Şimdi Ara

*** DoTa 2 Aşkı (Riki) *** Chapter (1)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun Severlerin olmazsa,olmazı 'DoTa 2' Kurgusundaki bıktırmayan,görselliğindeki muhteşem senaryonun sahibi ve destekçisi 'Valve' 'Warcraft III: The Frozen Throne' kurgusu içinde kurgu kurulmuş bir manastırdır,asılda ve kendi tahtını kuran 'DOTA' 2003-2006 yılının en iyi 'Gerçek Zamanlı' oyun ödülüne laik görülerek, kendini dünyaya hızla duyuruyordu.

     *** DoTa 2 Aşkı (Riki) ***  Chapter (1)


    2004 yılında başlayan 'DoTa Aşkı' oyuna başladığımdaki hislerle farklı mizah kuruyordu, klavyemle mousum :) ilk zamanlar 'Riki' herosunu diğer bir ismi ise 10 yıl önceki bir abimizin bana kurduğu ifadeyle anımlarımda muhteşem bir kareye eşlik etmemi sağlamıştı adeta! Bir kaç kez oyunu oynayıp, bıktığımı hissettiğimde, o zamanlar farklı geliyordu,şimdi hayatımda oyun diyarına farklı bakmamı sağlayacak o sözler! 'Riki' karakterini son bir kez daha oynayacağım dedim. Mouse ve Klaveye ahenkliğin de, yaşımın verdiği heyecan ise kararlığımı koruyordu. Ergenliğin verdiği tuhaf bir sesle 'Halil Abi Masa 23'ü 1 saat açar mısın!' demekle beraber oyuna girdim.Hiç unutmuyorum dakika 18'di botlara karşı oynadığım oyunda 'Halil Abi' yanıma gelerek, 'Bende ilk zamanlar bu kadar yalnızdım' ifadesini kullanarak heyecanımı adeta bastırmaya çalışıyordu ve dikkatimin dağılmasıyla 'Rikim' bir kez daha ölümü tattı. Oyun sonu yenildim. Hem paramdan oldum, hemde 'Halil abinin' arkasında baya sövdüm.

     *** DoTa 2 Aşkı (Riki) ***  Chapter (1)


    Kafe den çıkarken, 'Halil Abi' gür bir sesin içinde,sanki utanırcasına 'Yarın yine gel,bu sefer bendensin' deyince öyle mutlu,öyle zamansız bakışlarım oluştu ki,şimdilerde bu tür ifadeler görmek oldukça güç! Vesselam güneş battı,'Dota' diyarından eve giden yolculukta,düşüncelerdeki yarını kurgulayan bir Ferhat vardı. Rüyasında saatlerce beleş oynadığı 'Dotası' ve 'Rikinin' galibiyet doyumu sabahın erkeninde cafeye gitmesine sebebiyet vermişti. 'Halil Abisi' kahvaltıyı yaparken gür bir sesle 'Halil Abi hangi masaya oturayım' odunluğuyla 'Otur bakalım istediğine' ifadesini kullandı Halil Abisi!İşte hayatımı değiştiren o sözler çok uzakta değildi...

     *** DoTa 2 Aşkı (Riki) ***  Chapter (1)


    'Halil Abi' yanıma gelerek '3 oyun oynayacaksın ve sonra gelip bana söyleyeceksin' dedi. 3 oyunuda kaybetme hüsranıyla klavyeye ve mouse inancımı kaybederek 'Halil abinin' yanına gelerek 'Abi 3 oyunumu da kaybettim' dedim. Sonra 'Halil Abi' naif bir sesle '1 oyun atacağım beni izle' dedi. O zamanlar aklımda geçen ilk düşünce ise sanırım bana hava atacak yada bak ben yeniyorum kibrini göstereceği aklımdan geçiyordum. 'Halil Abi' oyunu yenmişti fakat yüzünde hafif bir hüzün var gibiydi.

     *** DoTa 2 Aşkı (Riki) ***  Chapter (1)


    İnternet kafe de fazla,fazla para kazanan böyle birinin hüznü ne olabilirdi ki. Sordum pervasızca.. 'Halil abi oyunu yendin, ben ise 3 oyun kaybettim.Bana ne anlatmak istiyorsun?' böyle bir soruya nasıl bir cevap alınır ki! 'Halil Abi' çocuğunu sever gibi harfleri tek,tek sıraladı. 'Bak ferhat,oynadığın hero 'Rikiydi' değil mi! Belirli seviyeye gelince,görünmez oluyor.Oyunu kazansan da,kaybetsen de seni izleyen,takip eden yahut,takdir edip,eleştiren birileri olmadığı sürece o oyun değil 'Simülasyondur' umarım bir gün bütün oyunlar asıl gayesine ulaşır, umarım sende 'Riki' gibi görünmez olup, aynı zamanda görünür oyunlarda dostluklar edinirsin.'' Böyle muhteşem bir kalbe,ancak 'Aşk' diyebiliriz.

     *** DoTa 2 Aşkı (Riki) ***  Chapter (1)


    Oyunlardaki kurgular hiçbir zaman bitmeyecek,fakat kalplerimizdeki dostlukların daima ilk mekanı olacak ilklerden biridir 'DOTA AŞKI' Şimdilerde ne vakit radyoda maziden bir oyun aklıma gelse hiç unutmadığım 'Halil Abim' ellerinden öper,yüreğindeki samimiyeti 'Dota' aşkında 'Riki' sevdamla eşlik ediyorum...




    Sanırım içeriden çağırıyorlar, çağıran 'YavuBozan' çağırtan ise 'Twitch' yayını kaçırmak olmaz ve tabi 'Rikisiz' oyun hiç olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunSeverlerKulubu -- 28 Ocak 2015; 12:23:54 >







  • MMR kaçtı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasyonal Sosyalist kullanıcısına yanıt
    Şuan 3,5 k fakat 4,2 kadar yükseldiğim oldu :)
  • yanlış hatırlamıyorsam ekşi sözlükten bir yazı bu. aynı yazar değilseniz alıntı yaptığınızı belirtiniz bence. belki belirtmişsinizdir yazıyı daha önce okuduğum için okumadım.
  • Yazı tamamen bana aittir. Ferhat Kızılkaya :) OyunSeverlerKulubu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

    MMR kaçtı?

    Bu konuyla mmr ne alaka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F355 Challenge

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

    MMR kaçtı?

    Bu konuyla mmr ne alaka

    Espirisi orda zaten xd
  • XT9 kullanıcısına yanıt
    Dostlar :) Ülkemizde Dota macerasına fazlasıyla ilgi var olsa da, yeterince bilgi paylaşımı yok :) Bu konuda bizlerde OyunSeverlerKulubu olarak yakın zamanda belirli aralıklarla Dota üzerindeki bütün kahramanların hikayelerini paylaşıyor olacağız. Ben Ferhat Kızılkaya ve 60 kişilik ekibimizle Dota diyarına yelkenlerimizi açacağız. Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen :)
  • İlkokuldaki hayat bilgisi kitaplarındaki karne günü metinleri geldi aklıma.Öyle bir üslupla yazılmış.Aklımda saçma sapan bir çocuk ve çocuğun karnesi için aşırı itici ve yapmacık bir şekilde kibarca nasihat çeken bir baba geldi.

    Bir de riki ne kardeşim bir insan ne diye öyle bir heroyu sever ki.

    DoTa noluyor bildiğimiz dota mı
  • :) Dostum öncelikle, yaklaştığın mizah çok hoşuma gitti :) Dota bir aşk ise Riki bu aşkı ölümsüz yapanlardandır. Avrupada bir çok makalede riki en geride tutulsa da biz OyunSeverlerKulubu olarak Rikiyi unutmadık. Dergi ve yakında aktif olacak web sitemizde bütün kahramanların yaşanmış hikayeleriyle bir kez daha maziye sizlerle beraber hem gülümseyeceğiz, hemde biraz yaşlandık deyip hüzünleneceğiz. :) Bir sonraki kahraman ne olacak acaba!
  • ben de dotaya ilk rikiyle başlamıştım. hatırlıyorum da internetten bir replay indirip tek tek satın aldığı bütün itemları dk dk yazmıştım. İlk winim rikiyle olmuştu.
  • İlk aşklar daima hüzünlendirir,fakat dota ki bu muhteşem karakterin çok fazla hikayesi var.Sizlerle hiç bilinmeyenleri yakın zamanda paylaşıyor olacağız. :) Ayrıca 3 saatlik riki win ödüllü kayıtı paylaşmak için sabırsızca bekliyorum.
  • Riki is love
    Riki is life
  • stanhazretleri kullanıcısına yanıt
    :D Riki Aşkı :)
  • karşı taraf slardar, bounty hunter picklesinde sen o zaman gör aşkı meşki
  • BloodSkull kullanıcısına yanıt
    Dostum kesinlikle haklısın.Oyun Logaritmalarına baktığımızda bu pickle karşındaki pickler anti olunca durumlar farklı oluyor. Fakat hikayede burada başlıyor zaten. Aşk imkansızı başarmaktır. Aşk 365 gün yenilsen dahi bir günün yeneceğin umuduyla o kahramanla mous ve klavye dostluğuna gülümsemektir.Ayrıca 3 saatlik riki ödülümden sonra bence fikrin değişecektir.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    riki benim gözümde sıfır bir hero diğer carrylere göre kolay counterlanabiliyor dust, gem , pick ve item ( force staff , hex , silence )
  • BloodSkull kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vurgulamak istediğim bir durum vardır. Riki yada diğer 'Noob' olarak ifade edilen herolar asla ama asla güçsüz yada basit değildir.O heroları kahraman yapanda biz, ezik yada saçma sapan küçümseyici ifadelere sığdıranda.. Gelelim şu pick olayına 2008 Cebit fuarında seninle aynı düşüncede olan bir arkadaşımız vardı. Oda senin gibi sniper ve diğer basit güçsüz veya kolay gördüğü heroları basitce iki teknik bilgiyle savurmuştu.. o gün çok iyi hatırlıyorum. Riki aldım üstüne birde ona istediğini al dedim. Oyun 80 dk sürdü ve yenilgiyi tadan o arkadaş ise sonra,sonra oyuncuda bittiğini diğer oyun içi eyllemlerin tamamen kişiye göre değişeceğini sabitlemiş olduk.. :) Sagopa Kajmerden bir şarkı armağan etmiştim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OyunSeverlerKulubu

    Dostum kesinlikle haklısın.Oyun Logaritmalarına baktığımızda bu pickle karşındaki pickler anti olunca durumlar farklı oluyor. Fakat hikayede burada başlıyor zaten. Aşk imkansızı başarmaktır. Aşk 365 gün yenilsen dahi bir günün yeneceğin umuduyla o kahramanla mous ve klavye dostluğuna gülümsemektir.Ayrıca 3 saatlik riki ödülümden sonra bence fikrin değişecektir.

    oyun logaritması mı

    sen ne konuşuyon değişik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D sen görmezden gel :D Buda Ferhat Kızılkaya tanımı olsun :D Logaritma, üstel işlevlerin tersinin hesaplanmasına duyulan ihtiyaç sonucu ortaya çıkmıştır. Örneğin 2'nin kübü 8'dir. Burada 3'ü ifade etmek için logaritmaya ihtiyaç vardır. log2 8 = 3. 2005 tarihli dotacılar sanırım azcık kurgulayıcınca anlarlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunSeverlerKulubu -- 30 Ocak 2015; 21:08:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.