak firmalar verdikleri extra hizmetler karşılığında domain kiralama bedellerini artırabilirler. Ör: domain sahibini gizleme özelliği gibi.
    Başlangıç seviyesi bir kullanıcıysanız godaddy paneli çok basit ve 70TL'ye hem alan adınızı hem de site yapmak için gerekli olan barındırma hizmetini alıp başlayabilirsiniz. Buradan indirim kuponuna ulaşabilirsiniz. wordpressokulu.com/wphost
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.