Şimdi Ara

DSG ŞANZIMAN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
5
Favori
95.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VALLA PASSAT 2.0 TDİ DSG KULLANIYORUM MANUEL ARABAYA ŞİMDİYE KADAR BOŞA BİNMİŞİM HİÇ Bİ SIKINTISI YOK SEN ONA BAKARSAN O DA SANA BAKAR SADECE 60.000 KM DE YAĞINI FİLTRESİNİ DEĞİŞTİR DEVAM ET ESKİ, ŞAOTOMATİKLER GİBİ DANDİK DEĞİL ANLICAN KEYFİNE BAK DERİM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenan aydın
    VALLA PASSAT 2.0 TDİ DSG KULLANIYORUM MANUEL ARABAYA ŞİMDİYE KADAR BOŞA BİNMİŞİM HİÇ Bİ SIKINTISI YOK SEN ONA BAKARSAN O DA SANA BAKAR SADECE 60.000 KM DE YAĞINI FİLTRESİNİ DEĞİŞTİR DEVAM ET ESKİ, ŞAOTOMATİKLER GİBİ DANDİK DEĞİL ANLICAN KEYFİNE BAK DERİM.

    Mevzubahis şanzıman sizinkinden değil. (Yanılmıyorsam aracınızda 6 ileri şanzıman mevcut)
    Arkadaşın bahsettiği kuru tip diye 7 ileri DSG şanzıman.
    Benzer konu için tıklayınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 18 Mayıs 2010; 15:53:11 >
  • arkadaşlar herkeze merhaba bugün 2009 model vw passat 1.4 tsi dsg şanzuman aracımı servisten geri aldım problemler temel olarak belli kronik 7 ileri problemleri ben aracı aldıktan 2 hafta sonra şanzumandan gelen seslerden dolayı şikayet bildirdim ama bana hiç birşeyden anlamayan aptal insan muammelesi yaparak karakteristik ses diyerek geçiştirmeye çalıştılar bende bu olay karşısında dava açtım 60bin tl vererek aracı aldım ve şimdi o aracı sanki kanserli bir hasta gibi oyana buyana dolandırıyorum en son gittiğimde vw yetkili servisi bana aracın şanzumanında problem var biz yukarı ile yazışıyoruz diyerek 2 gün beklettiler en sonunda bana baskı balata da problem var dediler ben deliye döndüm zaten devam eden bir hukuk mücadelm var bu şşş ler le yine beni aptal yerine koymaya çalıştılar benim sizden isteğim böyle problemi yaşayan arkadaşlar şu almanlara kemal sunal ın dediği gibi teknik alman aklımı garip şaban aklımı diyelim ben hukuk savaşımı sürdürüyorum elimden gelenide ardıma koymayacağım sizde hakkınızı arayın audi ve volskwagen grubu araçları problemli ilgili arkadşlarla bunu sabaha kadar konuşabilirim bana mesaj atabilirsiniz saygılarımla
  • "1000 km dir kullanıyorum sorun yaşamadım", "çok zevkli" "süper"felan gibi yorumlar, zaten olması gereken, yani 4500 TL bir şanzımana veriliyor. tüketimi ve performansı iyi olmalı. ancak
    tff0061,
    gibi tecrübeleri göz ardı mı? edelim. bir çok forumda bir çok dsg sahibi ses veya boşa alması şeklinde şikayetleri var. Yine tekrar ediyorum. otomatik viteste kavrama mutlaka ıslak olmalı. aksi halde sıkışık trafik ve yokuşlu yerlerde kuru kavramayı yapan robot mekanizması çok ince davranamıyor. ve balatayı aşırı ısıtıyor. ondan sonrada vites geçişlerinde ses ve diğer problemler baş gösteriyor.
    benim düşüncem bu yönde sorun kuru debriyaj balatasından başlıyor
    Ancak bütün 7 ileri dsg ler arıza yapacak diye bir şey yok, çünkü, aracı ile dik bir yokuşta dur kalk yapmayan, güzergahında bu tarz bir yol olmayan bir sürü araç var. ve kavrama sorunu yok. örneğin konyada debriyaj balataları 150000 km giderken, istanbulda 75000 de bitebilir. yada İStanbulda Sarıyerde TEpe de oturan ve yokuşta dur kalk yapmak zorunda kalan araç 30bin km de debriyajı bitebilir. (hatalı kavrama yapmasa bile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 21 Mayıs 2010; 11:58:14 >
  • Çok yakın bir arkadaşım Vw yetkili servisinde garanti sorumlusu olarak çalışıyor. Ona sordum DSG nasılsır problem filan çıkarıyormu diye sordum, şu ana kadar 2-3 tane arıza için gelen oldu dedi. Kesinlikle tavsiye etti manuelden az yakıyormuş.
  • 2009 model(yeni kasa) 1.6 102 b dsg golf almak uzareyim,bu modeldeki dsg ıslakmı,kurumu?problemlimidir,acil yardım?
  • 2010 Octavia TSI 122 DSG , 1 ve 2 . vitesler de bazen yavaşlarken sarsını hafif olabiliyor bu normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    2009 model(yeni kasa) 1.6 102 b dsg golf almak uzareyim,bu modeldeki dsg ıslakmı,kurumu?problemlimidir,acil yardım?

    kurudur. 7dsg ler kuru(DQ250) kavrama, ancak 170lık dizel caravellada ve diğer yüksek torku motorlar ile (DQ500) ıslak kavrama kullanılıyor
  • Merhaba arkadaşlar, Golf 1.6 TDI DSG almak istiyorum ancak, hem bizim forumda hem de çeşitli vw forumlarında DSG şikayetleri almış başını gidiyor. Benim merak ettiğim DSG şanzıman arazısının hangi motor tipinde yaptığı!!! Yani daha çok TSI motorlarda mı yoksa TDI larda mı. Benim okuduğum kadarıyla TSI lar da daha çok galiba veya benim izlenimlerim öyle. Görüşlerinizi bekliyorum.
    Not: Aynı Msj' ı 7 Gang Dsg başlığında da sordum.
  • merhabalar..bugün aldım dsg li 1.4 golf 6 ileri (2.el)..sorum şuki turboya geçerken 2500-3000 devirden sonra 1-2 sn hafif bi sarsıntı oluyor,;normal midir? sizde de oluyor mu?..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smbdy -- 4 Haziran 2010; 21:28:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smbdy

    merhabalar..bugün aldım dsg li 1.4 golf 6 ileri (2.el)..sorum şuki turboya geçerken 2500-3000 devirden sonra 1-2 sn hafif bi sarsıntı oluyor,;normal midir? sizde de oluyor mu?..


    Toroman Bey aynı dertten muzdaribiz.Bende jetta 1.6 tdi 7 ileri dsg almayı düşünürken bu şikayetler üzerine ertelemek zorunda kaldım.Benzinli-dizel fark etmiyor genel olarak her ikisinden de şikayet edildiğini gördüm.Tavsiyem vw müşteri diyoloğu aramanız.Bakalım size ne cevap verecekler? Ben aradığımda bunun kronik bir arıza olmadığını vb söylediler.
  • merhaba arkadaşlar ben de uzun zamandır 2008 model jetta tsi 122 hp dsg düşünüyorum.bu modeller 6 vites mi 7 vites mi? bi de bu model bi araç için km ne olmalı yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bir soru da benden,
    DSG vites diğer bazı araçlarda olduğu gibi manuel kullanılabiliyor mu? ( örneğin corolla'daki gibi )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnan61

    Bir soru da benden,
    DSG vites diğer bazı araçlarda olduğu gibi manuel kullanılabiliyor mu? ( örneğin corolla'daki gibi )

    Tabii ki ama bunu diğer şanzımanlar gibi düşünmeyin,çok farklı bişey,7 ileri olduğu için araç daima en uygun devirde gidiyo,ayağınızda 2 kademeli kick-down var,manuel kullanmak mümkün fakat çok fizible görünmüyor ama zaten hiç gerek yok. DSG sizin yerinize ne yapılması gerekiyorsa yapıyor.Bence DSG nin daha iyisi bozulmayan DSG dir.
  • Teşekkürler Doritoch.
  • Merhabalar,

    Bende iki tane Golf var. Biri Golf 6 TSI (122) 7 DSG diğeri ise Golf 5 TSI (140) 6 DSG. Kullanımı, performansı, rahatlığı ve ekonomisi hakkında diyebilecek hiçbirşey yok iki araç hakkında da. Hatta inanılmaz güzel diyebilirim! Ancak, iki araç çok fazla arıza yapıyor. Golf 6'ım 1,5 sene içerisinde (kayıtlı olarak) 7 kez servise uğradı (aslında bu sayı ortalama 10). Golf 5'i ise ikinci el almıştım. O da aldığımdan beri (ortalama 5 ay) 2-3 kez tamire gitti. İki arçta da mekatronik değişti (şanzımanın yarı elektronik yarı mekanik kontrol ünitesi gibi birşey, ortalama 5.000 TL değerinde). Arkadaş çevremde 2 tane daha mekatroniği değişen var.

    Arkadaşlar, yukarıda belirttiğim gibi bu araçları kullanmak büyük zevk, fakat benim tecrübem aşırı derecede arıza yapmalarıdır. Bazı Alman forumlarını da ziyaret ederek bunun genel bir durum olduğunu da gördüm. Dediğim gibi, zevkli ve güzel ama almadan evvel arıza yapma ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın. Ben bu teknolojinin henüz yeterli seviyede gelişmediğini görmekteyim. Bunun dışında teknolojinin çok komplike olmasından dolayı servisteki arkadaşlar pek birşey yapamıyorlar. Bu servisteki arkadaşların suçu değil, zira her zaman çok da yardımcı olmaya çalışmışlardır. Bu durum ama sadece Türkiye'deki servisler için geçerli değil, aynı zamanda Almanya'dakiler için de geçerlidir.

    Aşağıda özellikle DSG ile yaşadığım sorunları sıralamaktayım.

    Saygılarımla

    7 DSG:
    - Düşük devirde ve yavaş giderken motor stopluyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
    - sert hızlanmalarda vites hızlanma vitesine (yani vites düşürdüğünde) geçmiş olmasına rağmen sert tekliyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
    - 2nci viteste yavaş giderken gaza basıldığında motor sanki boğulacaksına silkeleniyor; 1. Benzin boruları izole edildi, yeni program yüklendi, adaptasyon yapıldı: halen devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Çok azaldı fakat halen var.

    6 DSG:
    - Kalkışlarda (yavaş ya da hızlı) araba resmen zıplıyor, sert frenlerde vites düşürüp motor freni yaparken (otomatik mod) tekliyor; 1. yeni şanzıman programı yüklendi, adaptasyon yapıldı: devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Giderildi, fakat fren de tekleme nadir de olsa oluyor. (Not: Bu sorun nerdeyse tüm 140 TSI 6 DSG'lerde var!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djkarakan

    Çok yakın bir arkadaşım Vw yetkili servisinde garanti sorumlusu olarak çalışıyor. Ona sordum DSG nasılsır problem filan çıkarıyormu diye sordum, şu ana kadar 2-3 tane arıza için gelen oldu dedi. Kesinlikle tavsiye etti manuelden az yakıyormuş.


    Djkarakan,

    Kusuruma bakma ama, bunun pek de gerçekci olmadığını benim bir önceki mesajımdan görebilirsin. Daha az yaktığı doğru ama. Hem de çok daha hızlı olduğu ve geçişlerin nerdeyse hiç hissedilmediği de eklenebilir.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelikan79


    7 DSG:
    - Düşük devirde ve yavaş giderken motor stopluyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
    - sert hızlanmalarda vites hızlanma vitesine (yani vites düşürdüğünde) geçmiş olmasına rağmen sert tekliyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
    - 2nci viteste yavaş giderken gaza basıldığında motor sanki boğulacaksına silkeleniyor; 1. Benzin boruları izole edildi, yeni program yüklendi, adaptasyon yapıldı: halen devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Çok azaldı fakat halen var.

    6 DSG:
    - Kalkışlarda (yavaş ya da hızlı) araba resmen zıplıyor, sert frenlerde vites düşürüp motor freni yaparken (otomatik mod) tekliyor; 1. yeni şanzıman programı yüklendi, adaptasyon yapıldı: devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Giderildi, fakat fren de tekleme nadir de olsa oluyor. (Not: Bu sorun nerdeyse tüm 140 TSI 6 DSG'lerde var!)


    Pelikan, sizce iki motor ve şanzıman arasında tüketim farkı var mı? 6 ileri yağlı tip DSG'nin sorunsuz olduğunu zannederdik, sizin deneyimleriniz bunu doğrulamıyor..Sizce ikisi arasında ( hem sorunsuzluk hem de sürüş zevki açısından ) herhangi bir fark yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terapist70

    Pelikan, sizce iki motor ve şanzıman arasında tüketim farkı var mı? 6 ileri yağlı tip DSG'nin sorunsuz olduğunu zannederdik, sizin deneyimleriniz bunu doğrulamıyor..Sizce ikisi arasında ( hem sorunsuzluk hem de sürüş zevki açısından ) herhangi bir fark yok mu?


    Sorunsuzluk açısından galiba 6 DSG daha iyi fakat takip edebildiğim kadarıyla bu tip DSG artık üretilmiyor. Yanlış anlamadıysam yeni bir yağlı 7 DSG versiyonu çıkmış, 220NM ve üstü tork üreten araçlara artık bu takılmakta.

    Keyif olarak kesinlikle 7 DSG daha iyi. Yakıt tüketimi daha düşük, çok daha hızlı tepki vermekte ve çok daha "sessiz" (yani vites geçişlerini nerdeyse hissettirmemektedir) çalışmaktadır. Üstelik direksiyondan vites değiştirme özellikle 7 DSG de anlam kazanmaktadır. 6 DSG de açıkcası direksiyonda vites olsa da olmasa da benim açımdan fark etmez çünkü tepki süresi daha yavaş.

    122 ile 140 beygir arasında baya fark oluyor. Uzun yolda ortalama 120km/s'de 122'lik gidebileceği mesafe olarak 1000 göstermektedir. 140'lık ta ise aynı şartlar altında 890 olarak görebildim. Şehir içi de 122'lik çok daha verimli çalışıyor. Hız konusunda ise tabii ki 140'lık çok büyük fark atmaktadır. Unutmayalım ki 140 BG'li motor hem kompresör hem de turbo beslemelidir (122'lik sedece turboya sahip). Aslında kompresör sadece düşük devirlerde, turbu boşluğunu yenmesi gereken zamanlar ve aşırı güç gerektirdiğinde devreye girmektedir.

    Hızlı gitmeyi seven birisi için 140'lık ve 6 DSG güzel bir seçenektir. Yukarı devirlerde bile hızlanmayı devam etmektedir (kompresör sayesinde; 122'lik 4500 devirden sonra sadece bağırıyor, hızlanmıyor). Fakat yinede 122'lik versiyonun daha mantıklı bir seçenek olduğunu düşünmekteyim. 122'lik ve 7 DSG kendinini yavaş sürdürebilen bir araçtır. Zannetmeyin ki 122'lik motorlu bir Golf yavaş bir araçtır. Yüksek torku sayesinde (200NM) çoğu muadili aracı (örn. 140 BG'lik düz vites Civic) çok rahat geçebilmektedir. Burada tabiki hızlı 7 DSG'nin de parmağı vardır.

    Özet:

    Golf V TSI 140 6 DSG:
    Hızlı, kemikli bir araç. Hızı seviyor. Max. hız 220 km/s (navigasyondan ölçüm, yani gerçek hız). 0-100 8,3sn. Yakıt tüketimi daha yüksek. Dikkat: Bu tür bir aracı almak isteyenlere kesinlikle Garantisi devam eden bir aracı seçmelerini tavsiye ederim; çünkü mekatroniğin değişme olasılığı (maliyeti 5500 TL civarında) çok yüksek. Yeni mekatroniğe sahip araçlar genelde pek arıza yapmıyorlar, çünkü Golf VI lara takılan 6 DSG nin yeni mekatroniği takılmaktadır. Alman forumlarında Turbo ve kompresörün arıza yapabildiği yazılmaktadır. Benzin pompası ve silindir ateşleme bobinleri de arızaya yatkındır (benimkinde 1nci silindir ateşleme bobini değişmiştir).

    Golf VI TSI 122 7 DSG:
    O da hızlı ama efendi bir araç. Çok sessiz ve ağır bir his vermektedir. Kendini yavaş sürdürür ama gerektirdiğinde anı hızlanabilir. Max. hız 200 km/s (navigasyondan ölçüm, yani gerçek hız). 0-100 ortalama 9sn. Burada kesinlikle en azından Comfortline seçeneğini tavsiye ederim, çünkü direksiyondan vites değiştirme özelliği gerçekten harika çalışmaktadır. Dikkat: Motor sorunsuz, fakat 7 DSG çok arıza yapmaktadır. Alman forumlarında 2010 modellerinin çok daha az arıza yaptıkları bildiriliyor. İlk 4000 km de araç normalinden fazla yağ yakmaktadır fakat sonrasında bu düzeliyor.

    Özetin özeti: İlla TSI ve DSG'li bir Golf istiyorsanız şunu öneririm: 2010 model GOLF VI 122 BG 7 DSG Comfortline. ;)

    Kolay gelsin.
  • yeni poloda nasıl 7 dsg arıza cıkartan varmı yurt dışında veya burda
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.